ISLAM WOEKERT ALS EEN ROOS OP EEN MESTVAALT

Screenshot_33

(Door: “Driek”)

Brussel: een wonderlijk amalgaam van peepshows, peeskamers, frituren, kebabzaken, slijterijen, staminees met zatte hoerenlopers, islamitische boekhandels en illegale moskeeën. De islam woekert en gedijt hier, als een roos op een mestvaalt. Sinds jaar en dag is de hoofdstad van Europa een bolwerk van moslimextremisten. Arthur van Amerongen dook een jaar onder in dit gevreesde milieu: hij ging wonen in de Marollen en schreef zich in aan de Khairya-academie in Anderlecht. Daar studeerde hij islamitische theologie, samen met bebaarde Marokkaanse jongens en gesluierde meisjes die godsdienstonderwijzer willen worden. Hij bezocht ontelbaar veel lezingen in muffe gebedsruimten vol fanatici, zaaltjes van islamitische verenigingen en in moskeeën en demonstreerde in de zomer van 2006 tegen de Israëlische bombardementen op Libanon, te midden van duizenden woedende moslims.

Iedere dag oefende hij de salat, het gebed, en de woedoe, de rituele reiniging die eraan voorafgaat. Hij at halal, werd geheelonthouder en was hard op weg een vrome moslim te worden. Alles verliep naar wens tot hij op pijnlijke wijze met zijn verdrongen calvinistische geloofstrauma werd geconfronteerd.

***

Uit: Brussel Eurabia.

In Brussel wemelde het van de Marokkaanse straatratten en ik was doodsbang voor ze. Een bevriend acteur was zonder aanleiding frontaal in elkaar geslagen door zo’n groep Marokkanen. Zijn gezicht moest worden opgelapt door een plastisch chirurg, hij zou nooit meer de oude worden.

Het dieptepunt werd bereikt toen ik in de Hoogstraat daadwerkelijk door een groep Marokkanen in elkaar werd geslagen. Ik had eindelijk weer een vriendin. We liepen verliefd en gearmd over straat toen een groep Marokkanen haar voor een hoer uitschold en obscene gebaren naar haar maakten. Ik draaide me om en schreeuwde: ’Jullie zusters’. Vervolgens liepen we door. Luttele seconden later werd ik gevloerd door een enorme karatetrap. Ik viel op de grond en kreeg rake schoppen.

De agent op het politiebureau aan de Kolenmarkt keek ons meewarig aan, hij kreeg dagelijks dit soort gevallen binnen, voor hem waren het routineklussen geworden. Terwijl hij achter zijn computerscherm plaatsnam, zei hij hoofdschuddend: ‘Het is gelukkig bijna juli, dan rotten al die boeven naar Marokko op. Voor ons is dat wel zo prettig, want het aantal misdrijven daalt enorm in de zomermaanden.´

Ik was een verbitterd mens geworden, vol haat en frustraties. Ik wilde tot de essentie van de islam doordringen, maar het enige wat het mij had opgeleverd was een afkeer van Marokkanen. Ik had als een asceet geleefd en honderden boeken over de islam gelezen; ik had jaren in het Midden–Oosten doorgebracht, maar al mijn kennis over de islam was uiteindelijk nutteloze ballast. Ik was blind geworden voor de schoonheid van de islam.

‘Gooi het kind niet met badwater weg’, zei mijn moeder altijd. Zij hield me altijd voor dat de kracht van het geloof onbegrijpelijk was voor de ongelovige Thomas. Mijn moeder hoopte dat ik net als de kerkvader Augustinus eens tot inkeer zou komen. Maar ik had het licht niet gezien zoals Saul toen hij op weg was naar Damascus. Hij joeg op christenen, ik op Marokkanen. Saulus werd Paulus en een pilaar van het christendom; ik bleef mijzelf en was geen moslim geworden, integendeel. Ik voelde me opgejaagd en rusteloos, de islam had mij niet de vrede gebracht die ik zo nodig had. Ik was veroordeeld tot een levenslange zoektocht naar mijzelf. Voor het laatst sloop ik door de stegen van Brussel. De stem van mijn moeder galmde door mijn hoofd: ‘Hij die God verlaat, heeft smart op smart te vrezen’.

Ik wens U allen nog een gezegende dag.

Brussel: Eurabia
Uitgeverij Atlas
Amsterdam/Antwerpen

Een zeer lezenswaardig boek.

Door:
“Driek”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Eurabië, gezond realisme, Islam. Bookmark de permalink .

34 reacties op ISLAM WOEKERT ALS EEN ROOS OP EEN MESTVAALT

 1. Ome Henk zegt:

  Ik heb hier al eens een oproep geplaatst in een ander reaguurdersleven.

  Gewoon, of we binnen de wet ons konden organiseren.
  Niemand hier reageerde.

  Iedereen snapt ‘t maar niemand doet iets.

  Verloren zaak.

  Geliked door 1 persoon

  • Floris zegt:

   Ik heb er lang over gedacht en het antwoord is volgens mij vrij eenvoudig. Een religie georienteerde instelling oprichten en leden werven. Een dergelijke instelling kan vrij spreken over het juiste pad en dat andere geloven dominant zijn en levenswijzen verkeerd zijn. Een dergelijke instelling kan vrij fondsen werven en zelfs aanspraak maken op subsidies. Een dergelijke instelling biedt zelfs de mogelijkheid om leden te werven en om niet-leden te weren. Eem dergelijke instelling biedt de mogelijkheid om landelijk en zelfs internationaal te opereren.

   Echter, de Nederlander steekt zijn nek niet graag uit en zit liever achter de buis Goede Tijden en Hart van Nederland te kijken. De zorg van de Nederlander ligt bij werk, brood en vertier en wat er daarbuiten gebeurt is voor een ander.

   Ik heb kennis en de middelen niet om iets dergelijks op te zetten, maar ik denk dat hier een mogelijkheid ligt om met gelijkgestemden in contact te komen, te verenigen en een netwerk te vormen om weerstand te bieden tegen het opkomend en alsmaar groeiend kwaad.

   Like

   • BertG. zegt:

    Dat laatste kan je voorlopig hier wel vergeten.
    Persoonlijke info op een openbare site plaatsen is zeer slecht voor het onderlinge vertrouwen om iets op te zetten, waarbij vooral vertrouwen zeer belangrijk is.

    Feliciteer Trees maar daarmee, ze beseft het zelf niet eens.
    Daar moeten wij niet zo moeilijk over doen verder.

    Like

   • Petra DeBoer zegt:

    @Elisah, de islam is geen godsdienst maar een ideologie. De islam bestaat voor 60% uit de Hadith, de Sira 26% en maar 14% uit de koran. De koran is het religieuze sausje. Het is een trilogie met allemaal wetten en oorlogswetten en is ook een politieke ideologie. Verder is het in strijd met de verklaring voor de rechten van de mens en zou op basis van voorgaande feiten verboden moeten worden.

    De grondwet hoeft niet veranderd te worden maar de islam gewoon verbieden om voorgaande feiten. De islamitische landen hebben de universele verklaring voor de rechten van de mens ook niet ondertekend. Zij hebben een andere versie waarin de sharia altijd boven de rechten van de mens staan.

    Like

  • Scevean zegt:

   In zuid Afrika heb je een groep genaamd suidlanders. Zij maken gebruik van een protocol van de Geneefse conferentie (protocol 1 en 2) waarin burgers zie mogen voorbereiden Zelfbescherming in geval van gewapende conflicten. Die kant gaan we in Europa Nederland ook op. Ik doe wel mee.

   Geliked door 4 people

 2. scherpschutter1943 zegt:

  Maarten t”Hart stelt: “Wie god verlaat heeft niets te vrezen”. Ik maak er dit van: “Wie in de loop van mijn pistool kijkt, heeft alles te vrezen.”

  Geliked door 4 people

 3. Guardiacivil zegt:

  Dus hij moest zich eerst een jaar verdiepen eer hij er achter kwam dat de islam dood en verderf is.
  Dat had ik hem ook wel kunnen vertellen als ik hem ooit ontmoet had. Maar gelukkig kom ik nooit in Brussel.
  Oh nou lieg ik. Ik heb twee keer iemand op station Zuid gebracht. Groot probleem om de auto ergens te parkeren en daarna nog heelhuids terug te vinden. Lopend door de stationshallen naar de perrons overal lui die je volgen met hun ogen of ze kunnen toeslaan (zakkenrollen), ik had beide handen gereed om terug te meppen als ik maar iets zou merken.
  Aan gesproken worden na elke 10 stappen door weer andere getinte.
  Ik was blij dat ik er weer uit was en uiteindelijk in mijn auto zat.
  Ik schrijf over het jaar 2006-2007.

  Geliked door 1 persoon

 4. duinsnip zegt:

  “Voor het laatst sloop ik door de stegen van Brussel. De stem van mijn moeder galmde door mijn hoofd: ‘Hij die God verlaat, heeft smart op smart te vrezen”.
  En dit is wat het westen te wachten staat, er is geen weg meer terug. Nu vermoord Erdogan ook nog eens, gedoogd door zowel Putin als Trump duizenden Koerden, en er kraait in het westen geen haan naar. Eerst IS met de hulp van de CIA tienduizenden moorden laten plegen en nu weer de Koerden massaal laten afslachten. Wacht maar lafaards, jullie tijd komt onherroepelijk. Openb.6

  Geliked door 1 persoon

 5. Petra DeBoer zegt:

  De beeldspraak “De islam woekert en gedijt hier, als een roos op een mestvaalt” is onjuist. Het is eerder “De islam woekert en gedijt hier als onkruid in een veld met rozen”. Verder een goed artikel.

  Geliked door 2 people

 6. theresageissler zegt:

  Eh….Eén kleine bemerking, Driek:
  “Islam woekert als een roos op een mestvaalt…”
  Dan zou dus de islam, ondanks alles, een ROOS zijn?
  Dat wil er helaas niet erg bij me in.

  Geliked door 1 persoon

 7. Bob Fleumer zegt:

  Toen ik het boek gelezen had werd het koud om mijn hart.

  Like

 8. Harry zegt:

  Wat bezielt iemand om zich in de islam te verdiepen tot een niveau waarop je je daartoe aangetrokken voelt ?
  Eerst christelijk en daarna op de islamitische tour ?
  Honderden boeken daarover gelezen ?
  Je onder die gasten begeven ?
  In mijn optiek een onbegrijpelijke ziekelijke exercitie .

  Heb wel vaker het idee dat religie iets met labiliteit of een enorme onzekerheid te maken heeft .
  Wie zó dolende is , heeft naar mijn mening een fors probleem .

  En dat iemand’s ogen dan na jaren eindelijk open gaan is misschien meegenomen , maar het lijkt me wijzer als ie daar nooit aan begonnen was .

  Geliked door 1 persoon

  • hendrikush zegt:

   Voor iemand die zijn verstand gebruikt is lezing van de koran en sharia voldoende om te ontdekken dat de islam niets goeds kan brengen.
   Als je daarna nog door meedoen en studie overtuigd wilt worden ben je niet goed wijs. Islam is haat en wraak en destructie tot in eeuwigheid.
   Een Egyptische geestelijke bracht het onlangs goed onder woorden: een bouwval moet je niet restaureren, die moet je afbreken en herbouwen.

   Like

 9. jantjeuitnl zegt:

  Minder, minder, minder.

  Like

 10. ReaGluurder zegt:

  Over 20 jaar, of nog eerder, heeft 1 op de 3 een immigratieachtergrond, zoals dat policor genoemd wordt. Maw. meer dan 30% van de Nederlanders is dan (waarschijnlijk) een islamiet! Nu zal het zo ong. 10% zijn. In 2035 dus 3x zoveel (ong. 5,5 miljoen!). Je hoeft echt geen raketgeleerde uit Aleppo te zijn om te constateren dat dit wel eens voor heel veel instabiliteit kan zorgen. Ook kan het zomaar gebeuren dat in Duitsland de geschiedenis zich herhaalt en de islamieten daar op de vlucht slaan, richting Nederland! Zeg niet dat er niet gewaarschuwd is!

  Like

  • hendrikush zegt:

   Er zijn nu 175 moslims per jood. Sinds meer dan 1400 jaar proberen ze de joden uit te roeien. De machteloosheid van de mohammedanen is overweldigend.
   Wat Israël kan moet ons ook lukken.

   Like

 11. guusvelraeds zegt:

  Like

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   Dat Van Amerongen in 2008 een boek getiteld Eurabia, 174 pagina’s (tweede deel in 2015), schreef wil ik graag geloven. Echter in hetzelfde jaar 2005 schreef Bat Ye’or een wetenschappelijk boek met de titel Eurabië, 345 pagina’s en 45 pagina’s aan verwijzingen en voetnoten, met voorwoord van Hans Jansen. Uitgeverij Meulenhoff; ISBN 97890290 7989 I/ NUR 697.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Like

 12. Jan zegt:

  Islam=zwakzinnigheid

  Geliked door 2 people

 13. ildiko zegt:

  eindelijk actie ! jongeren moeten deze actie voeren omdat hun leven wordt ernstig bedreigd en hun kinderen straks helemaal geen toekomst meer hebben. Organiseren en patrouilleren voor een veilige leven in eigen vaderland dit is het enige optie.

  Like

 14. kampersrene zegt:

  Als ik het goed begrijp is de Islam de mestvaalt en de roos diegenen die zich verzetten tegen dat reizend moslim circus met zijn ontelbare clowns waar ge niet kunt mee lachen

  Like

 15. koddebeier zegt:

  Roos ???????? U bedoeld dat brandnetels overal op groeien, zeker ??

  Like

 16. Taljaard zegt:

  Heb mij in de late jaren `80 tijdens mijn studie al in de islam verdiept, met een extra cirriculum islamologie. Maakte daar kennis met de in wezen moderne en typisch XXe eeuwse stroming van het islamitische fundamentalisme van de moslimbroederschap en de geschriften van Sayd Quttb, Ali Akhbar en Bakr as Sadr.
  Deze stroming is als een synthese van klassieke islamitische theologie, voornamelijk uit de wahhabitisch-sunnitische en radicaal shiitisch-mystieke hoek, en het marxisme te beschouwen.
  Dit als een reactie op het zgn. Westerse, imperialistische kolonialisme en de stichting/heroprichting van Israel.
  Destijds kon dit soort islamisme (noem het maar islamitisch stalinisme) nog als een regionaal verschijnsel worden beschouwd, Maar nu, een jaar of 30 later, heeft het zich op de vleugels van zowel de massa-immigratie als het wereldwijde internet over de hele wereld verspreid en haar giftige klauwen diep in de huidige West Europese samenleving geslagen.
  En wij hebben allemaal gezien wat dit islamitische stalinisme in de praktijk uitwerkt in de vorm van ISIS., maar ook Hamas.
  In 1988 kon ik nog zonder enig probleem een universitair werkstuk schrijven waarin ik de verbanden tussen Marx en de islamitische theologie binnen dit typisch XXe eeuwse moslimfundamentalisme kon aantonen. En er zelfs een 9 voor krijgen.
  Geloof niet dat dit tegenwoordig nog mogelijk zou zijn.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s