Viktor Orbán waarschuwt voor de “Verenigde Staten van Europa”

Screenshot_182

(Vertaling: E.J. Bron)

Het creëren van de “Verenigde Staten van Europa” zou het zelfde betekenen als de verandering van de regio in een “continent voor immigranten inclusief een immigratiedoel Hongarije”, zei de Hongaarse minister-president Viktor Orbán (foto) maandag. Bij een boekpresentatie in de Hongaarse Academie van Wetenschappen in Boedapest waarschuwde Orbán voor “pogingen” om de competenties van de lidstaten te beteugelen en de “Verenigde Staten van Europa” te vormen en dat de Europese Commissie zich “openlijk tot een politieke partij verklaard zou hebben”.

Mitteleuropa

Hij bleef volhouden dat “partijdigheid van de Europese Commissie” de samenwerking binnen de Unie zou ruïneren, omdat zij “dubbele standaards ten gunste van de grotere landen ten nadele van de kleinere lidstaten zou institutionaliseren.” Orbán zei verder dat het opgeven van het principe, namelijk dat de Europese Commissie een hoeder van de verdragen is, “de fundamenten” van de Europese Unie zou aantasten. Als voorbeeld voor de toepassing van dubbele standaards noemde Orbán dat de EU haar grotere leden niet bestraft zou hebben voor bepaalde overtredingen.

Hij zei dat de Europese Commissie het verzuimd zou hebben een procedure op te starten toen het begrotingstekort in Frankrijk groter was dan bepaald, en de enige verklaring die de toenmalige voorzitter van de Europese Commissie gaf, luidde: “Frankrijk is Frankrijk”. Als ander voorbeeld noemde Orbán dat de Europese Gemeenschap een procedure wegens verdragsschending zou hebben opgestart toen het land in het kader van haar justitiehervorming in de jaren 2011-2012 haar oudere rechters met pensioen stuurde, maar eenzelfde stap van Italië “enthousiast” begroette als maatregel om gerechtsprocedures te versnellen.

Orbán beschuldigde de Europese Commissie ervan zich in de verkiezingscampagne in Hongarije te mengen en diens regering aan te vallen, “omdat zij haar mening over bepaalde rechtbankvonnissen niet zou verzwijgen”, en had kritiek op het Europees Parlement “constant agressieve, indringende eisen tot Hongaarse rechters te richten” in het geval van Ahmed H., een Syrische staatsburger die aangeklaagd is wegens terrorisme. “Voor alle EU-leden zouden dezelfde regels moeten gelden”, zei Orbán, en hij voegde er aan toe dat “Europa weer een Europa van het gezonde mensenverstand en van eerlijkheid zou moeten zijn”.

Bron:
http://unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, gezond realisme, Hongarije. Bookmark de permalink .

11 reacties op Viktor Orbán waarschuwt voor de “Verenigde Staten van Europa”

 1. Wachteres zegt:

  http://xandernieuws.punt.nl/content/2018/03/Verkiezingsuitslag-Itali-en-Napoleon-aspiraties-Macron-brengen-Verenigde-Staten-van-Europa-dichterbij

  Verkiezingsuitslag Italië en Napoleon-aspiraties Macron brengen Verenigde Staten van Europa dichterbij
  Xander 06-03-2018 16:25- in Algemeen Nieuws, Economie, EU, Immigratie, Maatschappij, NWO-Complot

  Franse president wil op rooftocht door Europa: Duitsland en Nederland belangrijkste doelen – Door George Soros gesponsorde 5-Sterrenbeweging op koers om Italië in Verenigde Staten van Europa op te laten gaan

  Geliked door 1 persoon

  • Statler & Waldorf zegt:

   En exact zo is het ‘Wachteres’.

   Duitsland en Nederland zijn simpelweg wingewesten voor Zuid-Europa.

   En de linkse en/of gelovige Duitse- en Nederlandse burger maar ja en amen knikken onder de diabolische ‘leiding’ van Mutti en Pinokkio.

   Like

   • paulzwueste zegt:

    Ik ben er van overtuigd dat de uitslag van de ll.verkiezingen in Italië niet tot het uittreden van Italië uit de EU zal kunnen leiden.
    Geen enkel democratische verkiezing zal in Italië ergens toe leiden.
    Italië is bankroet.
    Bevindt zich in dezelfde situatie als Griekenland en heeft het geld van welvarende EU landen nodig.
    En die welvarende EU-landen zijn nu alléén nog Duitsland en Nederland.
    Als die landen arm en uitgeplunderd zullen zijn zal de EU ineenstorten en de revolutie in Europa beginnen.

    Like

 2. Cathja zegt:

  Waren er maar veel meer presidenten zoals Viktor Orbán! Deze man ziet haarscherp wat er momenteel gebeurt binnen de EU, en waarschuwt ons allemaal.
  Het is te hopen dat velen zijn waarschuwing ter harte nemen. De tijd dringt!

  Like

 3. Margareta zegt:

  Ik denk niet dat zij de waarschuwing ter harte nemen want hij wordt aangevallen van het hoogste niveau en enkel omdat hij niet voldoet aan hun verwachtingen met betrekking tot de verplichte migrantenquota. Hij vindt dat enkel Hongarije en de hongaarse mensen hebben het recht om te bepalen met wie zij willen samenwonen en niet de EP of Soros of andren . Op enkele uitzonderingen na Orban Victor hoeft ook niet te rekenen op de steun van de leiders van de westerse landen. De logica en de gezonde denkwijze laat hier nog op zich wachten.

  Like

 4. Hovawart zegt:

  Geduld lieve mensen, de ironie dat door de Brusselse expansie van een vijandige ideologie binnen Europa, het geloof en vertrouwen in de EU recht evenredig afneemt, als een Griekse paradox in de huidige geschiedenis, komt het einde van de Brusselse overheersing steeds sneller naderbij.

  Like

 5. Guardiacivil zegt:

  Zijn er nog meer mensen die in hem geloven, dan alleen wij hier?

  Like

  • BertG. zegt:

   De rest wacht op de grote boem.
   Jij toch ook? Da lees ik hier regelmatig.
   Wanneer komt de grote boem nou een keer.

   Like

   • Cathja zegt:

    @ BertG. op 7/3

    “Als de tijd daar rijp voor is”.

    Ja…, je kunt met dit antwoord alle kanten uit.
    Daarom zeg ik het ook op deze manier.

    Like

 6. Jan zegt:

  Orban: Dit is ons land en daarom zullen wij er voor tot het eind voor vechten

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s