De Ollongren van zijn tijd

Screenshot_37

(Door: “bozeoudeman”)

Ik was eigenlijk voornemens voor een tijdje te stoppen, of misschien wel voorgoed, omdat ik niet geloof dat mijn schrijfsels veel zoden aan de dijk zullen zetten. Een artikel over een in mijn ogen arrogant persoon deed mij anders besluiten. Haar vijanddenken had zij achter zich gelaten, zo meldde zij voldaan op een krantenpagina. Geweldig! 

Zij was zich, wellicht in het zicht van hemel, de hel of het nirwana, gaan beseffen dat ook mensen die anders denken dan zij en haar heildenkers heel misschien ook het recht hadden gehoord te worden of iets in die zin. Niet dat zij vond dat het mogelijk kon zijn dat die andersdenkenden zelfs ook wel eens gelijk konden hebben en zij en haar kerk van betweters wellicht ongelijk. Nee, zo ver ging de verheldering van haar brein nou ook weer niet.

Het was meer dat zij tot de conclusie was gekomen dat door het hooghartig zwijgen of de ander de rug toedraaien van de alles correct wetende mens, daarmee die ander, die alles verkeerd denkende mens, zo dus ook niet door de heilzame woorden van waarheid, haar waarheid, kon worden verheven en verlicht, door de ongelukkige mens vermanend toe te spreken en dus zo kennis te laten maken met de correcte en juiste denkbeelden en ideeën.

De ongelukkige mens bleef hierdoor ronddwalen met verkeerde denkbeelden in het waarschijnlijk ongeletterde hoofd. Dat terwijl de ongelukkige verheven had kunnen worden door de ongelukkige deelgenoot te maken van hogere idealen en verheven denkbeelden, zodat zelfs de meest verdwaalde ongelukkige tot inkeer had kunnen komen en zou hebben ingezien hoe verkeerd zijn/haar denken wel niet was/is.

Oef, over arrogantie gesproken! Dit soort zichzelf ver boven de rest van de mensheid verheven voelende goedmenschen weten de waarheid te bezitten en zijn, naar eigen geheel bescheiden mening, de goedmensch schapen die Lubbers de rug hebben toegedraaid en absoluut dermate heilig dat zelfs Christus met hen vergeleken een racistische fascist lijkt.

Toch had deze heilige in latere instantie die Lubbers een excuusbrief geschreven. Tenslotte kon die Lubbers het ook niet helpen dat hij verkeerd was. Ze heeft daar nooit antwoord op ontvangen. Schandelijk van Lubbers. Maar hij was dus ook duidelijk een heel verkeerd mens. Pas veel later heeft hij zich bekeerd, waarschijnlijk in een poging om zijn anders absoluut verloren ziel nog een beetje te kunnen redden.

Nu is Lubbers nooit een persoon van adoratie bij mij geweest, maar het zwijgen van de man kan ik volgen. Hoe zou ik hebben gereageerd op een brief met de wellicht de volgende inhoud: ´Beste oudebozeman, ongeacht dat ik als goedmensch de enige en volledige waarheid bezit en met mij meedraag, wend ik mij tot u, als mindermens, om u mijn excuses te maken dat ook ik u de rug heb toegedraaid en u daarmee de kans op licht en waarheid heb onthouden dat ook u had kunnen ervaren in uw nu volledig mislukt leven, dit door deel te hebben genomen aan een op dat moment in mijn beleving volkomen terechte uiting van morele verontwaardiging in uw richting. Het spijt mij dat ik u niet de gelegenheid heb geboden om uw verduisterde geest door ons en dus ook mij te laten verlichten.´

Het artikel maakte mij weer eens overduidelijk dat ik terecht geen moeite meer neem om mijn mening kenbaar te maken aan de andersdenkende, hoog intelligente, belezen en altijd gelijk hebbende geesten van namaak links, nep liberaal et cetera. Wat voor nut heeft dat? Geen. Luisteren doen en hoeven zij niet, zij zijn door hun schepper uitverkoren en dat weten zij? Want  Jesse heeft hen dat vast en zeker zo gesteld, of anders Emile, Alexander en ook Lodewijk.

Voor de goede orde, niet die meute goedmensch schapen had Lubbers de rug toegedraaid, maar dat had Lubbers gedaan ten aanzien van een groot deel van de Nederlanders met de historische woorden: ‘Indrukwekkend, maar het zal de politieke besluitvorming niet beïnvloeden’. Zo trapte deze Lubbers toen meer dan een half miljoen burgers die in Den Haag demonstreerden direct in hun gezicht, en zo was hij de Ollongren van zijn tijd.

Door:
“bozeoudeman”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", Elite, establishment, Hypocrisie, meningsdictatuur, Nederland, nieuw fascisme, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

12 reacties op De Ollongren van zijn tijd

 1. delamontagne zegt:

  ’t Artikel heb ik nog niet gelezen, maar ik schoot gelijk in de lach.
  Wat een goeie typering voor die man Lubbers

  Like

 2. Taljaard zegt:

  U hebt de linkse koprot hier heel concreet en treffend verwoord.
  Maar mag ik vragen wie de schrijfster van het artikel is waar u hier naar verwijst en waar dit te vinden is?

  Like

 3. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  .
  de naam van Lubbers was ik aardig kwijt,
  maar door Bozeman en Olongren ben ik weer bij-de-tijd… 😛

  Geliked door 2 people

 4. Harry zegt:

  Ga nog maar even door met schrijven , oude boosaard .
  Van actie van de gemiddelde Nederlander hoef je niks te verwachten , maar misschien kunnen de schrijfsels er nog een fors aantal bereiken .
  De Nederlander is murw gemaakt door de laffe linkse politiek .
  Inmiddels is een enorm gedeelte van onze landgenoten te laf en te lui om zelfs maar hun waffel open te trekken .

  Dus : schrijf nog maar even voort en probeer er zoveel mogelijk wakker te rossen !

  Geliked door 4 people

 5. Marja zegt:

  Het is goed om toch te blijven schrijven maar ik snap wel wat u bedoeld. Mijn mening en zienswijze op de problemen in Europa interesseren bijna niemand. Vanmorgen had ik een goed gesprek met een jongen die het AD en Telegraaf aan de man wilde brengen. Hij luisterde heel belangstellend en zijn ogen gingen volgens mij een beetje open. Voor deze mensen moeten we blijven praten en schrijven. Ik hoop dat u gewoon doorgaat met het schrijven van uw artikelen. Ik lees ze graag!

  Geliked door 2 people

 6. Guardiacivil zegt:

  Het staat in het “OPENBAAR” dan kunnen er nog meer mensen van uw schrijven leren.

  Like

 7. Roeland zegt:

  Lubbers politiek in de jaren 90 , heeft mijn leven kapot gemaakt. Die vent was anti Nederland. Het enige wat telde voor deze Rotterdamse olligarch was geld. Hee.. de naam Ollongren, lijkt wel op olligarch…
  Dat zal wel toeval zijn en ik zie spoken. Of….????

  Like

 8. IkBenHet zegt:

  “ENIGSTE” !!???

  Like

 9. fleckie zegt:

  wat was er ook weer aan de hand met Hollandia Kloos,( met een of ander Arabisch land?)

  Like

  • bozeoudeman zegt:

   Koeweit. Lubbers gebruikte de regering om een nota door Koeweit aan Hollandia Kloos betaald te krijgen. Meer over schandalen lezen: Pieter Hilhorst schreef in 1997 een mooi artikel daarover voor de Groene Amsterdammer voor hij zich via de PvdA verkwanselde aan de politiek….

   Like

 10. Kraftavilqa zegt:

  Het gekke met die lubbers was dat destijds velen verspreid over gans het politiek spectrum meenden maar die lubbers is wel een goeie. Ik zei dan “stel je een foto voor van l. Met daaronder de vraag zou U een tweedehands auto kopen van deze man?” Het antwoord luidt dan onvermijdelijk nadrukkelijk NEEN! Je Kunt toch niet in ernst iemand met een dergelijk louche voorkomen als wel een goeie beschouwen dat hij dat niet was is nadien ook wel duidelijk geworden. Enfin de mortuis nil nisi bene, van de doden niets dan beenderen 😉

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s