Toespraak Ebru Umar bij islamdebat in Rotterdam

Screenshot_20

(Door: Ebru Umar)

Dames en heren, als het aan een aantal betrokkenen bij deze avond had gelegen, had ik hier niet voor jullie gestaan. Ik was niet welkom. Want tja, ik ben ik. Te controversieel. Te ‘gatver’. Te weetikveelwat. Iemand die je blijkbaar fysiek moet weren, omdat het verbaal niet lukt. Kunt u het zich voorstellen, dat je een columnist het spreken onmogelijk wilt maken? Het gebeurt wereldwijd, in landen die we aanduiden als bananenrepublieken. In landen die over de grens met Griekenland beginnen en het veto op vrij spreken spreidt zich uit over de rest van het Midden-Oosten. In vrijwel elke dictatuur, islamitische heilstaten voorop, wordt het spreken onmogelijk gemaakt, maar hier? In Nederland?

GeenStijl

Het schijnt emancipatie te heten, uitspreken dat je mensen niet wilt horen. Uitspreken dat mensen niet gehoord mogen worden. Het wordt veelal geëist door mensen die de mond vol hebben over emancipatie en respect, maar van wie de eigen tolerantiegrens diep onder het nulpunt ligt. Ik heb schijt aan die mensen. Ik woon in Nederland. In een vrij Nederland.

En andermans vrijheid vind ik net zo belangrijk als mijn eigen vrijheid. Maar ik heb er een duidelijk grens bij: vrouwenonderdrukking, vrouwenmishandeling, vrouwenuitsluiting emancipatie noemen, goedpraten uit mom van een religie, is géén vrijheid. Mij mijn vrijheid misgunnen, is dat ook niet.

Dames en heren, het is 8 maart 2018, internationale en we houden in Rotterdam een islamdebat. Als je dat 45 jaar tegen de eerste gastarbeiders had gezegd, hadden ze naar hun voorhoofd gewezen. De islam? Onderwerp van debat? Doe ff normaal zeg. De islam is iets van thuis. Iets wat ze achtergelaten hebben. Iets uit de oudheid, iets wat achterhaald is. De islam is privé. Niet westers. Waarom zouden ze het überhaupt over de islam hebben? Laat staan in de toekomst?!

En toch overheerst de islam inmiddels in elke verkiezingsstrijd, beheerst het elk debat en zorgt het voor maatschappelijke spanningen. Waar is het misgegaan? Sinds wanneer heet dit emancipatie te zijn? Hoe kun je hier als moslim trots op zijn – tenzij je erop uit bent de samenleving willens en weten te ontregelen? Wat heeft dit land moslims misdaan wat in het land van herkomst van hun grootouders beter zou zijn geweest?

Maar eigenlijk moet je die vraag omdraaien: hoe kan dit land haar oorspronkelijke bevolking zo enorm in de steek laten, door de maatschappij te laten ontregelen door een handjevol criminelen en actievoerders, die zich verschuilen achter en verzamelen onder die ene noemer: islam? Hoe kan dit land al haar principes te grabbel gooien: gelijkheid van vrouwen, vrijheid van meningsuiting, vrijheid om te zijn wie je bent, omdat achterlijke aanhangers van een godsdienst – of was het een achterlijke godsdienst – dat eisen?

Hoe kan het dat onze politici niet aan onze kant van vrijheid staan, maar aan de kant van dictatuur? Hoe kan dat in Rotterdam SP PvdA en GroenLinks samengaan met een partij, die onze vrijheden, onze waarden en onze normen met de voeten treedt? Hoe kan het dat om deze avond te organiseren vier man beveiliging is ingehuurd?

Ik heb hier geen antwoord op. Mijn grootste vijand echter wel: “Democratie is als een trein. We stappen uit wanneer we aankomen op het station dat wij wensen.”

Het station waar we nu zijn aangekomen, het perron waarop ik nu sta, is het perron van het islamdebat. Een perron dat nooit aangelegd had moeten worden, een perron waarop ik nooit had willen staan maar een perron waarvan ik regelmatig aan den lijve ondervind dat ik er niet welkom ben. Als het nou alleen om mij zou gaan, zou ik nog mijn schouders erover kunnen ophalen. Maar helaas. Dankzij onze politici die moslims behandelden als special snowflakes met hun eigen special rights die voorrang hebben boven álles wat normaal is in Nederland, zijn we als Nederland onderweg naar een station waar ik en met mij vele vrouwen niet eens mogen uitstappen.

Het is vandaag 8 maart 2018. Internationale vrouwendag.

Ik woon in een land waarin een vrouw, een op papier islamitische vrouw die niet in Nederland geboren is, voorzitter van de tweede kamer is geworden. Gekozen voorzitter. Zeik niet zo over discriminatie. Ik woon in een land waarin een man, een islamitische man, burgemeester van de allermooiste rotstad van dit land is geworden. Benoemd maar desalniettemin omarmd. Zeik niet zo over discriminatie. Ik woon in een land waarin vrijheden gelden voor nieuwkomers die ondenkbaar zijn voor de nieuwkomers in hún landen van herkomst. Daar moeten vreemdelingen zich aanpassen aan hún normaal aan hún wetten. Zeik niet zo over discriminatie. Doe. Normaal.

Bron:
www.geenstijl.nl
(h/t “Wachteres”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", gezond realisme, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, meningsdictatuur, Nederland. Bookmark de permalink .

22 reacties op Toespraak Ebru Umar bij islamdebat in Rotterdam

 1. perfecte en dappere tekst, vol met relevante feiten (die ministers en wethouders nooit noemen)

  Like

 2. Bob Fleumer zegt:

  Dank je Ubra, wat een heldere boodschap en zo waar!

  Geliked door 1 persoon

 3. christdus zegt:

  Ebru , je bent een moordwijf !

  Like

 4. Bob Fleumer zegt:

  Wat een stomme fout Ebru natuurlijk!!

  Like

 5. ieznogoedh zegt:

  En toch overheerst de islam inmiddels in elke verkiezingsstrijd, beheerst het elk debat en zorgt het voor maatschappelijke spanningen.

  Nu nog overheerst de islam “slechts” de verkiezingsstrijd.
  Over niet al te lange tijd (en daarbij hoeft echt niet meer aan tientallen jaren gedacht te worden maar eerder aan “gewoon” jaren) overheerst diezelfde islam het hele leven in Nederland (en de rest van Europa natuurlijk, de Visegrad-landen uitgezonderd, want daar zijn de politici niet achterlijk), dit met dank aan Rutte, Penthouse Pechtold, Buma, Klaver en nog meer van dat soort non-valeurs.

  Like

 6. g2-91e8a788030faf65537511fb6d208583 zegt:

  Ebru Umar… ze zijn er wél…
  al wenst ‘men” haar ’t liefst naar de Hel
  maar zij gaat door, door moed gedreven
  ‘k zou haar medailles willen geven !
  .

  Like

 7. Pingback: Ebru Umar… ze zijn er wél… | Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite

 8. Charles Martel zegt:

  Islamofoben: zijn zij die wegvluchtàen uit al die heerlijke landen waar men tenvolle kan genieten van de weldaden van de islam, Syrie, Noord Afrika, enz..Wat komen die islamofoben hier doen?.

  Geliked door 1 persoon

 9. Henk.V zegt:

  Alle respect voor een moedige ex-moslima, die alleen al vanwege het feit dat zij afstand heeft genomen van de religie (die een claim op haar heeft gelegd vanaf haar geboorte!) eigenlijk steeds op haar hoede moet zijn voor vergeldingsacties uit de islamitische hoek!!
  Onbevreesd geeft zij haar mening.
  Vergelijk haar optreden eens met dat van onze politiek correcte overheden en officiële gezagsdragers, die de indruk wekken dat zij zich meer en meer willen buigen voor de eisen vanuit de islam.
  Ebra Umar is HET voorbeeld de perfect geïntegreerde Nederlander.
  En waar onze overheden staan, in vergelijking tot deze heldin zal ik maar niet op schrift stellen.

  Like

 10. syberspees zegt:

  Heil Ebru! Volkomen waar. Dankjewel

  Geliked door 1 persoon

 11. Yobe Sommer zegt:

  Het is jammer dat zij niet voor de PVV spreekt

  Geliked door 1 persoon

 12. ReaGluurder zegt:

  Meer meer meer… van deze vrouwen, kerels!! Wegkijkers / Lafaards etc. hebben we de afgelopen decennia al te veel van gehad. Landverraders, die het land met hun hypokriete lulkoek aan De Satan hebben overhandigd. Met als kostenplaatje, 500 M I L J A R D ! Van mij flikkeren ze al die lui vandaag nog in de Leeuwenkuil!

  Geliked door 1 persoon

 13. Guardiacivil zegt:

  Erdogan zei het ook.
  Democratie is slechts de trein naar Europa die we gebruiken en daarna gaan we veroveren!

  Like

 14. koddebeier zegt:

  Ik ga er allang van uit dat ze (de islamieten) willens en wetens de samenleving willen ontregelen, want inmiddels zijn ze bezetters geworden en gedragen zij zich niet meer als gast(arbeider) !

  Like

 15. Charles zegt:

  Een vrouw naar mijn hart👍👏

  Geliked door 1 persoon

 16. Cathja zegt:

  Geweldig Ebru! Bedankt voor dit heldere verhaal!

  Geliked door 1 persoon

 17. fransdewit zegt:

  Ze verwoord het zo oer Nederlands, waar geen woord van gelogen is, complimenten hoor. Kunnen een hoop landgenoten een voorbeeld aan nemen, zei is echt 1 van de echt ge-integreerde mensen. Een voorbeeld voor velen.

  Like

 18. Cleo zegt:

  Ebru verwoordt de waarheid in heldere taal! Hulde voor Ebru!

  Daar kunnen de weekdieren zoals Rutte, Buma, Van Aartsen, Asscher, Segers een voorbeeld aan nemen!

  Like

 19. kampersrene zegt:

  Ik vraag me af hoe zouden de teksten van het levenslied er nu uitzien van Andre Hazes , Johnny Jordaan , Tante Leen . Zou de naam Mohamed , Ahmed en dergelijke er niet in voorkomen ? wie weet Pechtold misschien ook .

  Like

 20. Witte beer zegt:

  “Ik heb hier geen antwoord op”
  Dat is nochtans niet zo moeilijk. We hebben het aan onszelf te danken. Wij hebben toegelaten dat de “mei 68 gozers eerst onze uniefs hebben ingepalmd , daarna de rest van het onderwijs en de media. En die hebben hun brainwashing en propaganda 50 jaar lang zo grondig doorgevoerd dat tegenwoordig zelfs liberalen in alles behalve het economische, de politiek correcte “progressieve” utopische meningen zijn toegedaan. Utopische meningen, u mag daar ook het woord waanzin voor gebruiken. We hebben tevens de maatschappij zo gefeminiseerd (want mannelijk = onderdrukker) dat vandaag vrouwen op de tram door culturele verrijkers worden aangerand en zo goed als alle mannen kijken weg. Mocht dat niet zo intriest wezen, ik zou cynisch kunnen stellen dat o.m. het feminisme gekregen heeft waar het om gevraagd heeft.
  Ebru, je wenst een antwoord ? Hier is wat ik weet, er is heel veel oude wijsheid nog steeds geldig, één ervan is begin bij jezelf. We gaan allemaal onszelf mentaal van mei 68 moeten ontgiften, Er is een reden waarom Oost-europa geen issues met islam heeft, ze laten dat gewoon niet toe, want zij hebben geen post-modernistische, egalitaire hersenspoeling ondergaan. Ze ruiken overigens marxistische onzin van een kilometer afstand , na 50 jaar reële implimentatie.
  Als we onszelf eerst op orde stellen, is het afhandlen van islam in Europa volgens mij een akkefietje, een kwestie van de juiste karaktersterkte.
  Onze voorouders hebben dat tenslotte zo’n 1400 jaar klaargespeeld, met heel wat minder middellen als waar wij nu over beschikken.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s