Wereldbevolkingsgroei, probleem of niet?

Screenshot_106

(Door: “bozeoudeman”)

Regelmatig lees je iets in de een of andere krant waardoor je snapt dat studeren aan een universiteit je hersenen negatief moet beïnvloeden, of anders je vermogen om zelfstandig te kunnen of durven denken. Een ‘filosoof’ trekt mijn aandacht met de stelling dat er nog miljarden mensen bij kunnen op een wereldbevolking die nu al uit z’n voegen barst.

Dat baseert hij onder andere op wat hij tijdens zijn ‘studie’ heeft gelezen over een persoon die leefde in het jaar 200. Die vond in die tijd de wereld al te vol. Dus de filosoof dacht dus te denken en kwam tot de verhelderende gedachte dat, ‘omdat we altijd al vonden dat er teveel mensen rondlopen, zal het straks ook allemaal wel meevallen’! Ook al verwacht men tegen het eind van deze eeuw een wereldbevolking van rond de 15 tot 20 miljard. Problemen die hieruit voortvloeien, zitten, populair gesteld, dus tussen onze oren.

Ik noem om duidelijk te maken dat de ‘filosoof” lichtelijk verward is om te beginnen de problemen die ons wachten om die bevolkingsaanwas te blijven voeden, en ook de ruimte die men fysiek nodig heeft voor intensieve veeteelt of voor het verbouwen van soja en hieruit voortkomende milieuproblemen, meneer ‘filosoof’. Ik zwijg liever maar over het vele dierenleed dat dan gigantisch dreigt toe te nemen. Dit alles is misschien te realistisch voor een op een rozige wolk wegdrijvende dromerige filosoof.

Onderzoek van een krant, zo las ik ergens ooit, bracht alarmerende verwachtingen aan het licht waarvan we liever moeten hopen dat alles nep is. Anno 2050 zouden honderden miljoenen vluchtelingen, waarvan zo’n 200 miljoen “klimaatvluchtelingen”, als migranten op weg zijn naar het dan nog relatief veilige Europa.

De dan al 2 miljard Europeanen eisen van regenten van het inmiddels door centraal Europa aangesteld overkoepelend structuur, regio en landbestuur, dat er iets wordt ondernomen. Vooral nieuwe Europeanen van Afrikaanse en Aziatische afkomst, die met ruim 1,2 miljard dan de grote meerderheid vormen van de EU inwoners, uiten hun ongerustheid over het snel stijgend aantal immigranten.

De druk op de woningmarkt is al onmenselijk. In de grote steden, maar ook daarbuiten, zijn de huren in de periode 2020-2045 met duizenden procenten gestegen. Kleine drie- of vierkamerwoningen worden uit noodzaak bewoond door gemiddeld 15 tot 20 personen.

Maatschappelijke en sociale uitkeringen en voorzieningen zijn in de periode 2020-2025 afgeschaft door het onbetaalbaar worden hiervan. De arbeidsmarkt is in diezelfde periode volledig ontwricht geraakt. Voor iedere vacature staan gemiddeld pakweg 5000 werkzoekenden gereed om de baan te accepteren.

Primaire scholing en lager voortgezet onderwijs is enkel nog financieel bereikbaar voor de toplaag van de bevolking. Hoger voortgezet als wel universitair onderwijs geldt enkel de absolute toplaag met inkomens boven de 10 miljoen per jaar. Politie is enkel aanwezig in veilige zones waar de toplaag van de maatschappij bijeengebracht leeft om deze tegen crimineel gedrag van de rest van de bevolking te beschermen. Buiten deze zones is men z´n leven niet zeker.

De gemiddelde leeftijd is dan ook gedaald naar 45 jaar. Ook in gebieden waar het rond de jaren 2020 nog goed toeven was, waar veel van de toenmalige voorstanders woonden die zich sterk maakten dat vrije immigratie een mensenrecht was, wat uiteindelijk heeft geleid tot collectieve moord op veel andersdenkenden, is nu ook de ernst van de situatie aan het doordringen.

De redactie was van mening dat de situatie nijpend was. Maar dit is natuurlijk allemaal speculatief nep-nieuws, toch. Of niet? We zullen zien, filosoof, maar kunt u, net als een andere ‘filosoof’ die aanslagen van militante moslims vergeleek met verkeersongelukken, zo snel mogelijk terugkeren naar de dichtstbijzijnde scientology garage voor onderhoud aan dat kleine beetje verstand dat het bij u wellicht nog doet.

Ter info: In 1800 steeg de bevolking tot boven de 1 miljard en in de eeuw die volgde bereikte de groei in 1900 1 miljard 650 miljoen. Dus nog net geen verdubbeling in een eeuw tijd. In de eeuw daarna zou de groei stijgen tot bijna 6 miljard in 1999, oftewel bijna 4 keer zoveel. In 2015 werd de 7 miljard gehaald. Rekening houdend met dit tempo is rond 2099 te verwachten dat we met 15 tot 20 miljard mensen zijn. De 15 miljard wordt in 2050 verwacht naar cijfers van de VN.  

 Door:
“bozeoudeman”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

14 reacties op Wereldbevolkingsgroei, probleem of niet?

 1. VarAway zegt:

  Dank ” Oude Man “, voor uw relaas.
  IDD, ik las ook over deze ” filisoof ” en zijn ” bijdrage ” mbt de wereldbevolking.
  Een en al schaamteloze leugens en wartaal.
  Beetje zoals dat zeespiegel kletsverhaal van METERS verhoging en ondergelopen kust
  gebieden en die eeuwige eilanden in de Stille Oceaan.
  Zelfs Paaseiland en de beelden aldaar zou den onder water komen…..guttegut.
  Ik wens u een ontspannen weekend toe!

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Boze oude man.
   De natuur schept zèlf de oplossing voor elk probleem dat ontstaat en haar bestaan bedreigt.
   Het is duidelijk dat er een nucleaire uitbarsting gaat komen, welke driekwart of meer van de wereldbevolking zal opruimen.
   Afgezien van de bijkomende omstandigheden van duizenden jaren straling, onvruchtbaarheid etc. zou dus de ontwikkeling van de mensheid weer praktisch tot op nul worden teruggebracht..
   Daarna zullen honderdduizenden jaren ijstijden en andere natuurontwikkelingsprocessen moeten volgen, alvorens de mens zich weer zal kunnen ontwikkelen.

   Niks om je druk over te maken.
   Ga je maar lekker ergens anders boos over maken.

   Like

   • fleckie zegt:

    In een v.d.indiase VEDA’S , het MAHABHARATA, wordt ook verhaald over een lang geleden gebeurde kernoorlog.( de VEDA’S zijn immers ouder dan ‘ANDERE RELIGIEUZE ‘ boeken?

    Geliked door 1 persoon

 2. Wereldbevolkingsgroei, probleem of niet? Natuurlijk is de overbevolking een groot probleem voor de elites, de mensen massa’s zijn steeds slechter of totaal niet meer te controleren. Hier in Nederland doen ze er alles aan om de nieuwe Wet op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten (Wiv) er door heen te jassen, nou geloof mij maar die Wiv-wet wordt hoe dan ook ingevoerd mijns inziens. De bevolkingsexplosie daar is een oplossing voor namelijk Agenda 21.

  Geliked door 1 persoon

 3. delamontagne zegt:

  In Calais, Fr., is het ook al drukker geworden [ met overstekend wild !].
  Niet te snel autorijden, ze springen zo voor je auto.
  De stad is onmiskenbaar veranderd////////////

  https://lesobservateurs.ch/wp-content/uploads/2018/03/calais-vidéo.mp4?_=1

  Geliked door 4 people

  • King Arthur zegt:

   WTF, het sterft daar echt van de bruine ratten, echt ongelofelijk.
   Waarschijnlijk staat dit heel Europa te wachten, dus oorlog in eigen land.
   Hier moet men met een gepantserde bestelbus eens flink doorheen raggen.
   Beetje collateral damage creeren.

   Geliked door 1 persoon

  • Henk der Niederlànder zegt:

   Enkele weken geleden nog gelezen dat in Calais in het getto ongeveer weer 600 profiteurs klaar zouden staan om over te steken naar Engeland.
   Als Ik dit filmpje bekijk kun je toch echt wel spreken van nepnieuws als iemand het over 600 heeft of zie Ik dat verkeerd.

   Like

 4. Aegolius cs zegt:

  Filosofen houden zich bezig met het “waarom” en artsen zonder grenzen met “redden”. Economen voorzien “werkers” en regeringsleiders een aanwas van “stabiele” bevolking dat de bestuurlijke cohesie zal ondersteunen.

  Woeehaa. De grootste ziekte van de mensheid is het zijn.

  Over de mensheid: “We zijn gewoon een vergevorderd ras van apen op een kleine planeet van een zeer gemiddelde ster, maar we kunnen het heelal begrijpen. Dat maakt ons iets heel bijzonders.” – Interview in Der Spiegel (1988)

  https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2222346-de-meest-memorabele-citaten-van-einsteins-opvolger-stephen-hawking.html

  Like

 5. Johan zegt:

  De “club van 10 miljoen” is een organisatie die pleit voor het beperken van de wereldwijde bevolkingsgroei. Hun website is : http://www.overpopulationawareness.org/nl/
  Het is een zeer serieuze organisatie. U kunt zich op de website ook aanmelden voor een gratis nieuwsbrief. Daarin worden van tijd tot tijd de laatste nieuwsfeiten op dit gebied gepubliceerd.

  Like

 6. paulzwueste zegt:

  Ach, ach, ach.
  Beste mensen wij zullen het wellicht nog meemaken.
  Na amper 2000 jaren is de mensheid zo ver “geëvolueerd” dat zij zich zèlf totaal zal vernietigingen.
  En dat staan nu te gebeuren.
  Of je het wilt accepteren of niet….

  Like

 7. boorzalf zegt:

  Ach, er komt straks weer een flinke oorlog of een enge ziekte en die roeit de halve mensheid weer uit. De roep van de natuur zullen we maar zeggen.

  Geliked door 1 persoon

 8. Qvic zegt:

  Extreme bevolkingsgroei die we na de 2e wereld oorlog een steeds grotere aanwas kennen, kunnen we terug voeren op het fenomeen van te vroeg geborene. Want alle te vroeg geborene missen de nodige banen tussen de beide hersenenhelften. In de laatste fase van de foetus worden deze banen gelegd tussen de beide hersenhelften voor een evenwichtig karakter. Zowel bij de moslims, als bij de elite is het heel gewoon om met familieleden te trouwen. Om zo de rijkdommen en/of macht binnen de familie te houden. Dit resulteert in een zwak nageslacht, die niet volledig volgroeid en daardoor te vroeg geboren wordt. De baby’s vertonen wel of geen fysieke afwijkingen, maar missen de nodige hersenbanen tussen hun beide hersenhelften. Deze missen het verantwoordingsgevoel d.w.z. zij kunnen actie reactie handelingen niet goed inschatten. Dit komt in hun latere leeftijd steeds duidelijker naar voren. Zo ook met dit gemis komt naar voren, dat zij zich nooit afvragen van hoe en waarom als zij iets ondernemen. Zij denken alleen van uit hun eigen ik en hoe zij ten koste van andere mensen zich zelf kunnen verrijken. Deze mensen kunnen vaak heel gemakkelijk uit een boekje leren, omdat zij zich zelf nooit af behoeven te vragen van hoe en waarom zij dat moeten leren. In onze huidige school opleidingen is het hoofdzakelijk theoretisch, dat maakt het voor hen het makkelijk om zo hoger op te komen in de maatschappij. Maar zodra het boekje ophoud en dat ze geacht worden om de op gedaande kennis in de praktijk uit te voeren, gaan de meeste van hen de mist in. Deze mensen hebben ook een probleem met lange termijn visies, want met geld omgaan is heel moeilijk voor hen. Zij hebben het geld meestal al op voor dat de maand verstreken is en zijn jaloers op diegene die wel met geld om kunnen gaan. In de politiek kom je hoofdzakelijk mensen van dit soort tegen, die op kosten van andere willen leven en altijd geld te kort hebben. Zo wordt er telkens nieuwe belastingvormen bedacht om zo veel mogelijk geld van de gewone bevolking af te persen in naam van zogenaamd sociaal zijn tegen over de zwakkere in de samenleving. Zodat zij mooi weer kunnen spelen tegenover andere ten koste van andermans geld. Dit fenomeen zorgt ervoor dat gewone bevolking steeds harder moet gaan werken om zijn belastingen te kunnen betalen en daardoor minder kinderen nemen om de kosten binnen de perken te houden en te kunnen overleven in de maatschappij. De andere kant van de politieke leiders vinden dat zij er meer voor betaald moeten worden voor hun beleid en dat de zwakkere steeds meer subsidies kunnen krijgen voor hun levensonderhoud. De zwakkere in de samenleving kunnen hierdoor meer kinderen nemen, omdat zij verzekerd zijn dat hun levensonderhoud min of meer bekostigd wordt door de gemeenschap. Door nu met de massale import van de islam, die zich zelf zielig vinden, worden door de politiek steeds meer geholpen. Vooral de linkse en de liberale stromingen binnen de politiek die met hun sociale insteek vinden dat iedereen gelijk is en iedereen gelijke kansen moet hebben en dat de werkende alle kosten moeten delen met de zwakkere in de samenleving. Zonder zich ooit af te vragen van waarom en verantwoording te nemen voor hun standpunten. Want zo halen ze stukje bij beetje alle vooruitgang en welvaart uit de economie en blijven zij teren op de werkende die een steeds groter wordende zwakkere groep in de samenleving moeten onderhouden. Die inmiddels meer geld en goederen krijgen van de overheden, dan de werkende. De politieke elite daar tegen zwemmen inmiddels in grote weelde van het afgeperste geld en leven in hun eigen ivoren torens. Zij begrijpen dan ook niet meer de gewone werkende mensen die alles zelf moeten bekostigen. Nu de gewone werkende steeds meer in opstand komen tegen deze politieke elite, proberen deze op hun beurt de gewone werkende monddood te maken met allerlei verplichtingen wetten en regels en proberen zij de werkende met valse schuldgevoelens hun beleid goed te praten. De rek is eruit en dat zal de maatschappij alleen maar huftiger en crimineler maken, want de scheefgroei tussen de bevolkingslagen is in alle opzichten doorgeslagen in de redelijkheid van de individu. De haat tegen elkaar wordt met de dag erger. Iedereen wordt tegen elkaar uitgespeeld door de huidige politiek, die zelf hun handen in onschuld wassen. Omdat zij de actie reactie niet kunnen en willen inzien en vooral hun eigen fouten niet willen toegeven. Daardoor altijd de schuld vraag bij een ander neer leggen voor hun eigen handelen.

  Like

 9. Republikein zegt:

  Alles is te manipuleren, behalve het onstoffelijke.
  Daar hebben die geleerden geen weet van.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s