Justitie weigert Charlie Hebdo-overlevende te beveiligen, ondanks fatwa

Screenshot_6

(Door: Berend Sommer)

Op donderdagavond is in debatcentrum De Balie in Amsterdam een gesprek met de Franse journaliste Zineb El Rhazoui (foto). El Rhazoui schreef voorheen voor Charlie Hebdo en wordt continu bedreigd door moslimextremisten. Ondanks verzoeken van De Balie wil het Nederlandse kabinet haar beveiliging niet betalen.

‘De Balie is al een half jaar bezig met haar beveiliging’, zegt Yoeri Albrecht, directeur van De Balie, in gesprek met Elsevier Weekblad. Tot zijn grote ergernis weigert het ministerie van Justitie mee te werken aan de beveiliging van El Rhazoui. ‘Frankrijk geeft haar als staatsburger politiebeveiliging. Dat is een overheidsteam, ze wordt continu geschaduwd door agenten. Ze wordt beter beveiligd dan de Franse president Emmanuel Macron. Maar de Nederlandse regering wil niet dat ze gewapend de grens over gaan.’

Lees verder>>>
Elsevier

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", Barbarisme, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Eurabië, fatwa, Frankrijk, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, Islamkritiek, islamofascisme, Islamofilie, Justitie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, Linkse Kerk, moralisme, Naïviteit, Nederland, Overheid, Pacifisme, political correctness, praatjesmakers, Rotzakken, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

4 reacties op Justitie weigert Charlie Hebdo-overlevende te beveiligen, ondanks fatwa

 1. Henk.V zegt:

  Dat is nog eens een onheilsspellend signaal dat onze overheid afgeeft..GEEN BESCHERMING BIEDEN MENSEN DIE DOOR JIHADISTEN WORDEN BEDREIGD????
  Aan wiens kant staan onze bestuurders dus inmiddels????

  Geliked door 1 persoon

 2. Steven zegt:

  Ze beveiligen liever moskeeën tegen het neergooien van varkenskoppen.

  Geliked door 1 persoon

 3. Wachteres zegt:

  https://www.elsevierweekblad.nl/nederland/achtergrond/2018/03/ollongren-moet-tekst-en-uitleg-geven-over-weigeren-beveiliging-islamcritica-594313/

  Ollongren moet uitleg geven over weigeren beveiliging islamcritica

  Minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren (D66) moet uitleggen waarom de bedreigde Franse islamcritica Zineb El Rhazoui tijdens haar bezoek in Nederland beveiliging is geweigerd. El Rhazoui werkte bij het satirische weekblad Charlie Hebdo toen daar op de redactie in 2015 een terreuraanslag op werd gepleegd, en geldt als de zwaarst beveiligde vrouw van Frankrijk.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s