De speech van Martin Sellner – voorgelezen door Tommy Robinson

Screenshot_162

(Door: Jürgen Fritz – Vertaling: E.J. Bron)

Martin Sellner, vermoedelijk de bekendste persoonlijkheid van de Identitiare Beweging Oostenrijk en ver daarbuiten, werd tien dagen geleden door de Britse politie op een vliegveld in Londen aangehouden. Hij mocht Groot-Brittannië niet in. De reden: het land wilde verhinderen dat hij in het Hydepark in Londen bij Speakers Corner een speech hield over vrijheid van meningsuiting. Maar nu kon de Oostenrijker toch nog tot de Britten spreken, alhoewel via omwegen. Tommy Robinson heeft de speech, die Martin Sellner in zijn cel heeft geschreven, voorgelezen bij Speakers Corner. Er kwamen duizenden mensen om zijn woorden live te horen, tienduizenden volgden de speech aan de beeldschermen. En hier is ze: De speech van Martin Sellner, vertaald in het Nederlands:

I. Tommy Robinson leent Martin Sellner zijn machtige stembanden

Marx, Lenin, George Orwell en vele anderen hebben op deze plek gesproken, die als geen andere staat voor de vrije meningsuiting, ja, überhaupt voor de vrijheid en de democratie: Speakers Corner. Maar één iemand wilde het Groot-Brittannië van het jaar 2018 niet laten speechen – het Groot-Brittannië, dat op zijn territorium toestaat dat duizenden mensen als slaven worden gehouden, het Groot-Brittannië, dat Rotherham toestond (1400 blanke kinderen door moslims met Pakistaanse wortels meer dan 20 jaar lang ontvoerd, misbruikt, verkracht), het Groot-Brittannië, dat Telford toestond (duizend meisjes door Brits-Pakistaanse bendes verkracht, tot prostitutie gedwongen en zelfs vermoord), het Groot-Brittannië, dat hiervoor vooral de ogen sloot uit angst voor beschuldigingen van racisme – eentje wilde het Groot-Brittannië van het jaar 2018 niet laten speechen: Martin Sellner, die de vinger op zulke wonden, die de vinger op zulke schrijnende onrechtvaardigheden legt. Afgelopen zondagmiddag kon Sellner dan echter toch nog tot de Britten spreken, ook al was het met de stembanden van Tommy Robinson, het enfant terrible van de Engelse journalistiek. Hier is ze:

II. Martin Sellner´s speech, vertaald in het Nederlands

“Beste vrienden, beste Britten, beste vrienden van de vrijheid van meningsuiting! Ik neem aan dat u allen vrienden van de vrijheid van meningsuiting bent, omdat u naar Speakers corner bent gekomen. U begrijpt misschien niet al het gedoe rondom deze speech vandaag. Eerlijk gezegd, begrijp ik het ook niet.

Het was mijn misdaad dat ik wilde spreken bij Speakers Corner

Mijn naam is Martin Sellner. Ik ben een Oostenrijkse patriot en op dit moment zit ik in een arrestanten-cel in de buurt van Heathrow. Men heeft mijn smartphone van me afgepakt en mijn vriendin Brittany werd van mij gescheiden (en ook opgesloten). Ik weet op dit moment niet waar ze is. We zullen zondag gedeporteerd worden. Vijf minuten geleden hebben ze onze cellen geopend en mijn medegevangenen verzamelen zich in de vleugel van de gevangenis. Het zijn meest illegalen en Oost-Europese criminelen. Wat heeft mij in deze situatie gebracht? Wat was mijn misdaad? Mijn misdaad was dat ik hier met jullie wilde zijn om bij Speakers Corner te spreken.

Maar laat ik bij het begin beginnen. Ik werd door UKIP uitgenodigd mijn beweging bij een manifestatie vorig jaar herfst te presenteren. Ik vertegenwoordig Generation Identity – een patriottische Europese jeugdbeweging, die de aandacht vestigt op massa-immigratie en islamisering. Linkse mensen noemen ons “rechts”, mensen die de vrijheid van meningsuiting willen onderdrukken, noemen ons “fascistisch”, en mensen die hun eigen cultuur haten, noemen ons “racistisch”. In werkelijkheid zijn we alleen maar een groep jonge patriotten, die het systeem, de mainstream media en de leugenachtige politici zat zijn. We maken gebruik van vreedzaam activisme om ons geluid te laten horen, en in tegenstelling tot onze vrienden van radicaal links, die hier ronddolen, dragen wij geen maskers. Van Parijs tot Rome, van Wenen tot Londen strijden wij vreedzaam, maar zonder compromis voor onze vrijheid, ons vaderland en onze identiteit!

Een schande voor de democratie!

Daarover wilde ik in de herfst spreken. Maar de conferentie werd vanwege dreigingen van de linkse radicalen afgezegd. De organisatoren wilden het risico niet nemen. Dus stelden ze de manifestatie opnieuw vast voor maart, en deze keer hielden ze de plaats geheim – maar opnieuw heerste er terreur van de linksen, en de manifestatie viel weer uit. Maar deze keer wilde ik ze niet laten winnen! Het ging om principes! (en onze vluchten waren ook al geboekt). Mijn laatste toevluchtsoord was Speakers Corner. Ik herinnerde me dat mijn moeder me van deze speciale plek vertelde toen ik nog een kind was. Ze leek me bijna magisch. Een plek, waarop zonder uitzondering iedereen op een kist kon gaan staan en tegen diegenen kon spreken die naar hem wilden luisteren. Ik heb van deze traditie van Speakers Corner, die me zeer Brits leek, altijd gehouden. Ik kwam om te zien dat deze traditie – de traditie van de vrijheid van meningsuiting in het Verenigd Koninkrijk – dood is. Jouw land verhindert dat je je bezig kunt houden met vreemde ideeën. Dat si een schande voor onze democratie!

Eigenlijk zou ik nu in een nette, warme conferentieruimte moeten spreken en u zou in gemakkelijke stoelen moeten zitten. In plaats daarvan zit ik in mijn cel en u bevindt zich op straat in een ruzie met de vijanden van de vrijheid van meningsuiting. En dat is veelzeggend!

We bevinden ons al lang in oorlog, in de oorlog om de vrijheid van meningsuiting

Tegenwoordig heerst er een oorlog om onze vrijheid van meningsuiting. Deze oorlog wordt in de straten uitgedragen – door jullie! Elke man en elke vrouw, die vandaag zijn/haar gezicht laat zien, staat schouder aan schouder tegenover een nieuw totalitarisme, dat al veel te lang kon groeien. Jullie kunnen trots zijn op jezelf. Misschien zijn jullie het niet op alle punten met mij eens – maar staan jullie hier slechts om te laten zien dat ik het recht zou moeten hebben mijn mening vrij te uiten. Ik zou nu graag bij jullie willen zijn. Maar zij hebben mij daarvan afgehouden. Zij hebben de spreker opgesloten, maar ik weet dat mijn speech een weg door de tralies zal vinden. Ze zal een weg naar jullie vinden en je zult horen waar je regering jou zo wanhopig voor wilt beschermen.

De grote omwisseling vindt plaats

Deze woorden vinden de regerenden erger dan al die verkrachtersbendes of terroristen die zij steeds opnieuw jullie land laten binnenkomen. Want ik zal jullie iets vertellen wat nog niemand jullie heeft verteld. Het is het grootste, meest duidelijke geheim van onze media, onze politici en onze machthebbers: jullie, burgers van Groot-Brittannië, jullie worden vervangen. In jullie geschiedenis kwam altijd immigratie voor. Mensen komen binnen en assimileren. Maar wat er nu gebeurt, is anders: jullie worden door de massale islamitische immigratie vervangen. Je ziet het overal: in Londen, in Manchester, maar ook al in de kleine steden op het platteland. Er vindt een omwisseling plaats.

En laat me jullie dit vertellen: jullie politici hebben geen plan, geen visie en geen idee hoe ze met deze problemen moeten omgaan. Problemen, die jullie gezien hebben in Rotherham, in Telford en op de Westminster Bridge. Overal in Europa hangt een schaduw boven onze hoofden. De Fransen fluisteren er in de metro over, de Duitsers murmelen er over, als ze denken alleen te zijn, de Italianen kijken naar links en naar rechts, en als niemand naar hen luistert, zeggen ze: “Ik voel me niet meer thuis in mijn eigen straat. We worden vreemdelingen in ons eigen land.” En steeds maar weer hoor ik: “We mogen er niet over praten.” En dat is het bizarre drama van deze “merkwaardige dood van Europa”. We worden omgewisseld, door de radicale islam veroverd en daarover mogen we, daarover moeten we praten!

Zonder vrijheid van meningsuiting geen democratie

Beste Britten, verdedigers van de vrijheid van meningsuiting. Vanuit mijn cel wil ik jullie iets vragen. Wees eerlijk en hef je hand op. Wie van jullie verkeerde al eens in de volgende situatie: je haalt een biertje na het werk, of je bezoekt voor het eerst de ouders van je vriendin, of je ontmoet de ouders van andere kinderen op school – en plotseling gaat het gesprek over politiek: radicale islam, immigratie. Wie van jullie stond op het punt om te zeggen wat hij denkt en de problemen onder ogen te zien, of stil te blijven? Hef je hand op en wees eerlijk. Ik zal het resultaat niet kunnen zien, maar iedere opgeheven hand is er eentje teveel. Deze hoeveelheid angst zou in een samenleving niet moeten bestaan. Het spreken is niet meer vrij. Dat heeft zijn prijs – en onze regering en de Antifa werken er iedere dag aan om deze prijs te verhogen. Geen vrijheid van meningsuiting betekent geen democratie. Voor onze ogen wordt dit land een tirannie, die alle debatten net zo lang de kop indrukt tot de demografie het probleem heeft opgelost.

We zitten allang allemaal in een cel

Mensen van het Verenigd Koninkrijk. Ik zit nu misschien in een cel, maar jullie allemaal zitten ook in een cel. Het is de gevangenis van de angst en van de stilte, waarin jullie regering en de political correctness tirannie jullie sinds je kinderjaren heeft opgesloten. Ik smeek jullie, ik beveel jullie, bevrijd jezelf!

Patriotten uit Groot-Brittannië: sta op. Maak je andere mening duidelijk door zichtbaar verzet, dat anderen inspireert. Ik weet zeker dat miljoenen in Groot-Brittannië net zo denken als ik. Deze miljoenen zouden nu op straat moeten zijn. We hebben een Coming Out van de zwijgende meerderheid nodig, of Groot-Brittannië is verloren. We hebben een vrij, open en eerlijk debat over immigratie, islam en demografie nodig, zo kunnen we de problemen samen oplossen. En ik weet dat jullie die kracht nog steeds in jullie hebben. Met jullie Brexit-stem hebben jullie de wereld sprakeloos gemaakt! De wil en het leven van de Britse natie zijn niet gebroken.

Wie is de soeverein?

In het begin vroeg ik of de vrijheid van meningsuiting in Groot-Brittannië dood is. Jullie, elk van jullie die vandaag kwam, is er een levendig signaal voor dat de traditie van Groot-Brittannië niet dood is! Jullie zijn het signaal van deze levendige traditie van jullie natie en redt haar in de geschiedenis. Mensen uit Groot-Brittannië – denk eraan wie jullie zijn! Herinner je aan jullie glorierijke verleden, jullie zijn de zonen en dochters van ridders, koningen, uitvinders, filosofen en kunstenaars. Wie is de soeverein in dit land? Is dat het grote geld? De mainstream media? De politici? Jullie zijn het – de mensen. Jullie, de stille en onzichtbare meerderheid, die tijdens de Brexit NEE gezegd heeft. Jullie kunnen NEE zeggen – nee tegen de islamisering, NEE tegen de massa-immigratie en NEE tegen de grote vervanging. En JA tegen jullie identiteit – JA tegen jullie veiligheid – JA tegen jullie erfgoed en de toekomst van jullie kinderen.

We hebben een onverslaanbare bondgenoot: de waarheid

En dat alles is onmogelijk zonder de vrijheid van meningsuiting. Ik weet dat wanneer deze woorden hun weg naar Groot-Brittannië en zelfs naar Speakers Corner vinden, dat een overwinning voor onze zaak zal zijn. Als jullie mijn woorden nu horen, dan zeg ik jullie: ga verder op deze weg van de overwinning. Wees niet bang, want wij hebben een onverslaanbare bondgenoot: de waarheid.

De slag, onze strijd voor de vrijheid van meningsuiting, is nog maar net begonnen, en Speakers Corner zal een symbolische plek voor deze strijd worden. als jullie naar huis toe gaan, neem dan de geest van Speakers Corner met jullie mee. Ieder van jullie, die hier zijn hand heeft opgeheven, omdat hij dit moment van de angst kent, waarop hij het niet durft zijn mening te zeggen. Beloof me: de volgende keer zal ik mijn angst overwinnen. De volgende keer zal ik spreken!”

Martin Sellner.

III. De video van de speech

 

Bron:
https://juergenfritz.com
Door: Jürgen Fritz

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Antifascisten", "omvolking", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", asielwaanzin, Barbarisme, burgermoed, Censuur, cultuurrelativisme, democratie, demoniseren, Dhimmitude, dictatuur, discriminatie, Elite, establishment, Eurabië, Europa, gezond realisme, Groot-Brittannië, Hypocrisie, Identitaire Beweging, Illegalen, Immigratie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, Islamkritiek, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Links fascisme, Linkse Kerk, mainstream-media, meningsdictatuur, Moslims, Multiculti, Nationalisme, Overheid, Patriottisme, political correctness, politici, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

10 reacties op De speech van Martin Sellner – voorgelezen door Tommy Robinson

  • Wachteres zegt:

   “De multiculturele samenleving is mislukt”.

   Tot die conclusie kwam Merkel al in 2010. Rutte en Cameron waren het roerend met haar eens.

   En toch gaan ze door met het vormen van zo’n samenleving: Het is nu al 2018!!!

   Daar kunnen we maar één conclusie uit trekken: Dit gebeurt willens en wetens. Ons mooie Europa MOET vernietigd worden.

   Blijkbaar is de haat jegens de Joods/christelijke/humanistische samenleving zo groot dat ‘alles beter is’ dan dat. De islam wordt bewust binnengehaald en wordt in elk opzicht gepamperd.

   Onze ‘elite’ kan weten hoe de islam zich gedraagt in landen waar hij voet aan wal krijgt.

   Een bewuste veroveringsdrang met extreem geweld tegenover andersdenkenden.

   De christenen in het Midden-Oosten worden gruwelijk vervolgd. Het Westen zwijgt als het graf.

   En ondertussen moeten wij ons meer en meer aanpassen en islamiseert de samenleving in een rap tempo.

   Niet-moslimkinderen worden gedwongen een moskee te bezoeken, terwijl het voor de islamitische kinderen blijkbaar niet nodig is om kennis te maken met de verschillende kerken, laat staan een synagoge.

   De zwembaden worden aangepast voor moslimvrouwen en kerstmarkten worden winterfeestmarkten o.i.d.

   De rechtspraak doet er aan mee; voor de wet zijn we blijkbaar niet meer allemaal gelijk.

   En wat nog veel erger is: De vrijheid van meningsuiting gaat eraan. Mensen die openlijk kritiek hebben op de islam en dat willen uiten, mogen in GB niet meer naar binnen, terwijl zeer gewelddadige IS-aanhangers wel terug mogen keren van hun satanisch werk.

   Inderdaad moeten de Britten tot opstand komen en massaal gaan demonstreren.

   Dat er duizenden naar een park in Londen komen om naar Tommy Robinson te luisteren zegt genoeg. Het inzicht is er.

   Ook in Duitsland komt het verzet op gang. Nu Nederland nog ….

   Geliked door 1 persoon

  • Lot zegt:

   Natuurlijke ben je om hier te ‘blijven’ 1:26 minuut. In india heb je niet zo een mooie auto om in te rijden. Dat is natuurlijk een heel goede reden voor immigratie. Net als ik in Arabie een baan aanneem die mij als vrouw 200.000 per jaar oplevert. Niet dus.

   Like

 1. Elisah zegt:

  Een muziekje tussendoor

  Like

 2. Guardiacivil zegt:

  Dat het duivelse gebroed wordt uitgeroeid.

  Like

 3. reageerbuis zegt:

  Het is een uitstekende rede. Dank voor het vertalen en de snelle plaatsing. Uw inzet wordt zeer gewaardeerd.

  Like

 4. Jan zegt:

  GB, Zweden, Duitsland en Frankrijk doen een wedstrijd wie het snelst Afghanistan 2.0 is.

  Like

 5. a s n den haan zegt:

  Een geweldige speech
  Bedankt dat u deze speech heeft vertaald en geplaatst.
  Ik ben geen regelmatige poster maar lees altijd uw artikelen en hoop,
  dat u blijft doorgaan

  Like

 6. Jan zegt:

  Verboden grappen te maken in Little Britain

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s