Ontslagen, omdat hij de waarheid vertelde?

Screenshot_10

(Vertaling: E.J. Bron)

Sociaal-werker Thomas Knorr sprak openlijk over wantoestanden op zijn school. Nu is hij werkloos. Zonder deze ouderavond, dat weet Thomas Knorr (48, foto) zeker, zou dit alles niet gebeurd zijn. “Dan zou ik mijn baan nog hebben”. De baan als sociaal-werker op een secundaire school in Berlin-Schöneberg. In een korte voordracht vertelde hij die avond aan de ouders welke grove omgangstoon er onder de leerlingen zou heersen. En dat Turkse en Arabische leerlingen hun Duitse klasgenoten intimideren. Een week later was hij ontslagen.

Begin oktober had de lerarenvakbond GEW aangespoord tot een debat over het thema Duitser-vijandigheid op scholen.

Leraren vertelden dat scheldwoorden zoals “varkensvleesvreter” vaak op schoolpleinen te horen zouden zijn. Ja, zegt Thomas Knorr, zwarte krullen, sportief type.”Zo heb ik dat meegemaakt. Op een gegeven moment zei een leerling in mijn aanwezigheid ´het stinkt hier naar varken´.”

Knorr heeft 20 jaar ervaring als opvoeder en sociaal-werker. Hij werkte met gehandicapten, in een jeugd-woongemeenschap, hield zich bezig met kinderen en leerlingen in het basis- en voortgezet onderwijs. Ook daarom, zei hij, zou hij in de zomer de baan bij de buurthuis Schöneberg e.V. hebben gekregen. De vereniging stuurde hem als coördinator naar de Gustav-Langenscheidt-school in Schöneberg. Daar bedraagt het percentage leerlingen met een migratieachtergrond 70%.

“Lesgeven was vaak niet mogelijk. Het ging er alleen om rust in de klas te krijgen”, vertelt Knorr.

De omgangstoon vond hij ongelooflijk. “Leerlingen beledigden elkaar als hoerenzoon, zeiden fuck you tegen elkaar, gebruikten het woord Jood als scheldwoord.” En: “De Duitsers zijn steeds opnieuw de dupe, omdat ze in de minderheid zijn.”

Dat bevestigt de leerling Alexander (15, naam veranderd): “Beledigingen zijn gebruikelijk. Ik werd door Arabische medeleerlingen aardappel genoemd.”

Op de ouderavond vertelde Knorr dit aan de ouders. Hij sprak ook over het meisje dat woedend in de gang stond. “Ze maakte zich zorgen om haar vriendin. Die durfde niet meer naar school, omdat ze bang was voor de Turken.”

Kort na de voordracht, aldus Knorr, zou hij door de schooldirectie apart zijn genomen. “Daarna blies er een ijskoude wind in m´n gezicht”.

Een week na het voorval deelde zijn werkgever hem mee dat de samenwerking beëindigd zou zijn . “Zonder opgave van redenen, ik was immers nog in mijn proeftijd.”

Knorr weet zeker dat zijn woorden hem noodlottig werden. De “Berliner Zeitung” stelde vragen aan directrice Ruth Jordan: “Ik wil daar niets over zeggen.” Georg Zinner, chef van het buurthuis Schöneberg, betwist een verband: “Bij het ontslag hebben andere redenen een rol gespeeld, die ik niet hoef te noemen.” Een woordvoerster van het onderwijsbestuur zegt: “Ik weet niet waarom hij ontslag kreeg, hij was geen medewerker van onze instantie.” De wethouder onderwijs van Schöneberg, Dieter Hapel (CDU), verklaarde tegenover de “Berliner Zeitung” de zaak niet te kennen en niet verantwoordelijk te zijn.

Knorr is nu werkloos, voor het eerst in zijn leven. Hij zegt dat hij het aan de ouders verschuldigd geweest zou zijn om hen de waarheid te vertellen. “Dat verwachten ze van mij.”

Bron:
www.bz-berlin.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Incidenten", "Integratie", "omvolking", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", achterlijkheid, Allochtonen, Arabieren, Barbarisme, belangenverstrengeling, Berlijn, burgermoed, Censuur, cultuurrelativisme, demoniseren, Dhimmitude, establishment, Eurabië, gezond realisme, Hypocrisie, islam-collaboratie, Islamisering, islamitische ideologie, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse christenen, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Moslims, Multiculti, nieuw fascisme, Overheid, Pacifisme, political correctness, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, Turken, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

8 reacties op Ontslagen, omdat hij de waarheid vertelde?

 1. Statler & Waldorf zegt:

  De waarheid doet er niet meer toe, de ‘droom’ van een dystopie moet en zal er komen.

  Like

 2. BertG. zegt:

  Hoe dien je om te gaan met “politieke correctheid” een fenomeen dat zich inmiddels meester heeft gemaakt van een groot deel van beslissingen die de nationale, regionale en lokale overheden en niet te vergeten rechters rechts in Nederland haast dagelijks maken ?
  http://www.geennieuws.com/2018/03/politieke-correctheid-is-funest-voor-de-samenleving/

  Like

 3. Wim zegt:

  Wie niet de deugcodes gebruikt hoort er niet (meer) bij. Men beseft dat en past zich aan. Een zichzelf versterkend voor de vrijheid minnende mens, fataal mechanisme

  Like

  • Thomasson zegt:

   @BertG. Men mag Politiek correctheid zien als een manier de Europese samenleving om zeep te helpen. Politiek Correcte mensen zijn net zo gevaarlijk – en zelfs gevaarlijker – als de Ku Klux Klan; maar in omgekeerde wijze. Ze zijn monsters die hun best doen hun eigen volk te verdelgen. Ze zijn gevaarlijker dan de KKK en andere blanke White Power omdat zij de politieke macht in iedere Europees land in handen hebben, terwijl de KKK en andere blanke racisten zijn splinterorganisaties.

   Like

 4. droevige mof zegt:

  Ook in dit geval probeert men waarschijnlijk in de doofpot te stoppen dat de dader geen autochtoon is.
  https://michael-mannheimer.net/2018/03/10/mit-zahllosen-messerstichen-abgeschlachtet-14-jahre-junge-eisschnellaeuferin-aus-berlin-vermutlich-naechstes-opfer-des-merkel-regimes/
  14-jarig meisje vermoord. Het moordwapen was zoals gewoonlijk een mes.

  Like

 5. Sorry dat ik het zeg, maar Knorr is wel een passelijke naam in dit verhaal😆
  Verder is het diep treurig dat dit gebeurt😡

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s