Zoon van Moammar al-Qadhafi neemt het woord: Wordt Sarkozy door zijn verleden ingehaald?

Screenshot_39

(Vertaling: E.J. Bron)

In het corruptieschandaal rondom de voormalige Franse president Nicolas Sarkozy (foto) heeft deze Justitie beschuldigd van laster en “gebrek aan bewijs”. Sarkozy werd in de affaire rondom illegale Libische verkiezingsschenkingen officieel van corruptie beschuldigd en tijdelijk opgepakt. Hij wordt bovendien beschuldigd van illegale campagnefinanciering en het achterover drukken van openbaar Libisch geld. Men zou echter geen “tastbare bewijzen” hebben, verklaart Sarkozy.

Duits - Zuerst

Mogelijk toch wel. Want al geruime tijd geleden heeft de zoon van de voormalige Libische machthebber al-Qadhafi, Saif al-Islam al-Qadhafi, het woord genomen. In 2011 eiste hij in een exclusief interview met “Euronews” de terugbetaling van miljoenen voor de financiering van de verkiezingscampagne van Sarkozy. Na de arrestatie onlangs van Sarkozy meldde hij zich opnieuw en liet “Euronews” weten over “solide bewijzen” tegen Sarkozy te beschikken. Hij zou zelf getuige geweest zijn van de levering van de eerste deelbetaling aan Claude Gueant in Tripoli. Gueant was de toenmalige Franse minister van Binnenlandse Zaken en een naaste vertrouweling van Sarkozy.

De Italiaanse krant “Corriere della Sera” had al in 2012 beweerd dat een Franse agent al-Qadhafi gedood zou hebben in opdracht van Sarkozy. Ook de toenmalige Libische interim minister-president Mahmoud Jibril deed op de Egyptische staatstelevisie gelijksoortige uitspraken, berichtte de Zwitserse krant “20 Minuten”.

Volgens de berichten had de Franse agent zich tijdens de opstand tegen al-Qadhafi in oktober 2011 onder de opstandelingen gemengd. Al-Qadhafi werd op zijn vlucht door de NAVO beschoten, later door opstandelingen opgepakt en gemarteld. Uiteindelijk zou de Franse agent de Libische staatschef vanuit een hinderlaag een kogel in zijn hoofd gejaagd hebben.

Een niet met name genoemde diplomaat uit de Libische hoofdstad Tripoli zei destijds tegen de “Corriere della Sera”: “Sarkozy had alle redenen om al-Qadhafi zo snel mogelijk tot zwijgen te brengen.” Sarkozy wilde volgens hem vermijden dat al-Qadhafi iets over zijn nauwe contacten met het Elysée-paleis zou vertellen. De nieuwe onderzoekingen tegen de voormalige Franse president beloven interessant te worden.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Barbarisme, corruptie, Criminaliteit, Elite, Frankrijk, Graaien, Libië. Bookmark de permalink .

17 reacties op Zoon van Moammar al-Qadhafi neemt het woord: Wordt Sarkozy door zijn verleden ingehaald?

 1. Edwin Lauxen zegt:

  Gaddafi’s son Saif al-Islam to run for Libya president in 2018

  http://www.africanews.com/2017/12/19/gaddafi-s-son-saif-al-islam-to-run-for-libya-president-in-2018/

  Geliked door 2 people

  • paulzwueste zegt:

   Natuurlijk, als het Libische volk tot bezinning is gekomen zal het de zoon van Qadhaffi
   juichend in de armen sluiten.
   Alles beter dan de bittere armoede van nu plus de waanzin van de islam.
   Tot nu toe zijn alle corrupte Franse Minister Presidenten ongestraft met hun fraude-praktijken weg gekomen, maar ik denk dat die arme Sarkozi ” geofferd” zal worden op het altaar van de islam om aan de westerse drift naar olie te kunnen voldoen…
   Bovendien zal Macron in de zoon van Qhadaffi een welkome fraude-partner ontdekken en
   Sarkozi op zijn wens verdelgen, zodat ook het Franse volk haar President in de armen zal sluiten omdat ze nu eindelijk’n president zullen hebben van onbesproken gedrag en met een sneeuwwitte ziel…!

   Zo zien we dus… het graf van de originele Quadaffi zal uiteindelijk een bedevaartsoord worden voor Macron, die na ’n avondje stappen en vergezeld van de zoon van Quadaffhi uitgebreid op het graf van hun weldoener zullen pissen….

   Geliked door 2 people

  • Nemesis zegt:

   Zou misschien niet eens zo slecht zijn.

   Geliked door 1 persoon

 2. Statler & Waldorf zegt:

  Er is nog nooit een Franse President zonder schandalen geweest.

  Geliked door 1 persoon

 3. Oeps48 zegt:

  Dames en heren.

  Hè hè alweer een ex-president in Frankrijk met vuile handen. Zouden ze geen zeep hebben in het Elysée paleis ??? Of zouden ze in Frankrijk niet leren, dat ze ook ná het plassen de handjes moeten wassen.

  Ze hebben vermoedens. Ze hebben aanwijzingen. Ze hebben bewijzen, Ze hebben een Franse slag. Ze hebben geen harde bewijzen. Wel zachte ??? Waar rook is is vuur. Wie heeft de middelen om het vuur te blussen ??? Wie heeft invloed ??? Het mocht niet. Ze doen het allemaal. Het is strafbaar. Het bewijs deugt niet. Het is niet te verwijten. Er stonden nog wat kleine lettertjes in een vergeten wet. Hebben de rechters hun handen boven of onder de tafel ??? Wie gelooft de zoon van Gaddafi ??? Welke getuigen worden er niet gehoord. Wie heeft dat ene dossier verkeerd opgeborgen ??? Zijn de bewijzen wel wettig verkregen ??? Een belangrijke getuige pleegt opeens zelfmoord. Is Soros ook van de partij ??? Procedurele fouten. Wie kent wie nog van de studentenvereniging. En wie is er een maçon (vrijmetselaar) ??? Wie heeft de beste troeven in handen ??? Komt Hillary ook nog even naar Frankrijk om haar e-mails op te halen ??? Welke parlementsleden hadden ook flink wat boter op hun hoofd ??? De harde schijf is gecrasht en er is geen back-up gemaakt. Er gebeurt een dodelijk ongeluk op de Franse snelweg. Misschien nog een schandaaltje links en rechts oprakelen. Er kan nog een vliegtuig omlaag vallen. Wie heeft welke belangen ??? Hoe zit het met de “hogere” belangen ??? Is het al laakbaar ???

  Kortom, voorlopig is iedereen lekker bezig. Ik ben blij, dat ik de rechter niet ben. Rustig afwachten en kijken hoe het spelletje afloopt.

  Geliked door 1 persoon

 4. Eric zegt:

  Sarkozy is samen met het Hillary/Obamaduo de belangrijkste aanstoker van de Arabische opstanden die tot de invasie van Europa door miljoenen criminele moslimnegers heeft geleid. Hij liet Tripoli bombarderen om op die wijze Khadaffi, die teveel wist, voorgoed het zwijgen op te leggen. Niet voor dat campagnegeld, wel voor zijn onvoorstelbare misdaad waardoor Europa verder werd gedestabiliseerd en geïslamiseerd zou Sarkozy moeten hangen. Lever hem aan Khadaffi’s zoon uit, in Libië zijn duistere keldertjes genoeg waar dingen gebeuren die klootzakken als Sarkozy ruimschoots verdienen !

  Like

 5. Trucker zegt:

  Deze blinkt echt uit in liegen en bovendien moet ik steeds breed grijnzen als ik hem zie staan naast zijn vrouw.
  Dat laatst is echt een giller, hij heeft een fotomodel aan de haak geslagen die ongeveer alle slaapkamers van rock en andere “vedetten” van binnenuit gezien heeft en daarnaast is zij (veel) groter als die opgeblazen boertige Sarkozy.
  Daardoor mag zij geen hakken (meer) dragen en heeft hij “verborgen” hoge hakken in zijn schoenen… voorwaar ik moet van minder grijnzen.
  Dat kereltje ging de banlieus eens schoonspuiten met de karcher en vond het nodig om een toeschouwer te schofferen met volgende (hoogstaande zin) “casse toi pauvre con” (*)
  (*) voor hun die de taal van Moliére niet onder de knie hebben : rot op… of scheer je weg… of maak dat je wegkomt… arme luis

  Dit pareltje past in de stijl van de snotneus (die met zijn moeder is getrouwd) Macron dus, die zei vorig jaar : ” “Il n’y a pas une culture française”

  Ik weet zeker dat Le général (De Gaule wie anders) zich omdraait in zijn graf met zo twee leiperds die la République dien(d)en.

  Geliked door 3 people

  • delamontagne zegt:

   Hij, Sarkozy, zei ook nog tegen die man:”blijf van me af…..viezerik”!

   Geliked door 2 people

   • Trucker zegt:

    ja schitterende beelden waren, dat die man “…me touche pas…” en dan die onvergetelijke zin die hij als antwoord kreeg…lieten die opgeblazen driftkikker zien wie hij echt was.
    Ook onvergetelijk was het moment waarop hij ergens stond (weet niet meer waar en met wie) en hij volop ongenegeerd in de decolleté van één of andere gaste stond te loeren.
    De brulaap was vergeten dat er tientallen camera’s stonden te draaien waarvan minstens één zijn blik vereeuwigd heeft.
    Vind dat niet meer terug jammer.

    Geliked door 2 people

  • delamontagne zegt:

   Vergeet ook niet toen hij bij Benedictus op bezoek was en z’n foto-album liet zien………..

   Geliked door 2 people

  • BertG. zegt:

   Trucker, ik vraag het jou dan nog maar een keer, want jij kent ook Frans.
   In hoeverre zijn Belgen nou tweetallig opgevoed.
   Krijgen ze allemaal op school les in 2 talen.
   Geldt dat voor een gedeelte, of kennen ze allemaal zowel Frans als Belgisch.
   Ik heb daar nooit echt een duidelijk antwoord op gekregen, omdat ze nogal een hekel aan mekaar hebben onderling.

   Geliked door 1 persoon

   • Trucker zegt:

    Hangt een beetje af van waar en wanneer.
    Toen ik school liep in de vorige eeuw was het gebruikelijk om (in Vlaanderen) Frans als tweede taal te leren, Engels was toen nog niet aan de beurt.
    In Walonie (het Franstalige gedeelte in belgie) leerden ze geen Vlaams (of Algemeen Beschaafd Nederlands zoals het toen geheten werd), tweede taal weet ik niet wat er daar in die tijd gegeven werd.
    Nu is het een keuze in beide landsgedeelten, het Nederlands doet een inhaalbeweging in Walonie (tegenovergesteld van vroeger) want nu is het daar het Nederlands dat als eerste aan de beurt komt omdat de Walen beseffen dat ze met hun Frans (alleen) niet ver komen.
    Ik heb wel het voordeel gehad dat mijn ma tweetalig was en ik dus weinig problemen had met Frans te leren.

    Geliked door 1 persoon

   • BertG. zegt:

    Ben vroeger daar wel vaak geweest (België), mijn pa was trucker.
    Hij zij altijd dat vele het gewoon verdomde om Nederlands terug te praten, omdat ze het allemaal kenden, volgens mijn pa.

    Vandaar mijn vraag.

    Geliked door 1 persoon

   • Trucker zegt:

    @ BertG. 25 maart 2018 om 18:15

    De keren dat ik er was in Walonie (het Franstalig gedeelte) is het wel eens gebeurd dat, als ik de weg vroeg (voor de tijd van de GPS en het “mobieltje”), er lieden “sale Flamand” (vuile Vlaming) riepen naar mij, waste me nochthans elke dag hoor 🙂
    Of ze deden dat ze het niet kenden ook al bleek later het adres zegge en schrijve 100 meter verder.
    Iedereen was niet zo hoor, maar het gebeurde wel vaak en al helemaal als ik ergens de boel blokkeerde met mijn combinatie.
    Vlamingen zijn gemakkelijker in de omgang en wij doen moeite voor meerdere talen te spreken… Walen is meer als de Fransman die denkt dat het Frans de belangrijkste taal is mondiaal en daarom een bekakt figuur slaan eens ze een andere taal moeten spreken.
    Enne je pa had wel voor een deel gelijk hoor, er zijn toch een groot deel Walen die Nederlands verstaan (genoeg om te weten over wat het gaat) maar doen of ze geen jota verstaan en het praten dat doen ze bijna nooit.
    Hoewel de tijden veranderen, Bob Dylan heeft in de vorige eeuw, ik was toen nog een snotneus 🙂 een prachtige song over gemaakt (times they are changin’)

    Like

 6. hslot4 zegt:

  Youtube weet je videos goed te verstoppen je views te deleten en ook je likes en dislikes op nul te zetten .
  Muammar Muhammad Abu Minyar Al Quathaffi is uitgeleverd aan de FSA door NATO soldaten is ook video van als je zoekt zie je de coalitie soldaten Gaddafi overhandigen (opruimen) .

  Als deze hufters op bezoek komen en ze krijgen hun zin niet wordt het tijd om je kogelvrije vest aan te trekken .
  https://www.liveleak.com/view?i=167_1361267482

  Like

 7. delamontagne zegt:

  Dit wensen [sommige] Fransen hun leiers toe:

  Macron, Hollande, Sarkozy en………

  Omdat jullie Frans grondgebied bezoedeld
  hebben en de Fransen door de handen van criminelen, die jullie hebben bewapend, hebt laten omkomen…………………

  Geliked door 2 people

  • Trucker zegt:

   en ook omdat ze niks hebben gedaan om de islam(ieten) invaders te stoppen.
   Iets humaner mag ook voor mij dus laat ze La veuve uit de kelder halen.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s