Ebru Umar – “De toekomst die ik voor me zie, ga ik godzijdank niet meemaken”

Screenshot_23

(Door: Sam van Rooy)

Sam van Rooy interviewde Ebru Umar. Over schrijven, Nederlanderschap, politiek, politici en de toekomst. Recht voor zijn raap, maar weinig hoopvol gestemd.

Ebru Umar is geboren in 1970 in Den Haag en studeerde bedrijfskunde. Ze groeide op in Rotterdam waar ze vandaag ook woont. Vanaf 2003 schreef Umar voor de website ‘De Gezonde Roker’ van Theo van Gogh (te lezen op theovangogh.nl). In 2005 publiceerde ze het persoonlijke werk ‘Geen talent voor de liefde’ waarin ze beschrijft hoe haar leven veranderde na de moord door de islam op haar mentor, vriend en coach Theo Van Gogh. Vanaf dat jaar nam ze Van Gogh´s column over in de gratis krant Metro, waar ze tot op vandaag wekelijks ophefmakende en via sociale media druk gedeelde stukken schrijft. Ze schreef ook de boeken ‘Burka & Blahniks: manifest van een dertiger’, ‘Turkse verleidingen’ en ‘99 gesprekken met…’. Daarnaast publiceerde ze in diverse Nederlandse kranten en schrijft ze voor Libelle. Sinds kort schrijft Umar ook columns voor ’t Pallieterke en het Nederlandse weblog GeenStijl. In 2017 kreeg Ebru Umar de Pim Fortuynprijs voor “haar kritische geluid, de gave van haar pen en haar verbale kwaliteiten alsmede de onverschrokkenheid waarmee zij de vrijheid verdedigt, met alle consequenties van dien ook voor haar privéleven”.

 Lees verder>>>
Nieuwe site

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in burgermoed, gezond realisme, Hypocrisie, Islam, Islamisering, political correctness, Vrijheid. Bookmark de permalink .

10 reacties op Ebru Umar – “De toekomst die ik voor me zie, ga ik godzijdank niet meemaken”

 1. Thoth zegt:

  (..)Als de baas van de Nederlandse openbare omroep, Shula Rijxman, op tv roept dat er meer diversiteit moet komen op TV en dat ze de ‘doorsnee Nederlander’ wil bereiken in plaats van alleen de grachtengordel en dan in één adem roept dat er dus meer Frans Bauer op TV moet komen, dan ga ik door het lint. Dan snap je dus werkelijk helemaal maar echt helemaal niets van de Nederlandse burger. Dat is zó leugenachtig, zo vals, zo denigrerend en zo misplaatst. Die vrouw verdient met pek en veren van het Mediapark weggejaagd te worden, met de hele publieke omroep in haar kielzog.

  Heel juist + het idee dat ze de “Nederlanders’ moet opvoeden…

  Geliked door 1 persoon

 2. Edgy Veggie zegt:

  Dit is op The Edgy Veggie herblogd.

  Like

 3. leefbarbaar zegt:

  Linxe politici schijnen geen kinderen te hebben. Geen kleinkinderen. De toekomst van het nageslacht kan ze totaal niet boeien, zolang ze nu maar vreselijk veel geld verdienen en werken aan een droomwereld, is er niets dat er toe kan leiden dat linx zich verantwoordelijk gaat voelen voor hun kinderen.
  Absurd. De islam en de massa-immigratie gaan ons land blijvend veranderen, zo ook het Vierde Rijk.
  Je kunt wel in een witte vinex gaan wonen, je kind op witte scholen houden, witte sportverenigingen, maar velen hebben die financiën niet. Denk daar eens aan. En als het haatvolk hier de meerderheid heeft, is er ook voor rijke kinderen alleen een zwarte toekomst.
  Linxen, jullie zijn opgegroeid in een geweldig land, gun dat alsjeblieft je kinderen ook.

  Like

 4. ildiko zegt:

  respect en compliment ! haar naam zal nooit vergeten worden.

  Geliked door 2 people

 5. Wachteres zegt:

  Ebru Umar – “De toekomst die ik voor me zie, ga ik godzijdank niet meemaken”

  Ik ben bang dat je je vergist,@Ebru. Als jij 70/80 wordt, dan ga jij de islamitische hel echt wel meemaken.

  Wishful thinking?

  Like

 6. paulzwueste zegt:

  Ebru Umar.
  Geweldige vrouw!
  Die zal het nog heel ver brengen.

  Like

 7. Guardiacivil zegt:

  Wanneer wordt het volk wakker, als je ziet dat een tegendemonstratie van antifascisten proberen Pegida te dwarsbomen. Een demonstratie om te waarschuwen voor alle ellende die komen gaat.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s