Alexander Gauland´s antwoord op de regeringsverklaring van Merkel

 

(Vertaling: E.J. Bron)

Op 21 maart gaf de oude en nieuwe Duitse bondskanselier Angela Merkel aan het begin van haar vierde ambtsperiode haar regeringsverklaring ten beste. Als grootste oppositiepartij had de AfD het recht om daar direct op te antwoorden. Dat nam Alexander Gauland op zich, de landelijk woordvoerder en fractievoorzitter van de AfD. Hieronder de vertaling van zijn rede:

Meneer de president! Dames en heren! Beste collega´s!

In de Duitse bioscopen draait op dit moment de film “The Darkest Hour” over de Engelse oorlogspremier Winston Churchill. Het is een leerfilm over de kracht van het woord in een bijna uitzichtloze situatie, toen Engeland zich met bijna lege handen en slechts hartstochtelijke woorden moest verdedigen. Het komt niet bij me op om mevrouw de bondskanselier met de over meesterschap over de taal beschikkende Winston Churchill te willen vergelijken, maar een beetje meer pathos, een beetje meer diepgang of ook datgene dat Helmut Schmidt ooit kritisch “visie” heeft genoemd, zou ik graag gewild hebben, beste meneer Lindner (die er iets tussendoor had geroepen).

Want u beweert immers opnieuw een gespleten samenleving te willen verzoenen, ook met de kracht van de toespraak – de niet meer zo heel grote coalitie zogezegd als smeermiddel ter integratie van de dagelijks aankomende nieuwkomers in de gemeenschap van de al langer hier levenden. Van Duitsers, mevrouw de bondskanselier, was bij u al lange tijd geen sprake meer en in de geschreven tekst heb ik het niet gevonden. Maar u hebt voor het eerst weer van Duitsers gesproken. Dat is het succes van de AfD.

Ja, ik weet het, eenmaal in de regeerperiode zweert u een eed. En die herinnert u aan de verplichting schade van het Duitse volk weg te houden. Dat u dat vanuit ons oogpunt niet doet, bewijzen de coalitieonderhandelingen. De massa-immigratie, mevrouw de bondskanselier, gaat ongebreideld verder. Een bovengrens, ooit geëist door uw minister van Binnenlandse Zaken, is er niet. Alleen het toeval en de weersomstandigheden op de Middellandse Zee beslissen over het aantal nieuwkomers.

“Heerschappij van het onrecht” heeft uw minister van Binnenlandse Zaken het eens genoemd en wordt daarin door een Duitse rechtbank, het hoogste gerechtshof van de deelstaat Rheinland-Pfalz in Koblenz, bevestigd, dat in zijn motivering van haar uitspraak van 14-02-2017 de opmerkelijke zinnen schreef – ik citeer met toestemming van de president:

“Weliswaar heeft de betrokkene zich door zijn illegale binnenkomst in de Bondsrepubliek strafbaar gemaakt. Op dit terrein is de orde van de rechtsstaat in de Bondsrepubliek echter sinds ongeveer anderhalf jaar buiten werking gesteld en de illegale binnenkomst op Duits grondgebied wordt momenteel in feite niet strafrechtelijk meer vervolgd.”

Dames en heren, mevrouw de bondskanselier: rechtsbreuk als permanente toestand – en geen einde in zicht!

Als ik naar uw coalitieakkoord kijk en denk aan de hartstocht waarmee verbazingwekkend genoeg vooral sociaaldemocraten het nareizen van familie van subsidiair beschermde mensen, dus van mensen die geen permanente verblijfsvergunning hebben, doorgedrukt hebben – duizend per maand plus extra zware gevallen – dan vraag ik me af welke verkoopster in Dresden of arbeider aan de lopende band in Wolfsburg daar ook maar het geringste belang bij heeft. Maar u moet het immers weten voor wie u politiek bedrijft.

Noch in de verkiezingscampagne noch in het coalitieakkoord spelen daders, mes-moorden en verkrachtingen een rol, ook niet het feit dat het criminaliteitspercentage onder migranten aanzienlijk hoger is dan onder autochtonen, ook niet de waanzinnige kosten – die worden helemaal niet genoemd – van de illegale immigratie van € 50 miljard jaarlijks, die het Instituut van de Duitse Economie heeft berekend. In dit land, waarin u goed en graag leeft, mevrouw de bondskanselier, krijgt een Syriër met twee vrouwen en zes kinderen in Pinneberg een compleet huis en royale uitkeringen cadeau, terwijl steeds meer Duitsers dakloos worden – alleen al hier in Berlijn zijn het er 6000 –, steeds meer pensioengerechtigden verarmd zijn en hun eten bij de voedselbank moeten halen. En als dat dan niet past, moeten de vrijwilligers van de voedselbanken zich ook nog laten uitschelden – zoals onlangs in Essen.

Ja, mevrouw de bondskanselier, de samenleving valt uit elkaar. U hebt zelf op tv gewaarschuwd voor No-Go-Areas. U hebt gezegd – ik citeer u: Zulke ruimtes zijn er. Die moet men dan ook bij de naam noemen en er iets tegen doen.” Wie, als ik vragen mag, is “men”, mevrouw de bondskanselier?

De gevolgen van uw politiek van open grenzen halen u echter niet alleen in de binnenlandse politiek in; want niemand in Europa wil de gevolgen van deze politiek dragen. Terecht zeggen Polen, Hongaren, Slowaken, Tsjechen: wanneer mevrouw Merkel mensen naar Duitsland haalt, gaat ons dat niets aan. Wij hebben ze niet uitgenodigd. En deze volkeren en hun staatslieden hebben gelijk. Het zelfbeschikkingsrecht van een volk omvat uiteraard ook het recht om te bepalen met wie men wil samenleven en wie ik in mijn gemeenschap opneem. Er bestaat geen plicht tot verscheidenheid en bontheid. Er bestaat ook geen plicht om mijn staatsgebied te delen met vreemde mensen.

Door steeds opnieuw te proberen, mevrouw de bondskanselier, de fouten van uw politiek op de hals van anderen te laden, splijt u Europa. Meneer Tusk bent u op deze manier al kwijtgeraakt, anderen zullen volgen. Dat ruïneert echter al in beginsel uw aanspraak de Europeanen te verenigen. En omdat in de wereld van staatsbelangen niets gratis is, moet u nu de heer Macron heel ver tegemoetkomen – met alle financieel politieke onverteerbare zaken, die uiteindelijk uitdraaien op een transferunie met nieuwe Duitse lasten.

U hebt zichzelf, mevrouw de bondskanselier, in Europa zo ver geïsoleerd met uw vluchtelingenpolitiek, dat u dankbaar moet zijn wanneer de Franse president uw financiële offers genadig in ontvangst neemt. Duitse belangen, dames en heren, dient dat al lang niet meer. Maar wij volgen immers ook geen Duits belang, maar een imaginair Europees belang – wie dat ook definieert.

En zo kan men de bondskanselier en haar nieuwe minister van Buitenlandse Zaken maar aan één waarschuwing – ja, lacht u dadelijk maar! – van Otto von Bismarck herinneren, die ooit vaststelde: Ik heb het woord ´Europa´ altijd gevonden in de mond van die politici, die van andere machten iets eisten wat ze in hun eigen naam niet durfden eisen…” Misschien kunt u uw collega, president Macron, eens naar dit citaat vragen.

Dames en heren, ook als u het anders ziet: er is in de buitenlandse politiek gewoon niet zoveel veranderd sinds de dagen van Bismarck, en daarom kun je daar heel goed aan herinneren. Dank u.

Bron:
https://juergenfritz.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in AfD (Alternative für Deutschland), Duitsland, gezond realisme. Bookmark de permalink .

17 reacties op Alexander Gauland´s antwoord op de regeringsverklaring van Merkel

 1. Karel Dokter zegt:

  Hier is de bijdrage van AfD-lid Gottfried Curio van gisteren:recht voor z’n raap.
  Quote: Masseneinwanderung heisst Messereinwanderung.

  Geliked door 5 people

 2. Wachteres zegt:

  SChITTEREND! BRAVO AFD! BIS!

  Mijn weekend is weer goed.

  Geliked door 4 people

 3. Henk.V zegt:

  Wat een fantastische, logische en vernietigende reactie geeft Alexander Gauland op de regeringsverklaring van Angela Merkel. Zijn welsprekendheid maakt mij totaal ENTHOUSIAST. ”Sie haben es geschafft, Herr Gauland!”: U hebt Merker (en haar krankzinnige politiek) totaal in haar hemd gezet. .
  Nog niet eerder werd in de Duitse Bondsdag een regeringsleider zou efficiënt vernietigd.
  Ik vrees echter, IM Erika’s karakter enigszins begrijpend, dat zij net zal doen of haar neus bloedt. Zij wil haar karwei afmaken.HOE DAN OOK. en daarna zal ze wel een keer definitief uitwijken naar haar huis in een Zuid-Amerikaans land .
  Maar een ding is nu wezenlijk anders geworden: De rede van Gauland werd op TV uitgezonden en ongetwijfeld door heel veel mensen bekeken en aangehoord.

  Geliked door 4 people

 4. ReaGluurder zegt:

  Even een korte reactie; Toptoespraak, gelardeerd met voor de Gutmenschen oorverdovend applaus!

  Geliked door 1 persoon

 5. Taljaard zegt:

  De AfD beschikt over een aantal zeer getalenteerde, hoog opgeleide en charismatische mensen, bij wie de rest van de Bundestag bleekjes afsteekt. Wanneer je een Gauland of een Curio hoort is het alsof Franz Joseph Strauss en Konrad Adenauer uit hun graf zijn opgestaan, maar dan met een extra dimensie van geleerdheid erbij. Klasse!
  Deze partij heeft de toekomst en gaat groot worden.

  Geliked door 2 people

  • spoorinmiddelsbijster zegt:

   Ik hoop van harte dat u helemaal gelijk krijgt.

   Like

   • Taljaard zegt:

    @spoormiddelsbijster
    De Duitse democratie is een stuk meer solide dan de Nederlandse.
    Daar heeft men na de catastrofale Tweede Wereldoorlog en de kater van de Weimar Republiek wel voor gezorgd. Daarom kan een partij als de AfD daar ook niet worden genegeerd of op een zijspoor worden gerangeerd met een beroep op een stokoude en aan alle kanten rammelende grondwet uit 1848 zoals dat in Nederland wel het geval is.
    Wanneer de AfD zich gewoon aan de wettelijke regels houdt zorgt diezelfde solide Duitse democratie er vanzelf voor dat zij haar opmars kan voortzetten.

    Like

 6. koddebeier zegt:

  Ach, Merkel en haar rapalje hebben zo’n dik boord voor hun koppen dat het toch niet door dringt.

  Like

 7. Helena zegt:

  Briljant!!!

  Like

 8. Guardiacivil zegt:

  En vervolgens het grove geschut in stelling brengen.

  Like

 9. ReaGluurder zegt:

  Doemscenario?? De geschiedenis herhaalt zichzelf; In ons buurland breekt een burgeroorlog uit. De moslims slaan op de vlucht. Kunnen maar 1 kant op, naar het Westen, Nederland, België. Frankrijk zal zijn grenzen dichthouden, maar in barmhartig Nederland / België staan de WelkomWelkomkoortjes bij de grens. Doemscenario?

  Like

 10. Taljaard zegt:

  @ReaGluurder
  Wanneer dat gebeurt zullen de Duitsers ze echt niet zomaar laten ontkomen.
  Die gaan zulke mossels ”grundlich”, consequent, hoogst professioneel en efficient arresteren, doorlichten en bij gebleken wangedrag opsluiten. Duitsland is geen Rwanda of Afghanistan en de ”Ordnung der sein muss” zal snel worden hersteld.
  Als er een stel van die rel- en terreurmossels naar Nederland zijn gevlucht wordt er netjes en ”bitte sehr” om hun uitlevering gevraagd. En wat denk je wat ze dan in Den Haag zullen doen?

  Like

 11. Wachteres zegt:

  Frauke Petry, sagt Merkel so richtig die Meinung und die spielt nur mit Ihrem Handy statt zuzuhören!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s