19 jaar na de NAVO-overval: 84% van de Serviërs wil niet in de NAVO

Screenshot_92

(Vertaling: E.J. Bron)

19 jaar na de, het volkerenrecht schendende, NAVO-overval op het voormalige Joegoslavië is de overgrote meerderheid van de Serviërs, namelijk 84%, tegen een eventuele toetreding van zijn land tot de NAVO. Dit bleek uit een afgelopen week gehouden peiling.

Duits - Zuerst

In de peiling van het opinieonderzoeksinstituut Ninamedia was 66% van de geënquêteerden van mening dat de luchtaanvallen in het voorjaar van 1999 vermijdbaar waren. Net 17% van de geënquêteerden vond dat de politiek van de toenmalige Joegoslavische president Slobodan Milošević de grootste verantwoordelijke voor de luchtaanvallen was.

Milošević werd in 1999 door het VN-tribunaal voor oorlogsmisdadigers voor het voormalige Joegoslavië wegens oorlogsmisdaden in Kroatië, Bosnië-Herzegovina en Kosovo aangeklaagd. Hij was kort voor het einde van het proces in Den Haag in maart 2006 aan hartfalen overleden. Daarop werd het proces gestaakt. Onbetwist is, dat tot de escalatie in 1999 het zogenaamde Dictaat van Rambouillet had bijgedragen – de NAVO had in het verdrag volledige bewegingsvrijheid voor zichzelf in Joegoslavië geëist. Belgrado wees het dictaat af.

Zaterdag was het 19 jaar geleden dat de NAVO-luchtaanvallen tegen Joegoslavië plaatsvonden. Door de bombardementen waren er – officieel – tussen 1200 en 1500 mensen om het leven gekomen, ongeveer 12.000 raakten gewond. Het exacte aantal slachtoffers werd nooit vastgesteld. De oorlogsschade werd ongeveer op ongeveer $ 400 miljard becijferd. Niet alleen in Servië is men niet vergeten dat bij de luchtaanvallen op talrijke civiele instellingen zoals fabrieken, maar zelfs scholen gebombardeerd werden. Het militaire effect van de luchtaanvallen was minimaal. Als succes van de NAVO-interventie kon het omstreden, tot dan toe tot Servië behorende, Kosovo zich afsplitsen en daar een grote Amerikaanse basis, “Camp Bondsteel”, opgericht worden.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Barbarisme, gezond realisme, NAVO, Rotzakken, Servië, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

12 reacties op 19 jaar na de NAVO-overval: 84% van de Serviërs wil niet in de NAVO

 1. Guardiacivil zegt:

  Met weinig woorden……ze staan volkomen in hun recht.

  Like

 2. Leo 1 zegt:

  Terecht;
  1939 , Inval in Polen, zonder oorlogsverklaring
  1999 , inval in Yougoslavie, zonder oorlogsverklaring

  Wat is het verschil ????????
  En niet vergeten, Nederland bombardeerde braaf mee.

  Like

 3. Hendrik M. zegt:

  Dit was een vuile NAVO streek die nooit had mogen plaatsvinden!
  Hoe zit het na deze verachtelijke aanvallen met de herstel betalingen?
  Kosovo en Albanië mogen natuurlijk nooit bij de €U komen….

  Like

 4. Bas zegt:

  De EU en de VS zijn verenigd binnen de NAVO. De Verenigde Staten (VS) hebben 900 militaire bases in 130 landen. Samen trekken ze op om een zogenaamde vrije wereldpolitiek te praktiseren, met handel als voertuig. Om landen economisch binnen hun invloedssfeer te houden voeren ze samen een handelsstrategie. Voor dit koloniale idee moet alles wijken. Mens en milieu, volkenrecht, alles wat daarmee samenhangt. Door de NAVO wordt alles vertrapt om dit doel te verdedigen / te bereiken. Gelukkig zien veel mensen dit in. De belangstelling voor de krijgsmacht functionerend als geopolitieke koloniale bevrijdingsbeweging, waar men na het afzwaaien een herinnerings- medaille uit een feestwinkel, plus kater van overhoudt, neemt af.

  Like

 5. Thom zegt:

  Geen probleem, dan nemen ze Kosovo, Islamitisch Bosnië Herzegowina, Macedonië en Albanië toch. Deze landen kunnen niet erger zijn dan erelid Turkije, dat hoge officieren levert en er een Russisch antiraketsysteem op na houdt.

  Like

 6. fleckie zegt:

  Men kan zich WEL! afvragen ….WAAROM….dat mens KAAG….zo nodig een bezoek ging brengen bij de ayatollahs?…….die eigenlijk van …….TURKSE OORSPRONG.?…….zijn?……. op de…….Duitstalige site TANGSIR, kan men over,e.e.a. ..’verhelderend’ lezen!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s