Reactie op columnist Martin Sommer in de Volkskrant

Screenshot_34

(Door: “bozeoudeman”)

Wat ik mis in uw betoog over de opmars van ‘populisten’ is begrip voor de opstand die zich in de hele EU aan het aftekenen is. Een vergelijking met de Franse revolutie is correct. Een steeds bredere groep burgers is vermeend corrupte politici zat. Men walgt van journalisten die, omdat zij bij de nieuwe rijken willen horen, hun werk al decennia lang niet meer doen. Men is de zelfverrijking van die elite, met bankiers en beursspeculanten voorop, waarmee de modebewuste linkse lifestyle elite heult, zat. 

Men is dictatoriale mannetjes en vrouwtjes die krijsen dat tegenstanders hun ‘bekken moeten houden’, dat er ‘kampen moeten worden opgericht om hen te opvoeden’ zat. Wie denkt dit soort arrogante betweters dat ze zijn!?

Men is pedante mannetjes die boekjes schrijven over solidariteit en een paar ton per jaar beuren, in een villa met een ommuurde tuin blijken te wonen, en die de brutaliteit hebben om voor open grenzen te prediken, zat.

Men is dat soort die mensen als ik met enkel AOW, wonend in een klein huurhuis, waarvan door het gedrag van de politiek ‘correcte’ meute de huur ieder jaar verder omhoog gaat en die door dit soort letterlijk en figuurlijk de stront ingetrapt worden, zat.

Men is die allochtonen zat, die jammeren hoe zij altijd weer te weinig hebben, maar in huizen van meer dan een miljoen of pakweg zeven ton wonen. Men is het zat dat dit soort altijd weer door ‘linkse’ idioten wordt voorgetrokken vanwege ‘terechte’ positieve discriminatie.

Men is het zat daardoor al decennia te worden gediscrimineerd waar men niets over mag zeggen. Men is het zat te moeten zwijgen. De revolutie, de opstand die zich aftekent, gaat om meer dan een mooie academische beschouwing.

Het gaat juist om die vrijheid, gerechtigheid en die broederschap waar carnaval-socialisten als Timmermans hun mond van vol hebben, maar zelf niet uitvoeren. Het gaat om corrupte en op geld beluste schooiers die door extreemlinkse fascistische stormtroepen, die zichzelf “Antifa” noemen, worden beschermd en afgeschermd.

Het gaat om boeven als Soros, een ultralinkse miljardair? Weet dan niemand in medialand meer wat links inhoudt? George Soros een filantroop? De speculant die, als ik mij goed herinner, een heel land bijna aan de bedelstaf bracht voor zijn geldelijk gewin alleen. Hoezo filantroop?

Begrijpt u het nu, de wereld staat op zijn kop sinds dat stuk onbenul Obama, de man zonder enige inhoud, een puinhoop heeft aangericht, president is geweest. En sinds de DDR-machtswellusteling Merkel droomde van de functie van secretaris-generaal bij de VN.

Om op te vallen om die functie te verkrijgen, ging zij Mutti spelen voor “vluchtelingen”. Merkel als Mutti voor veelal avonturiers en misdadigers die zij vrijelijk Duitsland en daardoor ook Europa liet/laat binnenkomen. Die zij weigert uit te zetten. Waarom? Uit woede wellicht, omdat de door haar gedroomde functie aan haar neus voorbij ging en ze nu voor nog een keer genoegen moet nemen met ‘enkel’ het kanselierschap als troostprijs?

De opstand die, als het volgevreten reactionaire regentenzooitje onwillig blijft om eens naar de terechte woede van het volk te luisteren, helaas in een revolutie tegen hen, de corrupte politici, en tegen hen, de zich verrijkende elite, kan uitmonden.

Dit is door mij geschreven in een kwartier tijd. Als ik er verder over had nagedacht, was het nog een boek extra geworden, waar ik er al een paar van heb geschreven, maar niet uitgeef vanwege de atmosfeer die momenteel als gifwolk over de westerse wereld hangt.

Een andere mening hebben mag niet van ‘links’ en ‘democratisch progressief’, dat helaas nauw verwant lijkt aan ordinaire dictatuur.

Door:
“bozeoudeman”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Antifascisten", "goedmenschen", "Lügenpresse", "Nuttige idioten", "Populisme", "Weg met ons!", Censuur, cultuurrelativisme, dictatuur, Elite, establishment, EUSSR, gezond realisme, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Links fascisme, Linkse Kerk, Linkse media, mainstream-media, Marxisme, meningsdictatuur, moralisme, Nationalisme, Nederland, Patriottisme, political correctness, politici, propaganda, Rotzakken, Socialisten, soevereiniteit, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

17 reacties op Reactie op columnist Martin Sommer in de Volkskrant

 1. Cathja zegt:

  CHAPEAU !!

  Een stuk waarheid zoals we die nog veel te weinig horen!

  Bedankt, “bozeoudeman”!

  Liked by 5 people

 2. Tistochwat zegt:

  Ik heb gisteren hiernaar zitten kijken.
  Wat er wordt uitgelegd, is heel interessant.
  Kijk desgewenst door het religieuze aspect in dit verhaal heen:

  https://app.webinarjam.net/replay/37197/3a5889f79d/3/

  Like

 3. louis-portugal zegt:

  GE-WEL-DIG bozeoudeman.

  Liked by 3 people

 4. T.Troubadour zegt:

  Ik beken eerlijk dT ik hetelfde denk maar absoluut zo niet kan schrijven .Perfect

  Liked by 1 persoon

 5. delamontagne zegt:

  Mag men in NL nog zijn mening uiten.
  De namen op de Kruizen zijn van echte slachtoffers, niet verzonnen.
  Zullen ze ook worden aangeklaagd omdat de grond vervuild is door gebruik van verkeerd HOUT ?

  Politie onderzoekt kruizen op bouwgrond moskee in Enschede

  De politie doet onderzoek naar de kruizen die op de bouwgrond van een moskee in Enschede geplaatst zijn. ,,Samen met justitie wordt gekeken of sprake is van discriminatie”, liet een woordvoerster van de politie vandaag weten.
  AD.nl
  https://www.ad.nl/binnenland/politie-onderzoekt-kruizen-op-bouwgrond-moskee-in-enschede~a6287f4c/

  Liked by 2 people

 6. Joannes den Hollander zegt:

  Ik ben het wel met u eens boze oude man. Al kan ik het niet nalaten om deze zin van u er even uit te lichten:
  ” Men is dat soort die mensen als ik met enkel AOW, ”

  Dit laatste hoor ik veel om mij heen dat gepensioneerden enkel van de AOW moeten rondkomen. Ik vraag mij dan altijd af, wat hebben jullie dan die 50 jaar gedaan voordat jullie met pensioen gingen? Het is zeker geen persoonlijke aanval naar u, integendeel zelfs. Het is algemeen bedoeld omdat ik het zelf niet herken. Na 50 jaar lang elke maand AOW- en pensioenpremie betaald te hebben, heb ik zeker geen reden tot klagen.

  Like

  • guusvelraeds zegt:

   Er zijn ook mensen die door omstandigheden naast hun AOW geen pensioen hebben opgebouwd of de pech hebben gehad dat hun pensioen dat opgebouwd was verdampt is in de crisis die we sinds 2008 achter de rug hebben.

   Niet iedereen heeft het geluk gehad naast zijn AOW een betrouwbaar en redelijk waardevast aanvullend pensioen op te bouwen.

   Over ziek worden op gehandicapt raken wil ik het dan al helemaal niet meer hebben.

   Liked by 1 persoon

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   Groot deel van mijn werkzame leven ben ik geweest wat nu ZZP-er genoemd wordt. Kleine zelfstandige. Heb werkweken van 60 en 70 uur gemaakt. Jaren net het hoofd boven water kunnen houden. Als je het inkomen deelt door het aantal uren, per uur nog maar net of net niet, het minimumloon verdiend. Waar zou ik dan de pensioenpremie van hebben moeten betalen? En neem van me aan, zoals ik zijn er volksstammen in ons land. Dus ik begrijp die mensen die “enkel AOW hebben” verdomd goed.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Liked by 3 people

 7. VarAway zegt:

  Dank ” bozeoudeman “, DANK.
  Duidelijker kan het niet op papier gezet worden.
  Iedereen kan het zien wat er staat te gebeuren en TOCH
  trappen de mensen weer in dezelfde list en bedrog politici.
  Het is n.l. weer verkiezingstijd, dus ferme taal uitgekwaakt.
  Het Klootjesvolk trapt er iedere keer weer in.
  Terwijl de verstandig denkende kiezers als ” extreem rechtse populisten
  worden uitgekotst. Zie Wilders en nu ook Baudet.
  Lees maar eens wat kereltje peggold zoal uitbraakt.
  Deze parvenu en belastingontduiker met zijn neukhut in Scheveningen.
  De tijd zal het leren!

  Voorlopig Brexit, Nexit, uit de Euro en grenzen DICHT voor asieleisers.

  Liked by 1 persoon

 8. g2-91e8a788030faf65537511fb6d208583 zegt:

  .
  Ik houd van bozeoudeman
  en ieder die ’t zo zeggen kan
  én dat natuurlijk hardop durft…
  want aan gezwijg heb ik de schurft !
  .
  Jasterke
  .

  Liked by 1 persoon

 9. Pingback: Ik houd van bozeoudeman… | Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite

 10. Elisah zegt:

  http://tpook.nl/2018/03/12/europese-landen-nederlanders-minst-bereid-vechten-land/
  Maar 15% van de Nederlanders bereid om voor hun land te vechten…?

  The Spectator Index
  @spectatorindex
  EUROPE: Willing to fight for country.

  Finland: 74%
  Ukraine: 62%
  Russia: 59%
  Kosovo: 58%
  Sweden: 55%
  Greece: 54%
  Poland: 47%
  Switzerland: 39%
  Ireland: 38%
  Romania: 38%
  France: 29%
  Portugal: 28%
  UK: 27%
  Spain: 21%
  Italy: 20%
  Germany: 18%
  Netherlands: 15%

  (Gallup)

  4:30 PM – Mar 10, 2018
  1,804
  1,471 people are talking about this
  Twitter Ads info and privacy

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s