Noorwegen: staatscrisis na Facebook-posting van minister Sylvi Listhaug

Screenshot_111

Sylvi Listhaug.

(Door: “Alster” – Vertaling: E.J. Bron)

Altijd wanneer de Noorse minister van Justitie, Sylvi Listhaug (Fremskrittspartiet) zich in het openbaar uitlaat, veroorzaakt dat hysterische aanvallen van de oppositionele sociaaldemocraten, de mainstream media en de linksen überhaupt. De achtergrond deze keer: de regering had voorgesteld om van Noorse terroristen in het buitenland hun paspoort en staatsburgerschap af te nemen – in principe gaat het om moslims, die zich als ISIS-strijders in Syrië en Irak zouden ophouden. De veiligheidsdienst van de politie (PST) schat dat er minstens 100 buitenlandse strijders in het Nabije Oosten uit Noorwegen komen.

PI News (2)

Om het terreurrisico op Noors grondgebied te verminderen, stelde de regering dus voor om het staatsburgerschap van terroristen af te nemen. Maar de linkerkant van het parlement wilde daar niets van weten. Met de sociaaldemocraten (AP, Arbeiderpartiet) als grootste oppositiepartij werd het voorstel afgewezen.

Nu wordt de politica van de “rechts-populistische” Vooruitgangspartij Frp, Sylvi Listhaug, scherp bekritiseerd voor een bijdrage op Facebook, waarin ze de sociaaldemocratische Arbeiderspartij ervan beschuldigde de rechten van terroristen belangrijke te vinden dan de veiligheid van het land.

In haar Facebook-posting staan Al-Shabaab-strijders afgebeeld, waar de tekst onder staat: “AP denkt dat de rechten van terroristen belangrijker zijn dan de veiligheid van de natie.” Verder schrijft ze:

We willen het paspoort en het staatsburgerschap van buitenlandse strijders en terroristen snel en effectief intrekken. De Arbeiderspartij wil tegen stemmen. In de strijd tegen terreur kunnen we niet stilzitten en de handen in de schoot leggen.”

Linksen trekken de “Breivik-kaart” tegen Listhaug

Daarop begon een weerzinwekkende hetze door de linkse media en partijen, waarbij de Noorse nazi-knuppel tegen Listhaug werd uitgepakt, namelijk de Utøya-misdaad van de crimineel Anders Breivik, die in 2011 een jongerenkamp van de Arbeiderspartij aangevallen en 69 mensen vermoord had – een drama dat niets met de actuele zakelijke situatie te maken heeft. Listhaug zou de haat voeden die op 22 juli zoveel mensenlevens had geëist, zei men.

Nadat minister-president Erna Solberg (Høyre/Conservatieven) zich eerst niet gedecideerd achter haar minister van Justitie was gaan staan, heeft Sylvi Listhaug zich in het parlement verontschuldigd – waarvoor dan ook. Desondanks heeft de partij Rødt (Rood, marxistisch, socialistisch, feministisch) een motie van wantrouwen ingediend, waarbij zich ook de chef van de Arbeiderspartij, Jonas Gahr Støre, heeft aangesloten. Ook de linkse partij SV sloot zich aan.

De Noorse regering, bestaande uit de conservatieve Høyre, de “rechts-populistische” Frp en de liberale partij Venstre, is een minderheidsregering. Daarom zou de verzamelde oppositie Listhaug ten val kunnen brengen. De uitslag hangt zoals het er nu naar uitziet af van het stemgedrag van de christelijke KrF, die de regering van minister-president Solberg tot nu toe heeft ondersteund, maar volgens de Noorse media in deze zaak nog niet besloten heeft. Over de motie van wantrouwen tegen Sylvi Listhaug wordt dinsdag in het parlement gediscussieerd.

Inmiddels heeft zich, behalve de onvoorwaardelijke ondersteuning in de eigen partij, ook minister-president Solberg (Høye) duidelijk uitgesproken dat het na de verontschuldiging nu genoeg zou zijn: “De chef van de Arbeiderspartij Jobnas Gahr Støre gaat te ver als hij de motie van wantrouwen tegen Sylvi Listhaug ondersteunt.”

Ondertussen zit Sylvi Listhaug helemaal beduusd in een zee van bloemen (foto boven). Deze bloemen werden niet alleen gestuurd door immigratie-kritische groeperingen, maar ook heel “normale” burgers om haar te ondersteunen. Van uiterst links (een groepering die zich “Socialist” noemt) tot uiterst rechts werd hier op Facebook toe opgeroepen.

Ook in de peilingen kon haar partij winst boeken. Wanneer de motie van wantrouwen van alle oppositiepartijen inclusief de christelijke partij KrF wordt aangenomen, dan moet niet alleen Sylvi Listhaug vertrekken, maar dan zou ook de regering kunnen vallen.

Bron:
www.pi-news.net
Door: “Alster”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in gezond realisme, Hypocrisie, ISIS, islamofascisme, Links fascisme, Linkse Kerk, Noorwegen, Rotzakken, sociaaldemocraten, Socialisten, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

12 reacties op Noorwegen: staatscrisis na Facebook-posting van minister Sylvi Listhaug

 1. Heniusz zegt:

  Snap dan ook niet waarom het onze lieve Heer heeft behaagt die linksen maar 2 hersencellen te geven. Intrekken dat 2e paspoort… Dat zouden meer landen moeten doen!

  Geliked door 1 persoon

 2. Sabeltant zegt:

  Als je het aan de Noren zelf overlaat schoppen ze de islam vanavond nog het land uit.

  Like

 3. Eric zegt:

  Als je iets leest over hoe men met de islam in Europa omgaat denk je steeds: ‘Absurder kan dit niet !’, tot het volgend artikel, dat dan tegen alle verwachtingen toch nog grotere absurditeiten beschrijft? En zo gaat dat al jaren: de ene absurditeit overtreft de andere en de volgende overtreft die dan weer… het is een niet-eindigende ketting van oplopende waanzin. Wie, a.u.b., WIE maakt hier een eind aan???

  Geliked door 2 people

 4. jantjeuitnl zegt:

  Die linksen zouden allemaal zo;n duivel in huis moeten nemen. Stelletje hypocrieten.

  Like

 5. Guardiacivil zegt:

  Laten de moedigen onder de Noren opstaan, want het is een standvastig volk met een harde koude training om eigen land te beschermen. Daarbij komt nog dat Noorwegen het in financiële beleggingen het beste heeft gedaan in alle jaren, in vergelijk met andere Europese landen. Hun reserves liggen hoog en dat gaan ze nooit verspelen aan asielinvasie.

  Like

 6. koddebeier zegt:

  Zo langzamerhand beginnen de sociaaldemocraten levensbedreigend te worden voor normale burgers en moeten we ons afvragen of we deze fascistisch getinte partijen moeten gaan verbieden en hun aanhangers op te sluiten !!

  Like

 7. hendrikush zegt:

  Echte Hollanders wordt wel hun nationaliteit ontnomen, maar bij mohammedaanse onderkruipers durven ze het niet. Schaam je overheid!

  Ruim 25.000 Nederlanders verloren hun Nederlandse nationaliteit omdat ze in Duitse krijgsdienst traden tijden de Tweede Wereldoorlog. Zouaven voor de paus; Nederlandse vrijwilligers tijdens de Boerenoorlog in het Hollanderkorps; Nederlandse vrijwilligers in de Spaanse Burgeroorlog; Vreemdelingenlegioen; …

  Like

 8. Jade zegt:

  Goed te zien dat Sylvi zo veel bloemen
  heeft gekregen. Er zijn dus ook nog normale
  mensen. Ik weet niet wat er mis is met links…
  Als zij zo nodig zelfmoord willen plegen,
  laat ze dat dan doen, maar stop er gvd
  mee het hele land in de afgrond te sleuren.

  Like

 9. MedicBS zegt:

  Die linkse hap in Noorwegen is nog gekker als hun soortgenoten in NL. En die rechtse club al net zo slap als de Rufter clan van de Vereniging Van Dieven

  Like

 10. Pingback: Noorse minister van Justitie treedt af wegens Facebook-posting | E.J. Bron

 11. Jan zegt:

  Ook in Noorwegen kent gezelligheid geen tijd

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s