Amerikanen waarschuwen Palestijnse leiding

Screenshot_18

(Vertaling: E.J. Bron)

Het geduld van de Amerikanen met de leiding van de Palestijnse Autoriteit is bijna op. Sinds de Amerikaanse president Donald Trump in het Witte Huis zit, zijn de Amerikaans-Palestijnse betrekkingen gespannen. Trump´s duidelijke affiniteit met Israël en zijn ontbrekende bereidheid om de schandelijke eisen en aanspraken van de Palestijnse leiders te tolereren, zijn voor de meeste Israëli´s een frisse wind.

Israel Heute

Het is duidelijk dat de Palestijnse Autoriteit dat anders ziet. De chef van de Palestijnen, Mahmoud Abbas (foto), is zo kwaad op de regering van Trump, dat hij Amerikaanse diplomaten persoonlijk beledigt. Tijdens een bijeenkomst met vooraanstaande Palestijnse leiders noemde hij de Amerikaanse ambassadeur in Israël, David Friedman, een “hondenzoon” vanwege diens persoonlijke opvattingen met betrekking tot de Israëlische “nederzettingen” in het Bijbelse kernland van Judea en Samaria.

Een dag daarna waarschuwden ambtenaren van het Witte Huis en het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken Abbas en zeiden dat hij zijn vijandige manier van spreken achterwege zou moeten laten.

“De commentaren van president Abbas waren ongehoord en weinig behulpzaam”, zei de woordvoerster van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, Heather Nauert. “Wij roepen de Palestijnse Autoriteit er nadrukkelijk toe op haar inspanningen erop te concentreren het leven van de Palestijnse bevolking te verbeteren en vaart te zetten achter de vredesinspanningen. De Amerikaanse regering blijft volledig verbonden aan deze doelen.”

Het Amerikaanse Congres zal de komende dagen stemmen over een wetsontwerp dat voorziet in aanzienlijke verlaging van de Amerikaanse hulp aan de Palestijnse Autoriteit, die diezelfde Palestijnse Autoriteit volgens Trump door goed gedrag en de bereidheid om vrede te sluiten met Israël zou moeten verdienen.

De wet werd genoemd naar de twee jaar geleden bij een aanslag in Israël vermoorde Amerikaan Taylor Force. Met deze wet willen de VS graag een einde maken aan de Palestijnse betalingen aan terroristen en hun families. Zolang deze betalingen niet gestopt worden, zullen de Amerikanen geen hulpgelden meer aan de Palestijnen overmaken. Hiervan zijn echter drie terreinen uitgesloten, waarbij de hulpgelden ook rechtstreeks betaald blijven worden: tot $ 5 miljoen voor de watervoorziening, hulp voor ziekenhuizen in het oosten van Jeruzalem en inentingen voor kinderen tot een bedrag van een half miljoen dollar per jaar.

Bron:
www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", Barbarisme, Donald Trump, gezond realisme, Israël, Terrorisme, VS. Bookmark de permalink .

9 reacties op Amerikanen waarschuwen Palestijnse leiding

 1. paulzwueste zegt:

  Heil Trump!!!

  Like

 2. VarAway zegt:

  ” President ” Abbas?
  12 jaar ” regeren ” in Judea & Samaria zonder kiezers mandaat?
  Zoals wijlen Abba Eban reeds zei: Palestinians never miss an opportunity to
  miss an opportunity….( repeat & rinse ).
  Nog steeds van kracht, deze uitdrukking!

  Like

 3. Guardiacivil zegt:

  Wedden dat die moslims gaan frauderen met de vrijgestelde projecten zoals water en ziekenhuizen?

  Like

 4. Harry zegt:

  Goeie zet van Trump !
  Maar waarom zou je die Palestijnse rotzakken wél helpen met watervoorziening ,
  ziekenhuizen en inentingen ?
  Zodra ze elf jaar zijn worden het aankomende terroristen , op hun vijftiende zijn ze moordrijp .
  Waarom zou je ze opkweken tot dat stadium ?
  Waarom niet het kwaad in de kiem smoren ?

  Geliked door 1 persoon

 5. Cathja zegt:

  Respect voor Trump! Geen woorden, maar daden. Hier heeft Israël tenminste iets aan.

  Like

 6. Claudia M. zegt:

  Hopelijk staat de heer Friedman ver boven deze uitspraak… De Palestijnse bevolking moet onderhand ook eens verteld worden waar al die miljarden aan hulp zijn gebleven. Het bedrag dat heertje Arafat bij overlijden op zijn privérekening had staan, ik meen 1,4 miljard, tart iedere beschrijving.

  Tijd om alle vorm van hulp in contanten te stoppen; hooguit nog voeding als er zich een natuur catastrofe heeft voorgedaan. Verder moeten ze het nu echt zelf gaan doen, anders worden al deze mensen nooit zelfredzaam! Niet zelfredzaam betekent een stervend ras en zo hoort het te zijn in de natuur en omdat de mens het meest vernietigende dier op deze aardkloot is, kan het ook best een onsje minder…

  Like

 7. guusvelraeds zegt:

  “Wij roepen de Palestijnse Autoriteit er nadrukkelijk toe op haar inspanningen erop te concentreren het leven van de Palestijnse bevolking te verbeteren en vaart te zetten achter de vredesinspanningen.

  Gaan ze nooit doen, het welzijn van het na 1948 uitgevonden Palestijnse volk verbeteren. Dat wat zij het Palestijnse volk noemen is slechts een tool. Een instrument om Israël te vernietigen zoals de islam dat opdraagt. Als het ooit zover komt zal het gebied dat nu Israël is gewoon verdeeld worden tussen Egypte, Syrië en Jordanië. Er zal nooit een Palestijnse staat komen en voor de bevolking die nu in Samaria en Judea woont is het beter en een zegen als ze ingelijfd worden bij Israël en op termijn het Israëlische staatsburgerschap krijgen. De bewoners van de vluchtelingen kampen moeten opgenomen worden in de Arabische wereld want het is de Arabische wereld die de vluchtelingen kampen opgericht en in stand gehouden heeft met hulp van activistisch antisemitisch westerse handlangers.

  Geliked door 2 people

  • hendrikush zegt:

   De arabier die de mensenrechtencommissie van de verenigde naties voorzit heeft onlangs weer vijf resoluties aangenomen die Israël veroordelen.
   Tijd om ook in de UN grote schoonmaak te houden.

   Like

   • Nemesis zegt:

    De VN heeft geen bestaansrecht meer, opheffen dat zooitje. De VN doet allang niet meer waar ze voor opgericht was.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s