Tweede migrantengolf uit Afrika op komst: familieleden maken reclame voor Europa

Screenshot_23

(Vertaling: E.J. Bron)

Tussen 2010 en 2017 vroegen bijna een miljoen mensen uit de sub-Sahara regio van Afrika asiel aan in Europa. Deze mensen maken reclame in hun landen van herkomst, zodat er steeds meer mensen naar Europa zullen komen.

epoch times

Sinds 2010 neemt de migrantenstroom uit Afrika naar Europa toe – vooral uit de landen ten zuiden van de Sahara. Volgens het “Pew Research Center” (PEW) waren het tussen 2010 en 2017 bijna een miljoen mensen uit deze regio die asiel vroegen in Europa.

Veel mensen uit de sub-Sahara regio in Afrika zouden graag emigreren

Het zou moeilijk zijn om te zeggen of deze trend in dezelfde omvang zou aanhouden, schrijft de schrijver van het onderzoek, Phillip Connor. Maar één ding zou duidelijk zijn: veel mensen uit landen van de sub-Sahara zouden graag emigreren als ze de kans zouden krijgen. Daar kwam het PEW achter in een peiling, die het centrum in vijf van de tien landen van de sub-Sahara organiseerde waar de meeste migranten in Europa vandaan komen. Bovendien werden mensen in Tanzania geënquêteerd.

Meer dan een derde deel van de geënquêteerden gaf zelfs aan dat ze al van plan zijn de komende vijf jaar te emigreren. Daartoe behoren mensen uit Senegal, Ghana en Nigeria. Daarbij gaat de voorkeur uit naar de VS of Europa.

In totaal leven er ongeveer 390.000 mensen uit Nigeria in Europa, 310.000 zijn afkomstig uit Zuid-Afrika, 300.000 uit Somalië, 270.000 mensen uit Senegal, 250.000 uit Ghana, 220.000 uit Angola en 180.000 uit Kenia. Uit de Democratische Republiek Kongo en uit Kameroen kwamen elk 150.000 mensen en 140.000 uit Ivoorkust.

Deze tien landen vormen de grootste migratiegroepen uit de sub-Sahara regio van Afrika in Europa. Er zijn echter ook veel migranten uit Eritrea, Somalië en andere landen.

In het jaar 2017 was 72% van de migranten uit deze regio overwegend over vier landen in Europa verdeeld: Groot-Brittannië (1,27 miljoen), Frankrijk (980.000), Italië (370.000) en Portugal (360.000).

Reclame van vrienden en familieleden

Maar waarom verlaten de zwarte Afrikanen hun thuislanden? De belangrijkste factor zijn vrienden en familieleden in Europa, die de mensen motiveren om te emigreren en ook financieel ondersteunen, aldus het PEW.

Landen, waarin al veel migranten uit landen van de sub-Sahara leven, zullen in de toekomst met een tweede migrantengolf rekening moeten houden.

Werkloosheid en bevolkingsgroei

Een andere belangrijke factor zijn de om zich heen grijpende werkloosheid en de lage lonen, staat er in het onderzoek. Voor dit probleem zou geen snelle oplossing bestaan.

Bovendien neemt de bevolking in de sub-Sahara regio heel snel toe. Volgen actuele schattingen zal de bevolking in Afrika tot 2050 met een aantal van 2,5 miljard mensen meer dan verdubbeld zijn.

Ieder jaar stromen er tien tot twaalf miljoen jonge Afrikanen de arbeidsmarkt op. Er zijn echter maar 3,5 miljoen nieuwe banen – en deze discrepantie zal ieder jaar groter worden. Velen zien in de emigratie hun kans om aan dit probleem te ontsnappen.

Tot 2050 meer dan 140 miljoen “klimaatvluchtelingen”

Behalve de werkloosheid en de bevolkingsgroei zou ook de klimaatverandering een reden zijn waarom veel mensen in de nabije toekomst hun thuisland zouden verlaten.

Alleen al in de sub-Sahara regio zouden dat 86 miljoen mensen kunnen zijn die voor de gevolgen van de klimatologische veranderingen zouden vluchten, waarschuwde de Wereldbank in een afgelopen maandag gepubliceerd onderzoek.

In zijn bericht wijst de Wereldbank op gevolgen van de klimaatverandering en op de teruggang van de landbouwproductie, de waterschaarste en de stijging van de zeespiegel. “Iedere dag wordt de klimaatverandering een grotere economische, sociale en existentiële bedreiging”, waarschuwt Kristalina Georgieva van de Wereldbank.

De klimaatverandering zou al onstuitbaar een “motor voor migratie” zijn geworden, verklaarde ze. Het zou gaan om individuele personen, families of ook hele gemeenschappen, die op zoek zouden zijn naar plekken met betere levensomstandigheden.

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Integratie", "omvolking", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, Afrika, asielwaanzin, Barbarisme, cultuurrelativisme, Demografie, Eurabië, Europa, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Islamisering, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse Kerk, Moslims, Multiculti, nieuw fascisme, propaganda, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

36 reacties op Tweede migrantengolf uit Afrika op komst: familieleden maken reclame voor Europa

 1. abouneenee zegt:

  onwenselijk, punt

  Like

 2. Gerrit zegt:

  Kunnen wij al die mensen hebben en helpen!!!!
  Nee dat kan niet!!!
  Als zouden ze nu hulp accepteren om het land vruchtbaar te maken, zijn we al een heel eind.
  Plus voorlichting en voorbehoedsmiddelen zou ook wat helpen.
  Waarom zien ze dat niet in!!
  Dus toch te dom om te poepen waarschijnlijk.
  Zucht!!!!

  Geliked door 1 persoon

 3. Cathja zegt:

  Dan zou er ook eens werk gemaakt moeten worden van gezinsplanning, oftewel geboortebeperking. Als die Afrikaners zich in dit tempo blijven vermenigvuldigen, dan is onze planeet straks voor niemand meer leefbaar. Als een zwerm sprinkhanen komen ze op ons af, en daar is ons werelddeel niet op voorbereid. Hongersnood zal dan ook in Europa het geval zijn.

  Ik begrijp nog steeds niet waarom wij ondersteunende programma’s opzetten om moeders aan gezonde baby’s te helpen, terwijl deze vrouwen zouden moeten beseffen dat elke mond gevoed moet worden.
  Inzetten op gezinsplanning/geboortebeperking is daarom van levensbelang. Daar horen we bijna nooit iemand openlijk over praten. Het is beslist niet nodig dat iedere vrouw gedurende haar vruchtbare leven een maximum aantal kinderen op de wereld zet! Het is zelfs zeer onwenselijk!

  Tijd voor voorlichting en handelend optreden op dit gebied.

  Geliked door 2 people

  • I.K. Bennurklaarmee zegt:

   *Liked*

   Like

  • Margareta zegt:

   Hoeveel kinderen door de vrouwen in dit soort landen op de wereld worden gebracht hangt niet van de vrouwen af, want ze zijn ondergeschikt aan de mannen. Het is misschien ook niet zo dat de mannen al deze kinderen willen of bewust plannen, maar de enorme paringsdrang van ze gaat boven alles en gezien er geen voorbehoedsmiddelen aanwezig zijn, laten zij het door de natuur regelen ongeacht of zij voor de nakomelingen wel of niet voldoende eten hebben.

   Like

   • Cathja zegt:

    @ Margareta

    Ik denk dat ik niet volledig genoeg geweest ben met mijn reactie. Dat deze mannen geen voorbehoedsmiddelen voorhanden hebben is geen reden om zich dan maar voort te planten zoals de dieren. Ik heb wel eens filmpjes gezien over voorlichting aan jonge Afrikaanse mannen, waarin hen werd uitgelegd hoe een condoom werkt, maar de heren willen er gewoon niet aan. Ze doen er lacherig over en lopen dan weg.
    En verder ligt de oorzaak van overbevolking in Afrikaanse landen in het feit dat mannen er meerdere vrouwen op na (mogen) houden.

    Als u het heeft over paringsdrang, dan vraag ik me af of deze mannen wel begrijpen dat je niet de hele dag met voortplanting bezig kunt zijn. Als je meerdere vrouwen op seksueel gebied ‘moet onderhouden’, dan is het niet gek dat de wereld waarin zij leven in sneltreinvaart onleefbaar wordt vanwege het hoge aantal geboorten, en omdat er domweg geen voedsel genoeg is voor enkele miljarden mensen!

    Als wij deze primitieve mensen naar Europa zouden halen omdat Europa zogenaamd op termijn niet voldoende arbeidskrachten meer zou leveren, dan verarmt Europa zienderogen met hun komst. Want ook in de ‘beschaafde wereld’ zullen ze zich op hun eigen primitieve wijze gedragen. Duidelijke voorbeelden hiervan zijn te vinden in de beelden die we binnen krijgen van asielzoekers uit Somalië, Eritrea etc. Deze mensen passen qua levensstijl gewoon niet in een moderne wereld. Ze begrijpen onze leefstijl niet, maar wensen zich ook zéker niet aan te passen.

    Daarin schuilt het probleem.

    Geliked door 1 persoon

   • Daiyu-ninja zegt:

    Margareta zegt:
    24 maart 2018 om 15:14

    Het is misschien ook niet zo dat de mannen al deze kinderen willen of bewust plannen, maar de enorme paringsdrang van ze gaat boven alles…………………………………………

    Het lijken net bonobo’s aapjes. Die zijn ook de hele dag bezig met seks.Kijk maar.

    Like

  • Tistochwat zegt:

   @ Cathja 23 maart 2018 om 22:35

   Helemaal mee eens!
   Dat gebiets om geld zodat elk zwart baby-Afrikaantje kan overleven is het stomste wat je kan doen.
   Dan barsten ze daar in Afrika straks helemáál uit hun voegen met al die nieuwe ‘hongerlijders’ erbij.
   Ik begrijp het trouwens niet. Als het een dier slecht gaat, plant het zich niet voort (als er bijv. te weinig voedsel is) maar een ‘hongerende’ neger fokt gewoon door (rara hoe kan dat?) en er komen er steeds meer bij, die wij uiteindelijk ten koste van onszelf aan de vreet moeten houden.

   Like

 4. boorzalf zegt:

  “In zijn bericht wijst de Wereldbank op gevolgen van de klimaatverandering” DIT IS DE GROOTSTE ONZIN.

  Geliked door 1 persoon

  • boorzalf zegt:

   60 miljoen afrikaantjes nodig??? De jeugd van europa zit werkloos thuis. En alles wordt geautomatiseerd. Dus minder mensen die in de toekomst die nodig zijn.

   Geliked door 1 persoon

  • Cathja zegt:

   @ boorzalf op 23/3

   Dit is de grootst mogelijke onzin! Als er dan zoveel meer mensen noodzakelijk zijn, maak dan het belastingklimaat in ons land (en in andere Europese landen) zodanig gunstig dat mensen bereid zijn om meer kinderen te krijgen. Wat moeten we met Afrikaners die een lager IQ hebben en veel werk niet eens kunnen doen, plús een arbeidsmoraal hebben om op te schieten?

   Mieter toch op met die stomme fratsen!

   Geliked door 1 persoon

   • Steven zegt:

    De oudere autochtonen die in de bijstand zitten worden van hun nest gelicht om te gaan werken…en het asieltuig (20+) blijven goedkeurend door de gemeentes in hun nest liggen. En als ze al aan het werk gestuurd worden zorgen ze er wel weer voor dat ze door het vele ‘ziek’ zijn weer worden weg gestuurd. Of ze mogen een of andere opleiding doen waardoor ze wederom niet hoeven te werken.

    Geliked door 1 persoon

   • Margareta zegt:

    Helemaal gelijk. Helaas geen van alle regeringsleiders in West Europa heeft dat kunnen bedenken. In plaats van gezinsondersteuning werd er steeds meer en meer bezuinigd op voorzieningen zoals kinderopvang of een betere arbeidsklimaat voor vrouwen te garanderen, waardoor zij moesten kiezen tussen werk en kinderen. De investering of beter gezegd de niet gemaakte investering geven ze nu tienvervoudigd uit voor de opvang en de zogenaamde integratie van analfabeten die ons verachten, onze wetten aan hun laars lappen, de Europeesche bevolking intimideren en uit dankbaarheid Europa naar God helpen.

    Geliked door 1 persoon

   • Tistochwat zegt:

    @ Margareta 24 maart 2018 om 15:35

    Helemaal gelijk. Helaas geen van alle regeringsleiders in West Europa heeft dat kunnen bedenken.

    Het gaat juist prima volgens plan.
    De ‘regeringsleiders’ zullen er geen toastje kaviaar minder door nuttigen.
    En de privéjets staan straks volgetankt klaar om te vluchten.

    Like

  • Daiyu-ninja zegt:

   boorzalf zegt:
   23 maart 2018 om 23:09
   ………………………………………………………………………………………………………………………
   Wat een leugens. We zien nu al dat de nieuwe nederlanders bijna geen opleiding hebben gehad en veelal in de bijstand zitten
   Ze hebben het te druk met kontjeomhoogwerpen om te kunnen werken en leren.

   Like

 5. Yvonne zegt:

  Zag pas ergens een kaartje van Afrika met daarin als voorbeeld Europa getekend, heel Afrika past niet in Europa, Afrika is vele malen groter

  Like

 6. boorzalf zegt:

  (Even iets anders)
  De meeste mensen begrijpen wel dat niet iedere krant of TV-zender overal ter wereld verslaggevers in dienst kan hebben. Wat de meesten echter niet beseffen is dat ‘het nieuws’ zoals u dat op het NOS- of RTL journaal hoort, of op NU.nl leest, voor het overgrote deel afkomstig is van slechts drie internationale persbureaus, te weten Associated Press (AP), Reuters, en Agence France Press (AFP). En laten deze persbureaus nu net gecontroleerd en aangestuurd worden door de CIA. Dacht u werkelijk dat u van de NOS of RTL ‘objectief’ nieuws te horen krijgt over Rusland, Syrië en de massa immigratie? Vrijwel het enige dat ze doen is het napraten en verspreiden van propaganda zoals die door de Amerikanen wordt opgesteld.

  Like

 7. jungleelephant zegt:

  Gloeiende,gloeiende…..!Nog meer parasieten,verkrachtingen,berovingen,moorden,vieze ziektes,geweld!Het wordt donker hier,op alle fronten!Zit u hier op te wachten?Nee?Kom dan eindelijk eens uit die stoel,.veeg het Binnenhof schoon,leg het land plat,zonder allerlei goedkope smoesjes om dat niet te doen!

  Geliked door 1 persoon

 8. Johan zegt:

  Aan iedere vrouw in Neuq-Afrika, die zich laat steriliseren, moet 200 euro gegeven worden.
  Zie het als een zinvolle vorm van “ontwikkelingshulp”
  Elke ander vorm van “ontwikkelingshulp” dient afgewezen te worden, want bodemloze put.

  Geliked door 1 persoon

 9. BertG. zegt:

  Die gasten hebben de hele dag de Afrikaanse versie van dit liedje op hun koptelefoon staan.
  Dat is de reden waarom ze allemaal hier willen zijn.

  Geliked door 1 persoon

 10. hendrikush zegt:

  Dit is niet nieuw; we moeten ons individualistische beeld van de Afrikaanse vluchteling aanpassen.
  De vluchtelingen komen uit de middenklasse van hun land. De arme mensen kunnen de hoge kosten van een vlucht niet betalen; de rijke mensen hebben weinig aandrang om te vluchten.
  De vluchtelingen worden gestuurd door hun familie die de kosten draagt. Als ze eenmaal hier zijn moeten ze dat terugbetalen; met geld of door andere familie hierheen te halen.
  Vluchtelingen zijn geen eenpitters, ze zijn de voorhoede voor de rest van de familie.
  En hoe groter de diaspora in het Westen, hoe makkelijker het voor nieuwe vluchtelingen is om ook hierheen te komen.

  Geliked door 1 persoon

 11. BertG. zegt:

  De woning naast mij staat eind van de maand leeg.
  Ik hou mijn hart vast met ze er in gaan stoppen.
  Tot op heden blijven wij behoorlijk bespaart hier in de buurt van alle ellende.
  Maar dat kan zomaar afgelopen zijn met wat ze allemaal naar binnen slepen.
  De Nederlanders maken geen schijn van kans meer op een woning tegenwoordig.

  Geliked door 3 people

 12. Elisah zegt:


  Eer gambiaan zou uitgezet worden….

  Geliked door 1 persoon

 13. Anneke zegt:

  Europa BARST zéér binnenkort uit z’n voegen. Wij kunnen NIET héél Afrika onderdak bieden. De islamitische tsunami wordt ontembaar….En buigen zij voor onze normen en waarden ??? NEE…oh, wat overkomt ons westerlingen ‘straks’ nog meer???
  Europa, neem ISRAEL als LEVEND voorbeeld en ogen en oren zullen geopend (kunnen)worden???/!!! Het bedrog van de Evil Union openbaart zich toch ‘vlotter’…De naoorlogse NSB-bende valt door de mand.

  Like

 14. assepoester zegt:

  jaaaa maak je borst maar nat alle huizen in de sociale woningbouw zal bevolkt raken met islam en afrika en roemeen enzovoort ik kies lekker een 55 plus woning gewoon omdat het kan nu!Ben net jarig geweest hihi!Hopenlijk heb ik dan rust en een 55 jarige asielzoeker kan ik ook nog wel aan!Mocht die weer naast of boven of onder me komen wonen!!!Getver!Wat moeten we toch veel pikken door de europese unie rot maar op europese unie!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s