VIDEO Zimbabwe: Verjaagde blanke boeren keren terug naar hun boerderijen

 

Geplaatst door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t Guus Velraeds

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Afrika. Bookmark de permalink .

30 reacties op VIDEO Zimbabwe: Verjaagde blanke boeren keren terug naar hun boerderijen

 1. Henk.V zegt:

  Terug naar NORMAAL. Hartverwarmende beelden uit Zimbabwe.. Misschien kan de zeer haatdragende Zuid-Afrikaanse heer Julius Malema die het voorbeeld van Robert Mugabe wil navolgen hier iets van opsteken.
  Met haat kan men geen land opbouwen. 🙂

  Liked by 1 persoon

 2. Eigen volk eerst zegt:

  Zwarten kunnen het niet. Ze hebben blanken nodig om zichzelf te redden van de ondergang.

  Like

 3. Jan zegt:

  Ik liet dat kudtvolk creperen en dan mogen zij nog blij zijn dat ik hen niet vergiftig.
  En ja hoor, weer huppelen de lamstralen tot alles weer van voren begint.

  Liked by 4 people

 4. Elisah zegt:

  Dat begrijp ik dus niet, dat ze nog terug gaan ook….
  De volgende keer begint het weer van voren af aan en brengen ze er niet levend vanaf.

  Liked by 3 people

  • Oeps48 zegt:

   @ Elisah zegt (11 maart 2018 om 12:44)

   Dames en Heren.

   Zalig zijn de onnozelen van geest.
   Zij worden met een kluitje in het riet gestuurd.

   Like

  • Peter Rissing zegt:

   Sommige boeren daar zijn 3e of 4e generatie Rhodesiers/Zimbabwanen met een gevoel voor verantwoordelijkheid voor hun erfgoed en de werkkrachten op hun boerderijen. Zij hebben nooit een ander land als hun thuisland gekend. Dus natuurlijk gaan zij terug naar hun familie bezit.
   Vergeet ook niet dat ten tijds dat de eerste blanken zich in Zuidelijk Afrika vestigden -rond 1650- er daar alleen de de Khoikhoi of Hottentot en de San of Bushman leefden, in geringe aantallen. De Hottentot en de Bushman zijn dus eigenlijk de enige stammen die historisch aanspraak kunnen maken op Zuidelijk Afrika. Jammerlijk genoeg zijn deze stammen -net zoals de Aboriginals in Australië- grotendeels uitgemoord en de overlevenden worden nog steeds ernstig gediscrimineerd door de huidige Zulu-negers.
   Maar ja, ook een schandvlek op het Portugese, Engelse en Nederlandse blazoen, gemeten naar onze huidige moraal. De huidige ANC regering zul je daar niet over horen.
   .
   Die Zulu’s kwamen echter ook pas rond 1650 ten Zuiden van de Limpopo rivier in Zuidelijk Afrika en botste daar op de blanke settlers die vanuit Kaapstad steeds verder naar het Noorden trokken. Vele oorlogen later vestigde blanken zich in wat eerst Southern Rhodesia toen Rhodesia was en (dankzij de kortzichtige politiek van de Labour regering in het VK destijds die Mugabe zelfs een adelijke titel gaven) uiteindelijk Zimbawe.
   .
   De autochtone bevolking daar en toen was gedecimeerd en het land was vruchtbaar. Zo is het gekomen.
   Veel van de huidige boeren in Zimbabwe zijn dus afstammelingen van die settlers van lang geleden en voelen zich net zo met het land verweven als ik mij een Hollander voel.
   Daarom willen ze -degene die dat nog durven en niet vermoord zijn door het Mugabe regime- terug naar hun boerderijen.
   Misschien kan Zimbabwe ooit weer, dankzij die boeren, weer de graanschuur van Zuidelijk Afrika worden zoals het was onder de regering van Ian Smith.
   Ik hoop dat je het nu wat beter begrijpt, Elisah.

   Like

   • Elisah zegt:

    Ja hoor Peter, ik snap het wel dat deze mensen daar hun wortels hebben, maar als je her en der de reacties leest van zwarte mensen vanuit heel Afrika en zelfs vanuit de VS…..dan moet je toch in de gaten hebben dat ze de blanke families vandaag of morgen echt gaan uitmoorden.
    Zelden heb ik zoveel extreem anti-blank racisme gezien als bijv op YouTube, waar je de reacties kan lezen bij de filmpjes over Zuid-Afrika. Die mensen zijn zwaar agressief, volkomen geïndoctrineerd en voor geen enkele rede vatbaar, het gaat daar volkomen uit de hand lopen…de ‘skin cancer caveman’ moet dood.

    Liked by 1 persoon

 5. Peter Rissing zegt:

  Ik heb zelf een paar jaar als farmmanager in het toenmalige Rhodesia gewerkt en heb daar nog familie wonen. Ik kan instaan voor de authenticiteit van de vreugde van de arbeiders op deze boerderij. Er komt weer werk, de school gaat weer open er komt weer goede voeding en medische zorg.
  Hilarisch zal natuurlijk de reactie van die kleine groep linkse roeptoeters als Sylvana S. (“Echte volksvertegenwoordiging leidt automatisch tot representatie van alle verschillende bijzondere Nederlanders die samen het DNA van dit land vormen”.) zijn bij het (als zij de moeite zou nemen) zien en begrijpen van de implicatie van dit filmpje.
  .
  Zelf spreekt zij over DNA maar snapt het nature/nurture debat niet.
  https://www.verywellmind.com/what-is-nature-versus-nurture-2795392
  Dat het een witte (foei), heteroseksuele (foei), man (foei) is die deze vreugde teweeg brengt, dat zal volgens haar niets met DNA te maken hebben.
  Hoogst waarschijnlijk zal zij zich ook achter het beleid van de nieuwe president van Zuid-Afrika, Ramaphosa, scharen
  ( https://ejbron.wordpress.com/2017/07/06/zuid-afrika-er-dient-vaart-gezet-worden-achter-de-onteigening-van-de-blanken/)
  met de roep dat het alleen de schuld van de ‘witmens’ is dat de mensen met kleur generaliserend minder in staat blijken goed te kunnen ‘boeren’, en daarom onteigend dienen te worden
  .
  Daarmee beklemtoond zij alleen het ‘nurture’ deel van de nature/nurture discussie.
  De gevolgen van die filosofie zal voor de Zuid-Afrikaanse economie de zelfde voorspelbare desastreuze gevolgen hebben als wat zich sinds de komst van Mugabe in Zimbabwe heeft afgespeeld. Namelijk, samengevat géén werk, scholing, goede voeding en medische zorg.
  .
  Dus nee Sylvana -en al die genen die jouw gedachtegoed delen- het witte DNA (met 4% Neanderthaler genen: https://www.scientias.nl/neanderthaler-dna-nog-steeds-invloed-op-genen/ ) vormt het DNA van ons land sinds mensenheugenis. Dus kijk ook eens naar het ‘nature-deel’ van de discussie als je het begrip DNA bij de promotie van jou partijtje gebruikt.
  http://www.bij1.org/gemeenteraadsverkiezingen-2018
  Met de arbeiders op die farm in Rhodesia deel ik hun vreugde op een beter bestaan en toekomst. Leve de Neanderthaler.

  Liked by 2 people

 6. Marlies zegt:

  Dit is op toodlessss herblogden reageerde:
  Curieus…

  Like

 7. Oeps48 zegt:

  Dames en Heren.

  Wees voorzichtig met de boodschap van deze video !!!

  Deze video is GEEN selfie van een boer, die terugkeert naar zijn geconfisqueerde boerderij. Integendeel, deze video is opgenomen door een professionele cameraploeg. Het hele verhaal is geregisseerd en georkestreerd. Elke spontaniteit ontbreekt. Het is een aaneenschakeling van korte losse opnames, die in een studio gemonteerd zijn. Er wordt een verhaal gesuggereerd.

  Er wordt gesuggereerd, dat de blanken in Zimbabwe niets te vrezen hebben. We weten echter wel beter !!! Zouden de negers in Zimbabwe echt zo blij zijn, dat ze gaan te dansen, als de verdreven blanke boer terugkeert naar zijn boerderij ??? Geloof je het echt ???

  Iedereen, die ook maar een klein beetje weet van opnamemethodiek, herkent de trucs. Bijvoorbeeld, met een ietwat laag- en hoogcamerastandpunt kijk je op naar de boer en neer naar de negers (hier subtiel en niet overdreven uitgevoerd). Uw ogen worden bewust naar bepaalde details getrokken, waardoor u gaat interpreteren en geloven iets anders te zien, dan getoond wordt. De mooie grote schone witte auto (SUVerd = statussymbool) wordt overdreven en gewiekst in beeld gebracht. De keuken lijkt zogenaamd geplunderd, is edoch wel schoon (!!!). De echte boer zou over de plundering zeer verontwaardigd zijn geweest. De hoofdpersoon is dus geen zielige boer, die van zijn bezit is beroofd, maar een welgestelde toneelspeler. En de negers zijn (betaalde) figuranten. Let op de schone zondagse kleding, de tronie en de dans van de negers. Dat past eerder bij een overwinningsfeest van een succesvolle confiscatie, dan bij het weer moeten afstaan van de geconfisqueerde boerderij.

  Het is puur propagandamateriaal. Misselijk makende MIND CONTROL !!!
  Fake news wordt de wereld ingestuurd !!!

  Kijk nogmaals naar de video met deze informatie in uw achterhoofd en herken de misleiding.

  Niet alles is, wat het lijkt, dat het is.
  U wordt op het verkeerde been gezet.
  Wat niet màg zijn, ìs ook niet.
  Maar de waarheid is verborgen in het volle zicht.
  Het geheel is meer, dan de som van de delen.
  Kijk verbaasd naar wat niet wordt getoond.
  Luister verbaasd naar wat niet wordt gezegd.
  Zalig zijn zij, die kijken en zien.
  Zalig zijn zij, die luisteren en horen.
  Zalig zijn zij, die weten en begrijpen.
  Zalig zijn de onnozelen van geest.
  Zij worden met een kluitje in het riet gestuurd.

  Like

  • Peter Rissing zegt:

   Verbazend lul-verhaal zonder enige onderbouwing mr-nepnieuws-Oeps.
   Je zoekt als een echte trol naar andere onnozele kluitjes om bij jou in het riet te schuilen voor de realiteit.
   Wie praat over een selfie van die boer? Alleen jij.
   Waarom zou er geen goede camera-man bij dit gebeuren zijn?
   En, “Dat past eerder bij een overwinningsfeest van een succesvolle confiscatie, dan bij het weer moeten afstaan van de geconfisqueerde boerderij”. ? ? ?
   Heb je enig idee wat de bevolking in Zim decennia lang onder Mugabe heeft meegemaakt?

   Like

   • Oeps48 zegt:

    @ Peter Rissing (11 maart 2018 om 19:35)

    Dames en Heren.

    Ik neem aan, dat Peter zijn koffers al aan het pakken is, om terug te keren naar het land van zijn dromen, om aldaar zijn oude funktie van farmmanager op de boerderij weer op te nemen. De welkomstcommissie staat al klaar in de zondagse kleren, om een feestje te bouwen. Ze hebben zijn woning ook al opgeruimd.

    Na het bewind van Mugabe is in Zimbabwe de klok teruggedraaid. De negers gaan weer werken, terwijl Peter in zijn mooie grote witte SUVerd rondrijdt. Misschien kan de paus nog een blik met missionarissen optrekken, dan kunnen de kindjes ook weer naar school. De blanke boeren hernemen hun verantwoordelijkheid en houden de negertjes arm en op school blijven ze dom. En natuurlijk krijgen de werkmannen, net als weleer, weer een goede medische verzorging. Alle ellende wordt met de mantel der liefde bedekt. En het is in Zimbabwe weer pais en vree. Eind goed, al goed (tot de volgende machtswisseling).

    Ooh ja, Peter moet vooral niet vergeten, een zak met kraaltjes mee te nemen. Daar schijnen die negertjes heel erg dol op te zijn.

    Like

   • Taljaard zegt:

    @Oeps
    Wat een bitterheid.
    Hebt u wel eens overwogen dat lang niet alle zwarte Afrikanen zo dom, boosaardig, gewelddadig, etc. zijn als u veronderstelt?
    Wij hebben hier in Nederland en West Europa ook meer dan genoeg halve garen, domme oggels. profiteurs, huichelaars, manipulerende carierrejagers. gewetenloze politici, geindoctrineerde ideologen met een totaal dichtgetimmerd wereldbeeld en latent gewelddadige psychopaten, die wij voornamelijk ter linkerzijde van het politieke spectrum vinden. En die zijn echt niet zwart.
    Wij noemen u Volkert van der Graaf, Wijnand Duyvendak, Laurens Jan Brinkhorst, Guy Verhofstadt, Kajsa Ollongren, Wolfgang Schauble, George Soros, Michael van Zeijl, etc.
    Gewoon te veel om op te noemen!
    En mensen als Ayaan Hirschi Ali, Yermaz Ramartuasing en Benjamin Carson heb ik veel hoger zitten dan Alexander Pechtold en Hillary Clinton.
    Ik beoordeel mensen dus niet naar hun huidskleur en etnische achtergrond, maar naar hun gedrag en hun uitlatingen. En zal dat ook altijd blijven doen.

    Liked by 1 persoon

  • BertG. zegt:

   Zo iets dacht ik nou ook na het filmpje bekeken te hebben.
   Dat het gewoon niet echt overtuigend overkomt, maar gespeeld, in scene gezet.

   Liked by 1 persoon

  • Elisah zegt:

   Het is propaganda.

   Liked by 1 persoon

 8. I.K. Bennurklaarmee zegt:

  Ik vreesde eerst dat ze vermoord zouden worden maar dan was er geen filmpje over gemaakt/geplaatst op YouTube of inmiddels verwijderd.

  Liked by 1 persoon

 9. jantjeuitnl zegt:

  Deze boeren zullen hun bedrijven weer opbouwen en zodra ze weer welvarend zijn zullen ze weer de schuld krijgen van de armoede van de negers, die daarna de boel weer leegplunderen en leegroven.

  Liked by 1 persoon

  • fleckie' zegt:

   Het woord -APARTHEID- zal na verloop van tijd wel weer ‘intrede doen’.

   Liked by 1 persoon

   • theresageissler zegt:

    Bedoelt U, Fleckie, terecht of ten onrechte?
    Als het terecht mocht zijn – dus metterdaad weer geïntroduceerd door de teruggekeerde blanken, die het begrip als iets rechtvaardigs en logisch beschouwen, dan is wederom de ene ellende vervangen door de ándere:
    De Apartheid in haar oude vorm is niet iets om te willen herstellen. Nooit.

    Liked by 1 persoon

 10. Guardiacivil zegt:

  Ik vergelijk het een beetje met de Joden in Israël, zij bouwen het land op….generatie op generatie…..de Arabieren met name de PLO en Hamas claimen dat het hun land is……terwijl zij ontsproten zijn uit diverse binnengevallen volkeren zoals de Filistijnen die hele kustgebieden bezette in Bijbelse tijden……en nu proberen het land terug te winnen waar geen enkele rechtspraak op gemaakt kan worden. Als Zuid Afrika dit zo blijft doorzetten dan zal er zeer snel een burgeroorlog uitbreken. Alle tekenen wijzen hier naar.

  Liked by 1 persoon

  • Oeps48 zegt:

   @ Guardiacivil (12 maart 2018 om 00:23)

   Dames en heren.

   Heel Afrika bezuiden de Sahara is een groot kruidvat, dat elk moment kan ontploffen. Orde en recht en normen en waarden zijn begrippen, die daar sedert de dekolonialisatie niet meer voorkomen. De negers zijn de kaarten nog steeds aan het schudden en daar gaan ze voorlopig nog wel even mee door. Blanken blijven daar maar beter weg.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s