Omdat de nationale belangen bedreigd zouden worden: Frankrijk wil Russische media aan de ketting leggen

Screenshot_32

(Vertaling: E.J. Bron)

Frankrijk wil de mediavrijheid beperken en doelt daarbij in de eerste plaats op Russische media. Zoals Franse kranten berichten, dienen de competenties van de nationale Hoge Raad voor Audiovisuele Media (CSA) uitgebreid te worden – deze moet in het vervolg “met buitenlandse staten verbonden” media meer controleren en hen desnoods zelfs kunnen schorsen. Franse kranten noemen als mogelijke gedupeerden alleen de Russische media RT en Sputnik.

Duits - Zuerst

Als mogelijke redenen voor een volledige mediaschorsing worden de “fundamentele bedreiging” van de belangen van de natie of de “destabilisering van haar instellingen” genoemd.

Waarnemers wijzen erop dat deze richtlijnen, mochten zij in werking gesteld worden, nog iets strenger zouden zijn dan de beperkingen waaraan de Russische media in de VS al zijn onderworpen.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Censuur, demoniseren, Frankrijk, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Marxisme, meningsdictatuur, nieuw fascisme, Persvrijheid, Rotzakken, Rusland, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

6 reacties op Omdat de nationale belangen bedreigd zouden worden: Frankrijk wil Russische media aan de ketting leggen

 1. Pingback: De failliete Macron staat houdt niet van openheid – begrijpelijk! | toodlessss

 2. Bob Fleumer zegt:

  In plaats van de eigen burgers eerlijk te benaderen gaan ze het nieuws censureren, dat heet in goed Nederlands “het paard achter de wagen spannen” dit alles is gebaseerd op lafheid en angst voor de mondige burger, misschien moeten we de kartel partijen maar eens goed afstraffen op 21 maart?

  Geliked door 1 persoon

 3. aquarius4422 zegt:

  Weet je wie ook buitenlandse media verbood?

  Like

 4. Jarenlang spugen Westerse politici en media hysterische termen en beweringen zoals ‘de Russische dreiging’, ‘de Russische agressie in Europa’, en ‘de aanstaande Russische invasie van Oekraïne / Polen / de Baltische staten’ over ons uit.Opnieuw komen de gevaarlijke Russen ons te grazen nemen, nu geleid door een andere Stalin of zelfs een nieuwe Hitler.Putin wordt nooit pratend in beeld gebracht en wordt dus ongestraft misbruikt als een schurk in een pantomimevoorstelling die je allerlei boosaardige zaken in de schoenen kunt schuiven. En een korte blik op wie de bron van deze propaganda is, en wie hier het meeste van profiteert, onthult hoe de vork in de steel zit: het is de Amerikaanse defensie industrie, die miljarden verdient nu het Westen zich opnieuw gaat bewapenen tegen de Russen…https://zlj13051967.wordpress.com/2018/03/11/de-strijd-van-rusland-tegen-isnazisde-westerse-propaganda-en-navo/

  Like

 5. Mary zegt:

  Ze kunnen beter die Macron aan een ketting leggen die levert overduidelijk meer gevaar op voor de nationale belangen of een Merkel, EU club, VN club, Navo etc.etc. uit Rusland komt geen enkele bedreiging.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s