De doodstraf. Waarover men niet spreekt (deel 3)

Screenshot_151

(Door: Wim van Rooy)

Een debat over de doodstraf bestaat vandaag nauwelijks en mocht men het entameren, dan vliedt meteen alle rationaliteit uit de grijze cellen. Stel dat men het eens zou willen hebben over de overweging dat de doodstraf in welomschreven gevallen moet kunnen worden uitgevoerd: dan gaan alle hekken van alle dammen, het wordt de zondvloed van het denken. En waar is dan die zo geprezen Verlichting met zijn opgave een vrije en rationele geest te worden met volle vrijheid van spreken? Direct vliegen dan de onschuldigen op death row in de VS je om de oren (alsof we dat argument niet zouden kennen). Laten we uit balorigheid dus even bij de doodstraf verwijlen.

(Lees hier deel 1 en deel 2)

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

7 reacties op De doodstraf. Waarover men niet spreekt (deel 3)

 1. Jean zegt:

  Voor mij mag ze dadelijk ingevoerd worden voor kinderverkrachters, moordenaars én politiekers die het eigen volk verraden en schade berokkenen ‘voor eigen gewin’.

  Like

 2. kampersrene zegt:

  De doodstraf wordt door de islamieten , die wij met duizenden verwelkomen , bijna dagelijks uitgevoerd Men hoeft zelfs nog geen misdaad plegen . Homo zijn volstaat reeds of verkachting het slachtoffer doden om bv sporen te wissen. Maar wij zijn een beschaafd volk Wij sluiten ze liever op om ze na een tijdje weer de vrijheid te geven , zodat ze in bepaalde gevallen opnieuw kunnen beginnen , want wij zijn beschaafd en geloven in de goedheid van de “mensch” of wat daarvoor moet doorgaan. Ik pleit voor de doodstraf in bepaalde gevallen zie ik ze zelfs als een noodzaak. Een dolle hond wordt afgemaakt omwille van het gevaar .Een dolle hond die lijkt op een “mensch”mag blijven leven Ik herhaal Onze knappe politiekers hebben de “plicht” ons te beschermen tegen moordadige rotzakken niet opsluiten en bepamperen , noch bewaren.Tegenwoordig hebben hun advocaten een goede verontschuldiging voor sommige smeerlappen die een bepaalde godsdienst aanhangen (de naam ontgaat me) “”” kultuur””” racisme onbegrip en onverdraagzaamheid

  Like

 3. de sluwe vos zegt:

  Onze cultuur gaat ten onder aan softe zwakheid en een ongelimiteerd begrip en inlevingsvermogen voor en met de meest ontaarde gewetenloze fanatieke individuen. Als men het kind bij naam noemt gaat het over moslimterroristen. Kan men ook maar enig begrip of mededogen hebben met dergelijke individuen? Het is integendeel crimineel en hoogst onethisch om ze te laten leven en de maatschappij bloot te stellen aan mogelijke herhaling. Bovendien moet de “straf” voor het misdrijf in verhouding staan met het misdrijf. De hoogst denkbare straf is de doodstraf. Een onschuldige zal niet terechtgesteld worden want de daders zijn altijd gekend zonder dat er twijfel is. Het is ook een signaal naar de moslims toe dat er zelfs in onze overtolerante toch nog grenzen bestaan. Ze zien ons nu al reeds als héél zachtgekookte eitjes.

  Like

 4. Pingback: De doodstraf. Waarover men niet spreekt (deel 4) | E.J. Bron

 5. Pingback: De doodstraf. Waarover men niet spreekt (deel 5) | E.J. Bron

 6. Pingback: De doodstraf. Waarover men niet spreekt (deel 6) | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s