Gaan we weer: wanbeleid kabinet zorgt voor leegloop bij het Korps Mariniers

Screenshot_155

(Door: Michael van der Galien)

De militairen hebben totaal geen zin om verplicht naar Zeeland te verhuizen.

In het eerste kwartaal van dit jaar zijn er maar liefst 73 leden van het Korps Mariniers vertrokken. Dat bericht de NOS. Dit zijn er 50 meer dan het gemiddelde in voorgaande jaren per kwartaal. Als dit zo doorgaat is het personeelsbestand van het Korps aan het einde van het jaar met maar liefst 10 procent gekrompen.

Tien procent

Van onze elitegevechtseenheid die een grote en belangrijke rol speelt in de meest vreselijke conflictsituaties. Oh ja. Dat is allemaal al erg genoeg, maar het wordt nog problematischer als je beseft dat met name onderofficieren massaal vertrekken. Je kunt andere rangen vrij snel vervangen, maar onderofficieren niet. Het duurt namelijk gemiddeld 5 tot 10 jaar voordat een militair onderofficier wordt.

Lees verder>>>
DDS

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", Krankzinnigheid, Nederland, Overheid. Bookmark de permalink .

9 reacties op Gaan we weer: wanbeleid kabinet zorgt voor leegloop bij het Korps Mariniers

 1. boorzalf zegt:

  “Want, laten we eerlijk zijn: wie wil er nou in Zeeland wonen?” De ratten kolonie Amsterdam daar woon je lekker!! Heerlijk Zeeland, weinig of geen maan aanbidders.
  Het idee zal wel weer afkomstig zijn van een hoge rat binnen defensie, die zal wel in zeeland een mooi villatlje hebben staan. Zo van, dat scheelt weer woon werk verkeer.

  Like

 2. Statler & Waldorf zegt:

  Het leger/landmacht uitkleden en opdoeken om tegelijkertijd een EU-leger op te richten, allemaal voorgekookte Brusselse plannen.

  Geliked door 1 persoon

 3. Steven zegt:

  Let maar op dat er op korte termijn weer een debat komt om de dienstplicht opnieuw te gaan invoeren.

  Like

  • boorzalf zegt:

   Met wie? Met deze lijmsnuivers!!

   Like

  • scherpschutter1943 zegt:

   Liever in de gevangenis dan in militaire dienst. Deze maatschappij is het niet waard om verdedigd te worden. De vijand is al binnen en zit zelfs al in de regering. Sneuvelen voor het vaderland doen anderen maar. Scherpschutter 1943 niet, die heeft z’n portie al te pakken.

   Like

 4. Guardiacivil zegt:

  Het SLOOPKABINET RUTTE III kan straks zichzelf op de borst kloppen van trots………
  als dit land nog verder wordt ondergelopen door migranten en ze nemen het over…….
  macht invloeden zijn door de islam op grote schaal al bezig toegepast te worden.
  Rutte zegt telkens nee, maar let op, alles wat ie doet is ter voorbereiding van de hoogste post in Brussel.

  Like

 5. edwin vissers zegt:

  Het leger is groot genoeg om de elite naar de bunkers te brengen .

  Like

 6. Jan zegt:

  Was een ideetje van Plasschaert

  woensdag 6 februari 2013

  Een meerderheid van de Tweede Kamer is voor de verhuizing van de marinierskazerne van Doorn naar Vlissingen. Woensdagmiddag toonden coalitiepartijen VVD en PvdA zich voor deze verhuizing. En ook van het CDA mag het kabinet doorgaan met de verhuisplannen. De verwachting is, dat het kabinet snel de knoop doorhakt.

  Volgens de voorstanders van de verhuizing is nieuwbouw van een kazerne in Vlissingen op termijn goedkoper dan het renoveren en uitbreiden van de kazerne in Doorn. In Doorn zou ook onvoldoende ruimte zijn. Bovendien speelt mee, dat in Zeeland de afgelopen jaren veel werkgelegenheid verloren is gegaan door het vertrek van rijksdiensten.

  CDA
  Het CDA zei woensdagmiddag aanvankelijk geen steun te kunnen verlenen aan de verhuizing, omdat niet duidelijk was of een verhuizing naar Vlissingen goedkoper zou uitpakken dan in Doorn blijven. Maar na uitleg van de minister over de financiën gaf de partij toch het groene licht

  https://www.omroepzeeland.nl/nieuws/62910/Marinierskazerne-komt-naar-Vlissingen

  Zouden die slome Bijleveld wel eens over uitbreiding hebben nagedacht?

  Er moet iets onzinnigs komen:

  Iets groenlinkserigs, zwevend persoon met hert dat rondstruint

  Debiele autootjes

  Plek voor startuppers, ofwel, bullshitbanen

  En ja, aan de ‘gekleurde mens’ is ook gedacht

  https://www.mkdoorn.nl/onderzoeksscenarios/default.aspx

  Wel geld uittrekken voor de buitenlandse parasieten en shit dat er met subsidie voor in de plaats komt, maar niet voor de mariniers en hun gezinnen
  Ik wil wel eens weten hoe diep de deep state hier in NL is

  Like

 7. Jules Vismale zegt:

  En thans lijkt Zeeland ook te kunnen fluiten naar mariniers, die hen waren toegezegd, en waar zij miljoenen voor betaalden om die daar te huisvesten! blijkbaar wordt Zeeland eveneens, gelijk aan Groningen en Friesland, als een stiefkind behandeld en hopelijk gaan ze daarvoor GEEN uitvreters van “asielzoekers en vluchtelingen” plaatsen!
  En reken maar dat dit weer de nodige afkeer zal oproepen in de regering naar aanleiding van dit artikel:

  ‘Als de overheid zo met ons omgaat, dan kunnen we ons als Zeeuwen beter afsplitsen’

  “Voor zover wij weten komt de kazerne gewoon in Vlissingen. Ik kan me namelijk niet voorstellen dat ze ons zo zouden schofferen.” Verantwoordelijk wethouder Albert Vader is duidelijk niet te spreken over de handelwijze van het ministerie van Defensie.

  Nieuwsuur bericht vandaag dat staatssecretaris Visser van Defensie het kabinet heeft voorgesteld om de marinierskazerne in Doorn niet meer naar Vlissingen te verhuizen. De kosten zouden te hoog zijn en te veel mariniers zouden de verhuizing zien als reden om op te stappen. dus wel eerst een hoop geld stoppen in iets dat beloofd werd en opeens moet worden teruggedraaid?
  Er zou daarmee zo een streep gaan door het besluit, genomen in 2012, om 1800 mariniers naar Vlissingen te verhuizen.

  Vissers voorstel alsnog van de verhuizing af te zien, is vrijdag in de ministerraad op het laatste moment geblokkeerd. Er zou eerst gesproken moeten worden over meer compensatie voor Zeeland.
  Alleen zal Zeeland z zo steeds meer de Nederlandse regering gaan verafschuwen en wantrouwen!

  Geruchten

  “Alle contracten zijn getekend en we hebben altijd op een prettige manier contact gehad met het ministerie van Defensie. Ik vind de huidige gang van zaken bijzonder vreemd en onbeschoft”, zegt wethouder Vader.

  Vorige week gingen de eerste geruchten dat Visser een streep zou zetten door de nieuwe kazerne. Dat er opeens een concrete andere locatie werd genoemd in de berichten vond de wethouder zorgwekkend. “We hebben direct contact gezocht met het ministerie maar we kregen echter geen bevredigend antwoord.”

  Dus schreven de gemeente, de provincie en het waterschap een gezamenlijke brief aan de staatssecretaris en de premier. In die brief vroegen ze om snel duidelijkheid te geven over de status van de kazerneplannen.

  Want wie moet anders die enorme kostenposten gaan terugbetalen? Toch iet de kaboutertjes?

  Gedeputeerde Dick van der Velde wil nog niet op de berichtgeving van vandaag reageren. “De deadline uit die brief verloopt vrijdagavond, dus morgen verwacht ik een bericht”, zegt hij tegen Omroep Zeeland. “Namelijk: maak je niet druk, we houden ons aan de afspraak en komen gewoon naar Vlissingen.”

  Jongeren trekken weg

  Het is voor Zeeland van groot belang dat de kazerne naar de provincie komt. Met de vergrijzing in de provincie kunnen ze nog omgaan, maar de jongeren die wegtrekken bezorgen echt problemen. Ze verlaten Zeeland om te gaan studeren en komen meestal niet terug.

  “Dat komt onder andere doordat er steeds meer overheidsdiensten uit Zeeland vertrekken”, legt Vader uit. Zoals de Belastingdienst en het Kadaster. Dat kostte Zeeland zo’n 1600 banen. “De overheid beloofde ons daarin tegemoet te komen door de kazerne naar Vlissingen te verhuizen. Als ze dit niet doen en de regio dus zo ontzettend in de steek laten, dan kunnen we ons als Zeeuwen beter afsplitsen en ons aansluiten bij België.”

  Compensatie

  In de brief aan de staatssecretaris wijzen de burgemeester, commissaris van de Koning en de dijkgraaf op alle voorbereidende werkzaamheden die al zijn verricht. “Land is onteigend, mensen hebben hun huis moeten verlaten, een camping is verplaatst, er is gesaneerd en de infrastructuur is aangelegd.”
  Wie weet geven ze alles daar nog gewoon terug aan de natuur.

  Bij elkaar is daar al 37,5 miljoen euro aan uitgegeven. Maar met alleen het terugbetalen van deze kosten, is het kabinet er niet. Zeeland loopt jaarlijks 28 miljoen euro mis aan spin-off van de kazerne. Want al die mariniers zouden hun gezinnen meenemen, in Zeeland gaan wonen en daar hun geld uitgeven. “En als je rekent dat de kazerne in 2017 al open zou gaan kun je je voorstellen om wat voor een bedragen dat zou gaan”, zegt Vader.

  De wethouder wacht eerst het besluit van morgen af. “Eerst maar eens horen waar de ministerraad morgen mee komt. Als inderdaad blijkt dat er achter onze rug om van alles is besloten, dan is dat buitengewoon pijnlijk.”
  Dat het kabinet anders gewoon opflikkert met hun mooie beloften aan provincies die ze gewoon niet waarmaken!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s