Trump overweegt om aanwezig te zijn bij de opening van de VS-ambassade in Jeruzalem

Screenshot_173

(Vertaling: E.J. Bron)

De Amerikaanse president Donald Trump heeft gisteren tijdens een ontmoeting met de Israëlische minister-president Benjamin Netanyahu in het Witte Huis (foto) gezegd dat hij eventueel naar Israël zal komen om de opening van de Amerikaanse ambassade bij te wonen.

Israel Heute

Trump zei verder dat de beslissing om de Amerikaanse ambassade naar Jeruzalem te verplaatsten een fantastische zaak geweest zou zijn en dat deze beslissing niet alleen in Israël, maar ook in andere delen van de wereld verwelkomd zou zijn.

“Dit was een beslissing die ik moest nemen”, zei Trump. “Veel presidenten voor mij hebben  erover gediscussieerd om het te doen of niet, en ze hebben het in hun campagnes beloofd, maar het is hen nooit gelukt om datgene te doen wat ze zouden hebben moeten doen.”

Minister-president Benjamin Netanyahu bedankte Trump voor de beslissing Jeruzalem als hoofdstad van Israël te erkennen en de ambassade naar Jeruzalem te verplaatsen. “Het is de eerste keer dat we elkaar ontmoeten in Washington, de hoofdstad van de Verenigde Staten van Amerika, nadat u Jeruzalem heeft erkend als hoofdstad van Israël. Dat was een historische verklaring, gevolgd door de verplaatsing van de ambassade op onze Onafhankelijkheidsdag”, zei hij tegen Trump.

Verder zei hij: “Ik wil graag zeggen dat het joodse volk een heel goed herinneringsvermogen hebben.” Daarbij noemde hij enkele belangrijke beslissingen in de historie van het joodse volk. “Deze beslissing zal het joodse volk zich nog eeuwen herinneren. Anderen spraken erover, u hebt het gedaan.”

Trump zei o.a. dat door de erkenning van Jeruzalem als hoofdstad van Israël de ruzie om Jeruzalem met de Palestijnen van tafel zou zijn. “Dit geeft ons een echte kans op vrede”, zei hij. Met betrekking tot de bereidheid van de Palestijnen om terug te keren naar de onderhandelingstafel zei hij: “Ik denk dat ze terug willen komen. Mochten ze dit niet doen, dan komt er geen vrede. Ook dat is een mogelijkheid. Daarmee zeg ik echter niet dat het zal gebeuren.”

Aan het einde van de ontmoeting benadrukte Trump de “beste relatie met Israël die we ooit hadden.” Ze zou beter zijn dan ooit tevoren.

Bron:
www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Benjamin Netanyahu, Donald Trump, Israël, Jeruzalem, VS. Bookmark de permalink .

6 reacties op Trump overweegt om aanwezig te zijn bij de opening van de VS-ambassade in Jeruzalem

 1. koddebeier zegt:

  Op die terroristenlovers in Den Haag hoeven we niet te rekenen, de vriendjes van het ANC en Palestijnen.

  Geliked door 1 persoon

 2. paulzwueste zegt:

  Trump overweegt helemaal niks.
  Hij zal gewoon bij de opening van de ambassade zijn.
  De sluwe vos.
  Laten we niet vergeten dat achter al dat gedoe daar in het midden oosten definitief en altijd de contouren opdoemen van twee heersers,Trump en Poetin.
  Trump heeft z’n bastion in Israël en Poetin in Syrië.
  Amerika is de bakermat van de democratie, Rusland is ’n land waar in de 19e eeuw nog lijfeigenen bestonden en nu nog steeds geregeerd wordt door ’n absolute heerser.
  Twee zogenaamde uitersten, maar die elkaar raken aan het eind van de cirkel.
  Ik ben er zeker van dat de relatie Trump/Poetin de basis zal zijn van de uiteindelijke en definitieve vernietiging van de islam.

  Geliked door 1 persoon

 3. paulzwueste zegt:

  Laten we God danken dat Trump de President van de VS is geworden en niet heks Clinton!

  Geliked door 2 people

 4. theresageissler zegt:

  Amerika de beste relatie met Israel ooit, Trump de beste president van Amerika ooit!
  Je zult zien, dat dat allemaal nog eens algemeer erkend gaat worden!

  Geliked door 1 persoon

 5. kampersrene zegt:

  Ik hoop dat Trump zijn body gard niet vergeet

  Like

 6. Lis zegt:

  President Trump is het beste wat de wereld is overkomen. Wat die man ook doet, mijn waardering voor hem blijft toenemen. Een man van zijn woord!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s