CBS: uitkeringstrekkers willen niet werken

Screenshot_191

Of kunnen niet werken

Ruim de helft van de uitkeringsontvangers dat vorig jaar niet werkte, kon of wilde ook niet werken. Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) uitgezocht op basis van nieuwe cijfers, die op verzoek van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid zijn gemaakt.

Post online

Nederland telde vorig jaar 1,1 miljoen niet-werkenden van 15 tot 65 jaar met een sociale uitkering. Van deze groep gaf 54%  aan niet te kunnen of willen werken.

Het gaat dan voornamelijk om mensen met een arbeidsongeschiktheidsuitkering. Daarvan zei een ruime meerderheid niet in staat tot werk te zijn. Van de niet-werkende bijstandsontvangers wilde of kon 47% niet werken. In de WW wilden de meeste mensen wel opnieuw aan de slag.

Naast de 1,1 miljoen mensen met een uitkering die niet werkten, waren er ook nog 363.000 mensen mét een uitkering die in 2016 wel werkten. Dit gaat dan bijvoorbeeld om mensen die meerdere banen hadden en één baan kwijt zijn geraakt en daarvoor een WW-uitkering ontvangen. Ook kunnen mensen die gedeeltelijk arbeidsongeschikt zijn verklaard in deeltijd werken.

Bron:
http://biz.tpo.nl

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", Criminaliteit, Graaien, Krankzinnigheid, Nederland, Overheid, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

18 reacties op CBS: uitkeringstrekkers willen niet werken

 1. Steven zegt:

  En al je dan de uitkeringstrekkers gaat definiëren naar bevolkingsgroep…dan zal 45% van de 47% die geen zin heeft of “niet kan werken” wel een allochtoon zijn… Maar dat is vast discriminatie als je dat erbij vertelt…

  Geliked door 1 persoon

  • Marc zegt:

   @Steven,

   Het is niet aan het CBS daar een oordeel over te vormen: het zijn de betreffende gemeentelijke sociale diensten die kennelijk weigeren sancties toe te passen waar ze vereist zijn.

   Overigens enige kritiek op TPO waar ze zeggen “..waren er ook nog 363.000 mensen mét een uitkering die in 2016 wel werkten. Dit gaat dan bijvoorbeeld om mensen die meerdere banen hadden en één baan kwijt zijn geraakt en daarvoor een WW-uitkering ontvangen.”
   Het komt bij TPO kennelijk niet op dat er 50-plussers rondlopen zonder vaste aanstelling. Dat is jammer, want die zijn er vijf jaar geleden allemaal een voor een uitgedonderd omdat er bezuinigd moest worden. Nu het wat beter lijkt te gaan zou een vaste aanstelling voor hen alleszins gerechtvaardigd zijn.

   Like

   • Wolf zegt:

    @ Marc, U hebt gelijk wat betreft de onschuldige 50 + mensen van NEDERLANDSE afkomst die er uit gewerkt zijn en nu deeltijd werken of een uitkering ontvangen. De eeuwige linkse studenten, kunstenaars ,krakers, gelukzoekers en ander subsidie slurpende steuntrekkers moeten we straks als WIJ als PVV aan de macht zijn samen met een Groot FVD en aanvullend de SGP en misschien SP als die hun rooie veren verliezen, Flink uitdunnen en draineren tot er totaalniks van overblijft! denos en alles wat met de linkse tumor die al 60 jaar voortwoekerd in ons land zal keihard aan gepakt moeten worden. We hebben een hele zware maar zeer leuke taak die op ons wacht. de handen jeuken me!!! Wilders For Minister President en anders Martin Bosma graag………

    Like

  • hendrikush zegt:

   Turkse psychiaters verstrekten in het verleden tegen betaling arbeidsongeschiktheidsverklaringen.
   Statistische onderzoeken naar dit soort gesjoemel worden belemmerd door het medische beroepsgeheim.

   Geliked door 1 persoon

 2. ReaGluurder zegt:

  We worden al decennia verneukt, zal met deze cijferbrij wel niet anders zijn! Geloof er geen flikker van! Hele wijken worden met uitkeringen, soebsidies, schuldsanering etc etc in de benen gehouden. De Omvolking heeft ONS al ong. 500 M I L J A R D gekost! Afgejat geld van spaarzame Nederlanders!!

  Like

 3. Ruud. zegt:

  Ook ik ben een soort van uitkeringstrekker(vanwege 2 opeenvolgende ongelukken op het werk),maar dan wel van het UWV,mijn ex werkgever:de overheid,na 41 jaar,tot drie maal zei meneer de edelachtbare:meneer………….,het verdiend niet de schoonheidsprijs en het is laakbaar,maar we kunnen er niets aan doen,en daar sta je dan.
  En denk nu niet,oooooo,dan gaan we even naar het UWV werkbedrijf,even praten en zoeken op de digitale kaartenbak,en we kunnen nog iets betekenen voor de samenleving.
  Ik kan jullie bij voorbaat zeggen,NIETS,HELEMAAL NIETS kwam ik voor in aanmerking,en waarom ook,men heeft me voor een te hoog percentage afgekeurd,dus niemand wilde zo,n figuur,en het was te weinig om van te leven.
  Wat ik heb moeten doen om EERLIJK in leven te blijven,is met geen pen te beschrijven.
  Maargoed,nog 2 maanden,en het is voorgoed over,en gaan we met AOW en ben ik daar vanaf,gelukkig.

  Geliked door 1 persoon

 4. Jan zegt:

  Geen geld geven, na 30 dagen is het probleem opgelost

  Like

 5. Laten we even eerlijk zijn welke debiel wil er nou werken om al die asiel apen en parasieten een dak te geven te vreten en vakanties. Het merendeel van die alochtonen heeft nog nooit een dag gewerkt en daar mag jij voor slaven en je leven wegpissen tot je 67 levensjaar . Welterusten !

  Like

  • Steven zegt:

   Dat zijn die socialistische debielen die ervoor gezorgd hebben dat de blanken de werkslaven zijn geworden voor de geïmporteerde vakantiegangers van tegenwoordig.
   Maar velen van hen rijden wel in een peperdure Mercedes of BMW… ook hoofddoekachtige.
   Als jij werkloos wordt dan ligt er zo snel mogelijk weer een brief op de mat van de uitkering instantie om weer eens langs te komen voor een goed gesprek. Om je daarna weer te laten vernederen en kleineren.

   Like

 6. Guardiacivil zegt:

  Wat Jan zegt is waar, maar doe je dit dan krijg je de hele EU over je heen, want alles is ingedekt met wetgeving.

  Like

  • Onno zegt:

   Ik constateer een opwekkende blijheid om na WOII nog te kúnnen werken tot meerdere eer en glorie van psychopaat Winston Churchill en zijn Prins Bernhard BV.

   Gelukkig zit genoemde psychopaat ook achter de EU en heeft jouw moeder de atoombom in Hiroshima niet op haar kokosnoot gehad. Anders had je nu misschien een derde oog op de plaats van je anus.

   Dat werkt ook wat minder prettig.

   Like

 7. Wolf zegt:

  Die niet willen werken onmiddellijk flink korten !!! Arbeidsongeschikten [ook allemaal buitenlandse gelukzoekers ] VERPLICHT laten werken voor de uitkering . Dan maar zittend werk of zo,WERKEN moeten ze! Voor niks gaat alleen de zon op. zo niet direct terug sturen. Deze linkse hobby”s van de rooien heeft na 60 jaar lang genoeg geduurd! En die luie bankhangers die allemaal links stemmen en wel gezond zijn WERKKAMPEN opzetten! Als ze niet een baan willen zullen ze toch MOETEN werken voor door LINKS in hun handje gegeven belastingcenten van ONS waar WIJ voor moeten zwoegen. De zweep over dat luie groenrooie stuff rokende AFA tuig! Elke dag een lastwagen met zwaar natte modder storten en die luie linkse bankhangers met een schep en een kruiwagen van 07.00 uur tot 07.00 uur die modder 4 km verderop laten lopen en neerstorten en dan dee andere daag weer de andere kant op jaar in jaar uit! DAT zal ze leren. En een soort van KEMPETAI bewakers erbij zetten.

  Like

 8. Republikein zegt:

  Uitkeringsinstantie UWV zal over de afgelopen vijf jaar naar schatting zo’n 175 miljoen euro aan onterecht uitbetaalde uitkeringen niet meer terugkrijgen. Dat blijkt uit cijfers die WNL heeft opgevraagd bij de organisatie, die uitkeringen uitbetaalt, bijvoorbeeld bij werkloosheid of arbeidsongeschiktheid.

  Van 2013 tot en met 2017 was het totale bedrag aan vorderingen 1,52 miljard euro. Het merendeel betreft onterechte uitkeringen, een kleiner deel bestaat uit boetes. Van dat bedrag is 370 miljoen euro nog niet terugbetaald. Maar het UWV denkt dat dat bij een deel van het bedrag nog wel lukt.

  Van de 1,52 miljard euro verwacht het UWV tussen 8 en 15 procent niet terug te kunnen halen. Dat komt overeen met een bedrag van tussen de 122 en 228 miljoen euro.

  Soms lukt het gewoon niet om al het geld terug te krijgen, maar we blijven jaren proberen.
  https://nos.nl/artikel/2221050-uwv-nog-op-zoek-naar-370-miljoen-euro-aan-uitkeringen.html

  Te verwesterd om terug te keren. Dat is het argument dat twee vrouwen uit Afghanistan en een vrouw uit Somalië vandaag gaan aanvoeren bij een zitting van de Raad van State. Ze willen daarmee voorkomen dat ze worden uitgezet naar hun land van herkomst.

  Een van de vrouwen wordt bijgestaan door Vluchtelingenwerk Nederland. Doordat de vrouwen naar eigen zeggen ‘verwesterd’ zijn, zouden ze bij terugkeer in hun land van herkomst gevaar lopen. Vluchtelingenwerk Nederland hoopt dat bij een uitspraak in het voordeel van de vrouwen er meer asielzoekers met soortgelijke zaken naar de rechter kunnen stappen.
  Zelfstandig in Nederland

  Mohadese Moradi (21) is een van de vrouwen. Ze vluchtte zeven jaar geleden vanuit Herat, haar voormalige woonplaats in Afghanistan. Ze woont nu in een azc in Harderwijk, zonder verblijfsvergunning. “Ik heb mijn leven in Nederland opgebouwd. Hier kan ik zelf bepalen hoe ik me kleed, wat ik wil doen en met wie ik ben. Dat kan niet in Afghanistan.”

  Mijn eigen familie zal mij, zoals ik nu ben, niet accepteren.
  https://nos.nl/artikel/2221183-ik-kan-niet-terug-naar-afghanistan-ik-ben-te-verwesterd.html

  n de Tweede Kamer wordt boos gereageerd op het nieuws dat topman Hamers van de ING een salarisverhoging van 50 procent krijgt. De bank, die in 2008 nog 10 miljard euro staatssteun kreeg, gaat Hamers 3 miljoen euro per jaar betalen.

  Ook minister Hoekstra (CDA) is niet te spreken over de “buitensporige” loonsverhoging. “Het helpt op geen enkele manier om het broze vertrouwen in de sector te herstellen.” De minister heeft na het bekend worden van het nieuws meteen contact laten opnemen met de bank.
  Gisteren

  Hoekstra zei in de Tweede Kamer dat ING wel bij hem gemeld had dat het salaris van Hamers omhoog zou gaan, maar dat hij pas gisteren hoorde om wat voor bedrag het gaat. Hij gaat onderzoeken of de verhoging in strijd is met de regels voor bonussen.

  D66-Kamerlid Paternotte wil dat de top van de bank uitleg komt geven over de salarisverhoging. President-commissaris Van der Veer wordt uitgenodigd voor een hoorzitting. Paternotte heeft daar naar eigen zeggen steun voor van een meerderheid van de Kamer.

  Ook GroenLinks is een procedure gestart voor een hoorzitting. “Wat een stuitende arrogantie”, zegt GroenLinks-Kamerlid Snels. “In wat voor universum leeft de top van ING?”, voegt fractievoorzitter Klaver eraan toe.
  https://nos.nl/artikel/2221191-kamer-en-minister-roepen-top-ing-op-het-matje-om-salarisverhoging-hamers.html

  Dat is 3 voor de prijs van 1.
  Ben ff vergeten dat u ook kan lezen.
  De Spurs waren beter maar Juve gaat door.

  Like

 9. Pietersen zegt:

  Alle vluchtelingen meteen aan het werk zetten, desnoods zonder betaling. Hoe langer je in de bijstand hangt, hoe moeilijker het gaat worden ooit nog een poot uit te steken. Extra voordeel: ze kunnen dan in de fabriekshal meteen een cursus Nederlands krijgen, zodat je ook van dat gezeur af bent. Gewoon Spartaans aanpakken die pizza en broodjesbakkers uit Aleppo.
  Uiteraard, zodra de toestand in Syrie of Somalie stabiel is, onverwijld beginnen met repatrieren.

  Like

  • Wolf zegt:

   Het zijn GELUKZOEKERS! Geen “vluchtelingen”.Het is een invasie van islamieten en hun zwarte nikkers in hun zog die ons met behulp van links hier willen knechten en desnoods willen uitroeien..

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s