Frankrijk´s Front National: 67% voor euro-uittreding – verrassende gast Steve Bannon

Screenshot_18

(Vertaling: E.J. Bron)

Het Front National overlegt op haar partijcongres over een te volgen nieuwe koers. De leden spraken zich met een meerderheid van 67% uit voor een uittreding uit de euro. Tijdens het vandaag geopende partijcongres van de “rechts-populisten” wil voorzitter Marine Le Pen (foto) een nieuwe naam en de opening van de partij voor een bondgenootschap met het burgerlijke kamp voorstellen.

epoch times

De aanhangers van de partij hebben zich met een meerderheid van twee derde uitgesproken voor de uittreding uit de euro. Uit een enquête onder de leden, die vandaag op het partijcongres in het Noord-Franse Lille werd gepresenteerd, bleek een instemming van 67%. Bovendien eist 90% van de leden een referendum over een “Frexit”, een uittreding uit de EU naar Brits voorbeeld.

82% van de aanhangers van het Front National sprak zich uit tegen een verder lidmaatschap van Frankrijk van de Schengen-zone. Daarmee bevestigden de aanhangers de richtlijnen over de Europa-politiek waarmee voorzitter Marine Le Pen in 2017 de presidentsverkiezingen was ingegaan.

Vooral de kwestie van het afscheid van de euro was tot het laatste ogenblik omstreden. Omdat een meerderheid van de Fransen zich in peilingen uitsprak voor de gezamenlijke munt, zwakte Le Pen haar eis naar een uittreding af in de verkiezingsstrijd.

Volgens de partij namen er aan de enquête van het Front National met in totaal 80 vragen 30.000 van de in totaal 51.000 leden deel. De telling vond niet plaats in het bijzijn van een notaris, de resultaten kunnen zodoende niet onafhankelijk gecontroleerd worden.

Eerdere meldingen

Voor het begin van het tweedaagse partijcongres sprak Marine Le Pen van een “historisch keerpunt” voor het Front National.

Zaterdag gaat het eerst om een nieuwe koersbepaling in de Europa-politiek. Er zal o.a. gepraat worden over de vraag of de partij met de eis naar een euro-uittreding het komende jaar de Europese verkiezingen ingaat. Het doel van Marine Le Pen is om van het Front National weer de grootste partij in Frankrijk te maken, net zoals al in 2014.

De verrassende gast in Lille is de voormalige chef-strateeg van de Amerikaanse president Donald Trump, Steve Bannon. Hij zou vanavond (17.30 uur)  een rede houden voor de aanhangers van het Front National. “Hij zal ons uitleggen dat de overwinning mogelijk is”, zei de woordvoerder van het Front Natioal, Sébastien Chenu.

Steve Bannon is op dit moment op tournee door Europa om een bondgenootschap te smeden. Verleden week had hij al een ontmoeting met o.a. de fractievoorzitster van de Duitse AfD, Alice Weidel.

Het partijcongres van het Front National vindt tien maanden na de nederlaag van Marinie Le Pen tegen Emmanuel Macron bij de presidentsverkiezingen plaats, ze mobiliseerde 10,6 miljoen kiezers – zo veel als nooit tevoren.

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in euro, Europa, EUSSR, Frankrijk, Front National, Marine Le Pen. Bookmark de permalink .

2 reacties op Frankrijk´s Front National: 67% voor euro-uittreding – verrassende gast Steve Bannon

 1. delamontagne zegt:

  STEVE BANNON; “De Media van het establishment zijn de honden van het systeem”.
  Elke dag opnieuw worden wij STERKER en zij veel zwakker.
  Laat je maar verrader of racist noemen.
  Draag deze naam als eerbetoon/medaille.

  / * / *
  (vorige week op weg naar de St Gotthardt tunnel: Interview met “Die Weltwoche”
  6-3-2018 ( Engels, Duits overgesproken = Schwizerdütsch )

  Like

 2. Trucker zegt:

  Bannon bij Marine Le Pen op bezoek, hij was een zeer gewaardeerd spreker op het Front National congres in Lille, bijna de thuisstad van meisje Marine.
  Ik heb voor de aardigheid een geloerd op de website van de openbare omroep BRT in belgie, en wat bleek een wat zure commentaar en geen nanoseconde beeld…
  Men zou zich eens moeten indenken dat de moslimbroeder Barack Hussein op bezoek zou gaan bij de snotneus (die met zijn moeder is getrouwd) Macron…extra zendtijd, wat zeg ik oeverloos geleuter en kranten met extra bladzijden en zeer waarschijnlijk “speciale edities”.
  Mainstream leid de dans en die is sinds mei ’68 verworden tot links gedram en later kwam daar de slaafse regerings retoriek achteraan (lees multikul en islamofiel) waarbij we zeker nog niet het laatste gezien hebben want het gender GELUL maakt een stevige opmars.
  Men zou bijna beginnen denken dat als dat rechtgezet wordt (dat gender gelul) de problemen in de wereld opgelost zijn.
  In welke maatschappij leef ik heden ten dage… zeker in éne waar ik me niet (meer) in thuis voel.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s