Het Westen maakt zichzelf ongeloofwaardig

Screenshot_101

(Door: Marco Maier – Vertaling: E.J. Bron)

Kun je de westerse politici en mediaconcerns überhaupt nog vertrouwen? Met beschuldigingen, insinuaties en verloocheningen schep je geen basis van vertrouwen.

Contra magazine

In de afgelopen jaren functioneerde de westerse buitenlandse respectievelijk geopolitiek als volgt: als er iets in het binnen- en buitenland plaatsvond dat ongewenst was, werd er onmiddellijk met de vinger naar bepaalde landen (vooral Rusland en Iran, maar ook naar China en andere “schurkenstaten”) gewezen. Niet, omdat men daarvoor bijvoorbeeld bewijzen gehad zou hebben, maar omdat het er alleen maar om ging de naam van de ander te beschadigen.

Voorbeeld Oekraïne

Zoals de nieuwste uitkomsten van ook maar halfweg neutrale onderzoeken hebben aangetoond, hebben de Amerikanen (en deels ook de Europeanen) de putsch niet alleen passief ondersteund, maar ook actief. En dat niet alleen: terwijl men daarvoor president Janoekovitsj en de Berkoet-troepen ervan beschuldigde het vuur te hebben geopend op de demonstranten, gebeurde dit blijkbaar door betaalde huurlingen (o.a. uit Georgië).

Toen dan vooral in het oosten van het land verzet tegen de putsch ontstond en het min of meer openlijk tot een ondersteuning van de rebellen door Moskou kwam, zei men in het westen alleen maar: “Russische agressie!” Maar iedereen die ook maar een beetje verstand heeft en de geschiedenis en de achtergronden een beetje kent, die weet dat Rusland hier alleen maar op een door het Westen gecreëerde nieuwe situatie heeft gereageerd, niet actief handelt.

Je hoeft alleen maar een beetje ons omvangrijke archief van artikelen over de Oekraïne-crisis door te lezen om te zien hoe hier van de kant van het Westen altijd met valse kaarten wordt gespeeld en dat de publieke opinie opzettelijk misleid wordt, alleen maar om zodoende de anti-Russische politieke agenda zonder noemenswaardig verzet in de bevolking te kunnen doordrukken.

Voorbeeld Syrië

Ook in het geval van Syrië weet eigenlijk iedereen die ook maar een beetje geïnformeerd is dat het de westerse geheime diensten, Turkije en de Arabische Golfstaten waren die er al vroeg mee begonnen radicaalislamitische groepen van geld en wapens te voorzien om daarmee president Assad weg te putschen. Dit is meermaals bewezen en ook de voormalige minister-president van Qatar gaf in een tv-uitzending toe dat het deze groep landen zou zijn die zulke milities zouden steunen. Deze oorlog kwam niet “uit het niets”, maar werd van tevoren gepland.

Maar wat krijg je van de politiek en de media in het Westen te lezen, te horen en te zien? Assad is slecht! Daarom hoeft men ook geen bewijzen te leveren wanneer in Syrië (zoals in Oost-Ghouta of Khan Sheikhun) gifgas wordt ingezet. De beschuldiging dat het Syrische troepen geweest zouden zijn die zulke strijdmiddelen zouden hebben ingezet, volstaat al om op grond hiervan een of andere strafmaatregelen uit te voeren. Zelfs wanneer achteraf blijkt (zoals in beide hierboven genoemde gevallen) dat het de Syrische troepen helemaal niet geweest kunnen zijn, volgt er geen verontschuldiging en gebeurt er helemaal niets. Want Assad is slecht. Dan mag je liegen, beschuldigen en bestraffen.

Leugenpropaganda

Datgene wat we nu meemaken, of dat nu Oekraïne, Syrië, Libië, Irak of waar dan ook ter wereld is, is er een schoolvoorbeeld van hoe met leugenpropaganda wereldpolitiek wordt gemaakt. En wie hier tegen in opstand komt, wordt kapotgemaakt, beledigd en uitgesloten. Want er mag niet bestaan wat niet bestaan mag, toch?

Ook de zenuwgas-aanslag in Groot-Brittannië is zo´n geval waarbij men zich moet afvragen: willen de Britten, de Amerikanen, de Fransen en de Duitsers zichzelf belachelijk maken in de wereldopinie? Men zou bewijzen hebben – presenteert ze echter niet. Poetin zou hiertoe hoogstpersoonlijk opdracht hebben gegeven – maar dat zuigt men uit de duim. Dat de eigen geheime diensten erachter zouden kunnen zitten? Dat interesseert toch geen hond!

Wie met gezond mensenverstand en “thinking outside the box”naar de nieuwsberichten – vooral die met geopolitieke inslag – kijkt, zal vaststellen: het is tamelijk zeker niet zo zoals de politiek en de concernmedia ons willen wijsmaken. En juist bij die mensen die in staat zijn kritisch te denken maken zij zich belachelijk en ongeloofwaardig.

Bron:
www.contra-magazin.com
Auteur: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in demoniseren, gezond realisme, Hypocrisie, mainstream-media, politici, propaganda, Rotzakken, Westen. Bookmark de permalink .

18 reacties op Het Westen maakt zichzelf ongeloofwaardig

 1. Republikein zegt:

  Georgie =MH17.

  Like

 2. Benesha zegt:

  Wel verontrustende tendens. Als sancties er komen op basis van het woord waarschijnlijk…is het geen grote stap meer om kritische stemmen, disdidente meningen wegens waarschijnlijk beïnvloed door Rusland of waarschijnlijk een gevaar voor het systeem, massaal te interneren in gevangeniskampen annex heropvoedingsinstellingen.

  Like

 3. fleckie' zegt:

  Waarom denkt men dat de POOLSE PAUS toendertijd de OEKRAINE bezocht? ( het Vaticaan, eigenlijk de grootste machtsfactor ter wereld).: … ‘ INLIJVING’!!……: van …HET… plan,::de rooms-katholieke OEKRAINE aan W- EUROPA, ..( dus …’losweking van RUSLAND’., met zijn bodemschatten, en vruchtbare landbouwgronden). Een dergelijk plan moet dan wel tot in de puntjes gewikt en gewogen worden,( voors en tegens, etc.) ..waarover vanzelfsprekend jaaaren overheen gaan, voordat men..’ tot aktie ..overgaat’.<<<<<<<

  Like

  • fleckie' zegt:

   Tja, wat het vaticaan betreft, : de ex- monnik LUTHER beweerde toch…..” ROM VOM TEUFEL GESTIFFT”, ( was dus echt geen ‘domme jongen’ , maar werd derhalve als ‘ketter’ veroordeeld,…EN…VERVOLGD( altijd op de vlucht, meestal ondergedoken bij de adel), ,,,,,trouwens, als iemand uit het ‘gewone volk’ besef kreeg hoe’de vork in de steel zat’, ( en nog) werd/ wordt hij ‘buiten de maatschappij ‘gedwongen’!,

   Like

   • fleckie zegt:

    Aanvulling – correctie: op het pamflet van Luther in 1545 , te Wittemberg, stond: “Wider das Papstum zu, ROM vom Teuffel GESTIFFT….Titelblatt eines Pampletes von Luther gegen den Papst.,in 1545 te Wittemberg uitgegeven ***.

    Like

 4. Eigen volk eerst zegt:

  Dit is doodgewoon haat naar andere landen toe. Net als er naar de eigen bevolking geregeerd wordt.

  Like

 5. koddebeier zegt:

  De grootste verspreiders van Nep nieuws zijn: de EU, de overheid, de linkse journalisten !

  Like

 6. fleckie' zegt:

  Op 30.1.2018, ejbron, onder ‘commentaar v. Henk V, no.18, etc. Uit’Sexualiteit PAUSELIJK GEZAG en GEWETEN'<<<<<<<

  Like

 7. Jean zegt:

  Beste Marco, ik “vertrouw” én “geloof” geen enkele politieke en religieuze lul en trut niet meer en zeker géén enkele hoernalist, de leugens en het bedrog zijn dramatisch geworden.
  Van één zaak ben ik 100% overtuigd: ze ‘de politieke en religieuze lul en trut’ zijn volop bezig met de voorbereiding van de 3de wereldoorlog waarbij ze wel ervoor zorgen dat zij vluchtwegen hebben en de burgers diep in de shit zullen terechtkomen.
  Als het dat is wat de burgers wensen dan hoop ik dat zij ook de rekening gepresenteerd krijgen.
  De kotsmisselijke folklore die zich momenteel afspeelt tussen GB, EU, USA en Rusland is degoutant, via fabeltjes willen ze de lont aansteken om dan te kunnen zeggen dat ze dat niet voorzien hadden….
  Ik hoop dat asap een volkstribunaal wordt opgericht zodat “wij” ze kunnen veroordelen en dadelijk de straf kunnen toepassen, haal de schavotten met stroppen maar uit de schuren en zet ze op elk marktplein want er is veel werk aan de winkel.
  Als die huichelaars van dat smerig EU gedrocht aan de orde zijn laat het mij dan weten want daar wil ik niets van missen….

  Like

  • ieznogoedh zegt:

   Stroppen? Guillotine!
   Is weliswaar sneller/minder pijnlijk (denk ik tenminste, kan niet uit eigen ervaring spreken) maar heeft meer afschrikkende werking op toekomstige landverraders.

   Like

 8. Cathja zegt:

  We worden dagelijks met leugens en bedrog geconfronteerd. We zullen alle berichten met de nodige scepsis moeten lezen en/of aanhoren, willen we niet meegezogen worden in de draaikolk van het vele nepnieuws.
  Het is opvallend dat voorál Rusland de laatste tijd zo’n beetje voor alles wat er mis gaat in de wereld, verantwoordelijk wordt gehouden. Wie gelooft dit nog? Ik zet er mijn vraagtekens bij.
  Onze overheid doet hier overigens ook aan mee. Ik denk met name aan de ramp met de MH17.

  Het is schandalig dat politici het eigen volk willen beduvelen en dom willen houden, om er zelf beter van te worden! Onze eigen MP is daar een levend voorbeeld van. De vele leugens die hij ons op de mouw heeft gespeld, hebben hem totaal ongeloofwaardig gemaakt.
  Maar liegen is blijkbaar geen reden in politiek Den Haag om je baan kwijt te raken.

  Ondertussen groeit het verzet onder de autochtone bevolking (wat mij betreft zou het wel wat sneller mogen gaan!) tegen de uitverkoop van Nederland aan Brussel.
  We zullen op termijn te weten komen dat het zó geregeld is dat onze rijk gevulde pensioenpot ‘uit solidariteit met de EU-lidstaten die het wat minder goed hebben’, gedeeld zal moeten worden met mensen die er nooit iets voor hebben gedaan.

  En wie weet wat voor ellende er nog meer bedacht wordt in dat schimmige Brussel?
  Ik ben er niet gerust op.

  Geliked door 1 persoon

 9. Bob Fleumer zegt:

  Ik kan mij ook niet voorstellen dat, als de Russen er iets mee te maken zouden hebben, ze Russisch gifgas zouden gebruiken bij het kaltstellen van iemand.Daar zijn de Russen veel te slim voor, ik denk dat het een “false flag” operatie was om de interne problemen van Engeland op een Russisch bordje te schuiven.

  Like

 10. Hovawart zegt:

  De politiek belooft/gelooft nog steeds dat zij het volk kunnen beschermen…….ik niet.

  Like

 11. Janszn zegt:

  Het blanke ras heeft een hoog IQ.
  Dat wil niet zeggen dat iedere blanke hetzelfde IQ heeft.
  Onze overheid in het Westen hangt allerlei verhalen op met het doel zichzelf op een hoog peil te plaatsen. Het weldenkende deel van de bevolking trapt daar niet in. Echter onze linksmens is nog niet zo ver en zal, met de verkeerde genen, dat peil nooit bereiken.
  Resultaat? Als het koud is buiten is dat de schuld van de Russen.
  Wat doen de Russen, wat het Westen niet doet.
  Wanneer hebben de Russen het Westen aangevallen.
  Hoeveel oorlogen in de wereld zijn door het Westen begonnen.
  Wie heeft atoombommen gebruikt.
  Zoek de antwoorden en reset uzelf, linksmensch.

  Like

 12. Jan zegt:

  Intussen wordt Spanje in de fik gestoken.

  Hoezo wordt dat uitschot niet neergemitrailleerd?

  Like

 13. Jan zegt:

  Waarom ook Australië ongeloofwaardig is

  Like

 14. Jan zegt:

  Nog een voorbeeld waarom het westen ongeloofwaardig is, geen greintje beschaving is nog over tegenover de eigen civilisatie

  Like

  • daiyu-ninja zegt:

   Is het christendom niet al genoeg bespot geworden? Het is misselijkmakend hoe ze met het christendom omgaan.
   Gaan ze ook zo walgelijk om met de islam? Nee, natuurlijk niet. De islamitische zieltjes mogen niet gekwetst worden.
   Dat is alleen voorbehouden aan de christenen en joden.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s