BRUSSEL MOET ONZE VRIJE PERS ONGEMOEID LATEN

Screenshot_156

(Door: Peter Kwint)

De NOS maakt maandag een speciale uitzending over nep-nieuws. En dat is niet voor niets. Meer dan ooit worden we met nep-nieuws geconfronteerd. Iedere mafkees met een internetverbinding kan de grootst mogelijke onzin de wereld in slingeren. En als buitenlandse mogendheden zich met onze verkiezingen willen bemoeien, moeten de veiligheidsdiensten hun werk doen. Daarnaast is een permanente inzet op het kritisch leren omgaan met bronnen en informatie nodig.

Maar nep-nieuws komt soms ook van relatief dichtbij. Zo heeft de Europese Commissie in een poging nep-nieuws te bestrijden een bureau opgezet, EU vs Disinfo, dat recent meerdere Nederlandse journalisten betichtte van het brengen van nep-nieuws. Deze journalisten zouden kwesties eenzijdig belichten en zo lezers misleiden. Terwijl ze in werkelijkheid slechts feitelijk verslag deden van wat er tijdens een bijeenkomst werd gezegd

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Fake News", Brussel, Censuur, cultuurrelativisme, D66, EUSSR, kwaadaardige opzet, Links fascisme, meningsdictatuur, Persvrijheid, political correctness, SP, Verzet, Volksvijandigheid, VVD. Bookmark de permalink .

14 reacties op BRUSSEL MOET ONZE VRIJE PERS ONGEMOEID LATEN

 1. Hendrik M. zegt:

  Censuur heerst al; YouTube verwijderd content, Facebook ook.
  Duitsland kan al veel van het internet niet meer zien, wat wij nog gewoon kunnen zien.
  Iets als GeenStijl geeft je bij een miskleun in hun ogen een permaban, terwijl verwijderen ook gewoon kan; een straf van bv 2 weken is ok, permaban niet!
  Andere blogs of kranten censureren voor plaatsing; op zich niet zoveel mis mee, probleem is dat ze niet vermelden waarom.
  Hier, bij Heer Bron, kun je forse meningen kwijt en ook fors op die meningen reageren, zolang je niet op de persoon speelt.
  Respect voor ieders mening, ook als je het er niet mee eens bent, je hebt gelegenheid er met feiten, die mening aangaande op te reageren.
  \Ow ja, dat trollernkreng wil ook maar al te graag censuur!

  Like

 2. edwin vissers zegt:

  De censuur wordt steeds erger en houdt ons straks in een wurggreep. De links eenzijdig-tendentieuze-propaganda-media-machine van de EU degradeert Europa in een DDR-werelddeel, te vergelijken met de extreme censuur van het vroegere stalinisme en het fascisme. En weer zal de geschiedenis zich herhalen, hopelijk voor de laatste keer want de Vredevorst komt. Laat Hij spoedig komen. Maranatha

  Like

 3. john van antwerpen zegt:

  Kan dat MENS NIET OPDONDEREN ?

  Like

 4. Petra DeBoer zegt:

  De NOS maakt net bekend dat er een motie is ingediend waarin men af wil van de Europese waakhond tegen nepnieuws. Die motie is aangenomen en nu moet Ollongren er voor zorgen dat deze instantie opgeheven word. Haha, en het is juist Ollongren die deze waakhond ondersteunde.

  https://nos.nl/artikel/2220820-kamer-wil-af-van-europese-waakhond-tegen-nepnieuws.html

  Like

 5. Hovawart zegt:

  Als je denkt dat we in een democratisch land leven dan zit je er mijlenver naast. Nederland is een dictatuur waarin de volksvertegenwoordiging en de ambtenarij in dienst staan van welke goedbetalende lobby dan ook. (als het aan de politiek ligt dan moet dit vooral zo blijven). Een democratisch gekozen staatshoofd, burgemeester, regeringsleider of commissaris van de koning zit er echter niet in, (de elite doet de selectie liever zelf). De vermenging van de politiek met zakelijke belangen is zuivere corruptie, ook de rechterlijke macht knijpt als het nodig is een oogje dicht. Rechters zijn verplicht om hun bijbaantjes te melden, maar vergeten hun nevenfuncties op te geven of te melden. De machten houden elkaar stilzwijgend de hand boven het hoofd en kijken regelmatig de andere kant op als er een penthouse word verzwegen, maar… als een uitkeringsgerechtigde een administratief foutje maakt, omdat hij zich geen belastingadviseur kan veroorloven, dan zijn de rapen gaar!
  Corruptie kost de burger veel geld, volgens een onderzoek van de Europese wc-eend-Commissie zijn 25% van de kosten voor infrastructurele werken corruptiekosten. Dit geld komt rechtstreeks uit de schatkist en belandt in de portefeuille van het old boys network, en zijn een aantal heren in maatpakken op onze kosten riant aan de boemel gegaan.
  Nederland is (in) een staat van ontbinding, de Haagse achterkamertjes zijn uitgewoond en stinken naar de slappe was. De democratie is bezweken onder de snelheid van de draaideur waardoor politici in en uit lopen, de lokale politiek die zich laat fêteren door dubieuze klanten en waar ideologische agenda’s uitgerold kunnen worden door stemmersbedrog.
  Zelfs de baantjescarrousel in Brussel, die zover gaan in hun schimmige praktijken dat zij zelfs een gehele bevolking kunnen muilkorven….. They probably laugh or high-five each other or whatever those kinds of douchebags do after this successful drive-by ex “codecision”.

  And nobody gives a flying f#ck.

  Geliked door 2 people

 6. kampersrene zegt:

  Censuur in de media kan maar “een” doel hebben , de islam zijn mentaliteit en misdaden te verdoezelen. Als ik die foto van Ollogren bestudeer ,die angstvallige , wanhopige ogen is er maar verklaring ! Zij is stapel verliefd op een dobberneger of een vrome islamiet en wil niet dat ze in een slecht daglicht worden geplaatst

  Like

 7. leefbarbaar zegt:

  Er is helemaal geen vrije pers in Nederland. Persvoorlichters worden royaal betaald om iedere leugen de wereld in te helpen en de NPO en alle lokale zenders smijten een eindeloze brij propaganda de wereld in.
  Mensen volgen de propaganda massaal, want nieuws moet je kijken, sport moet je volgen en reclame moet je verduren.
  Dus zet je TV uit en ga zelf bepalen hoe je avond eruit ziet. Er is meer tussen hemel en aarde dan propaganda.

  Like

 8. Thoth zegt:

  Een uitzending over nepnieuws is hetzelfde als de slager keurt z’n eigen handel : nepnieuws dus. Maar goed, dat wisten we al van de NOS/NTR.

  Like

 9. Hovawart zegt:

  Mevrouw cOlongren heft een dikke vinger op naar Nederlanders en zelfs naar haar Nederlandse collega’s, want als men uit naam van de kroon handelt kun je ogenschijnlijk volstrekt onbelemmerd de opgedragen veranderingen doorvoeren, zonder je te storen aan Kamerleden met verkiezingskrampen, die nu beloven wat men na 21 Maart weer mag vergeten, om de samenleving te vormen zoals het de elite belieft.
  Door haar unieke gave om met ware minachting te regeren is zij een meer overtuigende kandidaat om op de troon in Brussel plaats te nemen dan onze kleine Mark, of een Dom66 Pedanterik.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s