Voedselbank Essen: Merkel niet geïnteresseerd in bezoek

Screenshot_199

(Door: Michael Steiner – Vertaling: E.J. Bron)

In Merkel´s ambtstijd is het aantal voedselbanken in Duitsland meer dan verdubbeld. Maar ze wil ter plaatse geen kijkje nemen bij de voedselbank in Essen, hoewel het haar politiek was die tot zulke toestanden leidde.

Contra magazine

Het is immers sowieso al een schande dat er in Duitsland ondanks de zogenaamde sterke conjunctuur en een enorm overschot op de staatsbegroting ondertussen bijna 1000 voedselbanken zijn, waar hulpbehoevenden eten kunnen halen, simpelweg omdat ze niet genoeg geld hebben. Maar wanneer de Duitse regering mededeelt dat de bondskanselier “geen plannen” zou hebben om “een bezoek te brengen aan de voedselbank in Essen”, hoewel ze deze er onlangs om bekritiseerde dat men vooreerst geen distributiekaarten meer aan buitenlanders zou verstrekken, nadat het tot enorme problemen met de jonge mannelijk clientèle van zogenaamde “vluchtelingen” was gekomen.

Die maakten ongeveer 75% van de gebruikers uit, toonden “ontbrekend respect tegenover vrouwen”, scholden vrijwilligers uit en zorgden ervoor dat oudere vrouwen en alleenstaande moeders wegbleven. Terwijl de jonge mannen uit Noord-Afrika, Syrië of Afghanistan niet aan eten ontbreekt, temeer ze eigenlijk behoorlijk goed verzorgd worden met geld van de staat. Maar ze maken extreem misbruik van het aanbod van de voedselbanken, om zodoende geld te besparen en dit naar hun families thuis te sturen. Dat ze daarmee echter de hulpbehoevenden in Duitsland benadelen, interesseert ze niet.

Angela Merkel draagt (evenals haar voorganger Gerhard Schröder) zijn echter enorm medeschuldig aan deze toestanden. Enerzijds werd dankzij de Hartz-IV-wetten en de enorme ingrepen in de pensioenen een nieuwe armoedeklasse gecreëerd, die nu gewoon aangewezen is op de ondersteuning door de voedselbanken. Anderzijds heeft vooral Merkel er met de grensopening in 2015 voor gezorgd dat honderdduizenden (overwegend jonge en mannelijke) economische migranten onder dekmantel van asiel Duitsland binnenstroomden, die nu gewoon ontdekten dat je op deze manier nog wat extra´s kunt krijgen.

De bondskanselier steelt zichzelf ook wat betreft de voedselbank in Essen weer eens uit haar verantwoordelijkheid. Maar “het zou de mensen in Duitsland nog nooit zo goed gaan als op dit moment”, zei ze nog in november 2016. Dat kan wel zo zijn in haar eigen zeepbel, maar voor veel mensen in Duitsland is dat gewoon niet zo. Maar wat kan zij als bondskanselier daar nu aan doen, toch?

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Michael Steiner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Arabische wereld, asielwaanzin, Barbarisme, cultuurrelativisme, Duitsland, Elite, establishment, Graaien, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Krankzinnigheid, landverraad, Merkel, Multiculti, Overheid, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

13 reacties op Voedselbank Essen: Merkel niet geïnteresseerd in bezoek

 1. Eigen volk eerst zegt:

  Het kreng uit de DDR…

  Geliked door 1 persoon

 2. Tistochwat zegt:

  haar politie was die tot zulke toestanden leidde.

  Blijft uw ‘k’ misschien af en toe hangen, heer Bronmaster?

  Like

 3. Marijke zegt:

  Essen. Ik ben er een paar jaar (twee?) geleden nog geweest. Dacht dat we in een ander land terecht waren gekomen; bijna geen autochtone Duitser te zien. En op het plein Salafisten met de Koran. Ik mocht niet in discussie met ze van mijn gezin…

  Geliked door 1 persoon

 4. Jules Vismale zegt:

  Als Angela Merkel dadelijk niet heel goed op haar tellen past, ooit zelf eens straatarm wordt en van haar macht beroofd, gelijk aan de Vrouwe van Stavoren die aanvankelijk ook heel rijk, machtig en arrogant was, dan zal ze misschien ZELF naar een voedselbank moeten gaan en ik weet zeker dat men haar daar NOOIT gaan helpen maar eveneens wegjagen!

  Geliked door 1 persoon

 5. Jean zegt:

  Dat wijf gaat eten in dure restaurants “op onze kosten” en die uit Luxemburg doet daar blijkbaar graag aan mee….
  Ik ben er nog steeds niet uit?????? Is dat nu een vrouw of een vent of een gender?????

  Geliked door 1 persoon

  • I.K. Bennurklaarmee zegt:

   Maar goed dat dat wijf gaat eten in dure restaurants die wij niet kunnen betalen want als wij dat wel zouden kunnen zouden we kotsmisselijk worden van de aanwezigheid van die ongemanierde vraatzeug!

   Like

 6. Merel zegt:

  Een ding kan ze goed de domineesdochter : liegen . En dan op zondag weer een lief smoeltje trekken in de kerk, handen gewassen in onschuld. Ze hebben het immers allemaal aan zichzelf te danken die duitsers, gaan niet meer naar de kerk. Nee dan zijn die moslims veel beter met hun moskee

  Geliked door 1 persoon

 7. Pietersen zegt:

  Toont precies de meedogenloosheid van dat wijf aan. Anders fluiten dan zij is niet toegestaan. Een schop onder hun hol krijgen Duitsers van haar

  Like

 8. T. Huisman zegt:

  Het schijnt er niet eerlijk aan toe te gaan bij die voedselbanken daar. Waarom alleenstaande mannen wel en alleenstaande vrouwen niet. dat is weer ongelijkheid. Het zijn voornamelijk gepensioneerden die van zo”n beetje pensioen niet kunnen leven en er een bijbaan bij moeten nemen. Als zij ziek zijn worden zij verdrongen door allochtonen en vluchtelingen die uitgeprocedeerd zijn. Met de meesten gaat het goed en maar heb je pech dan zit je daar. Het is maar een minderheid maar hoort er steeds meer van dat het individualisme is doorgeslagen. mensen zonder netwerk en connecties.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s