Hamburger demonstrant vraagt: “Gelooft u echt dat het grootste gevaar voor dit land van rechts komt?”

Screenshot_74

(Vertaling: E.J. Bron)

In een posting op Facebook stelt de deelnemer aan de anti-Merkel-demonstratie in Hamburg, Nik Grump, 13 vragen aan de Duitse burgers over de situatie in het land en verzoekt hen volgende week naar Hamburg te komen. Volgens hem heeft men er sinds de eerste dag van de “Merkel muss weg!”-demonstratie alles aan gedaan dat de gewone gemiddelde Duitse burger deze demonstratie mijdt als de duivel het wijwater.

epoch times

Dit is de bijdrage die de Hamburger Nik Grump op zijn Facebook-pagina zette:

Beste burgers van Hamburg, beste burgers uit de omgeving van Hamburg, beste burgers van Duitsland.

Ik was maandag weer aanwezig bij de Hamburger manifestatie met het credo “Merkel muss weg!” en ik heb u daar helaas niet gezien. U was er niet. Dat is treurig.

Neemt u alstublieft een paar minuten tijd en stelt u zichzelf een paar eenvoudig te beantwoorden vragen, die ik aan u stel hoe ze me op dat moment te binnen schieten:

Vraag 1:

Is de nu op ons afkomende grote coalitie van CDU/CSU-SPD hetgeen u wilde toen u vorig jaar uw kruisje op het stembiljet hebt ingevuld?

Vraag 2:

Hebt u het gevoel of kunt u boven uw gevoel uit met feiten bewijzen dat het merkbaar van dag tot dag beter gaat met ons land onder bondskanselier Merkel?

Vraag 3:

Bent u van mening dat de islam een deel van Duitsland is en zou u het verwelkomen als uw dochter wil trouwen met een streng gelovige moslim of als uw zoon zich bekeert en dankzij zijn imam tot het besef komt dat zijn ouders ongelovigen zijn?

Vraag 4:

Denkt u dat het de kern van een solidaire gemeenschap moet zijn om alle mensen op te nemen, ook als deze mensen zelf nooit hun deel zullen bijdragen aan deze solidaire gemeenschap?

Vraag 5:

Zou u willen bevestigen dat de mensen in ons land sinds het openen van de grenzen vreedzamer en internationaler in de omgang zijn geworden? Verder vragend: Zou u een joods keppeltje willen opzetten en vier uur lang bij het hoofdstation met een “I love Israël”-T-shirt heen weer wandelen? Zou u dit in districten als Hamburg-Mitte, Wilhelmsburg, Neuallermöhe of Lohbrügge herhalen? Ook ´s nachts?

Vraag 6:

Gelooft u werkelijk dat het grootste gevaar voor dit land van rechts komt? Dus van mensen die standpunten vertegenwoordigen als “de familie is belangrijk”, “vrijheid van meningsuiting en vrijheid van spreken zijn de kern van een democratie”, “wanneer men een grote coalitie niet heeft herkozen, heeft men een grote coalitie niet herkozen”, iedere bondskanselier van dit land zou maar twee regeerperiodes mogen regeren” of “de DDR was niet zo tof”?

Vraag 7:

Beschouwt u de bijna onbeperkte komst van individuele personen en het nakomen van hun families, die volgens de huidige rechtspraak geen recht hebben op asiel, als juist en denkt u dat u de daaruit jarenlang voortkomende consequenties voor uw nakomelingen begroet?

Vraag 8:

Vindt u het niet bizar dat kerkelijke verenigingen, sociale instellingen en politici onze stad hand in hand met bewezen gewelddadige linkse extremisten en anarchisten van de Antifa demonstreren?

Vraag 9:

Zou u iemand die uw auto in brand steekt een “politieke activist” noemen en zou u in tegenstelling daartoe de eis “Merkel muss weg!” als rechts-extreem standpunt kwalificeren?

Vraag 10:

Denkt u werkelijk dat alles goed komt door zaken op z´n beloop te laten, zoals de niet herkozen en nu verder regerende grote coalitie wil?

Vraag 11:

Zou u als Duitser met christelijke wortels liever vandaag naar school gaan of bent u juist heel blij dat u dat in de jaren-70, -80 of -90 heeft afgesloten? Aanvullend: denkt u dat uw kinderen zich fijn voelen in klassen waarin 70% en meer medeleerlingen te vinden zijn die er vast van overtuigd zijn dat Alle de maat van alle dingen is?

Laatste vraag:

Bent u van mening dat mevrouw Dr. Angela Merkel en haar regering zich in de eerste plaats aan hun ambtseed verplicht voelen en het welzijn van de Duitsers zullen beschermen en vergroten? Hebt u het gevoel dat uw welzijn groter werd? (Rijdt u een dieselauto?)

Ik zou willen zeggen dat er nog ongeveer 100 andere relevante vragen zijn die men eerlijk moet beantwoorden wanneer men besluit niet aan een manifestatie deel te nemen die andere burgers van dit land gevoelig wil maken voor de problemen.

Er schiet me juist nog een vraag te binnen:

De allerlaatste vraag:

Vindt u het niet merkwaardig dat men er vanaf de eerste dag van de “Merkel muss weg!”-demonstratie alles aan gedaan heeft dat u als normale gemiddelde burger deze demonstratie mijdt als de duivel het wijwater, hoewel u veel van bovenstaande vragen kritisch hebt beantwoord?

In dit verband:

Weet u wat een “zelf-vervullende voorspelling” is en wat dat met de manifestaties op maandag te maken heeft? Ik vertel het u: men voorspelt bewust manipulerend via kranten, televisie en sociale kanalen een opmars van rechts, zodat u daar bewust weg blijft en uiteindelijk laat men u een opmars van de rechtsen zien en bewijst u zodoende dat het goed was dat u er niet bij was (hoewel u er wat betreft de wezenlijke punten juist  bij zou horen).

En in werkelijkheid zijn daar ook mensen onderweg die standpunten bekleden die ik zo niet deel. Net zoals in het normale leven. Ik heb zelf een migratieachtergrond, vind dat ikzelf bij het burgerlijke midden behoor, ik betaal keurig op tijd mijn belastingen en waardeer een nogal saai gezinsleven.

Maar over één ding zijn wij, zoals we elkaar iedere maandag ontmoeten, het eens:

MERKEL MOET WEG!

En dat moet symbolisch begrepen worden. Want zij staat als geen enkele andere politieke persoonlijkheid na de oorlog voor een sociaal, economisch en democratisch verval in ons gezamenlijke land.

Ik wil u graag een voorstel doen: kom de volgende maandag naar de manifestatie “Merkel muss weg!”

Springt u over uw eigen schaduw heen. Vormt u zich ter plaatse een beeld. Stelt u vast of daar inderdaad rechts-extremen staan, die rechts-extreme standpunten verdedigen, of dat niet veelmeer de meer dan 1000 aan de andere kant staande personen diegenen zijn waarover u zich meer zorgen zou moeten maken wanneer u in de toekomst van uw land en uw nakomelingen geïnteresseerd bent. Zoekt u het gesprek op en trek zelf uw conclusies.

Gaat u de week daarna naar de tegendemonstratie en laat u de daar gescandeerde spreuken eens onder het aspect werken dat u de week daarvoor bij ons was.

U hoeft maar één keer te komen. Maar dat moet u.

U hoeft niet bang te zijn. De politie past op u en zal er alles aan doen dat u niets overkomt door de tot geweld bereide anti-demonstranten.

Komt u komende maandag gewoon langs. Het maakt niet uit of u Duitser bent of niet. Of u conservatief bent of niet. Het enige dat telt, is dat u van uw land houdt, waarin u leeft en democratische gewoontes weet te waarderen.

Wij verheugen ons op uw komst. Ik verheug me op uw komst.

Wij hebben u nodig. Uw land heeft u nodig.

Bron:
www.epochtimes.de
Door: Nik Grump

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in burgermoed, Duitsland, gezond realisme, Merkel, Nationalisme, Patriottisme, Verzet. Bookmark de permalink .

35 reacties op Hamburger demonstrant vraagt: “Gelooft u echt dat het grootste gevaar voor dit land van rechts komt?”

 1. T.Troubadour zegt:

  Zou een prima brief zijn aan de nederlandse burger

  Geliked door 2 people

 2. Peter zegt:

  De waarheid mag niet meer worden gezegd !!
  Europarlementariërs willen forse straf PVV’er De Graaff voor haatzaaierij
  PVV-leider in Europa Marcel de Graaff wordt door tientallen Europarlementariërs onder leiding van de Italiaanse democrate Cécile Kyenge beschuldigd van islamofobie en haatzaaierij jegens moslims. Ze dringen morgen bij Parlementsvoorzitter Tajani aan op stevige sancties.
  Hij vertelde GEWOON de waarheid !
  https://www.ad.nl/buitenland/europarlementariers-willen-forse-straf-pvv-er-de-graaff-voor-haatzaaierij~a8e71ad2/

  Geliked door 1 persoon

  • Kampers Rene zegt:

   Inderdaad pure haatzaaierij van de Heer De Graaff . Hij replikeerde dat het niet paste in onze samenleving dat jonge meisjes worden uitgehuwelijkt aan oude Islamitische pedofielen , hij vond het niet kunnen dat die “kultuur de vrouwen hult in dekens en ze aldus beletten om vrouw te zijn . Hij vond de besnijdenis maar niks ,zeker bij meisjes die hun het genot van sexuele handelingen ontnemen. Hij kloeg aan dat vrouwen ongestraft worden geslagen omdat het beschreven staat in de Koran ,Steniging vond de heer De Graaff barbaars als straf voor een vermeende overspelige vrouw De Europarleme…enz replikeerde dat het pure haatzaaierij was en replikeerde dat het hun kultuur was waar wij respect voor moeten hebben Er werd een strenge en voorbeeldige straf geeist

   Geliked door 1 persoon

 3. Merel zegt:

  Had Merkel maar 10 procent van zijn verstand, maar ja we weten het nu wel , die vrouw is totaal
  koekoek, misschien is ze daarom zo dol op koekoeksjongen(s), bij voorkeur zwart en islamiet.
  Ik ga ervan uit dat mensen weten hoe de koekoek leeft, een asociale rotvogel

  Geliked door 1 persoon

 4. J. C. Th. Köhler zegt:

  Bij vraag 11 moet 705 waarschijnlijk zijn: 70%. Even te vlug de shift-toets losgelaten.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

 5. Republikein zegt:

  Alle de maat van alle dingen is?=Allah?

  Like

  • Republikein zegt:

   Webmaster, maak ik een denkfout?

   Like

   • Republikein zegt:

    Aanvullend: denkt u dat uw kinderen zich fijn voelen in klassen waarin 70% en meer medeleerlingen te vinden zijn die er vast van overtuigd zijn dat Alle de maat van alle dingen is?

    Protagoras wiki:
    Zijn beroemdste grondstellingen waren:

    “Van de goden weet ik niets: niet dat ze bestaan en evenmin dat ze niet bestaan”
    “De mens is maat van alle dingen. Van de dingen die zijn wat ze zijn en van de dingen die niet zijn wat ze niet zijn.”
    “Over elke zaak bestaan er twee opvattingen, die tegenover elkaar staan”

    Agnost dus, het kan 2 kanten uit, speelt hier geen rol.

    De mens is maat van alle dingen, kan Allah niet zijn, ook niet alle is de maat van alle dingen, dus ?
    Ik laat het hier bij, een futiliteit.

    Like

 6. kampersrene zegt:

  antwoord van Merkel ……bijlange niet , het gevaar komt niet van rechts … Het komt van de Islam , daar moet ge niet aan twijfelen…..maar ik ben de goedheid zelve zoals de Paus …Wij moeten onze vijanden leren vergeven , als zij iets misdaan hebben ,begrip en verdraagzaam tonen, trouwens ik ben weer herkozen voor een nieuwe ambstermijn wat wil zeggen ,al de Duitsers behalve rechts willen mij terug .Wij zijn een volk van geode menschen echte naastenliefhebbers
  .
  Intussen : een demonstratie van links ….Asielers …”””.Wij zijn gevaarlijk , jullie zijn in gevaar””
  Wilkommen fluchtelingen ! “”” Wij verkrachten jullie dochters , vrouwen en moorden “””
  Och iedereen maakt fouten …. Wilkommen fluchtelingen…””” Wij plunderen jullie staatskas.”””
  Wilkommen fluchtelingen ….”””.Wij zijn te lui om te werken en zullen in de verste verte niets bijdragen aan jullie maatschappij””” , Och jullie zijn niet uniek , lamzakken vindt je ook bij eigen bevolking, vooral bij politiekers !….. Wilkommen fluchtelingen….. Wij wensen gratische huisvesting in mooie appartementen die wij in de kortste keren veranderen in een puinhoop om ons beter thuis te voelen….och ,.als jullie maar gelukkig zijn ….Wilkommen fluchtelingen.””” Wij wensen dat heel onze families , neefjes ,tantes, oompjes en onze achtergebleven vrouwen ons komen vervoegen , want wij neuken heel graag”””” komt in orde Merkel is daar volop mee bezig ….Wilkommen fluchtelingen

  Geliked door 3 people

 7. kampersrene zegt:

  Advertentie ( met toelating van E.J.Bron )
  Laat de andrenaline door uw bloed stromen , beleef het avontuur ….Op safari in de NO-GO zones van Duitsland of Zweden …komt oog in oog te staan met geweldadige moslims , heer en meesters van die zones. bekijk de verschillen van vroeger …nu valt er iets te beleven , misschien wordt U getuige van een islamiet die zijn vrouw een pak slag geeft….komt vooral niet tussenbeide , want dat hoort bij hun kultuur , je zou het kulturele activiteiten kunnen noemen . Onze troef is “veiligheid” U wordt beschermd door een gewapende escorte. stap nooit uit het voertuig , volg strikt de aanwijzingen van uw gids…Schrijf nu in de plaatsen zijn beperkt

  Geliked door 4 people

 8. BertG. zegt:

  Jezus wordt meestal afgebeeld als een knappe, lange man met golvend haar en een baard, precies zoals het westerse schoonheidsideaal voorschrijft. Maar in werkelijkheid was hij waarschijnlijk een stuk minder mooi.

  Dus concludeert Taylor: Jezus was niet knap, had weinig charisma en was mogelijk verminkt door zijn werk als timmerman. “Hij werkte met hout, dus had waarschijnlijk een aantal littekens van oude wonden. En ambachtslieden waren in die tijd ook heel vatbaar voor zwaardere verwondingen. Misschien mankte hij, of had hij een arm die hij niet goed kon gebruiken. Hoe dan ook, het was zeker geen knappe man.”
  http://www.welingelichtekringen.nl/wetenschap/784466/jezus-was-waarschijnlijk-vrij-lelijk-of-zelfs-verminkt.html

  Geliked door 1 persoon

 9. scherpschutter1943 zegt:

  Volgens mij heeft BertG dit op een verkeerd topic gepost.

  Like

 10. Jean zegt:

  Het grootste gevaar voor de Duitsers komt van een Oost Duitse die haar oom wil overtreffen in “dictatuur én terreur”. Ze zingt dagelijks het liedje “wir schaffen das” en daarbij krijgt ze de steun van die levensgevaarlijke misdadige EU idioten instelling.
  Die troep opruimen en de grenzen sluiten is “de oplossing” dadelijk gevolgd door het verwijderen van de reeds aanwezige troep parasieten.
  Vreemdelingen die werken, sociale bijdragen betalen en strijden tegen geweld en achterlijkheid worden aanvaard op voorwaarde dat ze over één nationaliteit beschikken, welke is onbelangrijk.

  Like

 11. Jan zegt:

  Nog maar net een coalitie gevormd of het schelden en modder gooien begint al weer:

  SPD: Ongeboren kinderen van Duitse vrouwen zijn er om gedood te worden

  Das fängt ja »gut« an mit der neuen Merkel-Regierung
  SPD-Fraktionsvize Eva Högl bezeichnet CDU-Frauen als »widerliche Lebensschützer*innen«


  ….
  http://www.freiewelt.net/nachricht/spd-fraktionsvize-eva-hoegl-bezeichnet-cdu-frauen-als-widerliche-lebensschuetzerinnen-10073861/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s