De doodstraf. Waarover men niet spreekt (deel 4)

Screenshot_151

(Door: Wim van Rooy)

Altijd weer hanteert men in discussies over de afschaffing van de doodstraf het wat loze begrip ‘beschavingsinstrument’. Het legt elke discussie lam als het eenmaal gehanteerd is. Wie tegen de afschaffing is, is dan niet beschaafd, ook al wordt het rechtsgevoel van veel beschaafde mensen toch ernstig verstoord en is hun clichématig en politiek correct denken over de doodstraf vaak à contrecoeur. Het blijkt ook dat in de westerse landen bijna altijd zowat vijftig procent pro is en vijftig procent contra. Betekent één en ander dan altijd dat zowat één helft van de beschaving onbeschaafd is?

Als dat zo zou zijn, kan men toch — met de afschaffing van de doodstraf als beschavingsinstrument voor ogen — onmogelijk van een beschaving spreken, en dat doen we toch lustig. Het ontbreekt hier aan rationele argumenten, want men zou bijvoorbeeld geredelijk kunnen stellen dat de laatste decennia bij bepaalde mensen en bepaalde groepen de morele regressie toeneemt, en dit in de vorm van bijvoorbeeld zinloos of religieus geïnspireerd geweld. Maar het staat chic om deze criminelen en psychopaten niet langs een strenge morele meetlat te leggen. En men kan zichzelf als een edel of nobel mens blijven zien, onaangetast door een kwalijke en opdringerige werkelijkheid.

(Lees hier deel 1, deel 2 en deel 3)

Lees verder>>>
Doorbraak.be

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

8 reacties op De doodstraf. Waarover men niet spreekt (deel 4)

 1. Ome Henk zegt:

  Doodstraf omzetten naar castratie.

  Like

 2. Guardiacivil zegt:

  De elite praat zich telkens “schuldgevoel vrij” en dat is een van de problemen in dit politiek klimaat.
  Daarmee bedonder je jezelf naast het wegkijken van de realiteit.
  Kijk trouwens naar al die BN´ers, als ze iets goeds doen naar de maatschappij dan hebben ze een soort drug ontwikkeld wat ze voldoening geeft…..”kijk mij” en nog het liefst met een camera op zich gericht. En juist dat is valse voldoening. Daarmee geeft deze houding ook nog eens duidelijk aan dat ze er geen barst van snappen.
  Dan is er nog iets wat ik jaren terug tijdens een lezing al eens aangaf……de elite heeft genoeg afleiding voor zichzelf geschapen en blijft daardoor beter in balans en kan er emotieloos van veel zaken afstand nemen.
  De gewone man echter zit er dagelijks in, moet voor zijn verantwoording voor gezin en veiligheid opkomen, dus die windt zich veel vaker op en is emotioneel dagelijks betrokken wat er om hem heen gebeurt. Vandaar dat de doorsnee burger zichzelf verdrinkt in de bagger, voetbal en praatprogramma´s op tv. Dat is het smerig spel van het media park om de burgers zoet te houden.
  De doorsnee burger zal zich denk ik ook eerder voor de doodstraf uitspreken………wat ergens nog een impulsieve reactie kan zijn.
  Beste Wim, heel opmerkelijk was gisteravond een aflevering van Cold Case, waarin een veroordeelde op de tafel lag en zijn eerste spuitje kreeg toegediend. Het team bezig met de strijd tegen de klok om deze veroordeelde van zijn onschuld te bewijzen en de voltrekking van het doodvonnis te stoppen. Uiteindelijk moest er precies klokslag twaalf met man en macht een defibrillator aan te pas komen om hem weer bij te brengen.

  Like

 3. guusvelraeds zegt:

  Wim van Rooy is niet altijd gemakkelijk te lezen. Dat doet niet af aan datgene wat hij te vertellen heeft. Kost wat kost de doodstraf steeds opnieuw voorstellen als zijnde niet humaan is een vergaande vorm van perversie en decadentie. De doodstraf kan op vele manieren toegepast worden en er zijn ook veel onschuldige mensen die onder zeer groot lijden de dood in moeten gaan omdat de psychopaat en herhalingsmoordenaar met ware mens verachting voor de slachtoffers de hand boven het hoofd gehouden wordt. Deze vorm van pervers denken is ontstaan toen het socialistische idee geopperd werd dat de aanwezigheid van misdaad samenhangt met de aanwezigheid van maatschappelijke en economische achterstand. Dat is niet zo maar kost wat kost wil de socialistische progressieve politiek hieraan vasthouden en niet het minst omdat de verwerping hiervan ook zou betekenen dat 150 jaar socialisme (socialisme = communisme) in de prullenbak kan.

  Like

 4. boorzalf zegt:

  Lees dit boek maar eens, kinderen die op gruwelijke wijze zijn vermoord. Dat soort beesten graag de doodstraf. Einde discussie.

  Like

 5. Statler & Waldorf zegt:

  Met de doodstraf is niets mis.
  Van de 100 uitgevoerde doodstraffen blijken er 7 onterecht, dat zijn er uiteraard 7 teveel maar toch ben ik voor de doodstraf.

  En nils gedoe met injecties of andere vage moderne manieren deze ten uitvoer te brengen.

  De guillotine is een prima middel.
  100% effectief.
  Volkomen pijnloos dus humaan.
  Goedkoop.

  Like

 6. Republikein zegt:

  In tijden van oorlog is dit mogelijk, en dat is thans de situatie.

  Like

 7. Pingback: De doodstraf. Waarover men niet spreekt (deel 5) | E.J. Bron

 8. Pingback: De doodstraf. Waarover men niet spreekt (deel 6) | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s