Brexit: Waarom Groot-Brittannië de EU verliet

 

Geplaatst door:
E.J. Bron (via Twitter; Joost Niemöller)
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, gezond realisme, Groot-Brittannië. Bookmark de permalink .

8 reacties op Brexit: Waarom Groot-Brittannië de EU verliet

 1. kampersrene zegt:

  Binnen afzienbare tijd………..Brexit: Why Britain Left the European Union…..Why the Netherlands.(na de val van Rutte).
  Belgium…Spain…Austria…. Greece…France…Germany ( na de val van Merkel) enz enz

  Like

 2. Jan zegt:

  Juncker: Ik ga Amerika economisch helemaal kapot maken

  Juncker will promote independence of Ohio and Texas

  How Juncker sparked the US-EU trade war: Watch moment he threatened to BREAK UP the USA
  Exactly one year ago Jean-Claude Juncker threatened to break up the US – an outrageous threat which it appears Donald Trump has not forgotten.

  The President of the European Commission said he would push for Ohio and Texas to split from the rest of the US unless the president changed his tune and became more supportive of the EU.

  Mr Juncker had made his bizarre threat, which a backtracking spokesman later said was not meant to be taken seriously, in response to Mr Trump’s positive comments on Brexit.
  ……
  https://www.express.co.uk/news/politics/930545/us-tariffs-trade-war-eu-european-union-donald-trump-brexit-jean-claude-juncker

  Like

 3. kampersrene zegt:

  Sante Junckers …..doe ze nog eens vol !

  Geliked door 1 persoon

 4. Klaas zegt:

  Like

 5. Jules Vismale zegt:

  Nou zijn er in Groot-Brittannië weer een heel stel van die anti-Brexit-betogers die via een nieuw referendum juist weer dat land in de gehate EU willen houden! Dat die gehele EU hun land bijna naar de knoppen heeft geholpen lijkt hen schijnbaar niets uit maar het zal hen anders toch lelijk opbreken zoals hieronder vermeld:

  Tienduizenden Britten de straat op voor ‘nieuwe Brexit referendum’: deal or no deal?

  Theresa May is heel duidelijk geweest: beter géén deal, dan een slechte deal. Met deze nadruk heeft ze de vrees van vele zogeheten ‘Remainers’ (volgens mij houden die lui juist ontzettend veel van de EU, de islam en de ongeremde vluchtelingenstroom!) aangewakkerd en hen het stuipen op het lijf gejaagd.
  Tienduizenden zijn de straat op gegaan om te betogen tegen deze ‘harde Brexit’ en ze eisen een nieuw referendum (hopen ze soms dat die hele snert-EU hen bakken met geld gaat opleveren terwijl enkele jaren nog gelden ze met een boete werden bedreigd als daar de Europese vlag niet werd uitgestoken?) nu een ‘softe Brexit’ niet meer tot de mogelijkheden behoort.

  Onder de vlag van protestbeweging The People’s Vote trokken tienduizenden (hersenloze) anti-Brexitdemonstranten de straat op. Het was het begin van een campagne die de hele zomer zal duren. Het doel ervan is om een nieuw referendum te eisen (denken ze daar nou echt dat de economie gaat aantrekken als ze in de EU blijven terwijl daar kapitalen zijn uitgegeven aan de multiculturele samenleving, vluchtelingen, asielzoekers, moslims etc.) over de voorwaarden voor de Brexit.
  De demonstranten droegen spandoeken bij zich met teksten als ‘Brexit verwoest Groot-Brittannië’, ‘Theresa, vertel ons de waarheid’ en ‘De Brexit is nog geen gelopen race’.
  ,,Ik ben er voorstander van dat de mensen zich een tweede keer mogen uitspreken. Veel mensen zijn van gedachten veranderd, we begrijpen de gevolgen nu beter”, vertelt de 55-jarige Britse verpleegster Emily Hill. Ze reed vanochtend twee uur vanuit Gloucestershire om bij het protest aanwezig te kunnen zijn. ,,Veel kiezers hebben een proteststem gegeven”, stelt ze. ,,Sommigen van hen zijn tegen Europa, maar ik denk niet dat dat representatief is voor de meerderheid van de bevolking.”

  Deze betogers worden, vaak terecht, de ‘Remoaners’ (personen die niet het juiste resultaat krijgt van een democratische stem, bijvoorbeeld de stem van een ja / nee- referendum om de Europese Unie te verlaten of te verlaten) genoemd. Ze beklagen de toestand van het Verenigd Koninkrijk en de gevolgen die de Brexit met zich meebrengt.
  Wat die exacte gevolgen zijn is nog niet duidelijk, want alhoewel de economische cijfers niet positief zijn (Engeland was na WO II al volkomen geruïneerd en het verloor toen het gehele Britse Rijk), betekent dat niet direct dat er een langdurige lijn zit in de economische ontwikkelingen.

  Daarnaast, de cruciale veranderingen zijn nog niet doorgevoerd, dus het valt sowieso nog te bezien wat voor échte gevolgen de Brexit zal hebben voor de economie (die is, ironisch genoeg, naar de knoppen geholpen door de voorgangers van May!) van het Verenigd Koninkrijk.
  Doemscenario’s (zoals de linkse politici al tijden gebruiken en misbruiken) die te voorbarig zijn, zullen nog meer schade toebrengen dan de echte economische gevolgen op dit moment. De politieke keuzes zijn gemaakt, er is een koers ingezet. Daar kunnen de ‘Remoaners’ beter aan wennen.

  Zelfs al zou een nieuw referendum plaatsvinden en hierna een meerderheid voor ‘Remain’ stemmen. Dan zou het Verenigd Koninkrijk alsnog moeten ‘heronderhandelen’ om weer de positie te krijgen die het eerst had. Alle voordelen die de aparte positie van het land met zich meebracht, wordt weer aan de kaak gesteld. Dan zullen er misschien weer betogers zijn (zelfs in Rusland wisten zij voor, tijdens en na WO II niet eens wat ze daar wilden nadat jozef Stalin en Adolf Hitler hen zo vreselijk lieten lijden!) voor een derde referendum en dan begint het riedeltje weer opnieuw.

  beter gezegd nog in Engeland: ga gewoon die afschuwelijke EU uit en gedraag je daar niet zoals Sinbad de Zeeman die ooit een zielige “grijsaard” (de sjeik van de Zee die steeds sterke mannen verleidde om op te rijden en hen hierna als slaaf hield omdat de sjeik een vreselijke mannenhater was!) eindeloos ronddroeg op een eiland en deze nauwelijks van zich af wist te krijgen!

  Like

 6. Jan zegt:

  Farrage het land in om te zorgen dat Brexit volledig is, vertrouwd politici niet

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s