BRIEFJE VAN JAN – Aan aartsleugenaar Rutte

Screenshot_105

(Door: Jan Dijkgraaf)

U krijgt de Harry Paters van dit land niet meer terug in de kroeg en de kantine

Meneer Rutte,

Was Joop den Uyl een aartsleugenaar? Was Hans Wiegel een aartsleugenaar? Was Ruud Lubbers een aartsleugenaar? Was Hans van Mierlo een aartsleugenaar?

Ik ben geneigd te zeggen van niet. Maar het kan natuurlijk dat ik het gewoon niet wist.

Zij waren onze politieke hoofdrolspelers in  een ander tijdperk. Zij konden met hun verhalen terecht in hun eigen kranten en bij hun eigen omroepen. Burgers die wel beter wisten, konden hun tegengeluid alleen kwijt in de kroeg, op het voetbalveld, in de kantine op het werk of in de ingezonden brievenrubriek van de krant, waar een poortwachter wel zorgde dat de bevriende partij niet geschaad werd.

En toen kwam internet.

Lees verder>>>
(h/t “BertG.”)
Post online

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Hypocrisie, Rotzakken, Rutte, Volksvijandigheid, VVD. Bookmark de permalink .

20 reacties op BRIEFJE VAN JAN – Aan aartsleugenaar Rutte

  • Oeps48 zegt:

   Dames en Heren.

   En toen kwam het aapje uit de mouw van DENK. Het fout parkeren tolereren en parkeerwachters, die een oogje moeten dichtknijpen. At zal toch niet waar wezen !!!

   Foei, foei, DENK !!! We zijn hier niet in Islamland !!! Dit is ons land !!! Dit isNederland !!!. Hier gelden orde en onze regels. En als je die regels overtreedt, krijg je een flinke boete. En waarom je dat doet, doet er niet toe. Als jij zo nodig voor jouw afgod wilt bidden, is dat vooral jouw probleem. Daar hebben wij in Nederland geen boodschap aan.

   Liked by 1 persoon

  • BertG. zegt:

   En daarom: vrij parkeren voor heel Nederland in iedere Kerkstraat!

   Liked by 2 people

 1. Kampers Rene zegt:

  Het is een stoute jongen , hij verdiend een pak op zijn broek en een uurtje in de hoek met ezelsoren

  Liked by 1 persoon

 2. Oeps48 zegt:

  Dames en Heren.

  Toen ik lang geleden nog een opgroeiende en opstandige puber was, die voor het eerst mocht gaan stemmen en meende dwars te moeten gaan liggen, kreeg ik van mijn grootvader een hele wijze raad. Hij zei tegen mij, dat, als ik niet meer zou weten op wie te stemmen, het niet onverstandig was, om op de een na laatste man van de kleinste partij te stemmen. Dan geef je een signaal af. En ze hebben tenminste 2 stemmen nodig, om jouw stem te compenseren. Nu ik zelf oud ben en ongeveer zijn leeftijd van toen heb, denk ik nog wel eens aan al zijn goede raad. Hoe gelijk had die man. Hij had weinig scholing gehad, maar beschikte toch wel over heel veel levenswijsheid.

  Like

 3. BertG. zegt:

  Kroegen hebben ze zorgvuldig afgebroken, door het eerst bijna onmogelijk duur te maken, en daarna alle rokers de tent uit te jagen.
  Dus de meeste zijn inmiddels wel gesloten.
  En in de sportkantine, waar ik nooit kom, is een glas bier niet meer verkrijgbaar, schijnt.
  Zo blijven er steeds minder plekken over waar mensen mekaar kunnen sociaal kunnen ontmoeten voor een goed gesprek, behalve thuis met een krat bier.

  Liked by 2 people

 4. ed zegt:

  1984……..1984.

  Like

 5. Jules Vismale zegt:

  Als het om liegen gaat, en niet alleen Mark Rutte doet dat, dan zou men hierover eens een aantal citaten en wijsheden van beroemde filosofen uit de geschiedenis kunnen napluizen. En hier zijn de namen van een paar van deze filosoferen te vinden die zo hun eigen wijsheden over leugens, bedrog en de waarheid geven:

  1. Aristoteles -Grieks filosoof (384 v.C. – 322 v.C.)

  – Het enige wat je met liegen bereikt is niet geloofd worden als je de waarheid spreekt.

  2. Friedrich Nietzsche – Duits dichter en filosoof (1844-1900)

  -Hij die niet kan liegen weet niet wat de waarheid is.

  -Hij die het niet nodig heeft te liegen, is er trots op dat hij geen leugenaar is.

  3. Henry Wotton – Engels diplomaat, politicus en schrijver (1568-1639 )

  – Een ambassadeur is een eerlijk man die naar het buitenland gestuurd wordt om voor het welzijn van zijn land te liegen.

  4. Antoon Vloemans – Vlaams schrijver en filosoof (1898–1982)

  – Het dier heeft geen woorden nodig, het is toch niet van plan te liegen.

  5. Wim Triesthof: Ps. van Gerd de Ley (1944)

  – Zwijgen is in sommige gevallen de meest lafhartige vorm van liegen.

  6. Wiet van Broeckhoven – Belgisch politicus en mediapersoonlijkheid (?)

  – Als jij ophoudt met over mij te liegen, zal ik ophouden met over jou de waarheid te zeggen.

  7. Jasmine Birtles -Brits financieel journalist en presentator (1962)

  – Vertrouw nooit een man die zegt dat hij thuis de baas is. Hij zal vermoedelijk ook over andere dingen liegen.

  8. Bertus Aafjes – Nederlands letterkundige (1914-1993)

  – Dichters liegen de waarheid.

  9. Louis Ferdinand Céline – Frans schrijver (1894-1961)

  – In het leven is het óf sterven óf liegen. Persoonlijk heb ik nooit de moed gehad mijzelf van kant te maken.

  10. Aesopus – Grieks dichter van fabels (620 v.Chr. – 560 v.Chr.)

  – Wie bekend staat als een aartsleugenaar zal nooit worden geloofd.

  Like

  • BertG. zegt:

   Jules, dit vind ik de beste.

   – Als jij ophoudt met over mij te liegen, zal ik ophouden met over jou de waarheid te zeggen.

   Like

   • Jules Vismale zegt:

    BertG., ik had het in mijn reactie helemaal niet over jou en daarin spreek ik nou wel eens de zuivere waarheid! Daarbij zal ik als voorbeeld zelfs gaan aankaarten wat ik eens over een zekere Tigger op Sargasso vermelde over de NPD in Duitsland die daar als nazi’s werden gezien:

    Ook als de NPD verboden wordt zullen de nazi’s actief blijven

    @Tigger, dus als ik het goed begrijp zou ik, met mijn reactie, een wegkijker zijn en iemand die altijd liegt? Heb jij dan soms zeker in je hele leven altijd de waarheid verteld en toen jij vroeger nog een klein kind was jokte jij natuurlijk vast ook nooit tegen je vrienden, ouders/verzorgers want ze zeiden anders misschien tegen jou: “Tigger, je MOET altijd de waarheid spreken, je mag NOOIT liegen, je moet altijd lief en aardig zijn en dan wordt je hierna beslist de braafste en perfecte persoon ter wereld zonder enige zonden, fouten, tekortkomingen etc. en dan zal iedereen jou ook blijven geloven als je altijd de waarheid verteld terwijl juist andere mensen deze opgenoemde fouten blijven maken!
    In werkelijkheid kan zelfs de meest braafste persoon ter wereld NOOIT altijd de waarheid spreken (om allerlei verschillende redenen) en wordt deze ook niet altijd door anderen geloofd omdat veel mensen zelfs blijkbaar graag nog bedrogen willen worden ook daar ze het verschil tussen een leugen en de waarheid niet eens willen zien of horen!
    Pontius Pilatus had tenslotte ook aan Jezus Christus gevraagd wat nou eigenlijk precies de waarheid was toen deze tegen hem zei: “Ik ben hier koning en met geen andere bestemming ben Ik geboren en in de wereld gekomen dan om te getuigen van de waarheid. Iedereen die uit de waarheid is, luistert naar mijn stem.”
    Jaren geleden was er ooit een oude en “charmante” kerel met een wit hondje die anderen zo perfect voorloog en bedroog met zielige verhalen dat hij bijna een soort tovenaar bleek en zo vele duizenden bedragen wist te vangen van zijn slachtoffers. Sommigen deden zelfs niet eens aangiftes tegen hem daar hij ze geestelijk bijna in zijn greep leek te hebben en blijkbaar wilden velen van hen vast absoluut nog bedrogen worden ook!
    Je (code)naam Tigger zal natuurlijk vast en zeker niet van het desbetreffende roofdier, de tijger, zijn afgekeken en hoe vaak heb ik helaas vroeger al geen soortgelijke reacties van figuren op de opgeheven sites van Michel Krielaars gekregen (dat waren meestal neo-communisten) die vonden dat zij altijd gelijk hadden met hun reacties en zelfs bijna het lef bezaten om mij voor neo-nazi of racist uit te maken wat ik beslist NIET ben!
    En als jij hier op Sargasso zou durven te gaan verkondigen dat ik dat wél zou zijn dan ben je gewoon zélf een wegkijker, een leugenaar en iemand die jammer genoeg andermans meningen niet gunt!
    En iets is hier beslist WEL de waarheid: omdat wij allemaal zo verschillend van aard zijn, ook maar gewone mensen van vlees en bloed, sterfelijk, allemaal fouten maken en tekortkomingen hebben zien we helaas wél de splinter in andermans oog maar niét de balk in ons eigen oog! We zijn nou eenmaal van nature van anderen niet gewend wat we van onszelf gewend zijn.

    Like

   • BertG. zegt:

    Waar haal jij nou weer vandaan dat ik zou denken dat jij het over mij had.
    Ik haal er 1 citaat uit, meer niet. Mag dat?
    Last van achtervolging waanzin, extreem achterdochtig, of zo Jules.

    Like

 6. Jules Vismale zegt:

  En in de Donald Duck stonden zelfs ooit twee strips waardoor de eerste ging over Dagobert Duck die ooit op een markt twee papegaaien zag waarvan de ene altijd loog en de ander altijd de waarheid sprak. Degene die loog was de duurste en degene die de waarheid zei was stukken goedkoper en werd daarom door de criminele Zware jongens aangeschaft. Zij hadden echter alleen maar pech daar ze horendol van de waarzeggende papegaai werden en later erachter kwam dat Dagobert meer aan leugens had dan zij aan de waarheid!
  In de tweede strip ergerde Willie Wortel zich aan talloze inwoners van Duckstad omdat zij elkaar constant voorlogen en bedrogen (leugens en bedrog worden daar zelfs nog verheerlijkt als ze teveel succes hebben) dat hij een soort waarheidsgas maakte waardoor iedereen ongezouten tegen elkaar de waarheid vertelde! Binnen de kortste keren kreeg hierdoor iedereen ruzie met elkaar (de inwoners van Duckstad zijn niettemin altijd al onverdraagzaam, grof en agressief tegen elkaar, liegen ook geregeld, verheerlijken bedrog en zij zitten geregeld met miljonairs en burgemeesters opgescheept die vreemden constant met een rode loper inhalen waaronder maharadja’s en sjeiks die Duckstad evengoed minachten!) en natuurlijk de Zware Jongens eveneens.
  Het liep zelfs zo erg uit de hand dat Willie Wortel, samen met Lampje, naar een ver eiland in zee toe vluchtte waar de inboorlingen (waar hopelijk GEEN “asielzoekers en vluchtelingen” tussen zaten!) helaas ook niet het verschil zagen tussen leugens en de werkelijkheid!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s