Islamitisch antisemitisme op het Duitse internet

Screenshot_35

“Het antisemitisme is terug in Duitsland. De nieuwe Jodenhaat is vooral geïmmigreerd.”

(Door: Dr. Manfred Gerstenfeld – Vertaling: E.J. Bron)

De autoriteiten hebben geprobeerd om statistische data en andere informatie over antisemitische opvattingen bij islamitische immigranten en hun nakomelingen uit de schijnwerpers te houden.

De binnenlandse veiligheidsdienst van de Duitse deelstaat Hessen heeft een rapport over antisemitisme op het Duitse internet gepubliceerd, dat geschreven werd door Ann-Christin Wegener. Het onderzoek concentreert zich op de verschijningsvormen en de ideologische achtergrond van antisemitische agitatie op de sociale netwerken in Duitsland.

Wegener schreef dat de Duitse autoriteiten in de regel aangeven dat 90% van de antisemitische incidenten door rechts-extremen geplaagd wordt. Zij wijst erop dat dit resultaat de manier is hoe de politie over antisemitische incidenten bericht. Zolang er niets bekend is over de motivatie of de daders, worden deze incidenten als politiek rechts-radicaal gezien.

In Arabische of Turkse taal gepleegde haatmisdaden leiden tot minder aangiften dan die in het Duits. Men moet bovendien rekening houden met het feit dat er over veel antisemitische incidenten niet bericht wordt of niet tot aangiften leiden. Men schat dat minder dan een vierde deel van de joodse slachtoffers van antisemitisme aangifte doet bij de politie of de joodse gemeenschap.

De schrijfster merkt op dat er in Duitsland zeer weinig aandacht wordt geschonken aan antisemitische misdaden en opvattingen van moslims. Ze verwijst naar enkele incidenten, die echter veel publieke aandacht kregen. Een van de meest extreme vond plaats in 2012, toen een rabbi in Berlijn in elkaar werd geslagen. Twee jaar later brulden in meerdere Duitse steden anti-Israëlische demonstranten “Hamas, Hamas, Joden aan het gas”. Een ander incident dat veel aandacht kreeg, vond plaats in het voorjaar van 2017, toen een joodse jongen van zijn Berlijnse school afging, nadat hij vreselijk werd geperst door islamitische medeleerlingen. Wegener schrijft: “Dat alles zegt weinig over de kwantitatieve vergelijking van antisemitisme bij moslims en bij rechtsen.”

Er is enorm weinig onderzoek gedaan naar islamitisch antisemitisme in Europa. Veel autoriteiten hebben geprobeerd statistische data en andere informatie over antisemitische opvattingen bij islamitische immigranten en hun nakomelingen buiten de schijnwerpers te houden. Dat is gebeurd ondanks het feit dat alle moorden op Joden in West-Europa in de afgelopen tien jaar door moslims werden gepleegd. Datzelfde geldt in grote mate voor andere extreem antisemitische voorvallen. Hiertoe behoren aanslagen op synagogen in Frankrijk.

Een klassiek voorbeeld onder velen, waarbij zulke informatie werd verborgen, vond plaats in 2003. Het Centrum voor Antisemitismeonderzoek  aan de Technische Universiteit Berlijn (ZfA) sloot zijn onderzoek over Europees antisemitisme af. Het had de opdracht gekregen dit rapport van het Europees waarnemingscentrum over racisme en vreemdelingenhaat (EUMC) voor te bereiden. (deze organisatie werd in 2007 door het Agentschap voor fundamentele rechten van de Europese Unie, FRA, vervangen).

Het ZfA identificeerde jonge moslims van Arabische herkomst als de hoofddaders van lichamelijke aanslagen op Joden en bij de schending en verwoesting van synagogen. Het EUMC publiceerde het onderzoek niet. Het ZfA verklaarde dat de reden om het document niet te publiceren, zou zijn dat het veel islamitische daders van antisemitische voorvallen prijsgeeft. Ook werd genoemd dat het EUMC er herhaaldelijk toe had opgeroepen de resultaten te wijzigen. Eind 2003 publiceerde het World Jewish Congress het ontwerp van het onderzoek van het ZfA op internet, waarmee de manipulatie van het EUMC werd blootgelegd.

Bekeken tegen deze achtergrond en verschillende andere manipulaties van de waarheid is Wegeners onderzoek bijzonder belangrijk. De schrijfster onderzoekt antisemitisme op het Duitse internet. Ze koos enkele primaire bronnen uit. Daartoe behoorden de Facebook-pagina´s van de grootste Duitse krant “BILD”, en die van “Focus”, een van de drie vooraanstaande weekbladen. Ze deed bovendien onderzoek naar YouTube-kanalen, die een groter publiek hebben dan Twitter.

Wegener kwam tot de conclusie, dat wat betreft Israël en het conflict in het Midden-Oosten de internetsite van “Spiegel TV” het belangrijkste ventiel van antisemitische inhouden was. Ze stelde vast dat Israël en het Midden-Oosten-conflict op deze internetsites veel meer verbreid waren dan het thema Duitse Joden.

Wegener maakte in haar onderzoek gebruik van enkele sleutelbegrippen: Joden, Jodendom, joods, Israël en antisemitisme. Haar gedetailleerde onderzoek, dat alleen in het Duits beschikbaar is, komt tot een serie belangrijke conclusies. Wat betreft commentaren over Joden of het Jodendom was er van de kant van mensen van islamitische komaf en van rechts-extremen sprake van ongeveer hetzelfde aantal. Wegener stelde bovendien vast dat de openbare discussie over het Jodendom evenals over Israël op de Duitse sociale netwerken een aanzienlijke hoeveelheid antisemitisme bevat.

Wegener kwam tot de conclusie dat antisemitische commentaren sinds 2014 getalsmatig enorm zijn toegenomen. Ze observeerde dat het Gaza-conflict en de daaropvolgende anti-Israëlische demonstraties daar de voedingsbodem voor waren.

Over Israël en het Midden-Oosten-conflict wordt ongeveer de helft van de commentaren door mensen met een islamitische achtergrond gegeven. Slechts 10% kwam van rechtsen. In 40% van de gevallen kon de herkomst niet vastgesteld worden. Van 2010 tot 2013 kwam echter 37% van de antisemitische commentaren van rechtsen, 16% kwam van mensen met een islamitische achtergrond. Wegener concludeert dat haat op Israël in de Duitse islamitische gemeenschap toeneemt.

Wat betreft antisemitisme en de Holocaust waren bij diegenen die schuld aan de Holocaust en de noodzaak van herdenking ontkenden, de rechtsen in de meerderheid, terwijl moslims dat minder deden.

Er bestaat een overweging, die de lezer tot een iets andere conclusie moet leiden. Er werden geen sites in de Arabische of Turkse taal onderzocht. Op die sites zijn bijna alle antisemitische uitlatingen afkomstig van moslims. Zodoende overtreft het islamitisch antisemitisme op het Duitse internet dat van rechts-extremen.

Wegeners belangrijkste conclusie luidt dat de samenleving, politici en geheime diensten ook het antisemitisme van moslims moeten observeren, zonder het antisemitisme van de rechtsen te verwaarlozen. Zo´n vaststelling is bij aanzienlijke delen van de Duitse mainstream media impopulair – en nog veel meer bij de linksen in het land.

Bron:
https://heplev.wordpress.com
Auteur: Dr. Manfred Gerstenfeld

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, Barbarisme, Duitsland, Islam, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Moslims, Rotzakken. Bookmark de permalink .

10 reacties op Islamitisch antisemitisme op het Duitse internet

 1. BertG. zegt:

  Een – bescheiden – belastingvrije vergoeding die zo’n 150 Joodse oorlogsslachtoffers door Duitsland krijgen uitgekeerd, blijkt in Nederland toch voor een hogere belastingaanslag te zorgen.

  De groep mensen krijgt sinds 2014 een vergoeding van maximaal 300 euro per maand voor kinderarbeid die ze destijds moesten verrichten in een getto in Amsterdam. Duitsland hangt daar een belastingtarief aan van 0% en dat doet de Nederlandse fiscus – op basis van EU-regels – ook. Echter, de fiscus in ons land telt de vergoeding wel op bij het inkomen en daardoor komen mensen in sommige gevallen nèt in een hogere belastingschaal terecht. Zo wordt de uitkering alsnog belast.

  Bovendien, zegt Flory Neter, hebben door die maatregel sommige mensen hun huursubsidie verspeeld.
  https://www.telegraaf.nl/nieuws/1831766/fiscus-belast-vergoeding-holocaust-toch

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Ja, maar geld is nu eenmaal money.
   Daar kom je niet onderuit.
   Zo redeneert de Nederlandse koopman, en zo staat hij in de hele wereld bekend.
   Genereuze gebaren zijn uit den boze!
   Nuchterheid en spaarzaamheid bouwen huizen als kastelen.
   Wat ’n zelfbedrog!
   In de naam van de Heer het goede voorbeeld in de praktijk brengen en er zèlf de aardse vruchten van dragen.
   “Doe maar gewoon!” is onze wapenspreuk.
   De naam van die beatgroep van overjarige veenstekers genaamd: “Normaal”, zegt overigens óók genoeg.
   Wat ’n verdomde hypocrisie!
   De ongelofelijk ingewikkelde Nederlandse manier om geld uit de massa te persen genaamd “Belastingen…” is uniek in de hele westerse wereld…!
   “Toeslagen en BIjstand” worden kwistig uitgedeeld om ze ’n half jaar later weer met dubbele interest terug te eisen of ineens stop te zetten.

   Het verhaal over de “Koopman van Venetië” werd in het in die tijd al democratische Engeland geschreven, in Italië verboden en door de Nederlandse Belastingdienst als verplichte leerstof toegejuicht!
   Bah!
   Weten we nog. Die geschiedenis van die paar Joden die nadat ze het concentratiekamp hadden overleefd zich in Israël hadden gevestigd, geen recht zouden hebben op pensioen…?

   Like

 2. Williaan zegt:

  “uit de schijnwerpers te houden” Ja dat moet ook want het zijn hoog opgeleiden.
  Alleen hoog opgeleid in antisemitische opvattingen. ‘Kleine vergissing” van Merkel :/

  Like

 3. Henk der Niederlànder zegt:

  De binnenlandse veilihheidsfienst en de deelstaat Hessen hebben dat ondrrzoek uitgevoerd, maar met de resultaten word geen flikker gedaan.
  Even alles op een rijtje zettend.
  Er word een smak overheidsgeld uigegeven om onderzoeken te doen maar als de uitkomst niet bevalt doen ze er niks mee.
  Dan word het voor de AFD hoog tijd om hier in de Bundestag eens vragen over te stellen lijkt me.
  Overigens zal ook nog wel blijken dat in elk west Europees land precies hetzelfde van toepassing zal zijn.

  Like

 4. Philippine zegt:

  Doodziek word ik ervan.

  Like

 5. Thoth zegt:

  Geert :

  Like

 6. Wolf zegt:

  Er is maar 1 oplossing om die ideologie te bestrijden …… BOMBARDEER die Kasbah in dat mekka en alle pallestijnen en ISIS en de IS internationale socialisten fascisten tot de kinderen aan toe steriliseren , desnoods distilleren en des infecteren tot het ongeboren kind in hun baarmoeders aan toe! Dan sterven ze allen UIT!

  Like

 7. Thomasson zegt:

  Islamitische haat tegenover Joden IS VANZELFSPREKEND. De Israëliërs zijn een van de weinige volkeren in de wereld die moslims recht in de ogen kijken en durven islamitische terroristen direct ter plekke, en zonder pardon, af te knallen. Aan zo’n houding zijn ze niet gewend. Er zijn nog andere dappere volkeren: de boeddhisten van Birma, de Han Chinezen die het tegen de Oeigoeren in de provincie Sinkiang nemen en de Hindi van Sri Lanka. De Europeanen zijn in de regel bang uitgevallen; behalve de volkeren van de Viségrad landen. Dit gedrag is te begrijpen, gezien de houding van Europese regeringen en de EU tegenover hun eigen volk. Het is overduidelijk dat Europese politici staan aan de kant van de moslims; hoe erg hun misdaden tegen de autochtone bevolking er ook mogen zijn. Zie bijvoorbeeld het gedrag van de Britse regering en de EU tegenover de meisjes en kinderen van Rotherham en Telford. https://www.youtube.com/watch?v=BRusCQrKYVI
  Ook de islamitische fysieke aanvallen op autochtone Zweden en Duitsers en de milde reactie van de politie daarop, zijn bizar en zelfs ziekelijk. https://www.youtube.com/watch?v=V8EwVnQZTlE

  Wat de Joden betreft; zij weten wat voor soep ze in de kuip hebben. Ze weten dat hun problemen zijn wel interessant, maar er zijn al zo veel andere problemen.. https://www.youtube.com/watch?v=TwI5rK5fVgI en https://www.youtube.com/watch?v=BeXjNsN5tiM
  Voor hen resten twee mogelijkheden : a) steden en zones te verlaten die al in hoge mate zijn geïslamiseerd. De grote steden van Duitsland en de volledige Ruhrgebied zijn dat al. Als zij toch besluiten te blijven, moeten ze hun verdediging op grote mate zelf op zich nemen.. Voor de verdediging van huizen en zaken zijn genoeg oplossingen. Maar ze moeten vooral zorgen dat hun kinderen zichzelf zouden op straat kunnen verdedigen Dat kan uitsluitend met zeer intensive lessen (vanaf 4 jaar oud) in gevechtssporten. Zij moeten er naar streven dat een kind van 8 – 10 jaar oud al vaardigheden genoeg zou hebben die gelijk staan aan die van een kleine Ninja. Dat hij in paar tikjes zijn aanvallers kan uitschakelen.

  Like

 8. Jan zegt:

  Stürzenberger even hard over koran en islam als Wilders

  Michael Stürzenberger: hoe de Duitse regering steeds weer probeert het antisemitisme in de islam te ontkennen
  https://www.bitchute.com/video/NKEkOwlpo3tx/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s