Op weg naar de totale islamisering?

Screenshot_108

(Door: Drs. E.N. Schilder)

DENK komt, na de eis om de eigen taal te blijven spreken boven het Nederlands, nu met het zoveelste achterlijke standpunt om de islamisering weer een stukje verder door te drijven. “Gedoog foutparkeren voor moskeebezoekers”… Een zoveelste provocatie van de door intelligentiequotiënt 80 behepte moslims’cultuur’ in Nederland om het land nòg verder te ontwrichten en te onderwerpen aan de islam. Wat is de volgende stap? Gedoog stadsdelen en infrastructuur blokkerende moslims op de openbare weg die op hun knieën naar het oosten liggen om te bidden tot Allah? Commentaar of weigering zal uiteraard als discriminatie, racisme of islamofoob worden bestempeld. Maar hoe heet het als u volledig en alleen maar bent ingenomen door de islam en er alles voor aan de kant schuift!? In de eerste plaats puur egoïsme, in de tweede plaats dwang!

Partij voor de Dieren

In navolging van Denemarken zet de Partij voor de Dieren EINDELIJK (!) in op het afschaffen van het onverdoofd, ritueel vermoorden van dieren. Maar waarom moet dat in vredesnaam 5 jaar duren tot de invoering een feit is? Waarom kan dat niet per direct, zoals dat in Denemarken wel kan? Waarom moeten er nog miljoenen dieren in doodsangst en onnodig leed sterven voor dit 1408 jaar achtergebleven ‘geloof’? We leven in 2018, niet meer in het jaar 610 van de jaartelling.

Het is ons land

Kuzu zegt dat Nederland “ONS land is”. Dat is op verschillende manieren op te vatten, maar gezien zijn gedegen onderhoud met – en de anus-likkerij van – zijn poppenspeler in Ankara en de DENK-verspreiding in de vele gemeentes in Nederland, vat ik dat persoonlijk anders op. Namelijk als een regelrechte bedreiging van de Nederlandse cultuur en de Europese vrije normen en waarden die door de altijd ‘beledigde’ (en rupsje nooit genoeg) moslimcultuur constant onder druk worden gezet en ontwricht.

Als atheïst boeit het me ècht niet wat of waarin u gelooft, zolang ik er maar geen last van heb. Vanuit mezelf laat ik iedereen dan ook zoveel mogelijk in zijn/haar waarde (dat is niet gender-neutraal, ik weet het). Ik krijg er echter wèl last van als mij dingen worden verboden of opgelegd vanuit uw ‘overtuiging’ of als het mensen verboden wordt bepaalde kleding of sieraden te dragen die zogenaamd beledigend zouden zijn voor een bepaald ‘geloof’. Ook als een geloofdwaze christen mij vertelt dat ik een leeg leven heb als het niet vol is van zijn/haar ‘god’ ervaar ik dat als uiterst denigrerend en reageer ik daar op. En het is niet de eerste keer dat ik het schrijf; laat elkaar in de waarde!

Lafaards

Een geloof is overduidelijk een instrument om mensen te manipuleren en van hun eigen wil en gedachten te beroven. Een apparaat om mensen willoos te maken en te onderwerpen aan een uitermate ziekelijke vorm van groepsdwang met een veelal wanstaltige vorm van ‘verheven’ discriminatie en ‘religieus’ geweld op afstandsbediening. Ik heb vandaag overigens zowel God, Allah als de Duivel uitgenodigd om eens langs te komen voor een stevige gesprek. Ik wilde ze aanspreken op hun verantwoordelijkheden en de teringzooi die hun volgzame schaapjes en geitjes wereldwijd veroorzaken om ze daarna àllemaal in één diep graf in mijn achtertuin te begraven. Het bleef echter oorverdovend stil. Geen van hen durfde mij blijkbaar onder ogen te komen. Lafaards!

Gender-neutraal?

Europa behoort van oorsprong aan Wodan en Odin toe en daarmee NIET aan de oosterse sprookjes van het christendom of de islam. ‘Religies’, die met hun vestiging hier tevens hun Midden-Oosterse oorlogen en mens en dier onterende ‘tradities’ meenemen. Vooral de islam doet veel moeite om ons zijn ‘geloof’ en tradities steeds opdringeriger op te leggen. Toen de moslims hier net kwamen, had bijna niemand daar problemen mee. Maar hoe meer ze momenteel eisen, uitzuigen en uitbuiten, des te groter de tegenstand en des te groter de haat naar hen wordt. Te dom om zelf te begrijpen dat het reacties zijn op hun eigen opdringerige manier van eisen en gedrag, doen zij dat liever af als racisme en Islamofobie.

Het wordt dan ook hoog tijd dat iedereen zijn/haar ‘geloof’/vrijwillige indoctrinatie maar thuis gaat belijden. Weg met alle kerken, weg met alle moskeeën en weg met alle joodse gebedshuizen. Weg met alle christelijke, islamitische en joodse scholen en daarmee alle openbare vormen van ‘geloof’, onderdrukking en onderlinge haat en discriminatie. Èn niet te vergeten, WEG met alle politieke christelijke en islamitische partijen! De christelijke rechten stellen moslims tenslotte in het gelijk dezelfde voorwaarden te eisen op basis van ‘vrijheid’ van godsdienst en ‘religie’.

Waar begrip moet zijn voor homoseksualiteit en gender-neutraliteit (waarvan met name moslims er de grootste problemen mee hebben om die te erkennen  – en met rust te laten) moet er ook maar eens begrip komen voor een ‘geloof’-neutrale samenleving. Puur op basis van gelijkheid en veiligheid voor iedereen, ongeacht ‘religie’, afkomst of huidskleur.

Door:
Drs. E.N. Schilder
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in atheïsme, Islamisering, Religie. Bookmark de permalink .

55 reacties op Op weg naar de totale islamisering?

 1. Johan zegt:

  Die moskee-bezoekers die rete-fout geparkeerd staan, moeten ze onmiddellijk wegslepen.
  Niks gedogen ! Dan is het einde zoek.

  Geliked door 3 people

 2. Hovawart zegt:

  Na 21 maart kun je nog veel meer van soortgelijke ideeën verwachten, als de meerderheid in de gemeentes, uit angst voor het islamitische blok in de raad, hun beleid weldegelijk moeten aanpassen……..corruptie heeft zojuist een nieuwe vorm aangenomen, een legale.

  Like

 3. Jean zegt:

  Hoe kunnen wij voorkomen dat die achterlijke idioten op straat liggen met hun gat in de hoogte?
  Poepsimpel, heel veel met de hond gaan wandelen door die straten.
  Hoe kunnen we voorkomen dat die achterlijken op onze kerkhoven terecht komen?
  Poepsimpel, heel veel met de hond daar gaan wandelen.
  Hoe kunnen we het beste van die ellende verlost geraken?
  Poepsimpel, ze ons land uitflikkeren als ze geen vast werk hebben, illegaal zijn of een strafblad bezitten én….. geen enkele meer binnen laten geraken.

  Like

 4. theresageissler zegt:

  Kuzu (c.s., maar vooral Kuzu) is een Godvergeten,onbeschaamde schóft, die je dit voorstel in de Kamer gewoonweg ZIET doen: Plechtig, nadrukkelijk, en met om zijn weerwolven-mond zo’n nauwelijks merkbare, vage grijs, die zich weerspiegelt in z’n gluiperige, valse, vaag-triomfantelijke hyena-blik.
  Voor sommige vormen van lef, ook al zijn ze onbeschaamd, kun je nog iets van waardering opbrengen; de zijne is alleen maar om van te kótsen!
  De dag, dat dit stuk strónt -en die twee ander schoften met hem – zich in de Kamer volkomen onmogelijk maakt, moet toch niet meer ver af zijn, zou je zeggen. Evenwel….
  Het is overigens allang duidelijk, dat Arib beduidend meer met dít soort lui te stellen heeft dan met de PVV. (gna gna gna.)

  Geliked door 1 persoon

  • hendrikush zegt:

   Alle Menschen werden Brüder is het volkslied van de EU. Die dag komt steeds dichterbij. De sultan en zijn (moslim)broederschap brengen steeds openlijker de rabia-groet.

   Like

 5. ed zegt:

  U krijgt van mij tien pluimen,raker is niet te schieten. 1984. blijf het maar herhalen al die sprookjesboeken gaan om macht over de massa.internet is ook duivels voor ze waarheid is waarheid.40 jaar lopen ze al mensen dingen door hun strot te duwen .internet en het zo snel gaan van nieuws hebben ze onderschat hoewel ze doen hun best maar tijd van maanden(soms al tientallen jaren)onder de pet houden werkt niet meer of niet meer afdoende vandaar dat vele in een rare stuip komen rassen gelul ,man vrouw onzin ik zij het afleiding van de werkelijke problemen.gegeven het feit dat ook (mannetje vrouwtje of er tussen in)een olifant schijt we blij mogen zijn dat die krengen niet kunnen vliegen.1984.

  Like

 6. Statler & Waldorf zegt:

  “Europa behoort van oorsprong aan Wodan en Odin toe en daarmee NIET aan de oosterse sprookjes van het christendom of de islam.”

  Wodan = Odin.
  En het zijn n.b. zelf Goden.

  Het spijt mij maar ik zie het verschil niet tussen Wodan, de islam of het Christelijk geloof of welk geloof dan ook.

  Het zijn allemaal verzinsels van de mens.
  De mens die niets snapt van zijn/haar sterfelijkheid en de reden van zijn/haar bestaan en naar een hogere macht zoekt om het wel te kunnen begrijpen.

  Zinloos natuurlijk.
  Wodan, God of allah zijn hersenspinsels bedacht voor een krampachtig houvast dat geen houvast zal bieden maar met al die zogenaamde wonderen van de diverse geloven lijkt het net echt.
  En dan is de cirkel weer rond.

  Like

  • Asgard zegt:

   Statler,…de vraag hedendag is niet meer dat wij (mensen) nog in God geloven,..maar of God nog in ons gelooft, in die tijd zijn wij nu aangekomen,..sprookjesboeken bladieblabla.

   Like

  • Wolf zegt:

   Maan dag = verering van de maan aan de hemel van God, Odin =Dinsdag, Wodan = Woensdag , Donar is de Donderende dag , Frija is de Vrouwelijke Vrijdag , Saterdag is de Sabbath dag ,Zon dag is verering aan God dat de Zon aan den hemel die God heeft geschapen en ons leven schenkt.

   Geliked door 1 persoon

 7. renato zegt:

  Beetje kort door de bocht om alle kerken en joodse gebedshuizen te willen wegmoffelen. Vergeet niet dat, ondanks alle negativiteit vanuit of door het Gristendom, de literatuur, muziek, architectuur en schilderkunst, haar oorsprong juist hierin hebben gevonden. Zonder christelijke overheersing en inquisitie was er geen verlichting tot stand gekomen waarin onze Europese cultuur zich heeft kunnen ontwikkelen. Zonder christendom waren we misschien al 1400 jaren moslim en hadden we elkaar in jarenlange tribale schermutselingen de hoofden afgehakt. Of niet dan??? Niet dat er zoveel is verbeterd na alle oorlogen op ons continent, maar de klerikale kadaverdiscipline heeft toch een stap opzij moeten doen voor het individueel denken. Helaas is dit ontspoord naar een vorm van decadentie die de gemeenschapszin en saamhorigheid wat een volk hoort te binden heeft uitgewist. Tijd om de koppen weer bij elkaar te steken, want wat er op ons afkomt is fataal voor onze samenleving.

  Like

 8. paulzwueste zegt:

  Nou weet ik dus niet wat “gna gna gna.” betekent…
  Ik moet eerlijkheidshalve zeggen dat ik de regels daarvoor bijzonder zinvol vond… en ook erg duidelijk, maar “gnagnagna” zal toch niet ’n geheime code zijn,of ’n teken van beginnende islamisering….?

  Geliked door 1 persoon

  • Yvonne zegt:

   Gna gna gna= hahaha

   Like

  • Wolf zegt:

   @ Paulzwueste ,LIKED!

   Like

  • Harry zegt:

   Er zijn een aantal “achtervoegsels” die bij gebrek aan de mogelijkheid tot het schrijven van een leuke of humoristische zin , moeten proberen dat te simuleren Paul .
   Zoals daar zijn : “lol” , “lachen” of “humor” .
   “Gna , gna , gna” , is de ironische of licht sarcastische variant daarvan .
   Zo van ; “nou heb ik je te pakken” .

   Like

   • paulzwueste zegt:

    Harry.
    Je bent: “Sarcasme modus uit.” vergeten.
    Erbarmelijke poging om duidelijk te maken dat de schrijver een en ander sarcastisch bedoelde.
    Dan moet je toch wel een héél erg opgeblazen eigen ik bezitten om de vrees te koesteren dat de lezer jou voor vol zou kunnen aanzien.
    Gna, gna, gna, gna, gna!

    Like

 9. leefbarbaar zegt:

  Denk is werkelijk achterlijk. Want moslims kunnen in Rotterdam vrij parkeren, tot nu toe is er weinig tot niks gedaan tegen de parkeeroverlast bij een haatreactor. Ook bij de haatbruiloften wordt niet ingegrepen. Dit is gewoon een boosmaker van Denk, waar niet over nagedacht is.

  Like

 10. Daan Kranenburg zegt:

  De enige manier om islamitische tuig, ongedierte, wereldwijd maatschappelijk kankergezwel tegen te gaan is hard tegen ze optreden. Voor Nederland is de PVV de enige partij die dit zou doen. Maar ja als je blijft stemmen op de faciliterende en subsidiërende gedogers partijen ervan krijg je uiteindelijk de rekening gepresenteerd.

  Like

 11. Petra DeBoer zegt:

  Drs. E.N. Schilder wil dus terug naar het stenen tijdperk met vrijwel alleen atheïsten. Dan zullen er wereldwijd geen morele waarden meer zijn want God is de wetgever van morele waarden en niemand anders, zeker niet de maangod Allah. Dan krijgen we te maken met subjectieve voorkeuren en meningen want objectieve morele waarden zijn er dan niet meer. Dan krijgen we het recht van de sterkste en allemaal gebruiken zoals in donker Afrika. Gezellig, en dan is het ook prima dat de Afrikanen hier nu in grote aantallen komen om hun gebruiken alvast in te voeren in Nederland. Kunnen we alvast wennen om te leven zonder christelijke normen en waarden. Links en zeer dom atheïstisch gedachtegoed dus! Moord en doodslag is dan niet meer strafbaar want dat zijn wetten gebaseerd op de bijbel. Diefstal is dan ook niet meer strafbaar want dat is ook gebaseerd op de bijbel. Zo zijn er nog vele andere wetten die opgedoekt kunnen worden want die zijn ook op de bijbel gebaseerd. Opdoeken dus die Bijbelse wetten en wie jou niet bevalt doden. Dat deden de atheïstische Stalin, Mao, Hitler enz. ook. Allemaal atheïsten.

  Nou meneer Schilder, stelt u zich eens een leven voor zonder christelijke grondwet plus andere christelijke wetten zoals bijvoorbeeld de verklaring voor de rechten van de mens. Makkelijk praten hoor met een christelijke grondwet wat ook atheïsten beschermd tegen bijvoorbeeld moord en doodslag.

  Dit artikel is te dom om waar te zijn en weerspreekt zichzelf ook nog eens. Het is geweldig leven in atheïstisch Noord-Korea…dus maar snel daar naartoe. Daar zijn de wetten niet gebaseerd op de bijbel, de koran of de tenach en hebben de meningen de regels voortgebracht waar atheïsten zich geweldig bij voelen.

  Wodan en Odin waren afgoden en dus ook een religie en omdat er meerdere goden aanbeden werden was dat polytheïsme zoals het hindoeïsme. Gelukkig hoeven we niet meer om een boom te zitten die we zouden moeten vereren ten tijde van Wodan.

  Geliked door 1 persoon

  • Republikein zegt:

   Mooi, complimenten.

   Like

  • erik zegt:

   Mee eens!!! De ‘moderne’ mens heeft de 10 geboden afgeschaft, maar zet daar 100000 regeltjes voor in de plaats, en ze hebben het niet eens in de gaten. );

   Like

   • Petra DeBoer zegt:

    @Erik, en dan krijg je dus duivelse regeltjes en wetten zoals het beslag leggen door de staat op onze organen. Deze wet heeft niks met objectieve morele waarden van doen.

    Laat de duivel maar binnen en je krijgt een land waar het “kwaad” heerst. Laat je God binnen dan zal het “goede” heersen, en zo was het ook lange tijd in Nederland cq het westen maar dat word met de dag afgebroken. En dan klagen de atheïsten dat Nederland niet meer zo is als tientallen jaren geleden, maar hebben niet door dat ze zelf medeschuldig zijn aan het verval van morele waarden waar ze zich dan schijnheilig op beroepen want in de ogen van atheïsten is er geen God en duivel en dus ook geen “goed en kwaad”.

    Like

  • BertG. zegt:

   Wat moet dat een verschrikking zijn om jouw in de buurt te hebben.
   Telkens weer met dezelfde totaal uit de lucht gegrepen waan ideeën of andere.
   Ben jij wel helemaal goed bij je hoofd.
   In ieder geval zit er enorm blok beton voor je kop om daar steeds weer mee aan te komen.

   “Moord en doodslag is dan niet meer strafbaar want dat zijn wetten gebaseerd op de bijbel. Diefstal is dan ook niet meer strafbaar want dat is ook gebaseerd op de bijbel. Zo zijn er nog vele andere wetten die opgedoekt kunnen worden want die zijn ook op de bijbel gebaseerd. “

   Like

   • Harry zegt:

    Ik heb er even de puf niet meer voor hoor , Bert .
    Ik moet vandaag werken .
    Maar het is toch volslagen onbegrijpelijk dat iemand in een andere discussie normaal, logisch en rechtlijnig kan denken en schrijven en bij dit onderwerp weer totaal van het padje raakt .

    Sterkte !

    Geliked door 1 persoon

   • BertG. zegt:

    Harry, ik twijfelde ook.
    Ik weet dat het totaal zinloos is, helemaal niets kan daar nog binnen komen.
    Het lijkt mij in ieder geval een zeer onaangenaam persoon om in je buurt te hebben.
    Ik word niet zo gauw agressief, maar zij zou het voor mekaar krijgen bij mij.
    Totaal vast geroest. En hoe ze dat er in gekregen zal ik wel nooit achter komen.
    We kunnen alleen maar hopen dat ze geen nageslacht achter gelaten heeft.
    Anders kom je nooit van zulke mensen af in de wereld.
    Door dit soort mensen gaan andere mekaar haten en bestrijden.

    Geliked door 1 persoon

   • Nemesis zegt:

    Als men als normaal denkend mens, de 10 geboden in acht neemt, gestoeld op een bijbel of wat voor boek dan ook, daar hoeft men geen enkel geloof of atheisme voor aan te hangen.
    Niet moorden, stelen en je ouders eren of zorgen etc. lijkt mij inderdaad redelijk normaal.

    Geliked door 5 people

   • BertG. zegt:

    Nemisis, Petra denkt dat zonder een geloof, de mensen mekaar de hele dag achterna zouden zitten met knuppels en messen om mekaar te vermoorden, en verder alles stelen wat los en vast zit, en er een beetje op los verkrachten.
    Dat krijg je er niet meer uit bij haar.
    Dat schijnen ze mekaar wijs te maken in de protestanten kerk.
    Zelfs luckybee ging niet zo ver.
    Alhoewel die weer vond dat iedereen dood moest die de 10 geboden weigerde.

    Like

   • Petra DeBoer zegt:

    @Nemesis , hoe gaat het dan met mensen uit landen die nog nooit van de bijbel, laat staan van de tien geboden hebben gehoord, en die mensen komen naar Nederland. Moeten ze dan eerst een lesje krijgen over de bijbel en de tien geboden? Hoe zit het dan met allemaal andere geboden en verboden in de bijbel, want de tien geboden zijn een fractie van alle morele waarden die God als wetgever heeft gegeven.

    Het is behoorlijk hypocriet om de tien geboden wel te aanvaarden omdat dit de atheïsten goed uitkomt maar zich verder niet te houden aan de geboden en verboden in de bijbel en God niet als morele wetgever te erkennen.

    Wat we nu wereldwijd in westerse landen zien is het verval van de objectieve morele waarden met als gevolg eerwraak, moord en doodslag, verkrachtingen, aanrandingen, diefstal, vernielingen, auto’s in brand steken, mensen belagen om hun mening, overbelaste politieagenten, verval van de rechtsstaat in verschillende westerse landen enz….
    Volgens de atheïsten is er geen God en geen duivel en dus ook geen “goed en kwaad” en dat zie je overal terug want ze overschreeuwen overal hun eigen meningen en voorkeuren.

    Like

   • delamontagne zegt:

    Nou jullie tweeën kunnen er weer tegen aan.
    Heb je weleens er aan gedacht hoe het is om naast een “smetfobie” te wonen ?
    b.v. zo iemand die als de gasten weg zijn alle deurknoppen met lisol gaat afnemen.
    Of b.v. als de visite bij de koffie een kruimeltje van hun koekje op de grond laten vallen en dan de stofzuiger gaan halen om de vloer te zuigen terwijl de visite er nog bij is.
    Dat is pas ERG………….

    Like

  • Begrijp ik goed dat u vindt/denkt dat een atheist geen moraal heeft? Ik hoef niet in een god te geloven om moraal in mn donder te hebben hoor. Ik heb moraal genoeg van mezelf, menig gelovige kan daar nog een puntje aan zuigen!

   Geliked door 1 persoon

   • BertG. zegt:

    Het is totaal zinloos om een discussie aan te gaan met Petra.
    Sterker nog, als ongelovige ken jij niet eens het verschil tussen goed en kwaad, heb je geen enkel geweten of moraal.
    Eigenlijk een soort van minderwaardig soort mens wat nauwelijks enig bestaansrecht heeft.
    Een soort van massa moordenaar zelfs.

    erik, dit zijn niet mijn woorden, al die beschuldigingen.
    Dit gaat al een tijdje zo hier an de gang.
    Maar nou is Petra wel de ergste hier op de site, waar zelfs een gelovige nog ruzie mee zou krijgen w.b. haar opvattingen over andere.

    Like

   • Harry zegt:

    Ik ga het toch nog een keer proberen om iemand wakker te rossen .
    Beetje vroeg klaar met mijn heidense gewerk op zondag .

    Stel nou : ER IS GEEN GOD – zou best kunnen – waarom snijdt niet iedereen die niét gelooft een ander de strot af dan , als alleen het geloof er voor zou zorgen dat men zich normaal gedraagt ?
    Deed men dat vóór christus wel dan ?
    Was dat usance ?

    God is lang geleden al als vermist opgegeven , hij is nooit meer ergens gesignaleerd .
    Zelfs Europol heeft hem nooit kunnen vinden
    In landen waar geen god was in het verleden , bij de Indianen , bij de Eskimozen , de Mongolen , wordt daar iedereen maar verkracht , vermoord en opgevreten ?
    Nee toch ?
    Dus er zit een ernstig mankement in je visie , Petra !
    De moordpartijen zijn daar gekomen MET het christendom .
    Tientallen schepen met geroofd goud en zilver gingen richting Europa en de kerken !
    Moord en diefstal als tegenprestatie !

    En mét de bestaande regelgeving en beschavingsniveau , zou het ook wel heel raar zijn als “men”, terug naar áf ging !

    Bewijs maar eens dat de normen en waarden van de tien geboden, niet allang gemeengoed waren en alleen maar door de bijbelschrijvers zijn geadopteerd ?
    Je doet net alsof men die 65000 jaar vóór het verschijnen van de bijbelschrijfsels elkaar alleen maar bestal , verkrachtte en uitroeide .
    Dat iets mogelijk toen voor de eerste keer opgeschreven is , is geen garantie dat men het zelf verzonnen heeft .
    Plagiaat is al oud . Ouder dan Driek nog !

    En dat : “terug naar het stenen tijdperk” , wat een rare invalshoek !
    Hier langs mijn woning lopen twee of drie keer per dag op zondag en op woensdagavond een zwerm lieden voorbij , op weg naar een of ander religieus feestje , DIE ER UIT ZIEN OF ZE ZÓ UIT DE MIDDELEEUWEN ONTSNAPT ZIJN !
    Lange rokken tot op de grond , een knotje in eigenlijk veel te lang haar voor hun leeftijd , veel te vroeg grijs , van die halleluja-gezichtjes , hoedje op , kerels die er naast lopen , zo stijf als een eiken plank , die blik van hel en verdoemenis .
    Hoeveel misbruiken hun eigen of andermans kinderen , van die groep ?
    Over terug naar áf gesproken ……………………..
    Die zijn al halverwege de weg terug , zó aan hun kleding te zien .

    Zoals je bij herhaling hebt kunnen lezen , woon ik in de bible belt .
    Het valt hier dan ook niet mee om aan een niet-christelijke werkster te komen !
    heb het al eens eerder geventileerd .
    En er zaten best lekkere tussen !
    En weet je wát , ál die christelijke troela’s belandden uiteindelijk in bed .
    Ik werkte toen nog aan huis , dus je was veel tijd “samen” aanwezig !
    Dan krijg je toch makkelijker een “band” .
    Koffie op bed , croissantje er bij , wáár is joúw koffie ?
    “Beneden” .
    Ongezellig , drink hier even sámen een bakkie .
    O.K.
    “Goh , koud hier op die slaapkamer ” .
    Hier onder het dekbed is het wel lekker .
    “Nou , alleen m.n benen er onder dan” .
    BINGO ! Soms járen lang .

    Heb drie niet-christelijke werksters gehad , daar is het NIET BIJ GELUKT !

    Dus …………………………………?

    En als ik ze nu , jaren later op zondag naar de kerk zie marcheren en ze zien me, dan krijg ik nog een bezadigd knikje !
    En dan die kerels die er naast lopen met zo’n blik als een achterlijke kalkoen , ze moesten eens wéten !

    Begint het al een beetje te dagen ?

    Geliked door 1 persoon

   • Petra DeBoer zegt:

    @Erikvangroningen, atheïsten kunnen wel morele waarden hebben omdat ze bijvoorbeeld opgevoed zijn in een land met een christelijke grondslag maar ze erkennen God niet als de wetgever van de objectieve morele waarden. In een land waar geen wetten zijn die gebaseerd zijn op een christelijke grondslag zie je dus ook allemaal gedragingen die wij in het westen niet als normaal beschouwen. Atheïsten kunnen dan wel roepen dat “gelukzoekers” uit Afrika onze normen en waarden niet kennen en zich aan moeten passen maar dat is hypocriet want dan beroepen ze zich op de bijbel en God als wetgever van de objectieve morele waarden.

    Je ziet in het westen ook duidelijk het verval van de morele waarden en dat komt omdat er steeds meer atheïsten, ongelovigen, islamieten e.d. in het westen zijn. Allemaal mensen die de morele waarden van God niet erkennen en van jongs af aan geen weet hebben van de objectieve morele waarden van God.

    Like

   • BertG. zegt:

    Petra, heb je nou helemaal niet door dat je exact zo als een mossel denkt.
    “God als wetgever van de objectieve morele waarden. ”

    Pas wanneer wij jou god erkennen komt het goed met ons, en anders zijn we een soort van afval, de moeite nauwelijks waard.
    Mossels denken precies zo, accepteer allah, en het komt goed met je.
    Je bent trouwens ook nog eens net zo opdringerig in je eigen gelijk.

    Like

   • Petra DeBoer zegt:

    @Harry, ik ben allang wakker.

    In uw opinie bestaat er geen God en zijn er dus ook geen objectieve morele waarden zoals de tien geboden en dat betekent dat er alleen subjectieve voorkeuren en meningen zijn en dat is hetzelfde als dat de ene van een rood ijsje houd en de ander van een groene. Lees geschiedenisboeken en boeken over volkeren waar men God en de bijbel niet kende zoals over de Vikingen of de moslims. In de bijbel staat ook heel veel over volkeren die ongelovig waren en wat voor heidense praktijken ze uitvoerden. Dat zijn volkeren die bewezen hebben bestaan en door wetenschappelijk onderzoek weten we ook dat ze allemaal zaken deden die God als morele wetgever afkeurde.

    Christenen zijn niet heilig en doen ook van alles wat niet kan volgens de morele wetgever maar als ze in een land leven met christelijke wetten die dat bewezen gedrag strafbaar stellen worden ze bestraft. In Afrikaanse landen heerst vaak wetteloosheid en voordat er landen bestonden waren geen wetten behalve de tien geboden en de geboden en verboden uit de bijbel maar dat kenden de heidenen niet. Ooit waren er ook op het grondgebied waar nu Nederland ligt geen wetten en geen grenzen en geen bestuur.
    De Joden die de tien geboden opschreven nadat ze die van God hadden gekregen, hadden en hebben als ze religieus Joods zijn God als morele wetgever en het christendom is pas ontstaan na de dood van Jezus Christus die ook God als morele wetgever erkenden en erkennen.

    Het gaat dus in oorsprong om het Joodse volk wat God als morele wetgever had en pas na de dood van Jezus Christus ontstond het christendom.

    Like

   • Petra DeBoer zegt:

    BertG, Allah is een maangod en niet de God van de christenen en de religieuze Joden.
    Dat Allah een maangod is, daarvan is al genoeg wetenschappelijk archeologisch bewijs.

    Je komt alleen tot God via zijn zoon Jezus Christus, en de islam erkent Jezus Christus niet als de zoon van God, en dan is Allah niet dezelfde God als de God van de christenen en de Joden. Bovendien is er zoals gezegd al genoeg wetenschappelijk archeologisch bewijs dat Allah een maangod is. Daarnaast staat ook de islamitische bewering dat de koran na Mohammed zijn leven pas is opgeschreven op de helling want er zijn enkele pagina’s gevonden die ouder zijn.

    Like

   • fleckie zegt:

    Ik zou er echt geen woord meer aan haar ‘spenderen’, met haar missionering, verloren tijd,: er zijn andere dingen die meer aandacht vragen! !

    Like

   • Petra DeBoer zegt:

    @Fleckie, vrijwel alle problemen die er nu zijn komen door het feit dat we te maken hebben met de afbraak van normen en waarden.

    Like

   • Harry zegt:

    Je maakt het wel érg ondoorzichtig , Petra !
    “Objectieve morele waarden en subjectieve morele waarden” ?
    Kan ik daar uit opmaken dat als je in god gelooft dat je er dan objectieve morele waarden
    op na houdt ?
    En als je dat niét doet , dan heb je subjectieve morele waarden ?
    Wat is dat dan ?
    In het eerste geval hou je je aan de regels omdat je gelooft .
    In het tweede omdat je er anders last mee krijgt of zo ?
    Kan het niet helemaal plaatsen .

    En dat gedoe over maangoden , duivels , allemaal verzinsels van iemand die pechtold geheten zou kunnen hebben .
    Als god niet bestaat , bestaan maangoden ( wat dat ook moge zijn ) ook niet en duivels dus ook niet .
    Kabouters bestaan ook niet , evenmin als de paashaas .
    We gebruiken dat puur als metafoor .
    Er is niet het minste geringste bewijs voor die onzin .

    En dat “verval” komt niet door de teruggang in geloof in god of iets dergelijks , maar door de import van een ander geloof ( liever ideologie genoemd ) , wat op een of andere manier veel succesvoller is en waardoor we mogelijk allemaal richting de hel verhuizen .
    Want één ding weet ik zeker , van de strijd tegen de islam zullen we het niet van de christenen moeten hebben .
    Noch van hun voorman !

    In feite staan we er alléén voor .
    Godsdienstwaanzin remt alleen het bewustzijnsproces af .
    De christenen wachten op bijstand van hun idool .
    Wanneer beseffen ze dat ze zichzelf totaal voor de gek gehouden hebben ?
    Als het mes van de islamitische slachter tegen hun nek drukt ?
    Als er gesneden is en ze leeg liggen te bloeden ?
    Ik ben bang dat ze dan nóg hoop houden dat het goed komt .
    Dát is het verraderlijke van een religie !
    En ook de niet gelovigen zijn daar weer slachtoffer van .
    In plaats van met ons mee te vechten , gaan ze zitten wachten .
    Ze zullen ons eerder verraden dan helpen .
    Eer de haan kraait ……………………

    Like

   • Taljaard zegt:

    @Petra
    Het is wat mij betreft wel duidelijk.
    Deut. 28:43-50……!
    Maar daar hoef je bij mensen als BertG en Harry niet mee aan te komen.
    Verstand hebben ze overigens wel, anders zouden ze hier niet op deze site zijn.
    Het is inderdaad totaal zinloos, zoals ze zelf al zeggen, om met atheïsten in discussie te gaan. Daar hebben ze gewoon gelijk in.
    Dat komt omdat geloven een ervaringsfeit is.
    En bovendien ook nog eens een persoonsgebonden en individueel ervaringsfeit.
    Dus voor iemand die de ervaring van de persoonlijke geloofsverbondenheid met Christus niet kent is alles wat een christen hem of haar daarover wil vertellen taal van een andere planeet. En complete onzin. Je kunt net zo goed proberen om aan het strand de zee leeg te willen scheppen met een theelepeltje.
    Want wij kunnen als mensen vanuit onszelf onze naasten het geloof niet geven en hen bekeren. Dat is namelijk een geschenk van God en het werk van de Heilige Geest. Daar is Hij vrij in en Zijn Geest waait waarheen Hij wil en laat Zich door ons niet dwingen. Net zo goed als wij hen dus niet kunnen dwingen om te geloven. En zij ons op hun beurt ook nooit zullen kunnen dwingen om niet meer te geloven.
    Dat is een kloof zonder brug, die alleen door Zijn liefde en genade kan worden overbrugd.
    En niet door ons.
    De Islam denkt daar trouwens heel anders over, want die propageert wel degelijk geloofsdwang.

    Like

   • Petra DeBoer zegt:

    @Harry, ik ben niet ondoorzichtig maar ging er vanuit dat u het verschil tussen objectief en subjectief kent. Objectief betekent een feit, en subjectief betekent een mening of voorkeur.

    Christenen erkennen God en de morele waarden die hij meegeeft in de bijbel zoals de tien geboden en andere geboden en verboden. Voor hun is het zich houden aan deze morele waarden van geboden en verboden een feit. Je moord niet, je steelt niet, je misbruikt geen kinderen enz. want dat is fout gedrag volgens God.

    Atheïsten erkennen God niet en daardoor zijn de door hem gegeven morele waarden geen feiten. Alles wat atheïsten zeggen zijn dus meningen en voorkeuren maar geen geboden of verboden, laat staan morele waarden. Atheïsten kunnen dus wel roepen dat de islam fout is maar dat is maar een mening en niks meer.

    Zoals u al schreef gelooft u niet in God en ook niet in de duivel, maar dan kunt u zich ook niet beroepen op “goed en kwaad”. U kunt dan, als we de christelijke wetten even buiten beschouwing houden, niet zeggen dat stelen fout is want u gelooft niet in de objectieve morele waarden van God. U hebt denk ik liever niet dat u bestolen word maar omdat u de objectieve morele waarden van God niet erkent kunt u in wezen niet zeggen dat de dader fout is. Het is namelijk een mening of voorkeur waarom u liever niet bestolen wilt worden maar de dader heeft zijn mening of voorkeur om u juist wel te bestelen als het geen christen is.

    Uiteraard zijn er atheïsten met dezelfde morele waarden als een christen maar dat komt in Nederland door de grondwet, andere wetten, opvoeding thuis, op school en de samenleving. Kijk je naar mensen uit een land waar geen grondwet is die gebaseerd is op het christendom dan zie je gedrag wat in strijd is met de Nederlandse christelijke wetten maar atheïsten hebben in wezen geen enkel recht op het feit dat ze atheïst zijn om deze mensen te veroordelen.

    In Nederland worden de atheïsten beschermd door de grondwet die gebaseerd is op de bijbel en dat geld ook voor vele andere wetten. Ze weten dat als ze moorden er straf op staat als ze bewezen veroordeeld worden maar beseffen vaak niet dat het een christelijk gebod is om niet te moorden. Ze hebben de voordelen van het christendom maar aan de andere kant verachten ze het christendom.

    Zou je het christendom in Nederland afbreken met de christelijke grondwet en andere wetten in Nederland dan krijg je een land met meningen en voorkeuren en zonder morele waarden zoals in Noord-Korea. De Nederlandse morele waarden worden al afgebroken en dat zie je en lees je dagelijks. De meningen en voorkeuren schreeuwen om het hardst.

    Ik hoop dat het kwartje nu valt en ik bedank u in elk geval voor een deels inhoudelijke reactie. Als u iets nog niet begrijpt dan lees ik een inhoudelijke reactie graag.

    Like

   • Petra DeBoer zegt:

    @Taljaard, van u had ik wel verwacht dat u het zou begrijpen. Heel fijn in elk geval.

    Het is me bekend dat bijbel teksten bij atheïsten niet aankomen en daarom kom ik daar niet mee want de inhoud van de bijbel is voor hun een dode letter. Ze hebben niet of nauwelijks kennis van de inhoud van de bijbel en hebben ook geen kennis hoe ze de bijbel moeten lezen. Wel erg jammer want de bijbel is ook deels een geschiedenisboek en bevat allemaal inhoud die inmiddels wetenschappelijk bewezen zijn.

    Ik heb niet de intentie om mensen te bekeren want ik acht mezelf daartoe niet in staat maar mensen bewust maken van bepaalde zaken vind ik wel belangrijk zoals mijn reactie op het artikel van drs. E.N. Schilder. Een discussie kan zinloos lijken maar er lezen ook anderen mee en dan kan er een lichtje opgaan en zaken duidelijker worden. Ik leer namelijk ook veelvuldig van anderen.

    Met al het andere wat u schreef ben ik het helemaal eens en van geloofsdwang moet ik niets hebben maar ook niet van het opdringen van een atheïstische ideologie.

    Like

 12. ed zegt:

  Alle boeken zijn geschreven door mensen wat je moet plaatsen in de tijd(de wereld was plat he)angst voor het onbekende maakt mensen simpel om een hiernamaals in te prenten dan word het bete, r mooier ,74 maagden .gaat om macht voor enkele domheid voor vele.1984

  Like

 13. ed zegt:

  schapen,koeien struisvogels.

  Like

 14. abouneenee zegt:

  Kan iemand mij vertellen waarom moskeegangers meer zouden moeten mogen dan Nederlanders? DENK kan niet denken, dat is wel duidelijk.

  Like

  • Asgard zegt:

   Denk kan niet denken,…..Het gaat er niet om of Denk kan denken,…waar het om gaat is dat ze de politiek willen gaan beinvloeden met hun moslim/Islam gedachten en dat dit gewoon vrij spel krijgt om het te doen, dat deze gedachten van deze parasieten vol zitten met haat/jaloezie/onverdraagzaamheid/woede/leugens enz,enz deert hen niet,..zij zijn Islamitsch en niet vooruitstrevend,…de grootste ergenis van de Islamitsche wereld is dat het Westen (Wij dus), in alles vooruitstrevend zijn, of het nou de ontwikkelingen zijn op ruimte gebied, farmaceutisch, wapentechnologie noem maar op, onze kennis daarin is wat hun een Calimero complex geeft,..vanuit de Islam is het Westen het te veroveren gebied,..maar hoe dan als je weet dat je vijand (het westen volgens de Islam) superieur is als het erop aan komt,…onze technologische kennis in alles is hen een doorn in het oog,..vandaar ook hun aanhoudende haat en eigenwijs gedrag en roep tot Allah, geeft aan dat ze in totale onmacht verkeren in onze moderne Westerse maatschappij,..de westerse maatschappij behoort Het Europese volk toe, en niet een volk wat moderne maatpakken draagt, maar in werkelijkheid nog leeft in het jaar 1400 tussen de oren.

   Geliked door 1 persoon

 15. ed zegt:

  Er is 0,0 geen, nada ,niks geen bewijs van wat voor god dan ook.geloof machtsmiddel om de massa dom en volgzaam te houden leven hierna zo mooi ,maar ja maagden moeten toch bijna uitverkocht zijn .Het uit de context van de tijd halen als het uitkomt gaat nergens over.2018 nu internet tijd voor oogjes open onzin brengt alleen ellende.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s