Britse aartsbisschop wil banden met islam versterken

Screenshot_179

(Door: Matthijs van Schie)

Het rooms-katholicisme en de islam hebben meer gemeen dan mensen denken, vindt de Britse aartsbisschop Vincent Nichols (foto). Daarom wil de katholieke kerk in Londen de banden tussen de twee religies versterken.

Vorige week bezocht aartsbisschop van Westminster Vincent Nichols het Centrum voor Islamitische Studies in Oxford, meldt de Britse krant The Times. Daar zei hij dat ‘de dialoog tussen geloof en maatschappij significant zou verarmen’ als het gesprek tussen de twee religies ontbreekt of vijandig verloopt. Het islamitische centrum in Oxford, waarmee naar schatting een bedrag van 100 miljoen pond (zo’n 112 miljoen euro) was gemoeid, werd in mei vorig jaar geopend door de Britse prins Charles.

Lees verder>>>
h/t “delamontagne”
Elsevier

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "religieuze dialoog", "Weg met ons!", achterlijkheid, Christendom, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Eurabië, Groot-Brittannië, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, katholieke kerk, Krankzinnigheid, landverraad, Linkse christenen, Moslims, Naïviteit, onwetendheid, Rotzakken, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

25 reacties op Britse aartsbisschop wil banden met islam versterken

 1. theresageissler zegt:

  Ik dacht héél even, wel weer een type á la Frank Williams -Vicar Farthing uit ‘Dad’s Army- onder ogen te krijgen, zoals Bedford-Strohm er ook één is, maar nee: Het werd een type á la Arnold Ridley – “home guard” Godfrey! (eveneens uit Dad’s Army, dat is dan weer een punt van overeenkomst.)
  Good heavens, wat een seniele opa! Weet-ie überhaupt, wat de islam precies inhoudt?!

  Like

 2. Statler & Waldorf zegt:

  De Britse Seyss-Inquart.

  Like

  • Jules Vismale zegt:

   Veel beter nog: de Britse aartsbisschop Vincent Nichols had beter een nieuwe Heinrich Himmler geweest kunnen zijn daar deze tijdens WO II de banden met de islam zodanig wou versterken daar het nationaal-socialisme, de islam en zelfs het Stalinistische communisme nog meer met elkaar gemeen hadden zoals antisemitisme,
   christenhaat, vrouwenonderdrukking, martelaarschap, bloedvergieten, vernielen van kerken, kloosters, tempels, synagogen enz.!
   Wrijf hem dat maar eens heel goed onder zijn hypocriete neus daar wie goed denkt te doen met de islam diegene daar uiteindelijk mee met kwaad worden beloond!

   Like

 3. Cleo zegt:

  Wereldvreemd figuur: slechts een korte blik op het dagelijkse nieuws en binnen- en buitenland leert dat de islam allesbehalve vrede voor alle mensen nastreeft! Get real!

  Like

 4. Jean zegt:

  Die flikker denkt alleen maar aan zijn postje.

  Like

 5. delamontagne zegt:

  De Bisschop kan zich beter bemoeien met de werkomstandigheden in het hoofdkantoor, HET VATICAAN.
  * / * / *
  De nonnen in het Vaticaan
  hekelen hun arbeidsomstandigheden, het is nog net geen slavernij.

  Bij het ochtendgloren staan ​​ze op, maken het ontbijt klaar en ze gaan niet naar bed tot het avondmaal wordt opgediend, het huis aan kant is, het wasgoed gewassen en gestreken is.

  Voor het eerst klagen de zusters van het Vaticaan in een onderzoek gepubliceerd door L’Osservatore Romano – het maandblad van het Vaticaan over hun arbeidsomstandigheden en de
  grove ongelijkheid tussen mannen en vrouwen in de katholieke kerk .
  Het was in de maandelijkse bijlage van de “L’Osservatore Romano” dat de protesten opdoken.
  Het is nog te vroeg om te spreken over opstand, het onderzoek gepubliceerd op donderdag 1 maart in het officiële dagblad van het Vaticaan schrijft het verhaal over de arbeidsomstandigheden van de nonnen in het Vaticaan.
  Alhoewel ze niet aarzelden om hun dagelijks leven te vergelijken met een vorm van slavernij die ten dienste staat van kardinalen en bisschoppen, wilden de meesten van hen dit toch anoniem doen.
  Een van hen zegt: “De nonnen hebben in dit
  “soort van onderdanigheid”‘ geen vaste werktijden in tegenstelling tot de arbeiders van buiten en hun salaris is ook willekeurig samengesteld en vaak zeer bescheiden.

  EEN PRIESTER IS ALLES, EEN NON niets…………

  Het artikel getiteld “Het (bijna) gratis werk van de zusters” hekelt ook de kloof tussen de academisch geschoolde zusters en de taken die zij kregen toegewezen en de taken die anderen kregen.
  BRON:
  https://www.marianne.net/soci

  Geliked door 1 persoon

 6. guusvelraeds zegt:

  Als moslim “geestelijk” leiders (eigenlijk zijn in de islam de geestelijk leiders ook politieke leiders) een “dialoog” (het woord alleen al) aangaan met vertegenwoordigers van andere religies dan is het binnen de islam niet toegestaan bepaalde aspecten van de islam naar achteren te schuiven ten gunste van de niet islamitische religie.

  Zeg maar het principe van gelijk oversteken en/of ik lever wat in en jij doet dat ook om samen tot een oplossing te komen is niet mogelijk binnen de islam.

  Als christenen hiervan uitgaan dan is dat louter wensdenken.

  Binnen de islam is alles erop gericht de islam te verstevigen, uit te breiden qua vestigingsgebied en dominant te zijn (dus nooit gelijkwaardig) t.o.v. anders gelovigen.

  Binnen de sharia is een in eeuwen steeds meer geperfectioneerd systeem van jurisprudentie ontstaan om de dominante positie van de islam en van de moslim te garanderen.

  Ooit nagedacht waarom het Israël “Palestijnen” conflict nooit tot een oplossing gekomen is?

  Precies, daarom.

  Dat is ook de oorzaak waarom een moslim uit Marokko en uit Bangladesh Israëlische vlaggen verbranden. Dit doen ze omdat ze uit de moskee hiervoor een oproep hebben gekregen. Zelfstandig onderneemt een moslim niets tenzij hij weet dat zijn handelen 100% islamitisch is.

  Zet je de gemiddelde Bangladesh moslim voor de wereldbol kan hij Israël niet eens aanwijzen.

  Daarom is het ook een meesterzet van Donald Trump geweest om de Ambassade van de U.S.A. te verhuizen naar Jeruzalem. Moslims moet je confronteren met de realiteit en je nooit door hun laten chanteren. Al helemaal niet door dreiging met terreur. Want dat laatste is typisch een islamitische strategie.

  De islam vertegenwoordigers zijn wel altijd blij als christenen een aanbod doen voor dialoog. De moslims zijn dol op dialoog niet om er samen uit te komen maar om binnen de dialoog de ander te verzwakken en uit te hollen. islamitische leiders zijn daar een kei in.

  Er is maar een manier van dialoog voeren met moslim leiders en dat is dialoog met het mes op tafel.

  Meteen je grenzen vaststellen en je hier ook krachtdadig aan houden.

  Al het andere is een farce en werkt alleen in het voordeel van verdere islamisering.

  Geliked door 2 people

  • kampersrene zegt:

   Dat is inderdaad de waarheid de kerken houden zich ook bezig met politiek Jezus was een rechtse militant dat was de reden waarom ze hem aan het kruis hebben genageld

   Like

 7. kampersrene zegt:

  De koran leert ons om diegenen als broeders te behandelen die ware moslims zijn en in Allah geloven. Hij leert ons om anderen te slaan, in de gevangenis te gooien, te doden”…Inderdaad die Britse aartsbisschop heeft gelijk Er zijn ,…”waren” ….veel punten , die gelijkenis vertonen met de katholieke godsdienst , maar dan een paar honderd jaar geleden , heksenvervolging , brandstapels
  het folteren van ketters tot eer en glorie van God de Vader m.a.w. de Islam heeft een achterstand van een paar honderd jaar

  Like

 8. Jan zegt:

  Ik zou hem in de doopvont verzuipen.

  Geliked door 3 people

 9. Jan zegt:

  ‘Het islamitische centrum in Oxford, waarmee naar schatting een bedrag van 100 miljoen pond (zo’n 112 miljoen euro) was gemoeid, werd in mei vorig jaar geopend door de Britse prins Charles.’

  Prins Charles dineerde met broer Bin Laden

  LONDEN – De Britse prins Charles heeft een kleine twee weken geleden gedineerd met een broer van Osama bin Laden, de meest gezochte terrorist ter wereld. Bakr bin Laden, een vooraanstaand Saudisch zakenman, was te gast op het landgoed Highgrove.

  https://www.rd.nl/oud/ter/011015ter21.html


  Even geschift als Trudeau

  Geliked door 2 people

  • koddebeier zegt:

   Hij denk zeker zo de dans te ontspringen .

   Like

  • Tistochwat zegt:

   @ Jan 7 maart 2018 om 05:08

   Weerzinwekkend!
   Al die ‘koningshuizen’ heulen met de islam.
   Waarom ook niet, olie stinkt niet en als de grond te heet onder de voeten wordt, hebben ze allemaal een mooi privéparadijsje waarheen ze kunnen vluchten.
   Ook Charlyboy en z’n Kamela.

   Like

 10. Marc zegt:

  NIchols vergist zich met het gelijkstellen van de islam met het katholicisme. Alleen al hun organisatiestructuren staan diametraal tegenover elkaar: het soennisme kent geen klerikale hiërarchie. Daarin stemt het overeen met protestantse structuren. De sjiieten kennen wel een klerikale hiërarchie, en stemmen zo overeen met de van de katholieken.

  Essentieel blijft echter dat de religieuze boodschap van het totaal van het christendom met het totaal van de islam diametraal tegengesteld zijn, en elkaar tot in de diepste diepten uitsluiten. Daarvoor dienen de centrale personen van Jezus en Mohammed naast elkaar gezet en vergeleken te worden. Daar waar Jezus geneigd is tot het verstaan van de ander door prediking van verdraagzaamheid en geweldloosheid, keert Mohammed zich juist hiertegen door eigenhandig 967 joden en christenen de kop af te hakken, vrouwen hun individualiteit te ontnemen, steniging te bepleiten en veelwijverij,kindhuwelijken, pedofilie en huwelijk met de vrouw van je beste vriend voor te staan, naast actief overvallen als middel tot zelfverrijking en het lanceren van een 1400-jarige oorlog tegen veronderstelde vijanden te lanceren.

  Hieronder plaats ik een paar citaten van Benno Barnard. Het heeft betrekking op onze huidige westerse politiek-correcte intelligentsia. Het artikel stond gisteren in TPO.

  Geen dief, geen roofmoordenaar kan zoveel ellende teweegbrengen als de echte idealist. Want de rover houdt op met moorden als hij zijn zakken heeft gevuld, maar de idealist stopt pas als het paradijs op aarde is gesticht.

  De meeste intellectuelen verplaatsen zich op enkele stokpaarden, waarvan de Multiculturele Samenleving, de Klimaatpaniek en het Universele Medelijden de bekendste zijn. Die ideeën hebben een christelijke stamboom: ze vervangen het Nieuwe Jeruzalem, de Apocalyps en het Laat de Kinderen tot Mij Komen. Voorlopig werkt het christelijk geloof dus nog wel door, maar opgepast, het is gek geworden, om niet te zeggen van God los…

  Het komt hierop neer dat het nieuwe verhaal van de postrevolutionaire seculiere wereld de mens van zijn geschiedenis en de verhalen van zijn voorouders vervreemdt. Op de onttakeling van de christelijke wereld zal (..) een cultuur volgen die een ontmoedigende en tegenstrijdige mengeling van neomarxistische, narcistische en islamitische elementen vormt…

  Benno Barnard 24 februari 2018, Leuven

  Daar kan Nichols het mee doen!

  Like

 11. koddebeier zegt:

  Gore onderkruiper, die kapoen !!

  Like

 12. Tistochwat zegt:

  Roodkapje (die paap op de foto) is óf volkomen geschift óf buitengewoon kwaadaardig.
  Allebei kan natuurlijk ook.

  Like

  • Wachteres zegt:

   Als ik naar zijn gezicht kijk, dan is hij ook erg onnozel, @Tistochwat.

   Maar ook dat kan samengaan met geschiftheid en kwaadaardigheid.

   Geliked door 1 persoon

   • delamontagne zegt:

    Wat mij steeds opvalt is dat wanneer je foto’s ziet van die “Kerkelijke” Prelaten, hetzij R.K. of Chr. , ze er dikwijls zo doetjes /mietjes-achtig uitzien.
    Dit in tegensteling tot de leiers van het geleuf van de Vre[ug]de.
    Die zien er haast zonder uitzondering kwaadaardig, satanisch uit.
    Hoe zou dat komen ?????????

    Like

   • Wachteres zegt:

    In een film worden ze meestal ook als zodanig afgebeeld. @delamontagne.

    Blijkbaar terecht!

    ,

    Like

 13. koddebeier zegt:

  Waar is de tijd gebleven, dat verraders de doodstraf kregen ?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s