VN klaagt over Trump´s kortingen, maar negeert het eigenlijke probleem

Screenshot_192

(Vertaling: E.J. Bron)

Het hoofd van de VN-hulporganisatie UNRWA heeft er deze week over geklaagd dat de beslissing van de Amerikaanse president Donald Trump om de te korten op de Amerikaanse betalingen de hulporganisatie kapot gemaakt zou hebben.

Israel Heute

In de hele wereld bestaan talrijke vluchtelingenproblemen, maar de UNRWA bestaat alleen maar om de zogenaamde Palestijnen te helpen en hun status als “vluchtelingen” in stand te houden.

Trump heeft de hulp voor de organisatie verlaagd, nadat hij erachter was gekomen dat de deze routinematig in anti-Israëlische ophitsing en Palestijnse terreuractiviteiten is verwikkeld en als reactie op de aanhoudende afwijzing van de Palestijnen om met Israël te onderhandelen.

De chef van de UNRWA, Pierre Krähenbühl, maakte hier bezwaar tegen: “525.000 studenten hebben geen toegang meer tot onderwijs, drie miljoen patiënten hebben geen toegang tot medische zorg en 1,7 miljoen krijgen geen eerste hulp.”

Zijn uitlatingen lieten twee ongemakkelijke feiten buiten beschouwing:

 1. De hulp van de VS maakt ongeveer een derde deel van het totale budget van de UNRWA uit. Trump heeft slechts een deel van de betalingen verlaagd. Als het verlies van zo´n kleine fractie van de totale financiering ertoe leidt dat de UNRWA al haar belangrijke programma´s moet stoppen, dan moet er sprake zijn van een ernstig wanbeleid of van corruptie of van allebei in de organisatie.
 2. De Palestijnen zelf hadden tientallen jaren lang de tijd om een functionerende samenleving en regering op te bouwen. En daarvoor werd hen geld ter beschikking gesteld. Uit onderzoek bleek dat de Palestijnen per hoofd van de bevolking meer gekregen hebben dan de Europeanen onder het Marshallplan na de Tweede Wereldoorlog. In al die tijd en met al dat geld hebben de Palestijnen het verzuimd om zelfs ook maar de meest fundamentele openbare diensten voor zichzelf op te richten. Dat klinkt ook niet echt naar een stevige basis voor een eigen staat..

Bron:
www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Palestina", "Vluchtelingen", achterlijkheid, antisemitisme, corruptie, demoniseren, Donald Trump, Graaien, Hypocrisie, Israël, Jodenhaat, Krankzinnigheid, propaganda, Rotzakken, UNRWA, Verenigde Naties, verloedering, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

9 reacties op VN klaagt over Trump´s kortingen, maar negeert het eigenlijke probleem

 1. Flo zegt:

  Niet meewerken ,en alleen maar geld ,kan nooit de bedoeling zijn ,Trump is heel duidelijk, Abbas is schatrijk,en Arafat bezat bijna een miljard, ,laten ze eerst dit geld gebruiken ,maar dat willen de heren niet kwijt. Palestijnen laten de kampen in dezelfde staat ,met het geld wat ze in al die jaren al ontvangen hebben ,zouden ze allemaal in een villa kunnen wonen,maar wie slacht de kip met de gouden eieren .

  Like

 2. Qvic zegt:

  Zo lang men gratis geld of hulp blijft geven, zal de ontvanger zelf nooit geen moeite gaan doen om zelf iets aan zijn eigen situatie te veranderen. Want dan krijgt men geen geld of hulp meer. Want anders kan het dan niet meer blijven zielig te doen. Zo werkt het in alle gebieden/fronten op de wereld. Als niemand hulp of geld zou geven, dan moet men wel zelf de handen uit de mouwen steken om überhaupt te kunnen overleven. Dan is men ineens veel actiever en vindingrijker om zijn eigen situatie te verbeteren. Alle ontwikkelingsgelden zijn allemaal weggegooide gelden, want de ontvangers zullen over 100 jaar nog steeds ontvangers zijn. Zodra de gratis geldkraan dicht gedraaid wordt, gaat men het pas beseffen. Eerste instantie geven zij de gever de schuld van alle ellende die zij zelf veroorzaakt hebben, door al die jaren niets te doen en die gelden voor andere dingen hebben gebruikt dan waar ze voor bedoeld waren. In deze eerste fase spelen de ontvangers een toneelstukje op als de zielige die er niets aan kunnen doen, dat zij in die situatie zitten. Om zo toch de gratis geldkraan weer open te krijgen. Blijft de gratis geldkraan dicht, dan pas dringt het besef langzaam door dat zij zelf verantwoordelijk zijn voor hun eigen levensonderhoud.

  Like

 3. Jan zegt:

  UNWRA, pardon, Hamas, bedoelt dat Trump de wapenhulp heeft kapot gemaakt

  Like

 4. dutchess43 zegt:

  Gewoon laten verrekken die Palestijnen, gewone terroristen bende.

  Like

 5. paulzwueste zegt:

  Wij Europeanen hebben die Marshall-hulp tot de laatste cent terug betaald.
  Alle landen die na de oorlog financiële hulp van Amerika hebben gekregen moesten dat geld terugbetalen toen hun economie en industrie weer floreerden.
  Duitsland heeft zelfs 2 X “Herstelbetalingen” betaald.
  Dus voor alle duidelijkheid voor WOII, maar óók voor de eerste wereldoorlog.
  Veel mensen weten dat helemaal niet.
  Ik was in maart 2006 in de Lakenhal te Ieper toen de gids ons vertelde dat Duitsland november 2005 de laatste termijn Herstelbetaling voor de wederopbouw van Ieper-WOI had betaald.

  Maar die bruine klote arabieren kregen tientallen jaren lang, en dit volledig gratis, miljarden in hun aars gepompt.
  Hun criminele leiders hebben dat geld gebruikt om dure huizen in het buitenland te kopen en in weelde te leven.
  Daarnaast hebben ze de voortdurende oorlogen tegen Israël gefinancierd, met dit geld dat voor vreedzame doeleinden was bedoeld.
  En nu, nu de VS de gratis geldkraan voor ’n deel hebben dichtgedraaid roept de VN dat ze failliet gaan.
  Dit zijn natuurlijk grove leugens.
  Hun luxueuze leven zal een deuk hebben gekregen.
  Ik hoop inderdaad dat ze te zijner tijd in de grootste ellende ten onder zullen gaan.

  Geliked door 3 people

 6. Guardiacivil zegt:

  Is dat diezelfde club waar Kaag miljoenen naar overmaakte? En diezelfde club, waar het geld in wapens werd gestoken?
  Ik zal wat dynamiet sturen, stop die dan maar in je Arabische r….e….e….t.

  Like

 7. ed zegt:

  Triest zoveel geld (bezuinigen hebben de hele zorg naar de knoppen geholpen verder nog een waslijst aan andere zaken )in een bodemloze put naar een gemaakt volk wat niks wil alleen een bestaande bevolking de zee in jagen.Al die sprookjes volgers en deze in bijzonder hebben alleen maar ellende veroorzaakt 2018 0,0 bewijs voor die onzin .geldkraan dicht en opzouten.

  Like

 8. Mary zegt:

  De VN is een heel duister clubje, Trump zou niet moeten korten maar stoppen met betalingen aan de VN.

  Geliked door 1 persoon

 9. Nemesis zegt:

  En ze het land uitjagen. De grond en gebouw is ze door de VS kostenloos ter beschikking gesteld.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s