De victorie begint door Goeree

Screenshot_27

(Door: H. Numan)

Nee, niet op Goeree of bij Goeree. Dat is het Zuid-Hollandse eiland. Ik doel op het Arrest Goeree. Met dat arrest in de hand kunnen we onze mohammedaanse kolonisten tandeloos maken. Daar hebben we wel wat voor nodig wat we heel erg missen: een paar stevige ballen. Die vinden we in Venlo. Dus PVV- Kamerleden, leest u even mee?

Wat is een arrest? Dat is een uitspraak van het gerechtshof of de Hoge Raad. Zo’n arrest vormt tevens deel van de jurisprudentie. Dat laatste is hoe een wet moet worden uitgelegd. Het parlement en de overheid schrijven wetten. De theorie kan nogal eens verschillen van de werkelijkheid, of de bedoeling van de wetgever. Een hogere rechter doet dan uitspraak, en zegt dan ‘zo leggen wij de wet uit’. Tegen een arrest van de Hoge Raad is in principe geen beroep mogelijk. Je kan om gratie bij de koning vragen, maar dat verandert de wet niet. De koning kan in jouw speciale geval genade voor recht laten gelden, hetgeen zelden of nooit gebeurt. Tegenwoordig kun je in nog hoger beroep gaan in Europa. Da’s een hele goede reden om zo snel mogelijk uit de EU te stappen. In de meeste gevallen is dat nog hogere beroep sowieso niets anders dan doorzeuren tot je je zin krijgt.

Lucas en Jennie Goeree waren een evangelisten echtpaar die Nederland in jaren-70 wilden bekeren tot een of andere rare protestantse sekte, de ‘Jezusbeweging’. Kortom, zo gek als een deur. Eentje die niet goed sluit. Op grond van de Bijbel vonden ze het heel gewoon om homo’s voor oud vuil en veel erger uit te maken. Dat was in de tijd toen het leger en de politie bij sollicitatie nog vroegen ‘bent u homoseksueel?’. “Jazeker!” was niet direct het goede antwoord. Even zo goed gingen de Goereetjes flink voorbij aan wat de maatschappij aanvaardbaar vond.

Er volgde een kort geding dat de Goerees verloren. Ze hadden Jezus aan hun kant, dus gingen ze in hoger beroep, dat ze ook verloren. Daarna probeerden ze het bij de Hoge Raad. Waar ze wederom lik op stuk kregen. Jezus had ze ongetwijfeld verteld dat wat er in de Bijbel staat waar is en ze daar niet op veroordeeld konden worden. Mohammedanen hebben de zelfde gedachtekronkel.

Het arrest van de Hoge Raad – ik zal u de gortdroge juridische tekst besparen – komt er op neer dat je zelf verantwoordelijk bent voor je eigen uitspraken. Je kunt je niet verschuilen achter citaten uit een al dan niet heilig boekwerk. In Mattheus 27:25 staat ‘zijn bloed kome over ons en onze kinderen’, bijvoorbeeld. Kun je prima gebruiken om antisemitisme te verdedigen. Na het Arrest Goeree niet meer. Want of het wel of niet in de Bijbel, koran of de verzamelde werken van Tolkien staat, maakt totaal niet uit. Als je die uitspraak citeert in woord of geschrift om je antisemitisme goed te praten, pleeg je antisemitisme en ga je nat. Zo simpel als wat.

De Goerees gingen voor Leviticus 18:20. Daarin staat dat mannen niet in hetzelfde bed mogen liggen. En met de handen boven de dekens, a.u.b.! Nu wil het geval dat de Bijbel 2x iets heeft te beknorren over homo’s, maar 396x over meer gebruikelijke seksuele relaties. Zijn gays zo braaf of gewone mensen niet in te houden? En als we toch over goddelijke wetten babbelen, lees voor de grap het boek Leviticus eens. Dat staat werkelijk waar compleet bol van verboden waar je direct voor in het gekkenhuis gestopt wordt als je ze probeert na te leven. Als je Lev 18:20 hard wilt maken, moet je de rest natuurlijk ook gehoorzamen. Toch?

Het leuke van die uitspraak is dat het religie zelf volkomen met rust laat. Het enige wat de rechter bepaalde, is dat je zelf volledig aansprakelijk bent voor je eigen handelen. Dus je mag gerust vlees op vrijdag of de hele week karbonaadjes weigeren. Zolang je het maar niet dwingend oplegt aan anderen die jou geloof niet aanhangen. “Want Mo zegt dat het moet, dus moet het!” is volgens onze Hoge Raad geen argument.

Met dat arrest in de hand kan Wilders zo ongeveer alle mohammedanen zonder ze met een vinger aan te raken of zelfs maar onheus te bejegenen op hun plaats zetten. Wees eens eerlijk: als een knullemans in Staphorst in een supermarkt weigert om achter de kassa plaats te nemen als hij dat niet in een zwart pak + idem kousen mag doen, of als hij tegen zijn chef zegt dat hij ieder uur 10 minuten bid-pauze nodig heeft, hoe snel wordt hij ontslagen? Verdomd snel, want dat gaat zelfs Staphorsters een flink eind te ver.

Maar een mohammedaan is geen (echte) Staphorster. Dus krijgt hij enorme steun van de politiek, de moskee, heel collaborerend Nederland en nog véél meer. Hoeven we ons helegaar niks van aan te trekken. Een mohammedaanse knul die vakken vult en weigert om de ham of het bier bij te vullen, doet aan werkweigering en kan op staande voet ontslagen worden. Volgens het Arrest Goeree heeft hij geen halal poot om op te staan. Zijn geloof is zijn eigen zaak, maar dan moet hij niet in een supermarkt gaan werken. Dan probeert hij maar om bij Super Achesoes aan de bak te komen. Die heeft geen karbonades en ook geen bier.

Hoofddoekje bij de pliesie? Om den duvelse donder niet! Of het wel of niet (het is niet, maar dat weten weinig mensen) in de koran staat, doet op zich niet ter zake. De overheid heeft geen boodschap aan je heilige boek. Hoeven ze geen rekening mee te houden. Sterker nog: daar mogen ze geen rekening mee houden. Dat heet scheiding tussen kerk en staat. Een moskee is in deze net zo goed een kerk als een synagoge of een offerplaats voor Quetzalcoatl.

Dat het niet gebeurt, is een ander verhaal. Dan komen die ballen om de hoek kijken. Sinds 1968 zijn ballen verboden. De laatste keer dat Nederland liet zien dat we over ballen beschikten was in 1970. Dus bijna een halve eeuw geleden. Als een mohammedaan ook maar een scheet dwars zit, en dat gebeurt regelmatig, springt heel collaborerend Nederland overeind om die arme zielige stakker te laten flatuleren. Leuk, maar wettelijk gezien snijdt het weinig hout.

Zoals onze geliefde en vooral zeer wijze minister Donner zei: als Nederland democratisch besluit om sharia recht in te voeren, moet dat kunnen in een democratie. Dat geldt andersom natuurlijk ook. Als Nederland op democratische wijze besluit dat het mohammedanisme niet verenigbaar is met een democratie moet dat net zo goed kunnen. Hoe daar invulling aan gegeven wordt, is een ander verhaal. Links probeert u doodsbang te maken door te roepen dat een extreem linkse boeman uit Oostenrijk weer terugkomt. Even ter zijde: het verschil tussen internationaal en nationaal socialisme is het voorvoegsel ‘inter’. Voor de rest verschillen ze bitter weinig.

Hebben we strengere of meer wetten nodig? Welnee. Weet u wat er op gekwalificeerde diefstal staat? Drie jaar bak. Als je in de jaren ‘50 een fiets stal, kreeg je dat subiet. Er werden dan ook relatief weinig fietsen gestolen. Maar Nederland moest socialer worden, en socialisme houdt in dat daders slachtoffer zijn. Hun echte slachtoffers niet, die lokken het zelf uit. Waar de rechter in de jaren ´50 zei: ‘Hamerstuk. U verbrak het slot? Ja? Die fiets was niet van u? Nee? Prima, u heeft 3 jaar te pakken. Griffier, volgende zaak!’ zijn vandaag de dag vrijwel alle rechters zo links als Che Guevara. Ze geven de officier een berisping dat die zich met zulke onbenullige zaken als fietsendiefstal bezighoudt. Het slachtoffer krijgt een bekeuring wegens uitlokking, en de dader een aai over z’n bol met het vriendelijke verzoek het wat discreter te doen.

Die drie jaar petoet staat nog steeds op gekwalificeerde diefstal. Het ligt aan de samenleving en het parlement om dat hard te maken. En dat, beste mensen, heeft u zelf in de hand. In het stemhokje. Rutte gaat vanzelf wel weg. In december, om precies te zijn. Dan gaat hij incasseren in Brussel. De rest blijft lekker zitten. Zolang u ze niet wegstemt, blijft dat zo. Binnenkort kunt u dat duidelijk maken. Doe dat dan ook!

Door:
H. Numan
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

26 reacties op De victorie begint door Goeree

 1. Niet allen wij maar ook onze Overheid, een prachtig systeem, wordt verkracht door de lamzakken die daarin ‘werken’.

  Geliked door 3 people

 2. Statler & Waldorf zegt:

  Ik verwijs nog maar eens naar de doodenge EU-resolutie 1743.

  Geliked door 2 people

 3. dutchess43 zegt:

  Ja ja, die ballen…..
  Probeer die maar eens te vinden bij de ( meestal D66) rechters !

  Geliked door 3 people

 4. Wachteres zegt:

  https://www.cidi.nl/om-bekijkt-verboden-artikel-evangeliste-jenny-goeree/

  in Antisemitisme / by Webmaster / on 06/09/2001 at 12:00 / Tags: Auschwitz, CIDI

  OM bekijkt verboden artikel evangeliste Jenny Goeree

  Het Openbaar Ministerie in Zwolle bekijkt of evangeliste Jenny Goeree-Manschot een strafbaar feit heeft gepleegd door een anti-joods artikel uit 1985 te plaatsen op haar kersverse website. De rechtbank verbood indertijd verspreiding van ditzelfde verhaal.

  Op haar website plaatste Jenny Manschot ook een artikel waarin zij homoseksualiteit afwijst. Daarin noemt zij homoseksuelen onder meer `de grootste aidsverspreiders in de westelijke wereld’. Voor dergelijke uitspraken werd zij in 1988 ook veroordeeld. Manschot zegt bereid te zijn alle consequenties van haar nieuwe uitspraken te aanvaarden.

  Like

  • Wachteres zegt:

   https://www.digibron.nl/search/detail/d52c8527f2e0040d8455b50147da5873/lucas-goeree-ontslagen-uit-huis-van-bewaring

   Gepubliceerd op: 5 augustus 1988
   Meer informatie

   Lucas Goeree ontslagen uit huis van bewaring
   Van Zijl neemt genoegen met excuses

   ZWOLLE — De Zwolse evangelist Lucas Goeree is gisteren uit zijn gijzeling in het huis van bewaring in Zwolle ontslagen. Dat heeft plaatsvervangend directeur M. Ancery bevestigd.

   Goeree heeft samen met zijn vrouw Jenny een verklaring opgesteld waarin ze schrijven hetgeen de Bijbel over homoseksualiteit zegt „nooit te kunnen herroepen. Of de heer Van Zijl een moordenaar is, daar laten we ons niet over uit. Dat mag hij zélf bëoordelen”. Voor Van Zijl was deze verklaring voldoende om afstand te doen van verdere gijzeling van Goeree.

   Wat info over de levensgevaaarlijke malloten Goeree-Manschot, voor degenen die nog nooit van hen hebben gehoord

   Lucas verliet vrouw en acht kinderen voor Jenny, later zijn zij ook gescheiden.

   Like

  • erik zegt:

   “Op haar website plaatste Jenny Manschot ook een artikel waarin zij homoseksualiteit afwijst. Daarin noemt zij homoseksuelen onder meer `de grootste aidsverspreiders in de westelijke wereld’.”
   Is dat niet zo dan? Tís maar een vraag hoor, maar is dat niet zo dan? Misschien mede met drugs-spuiters?

   Like

   • H. Numan zegt:

    Nee, dat is niet zo. Aids is een ziekte die IEDEREEN kan krijgen. Hoe je niet gay voor te zijn. Het enige wat er voor je moet doen is onbeschermde seks bedrijven. Da’s alles. En dat maakt streng gelovigen betere verspreiders dan anderen omdat die op grond van de bijbel en de koran geen rubbertjes mogen gebruiken. 🙂

    Like

   • Erik zegt:

    Waar werden de eerste gevallen van aids bekend? en in welk ‘miljeu’? En, als iedereen zich aan Gods leefregels zou houden zou er toch geen aids bestaan? In monogame huwelijken komen geen geslachtsziekten voor. (terzijde: dan hoefden puber meisjes ook geen spuitje tegen baarmoederhalskanker etc.etc.) (wisselende sexuele contacten)

    Like

   • BM Fidel zegt:

    @H. Numan.
    Aids krijg je wanneer je zonder condoom (zeer) veel sexuele contacten hebt met (zeer) veel wisselende partners. De homo’s die ik ken voldoen aan die voorwaarden.
    “Iedereen kan AIDS krijgen” is een typisch links relativerend kutsmoesje zoals “ook autochtone Nederlanders stelen fietsen”.
    Heroïnespuiters hebben geleerd steriele naalden te gebruiken – homosexuele veelneukers hebben niets geleerd, het gros gebruikt nog steeds geen condoom. Ach, zeggen ze dan, er zijn nu toch medicijnen?

    Like

 5. Pingback: We hebben alle wapens wel in handen… | Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite

 6. Thom zegt:

  Het is niet belangrijk op wie je stemt, maar het gaat erom wie de stemmen telt.
  Tel uit je winst en je weet dan genoeg.

  Like

 7. Republikein zegt:

  Zo was er een man zo trots als een pauw omdat ie 3 ballen had.
  Op een dag stond hij in de tram en zei tegen een medepassagier ” weet u dat wij samen 5 ballen hebben?”.
  Waarop deze zei ” wat vervelend dat u maar 1 bal heeft”.
  Ikzelf overweeg om niet te stemmen.

  Geliked door 1 persoon

 8. Eigen volk eerst zegt:

  Het is een slangenkuil die EU.

  Like

 9. Bob Fleumer zegt:

  Bij de meeste politici zitten de ballen in hun keel en dat kun je goed horen aan de onzin die ze vaak uitslaan. Dus het gewoon handhaven van bestaande wetten kan ons land redden?
  Ik zou zeggen er tegenaan regering we zullen dan op u blijven stemmen.

  Like

 10. Thomasson zegt:

  H. Numan schreef een geweldig artikel. Ik ben tevens zeer dankbaar voor de uitleg m.b.t. diverse juridische termen. Zijn artikel laat ons duidelijk zien hoe de wetgeving in werkelijkheid in elkaar zit. Hoe collaborerend Nederland verkwanseld de jurisprudentie voor eigen belang: zelfs als hen belang stelt het belang van de rest van Nederland in gevaar.
  Toen Wilders riep Minder Marokkanen, werd hij verguisd wegens discriminatie en opruiing tegen moslims. Maar was dat wel zo? Wilders riep bijvoorbeeld niet minder Turken en ook niet minder Molukse moslims of Hindoestaanse moslims. In Nederland leven verschillende islamitische groeperingen die sterk verschillend van elkaar. De Turkse gemeenschap is verdeeld: de aanhangers van Erdogan, maar er zijn ook Turken (zoals Erbu Umar) die tegen Erdogan zijn. Turken die niet ambiëren de islamisatie van Nederland. Degenen die dat wel doen, zijn zaak voor de AIVD. De Koerden en Yezidis vormen binnen de Turkse gemeenschap een aparte groep.
  En wie heeft last van de Molukse, Javaanse of Hindoestaanse moslims?
  DEEL 2

  Geliked door 1 persoon

 11. Thomasson zegt:

  DEEL 2
  Met de roep ‘Minder Marokkanen’ wees Wilders op een groep moslims die LEVENSGEVAARLIJK ZIJN voor het land en vormt 24 uur gevaar voor de bevolking van Nederland: a) Marokkanen zijn een groep binnen de islamitische gemeenschap die de oorlog al heeft verklaard op Nederland en de Nederlanders. Hun activiteiten tegen de staat worden steeds grimmiger. Zie bijvoorbeeld de massale in brand steken van wagens en andere objecten. b) de meeste terreurverdachten zijn MAROKKANEN: te beginnen met Samir A en de Hofstadgroep en eindigen met Mohammed B. de moordenaar van Van Gogh. c) de meeste ISIS Jihadisten die vanuit Nederland naar Syrië en Irak zijn vertrokken, zijn Marokkanen, d) Marokkanen plegen DAGELIJKS FYSIEK GEWELD op Nederlandse burgers. e) Marokkanen terroriseren de bevolking van hele buurten. Soms gaan hele steden zoals Amsterdam, Gouda Haarlem en Utrecht (Leidse Rijn, Kanaaleilanden) gebukt onder Marokkaans geweld. f) Marokkanen voeren in Nederland parasietenbestaan. Het aantal leden van hun gemeenschap die werkt voor de kost is minimaal.

  Iedere punt hier kan met ontelbare bewijzen uit de media worden gestaafd.

  Het internationale recht verbiedt het afpakken van nationaliteit bij mensen die dreigen daardoor stateloos te worden. Bij de Marokkanen is dat niet het geval. Zij hebben altijd hun eigen Marokkaanse nationaliteit en Marokko is altijd hen thuisland.
  Wilders heeft GEEN DISCRIMINERENDE UITSPRAKEN GEDAAN, aangezien iedere punt die hij noemt is waarheidsgetrouw die op de realiteit is gebaseerd. Toch besloot collaborerend Nederland Wilders, wegens discriminatie, voor de rechtbank te slepen. Hetzelfde dreigt nu ook met Thierry Baudet te gebeuren. Kennelijk is de veiligheid van Nederlandse burgers minder belangrijk dan de belangen van vijandige elementen die de veiligheid ondermijnen.

  Geliked door 1 persoon

 12. kampersrene zegt:

  Hier glimlachen ze nog want ze maken een footootje….moet ge niet afvragen als ze een onvriendelijk gezicht trekken

  Like

 13. Jackholland zegt:

  Heb uit interesse eens zitten lezen in Leviticus man man wat een bullshit zelfde niveau als Koran . Wel een heel mooi nieuw woord geleerd nl knapenschender. Om je kapot te lachen. Ook christenen verkopen aardig wat bullshit als waarheid.

  Like

 14. Petra DeBoer zegt:

  Goed artikel maar het zou fijn zijn als er een link geplaatst werd naar dat arrest.

  Jenny en Lucas hun beweging was niet aangesloten bij de protestantse kerk en was dus geen protestantse sekte. Of het werkelijk een sekte was weet ik zo niet meer want bij sektes kun je je wel bij aansluiten maar in de regel niet meer zonder slag of stoot uit. In elk geval een heel eng duo.

  Like

 15. Jules Vismale zegt:

  Ik heb vroeger nog wel iets meegekregen over het echtpaar Lucas en Jenny Goeree en hun liefde voor het geloof werd hen namelijk inderdaad niet door iedereen in dank afgenomen! Zo belde een anoniem iemand hen ooit op en hij vroeg door de telefoon: “Is Adolf Hitler bij jullie op bezoek geweest?” Dat echter bepaalde gelovigen of anderen menen te denken dat god of Allah een soort politieagent is die hen even overal uit redt maakt zichzelf daar teveel afhankelijk van met soms fatale gevolgen wat hieronder in een Nederlands volksverhaal of -mop duidelijk wordt gemaakt:

  Er was ooit ergens een grote overstroming geweest. Het water stijgt nog steeds en alle mensen zijn daarom meteen het dak op gevlucht. Na een tijdje komt een boot met reddingswerkers en die halen onmiddellijk iedereen van het dak.
  Alleen een gelovige priester wil niet met hen meegaan mee. hij zei: “God zal mij namelijk komen redden.” De reddingswerkers dringen nog een tijdje aan, maar hij blijft gewoon aanhouden: “God zal mij namelijk komen redden.” Dus de boot gaat daarop weg, met iedereen uit het dorp, behalve de priester.
  Na een tijdje komt er weer opnieuw een boot aan. Het water is ondertussen flink naar recordhoogte gestegen, de priester staat tot zijn middel in het water. Maar hij wil nog steeds niet mee. “God zal zal mij namelijk komen redden.”
  Weer later, de priester staat ondertussen vrij hoog op het dak van het huis tot in zijn nek in het water. Komt er hierna een helikopter overvliegen en de piloot roept naar de man: ‘Priester, we komen u redden! U bent gered!’ Maar de priester wil wederom niet meegaan en herhaalt: “God zal zal mij namelijk komen redden.”
  Het water stijgt en stijgt, het huis verdwijnt tenslotte helemaal onder het water, en de priester uiteindelijk ook. Bij de hemelpoort aangekomen zegt de verontwaardigde priester beledigd tegen Petrus: “Ik dacht dat God me wel zou komen redden.”
  Petrus begrijpt het ook niet helemaal: “Inderdaad meneer, gij hebt een voorbeeldig leven geleefden gij had dus inderdaad alle reden om te verwachten dat u gered zou worden.”
  Dus hij stuurt de man meteen door naar de grote baas. De pastoor staat voor de troon van God en zegt tegen Hem: “Waarom hebt u me helemaal niet gered terwijl ik daar op dat dak zat te wachten daar ik het volste vertrouwen in u had?”
  Zegt God: “Ja, ik begrijp het ook niet helemaal. Er moet iets gruwelijk mis gegaan zijn want ik heb tenslotte twee boten en een helikopter naar u toe gestuurd!”

  Conclusie: de priester had iets teveel vertrouwen in God gehad en niet in zijn medemensen wat hem uiteindelijk fataal werd wat de radicale moslims natuurlijk eveneens gaan verwachten dat zij bij een eventuele overstroming door Allah worden gered.
  als de moslimextremisten en radicale imans zich alleen bij deze beklagen dan zal Allah vast tegen hen zeggen: “Jullie hadden toch zoveel vertrouwen in mij dat jullie echter mijn naam schandelijk misbruikten om op de Aarde te plunderen, verkrachten, martelen, moorden en bomaanslagen te plegen omdat jullie anderen als ongelovigen zagen terwijl velen onder hen bereid waren om jullie van een gratis bed, brood en bad te voorzien! Ga wat mij betreft allemaal naar de hel toe en zorg maar dat jullie je daar kunnen drogen in het hellevuur omdat jullie in het water verdronken dat jullie hebben ontheiligd, gelijk aan de aarde en lucht!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s