Holodomor, de genocide in de Oekraïne

Screenshot_28

(Door: Pieter Jan Verstraete)

Van 1931 tot 1934 vond in Europa één van de meest omvangrijke genociden van de moderne geschiedenis plaats. Zo’n vier miljoen Oekraïners bezweken er onder de meest ellendige omstandigheden aan. Die genocide raakte bekend onder de Oekraïense naam Holodomor. Het woord ‘holod’ betekent honger en ‘domor’ staat voor doden en uitroeien. Met het openen van een aantal archieven na 1991 kon het lange proces van begrijpen, interpreteren, vergeven, discussiëren en rouwen van start gaan. Tot dan had de Sovjet-staat, geholpen door zijn nuttige idioten, zelf niet eens toegegeven dat er in de jaren 1930 ook maar een georkestreerde hongersnood had bestaan.

(Boek kan hier besteld worden)

Lees verder>>>
Doorbraak.be

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Barbarisme, Communisme, Genocide, Historie, Oekraïne, Rotzakken, socialisme, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

12 reacties op Holodomor, de genocide in de Oekraïne

 1. Henk.V zegt:

  Ik moet bekennen dat deze gruwelijke Stalinistische wandaad aan mijn aandacht ontsnapte toe ik mij in de geschiedenis verdiepte. De gegevens zitten nu wel in mijn hoofd. Ze laten zien dat links idealisme ( en geloof mij, de politieke agenda van de EU is zeer links! ) uiteindelijk ALTIJD tot destructie leidt. De Oekraïne bezat de rijkste landbouwgronden van de toenmalige Sovjet Unie . En dan te lezen dat de communistische overheid er niet voor terug deinsde om miljoen mensen willens en wetens op te offeren voor het bereiken van een communistisch ideaal, dat in de praktijk niet eens goed kon werken ( NET ZOMIN als het plan van de EU ooit goed zal kunnen uitpakken!!)
  Het is aan de wakker geworden burgerij om plannen van doorgedraaide ”idealisten” te verijdelen.

  Geliked door 1 persoon

  • Nemesis zegt:

   Ik had er tijden/jaren ondertussen. terug al eens iets over geschreven. Ik heb me al sinds mijn jeugdige leeftijd van 16 jaar, al met geschiedenis bezig gehouden. Maar hier blijkt ook weer, dat inderdaad veel dingen geschreven heb voor de kat. Er werd nooit geen aandacht aan besteed of ik kreeg een bijzonder “vriendelijke” (sarc) opmerking van de een of ander. Misschien moet ik maar blij zijn dat het schrijven me nu, door tremor/beginnend parkinson, dit als gevolg van 2x een herseninfarct, zo moeilijk is. Karma is a bitch.

   Like

 2. Jan zegt:

  De stalinistische ‘journalist’ ontkende in alle toonaarden dat er sprake was van een hongersnood die opzettelijk werd veroorzaakt. In feite zie je bij al dat linksvolk nu weer hetzelfde, ontkennen dat de islam een genocidale ideologie is en iedereen verketteren die de ideologie aan de kaak stelt

  Stalin’s Apologist: Walter Duranty: The New York Times’s Man in Moscow
  S.J. Taylor

  Lenin liet in 1921-1922 Russen alvast creperen

  Russische Hongersnood (1921)
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Russische_Hongersnood_(1921)

  Hongernood 2018 Venezuela
  Venezuela: Man Kills Teen, Sells Body as ‘Salted Rodent Meat’ to Starving Population
  http://www.breitbart.com/national-security/2017/10/31/venezuela-man-kills-teen-sells-body-salted-rodent-meat-starving-population/

  Noord-Korea
  North Korean reveals cannibalism is common after escaping starving state
  A NORTH Korean man living in Australia has claimed that human flesh is served up to eat in the country’s third largest city.


  https://www.express.co.uk/news/world/392610/North-Korean-reveals-cannibalism-is-common-after-escaping-starving-state

  Like

 3. Jules Vismale zegt:

  Over de vreselijke Holodomor in de USSR onder Jozef Stalin die aan tientallen miljoenen Russen, Oekraïners, Kaukasiërs, Wit-Russen enz. (en inderdaad en soort vorm van genocide was) het leven kostte weet ik ondertussen alles af! Nou was het zelfs zo erg dat er een aantal jaren geleden 35.000 Russen een zeer onzalig idee hadden om de stad Wolgograd weer naar Stalin te benoemen waarbij ik de meerdere misdaden van deze akelige linkse dictator uitvoerig beschrijf.
  De 35.000 Russen die graag opnieuw zouden willen dat Wolgograd weer de naam Stalingrad terugkrijgt hebben jammer genoeg het gruwelijke oorlogsverleden van de Sovjet-Unie blijkbaar niet erg goed begrepen! Alle Russische oorlogsveteranen die de gruwelijke Slag om Stalingrad nog meemaakten en eveneens daarvoor lobbyen zullen daar vast nooit kennis. hebben gemaakt met de troepen van de NKVD! Die kregen in het diepste geheim van Stalin de opdracht om iedere soldaat van het Rode Leger, die het waagde om zich terug te trekken, deserteerde of zichzelf verwondingen toebracht om uit de strijd te komen, zonder genade te executeren!
  Zeker 13.500 Russische soldaten werden toen bij Stalingrad voor het vuurpeloton gezet en vele tienduizenden anderen moesten als kanonnenvlees op de Duitsers afstormen waarbij zij (net zoals dat bij Moskou, Kiev, Charkov, Leningrad, Smolensk, Koersk e.v.a. Russische steden gebeurde) vrijwel allemaal werden neergemaaid! De prijs die de Russen betaalden in mensenlevens tijdens WO II bedroeg ongeveer 30 miljoen mensen en daar zijn helaas de miljoenen niet bij meegerekend
  die het slachtoffer van Stalin werden! Hij voelde totaal géén dankbaarheid voor het volk dat zo vreselijk leed onder zijn terreur en die van Adolf Hitler en ging hen (omdat zij meer voor Moeder Rusland vochten dan voor hem) steeds meer wantrouwen.
  Nadat de Duitsers waren teruggedreven waren veel Russen, Oekraïners, Kaukasiers, Wit-Russen e.a. (die ironisch genoeg in 1941 vaak de Duitsers als bevrijders inhaalden) opgelucht dat het Rode Leger hen verjoeg maar, net zoals de Wehrmacht werd gevolgd door de SS, SD en de Gestapo die een dodelijker schrikbewind onder hen zaaiden, achter hen kwam de NKVD opduiken die wederom honderduizenden Russen en niet-Russen executeerden of deporteerden naar Siberië!
  Zou Stalingrad tijdens WO II deze benaming niet hebben gehad dan had Hitler haar vast links laten liggen en dat had dit de dood van meer dan 1 miljoen Duitsers, Hongaren, Roemenen, Italianen, Kroaten en Russen vast en zeker bespaard. Toch verloren de Russen tijdens de Slag om Berlijn in 1945 ook 300.000 soldaten en zelfs niet eens allemaal door toedoen van de Duitsers maar eveneens door onderlinge gevechten!
  Gelukkig wilden de Duitsers tijdens WO II Berlijn géén Hitlerstad noemen dus waarom zou dan Wolgograd persé de naam van die gruwelijke Stalin moeten terugkrijgen! Sint-Petersburg krijgt toch ook de naam Leningrad (waar tijdens de belegering van 1941-1944 meer dan 1 miljoen burgers omkwamen) niet meer terug? Vladimir Lenin was eveneens een vreselijke dictator geweest die het communisme veruit boven de Russen verkoos daar hij hen verschrikkelijk minachtte!

  Geliked door 1 persoon

  • Henk der Niederlànder zegt:

   Jules: Ik neem aan dat je gehoord hebt van Alexandr Solsenitsjin De Goelag archipel.
   Hij kreeg in eerste instantie 5 jaar Goelag omdat hij onder medeofficieren zei dat veel Duitse kanonnen van betere kwaliteit waren dan de Russische.
   Later kwam daar nog 5 jaar bij en nog later nogmaals 5 jaar.
   Na 12 jaar van de 15 uitgezeten te hebben werd hij het land uit gezet omdat zijn aantekeningen over de Goelags uit het kamp naar het buitenland gesmokkeld waren en in boekvorm uitgebracht waren.
   Hierdoor werd het nogal moeilijk om hem nog langer vast te houden of te vermoorden.
   Je zou beide boeken moeten lezen, dan loopt het koud over je rug.

   Like

   • Jules Vismale zegt:

    Vladimir Lenin, de mentor van Jozef Stalin, werd echter na WO I financieel gesteund door Erich Ludendorff die, samen met Paul von Hindenburg, ervoor zorgden dat Adolf Hitler in 1933 aan de macht kwam! Lenin, Hindenburg en Ludendorff (zij waren alledrie evenmin lieverdjes en zelfs de grondleggers voor de communistische terreur en Lebensraum!) hadden alleen te laat door dat Stalin en Hitler veel extremer en gevaarlijker waren dan zijzelf!

    Like

 4. Jan zegt:

  Zover komt het hier niet in Europa want in Brussel zitten ‘SOCIAAL-democraten’ en die bezigen een ‘democratisch’ socialisme.
  Komt hélemaal goed.

  Like

  • Henk der Niederlànder zegt:

   Inderdaad Jan hahahaha
   En toch zijn er nog hele volksstammen die daarin geloven en niet door hebben dat de dictatuur bijna bereikt is.

   Like

  • Harry zegt:

   Nou , “democratisch” , hebben ze een sluw soort dictatuur ingevoerd .
   Dat hebben ze wel slim ingekleed , heel geleidelijk , heel geniepig .
   De geestverwanten trekken aan welhaast alle touwtjes .
   Hun netwerk is dusdanig wijdverbreid dat ze de boel gewoon in de klauw kunnen houden .
   Ik blijf hopen dat de “pleuris” grootschalig uit gaat breken , maar dat moet dan niet te lang duren , want we raken steeds verder achterop !

   Like

 5. Guardiacivil zegt:

  De wereld is vergeven van idioten met eigen belangen die ver boven de burgers staan. Daarnaast corrupte regeringen die ook weer voor eigen belangen en idealen alles overboord gooien.
  Dan nog de nazies die menen nog steeds het recht te hebben op het vierde rijk en met hun smerig vergaarde kapitalen en macht binnen alle gelederen, regionen en regeringen.
  Vanavond zag ik voor de derde keer de film “Shooter” , ik blijf hem goed vinden.
  Uitroeien dat duivelse gespuis.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s