Experts slopen referendumplan Kajsa Ollongren (D66)

Screenshot_95

‘Kabinet dreigt vertrouwen in de politiek te schaden’

Staatsrechtgeleerden en politicologen zijn het eens: het kabinet kan het raadgevend referendum beter niet afschaffen zoals het zich heeft voorgenomen. Een zevental van deze deskundigen waarschuwt de Eerste Kamer, de laatste die er nog een stokje voor kan steken, dat het kabinet niet chic opereert en het vertrouwen in de politiek dreigt te schaden.

Post online

De drie politicologen en bestuurskundigen die de senaat kwamen adviseren, maakten korte metten met het belangrijkste argument van minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren (D66, foto). Die wil van het raadgevend referendum af omdat dat bij de burger de misplaatste verwachting zou wekken dat het kabinet het advies van de kiezers volgt. Het zou daardoor knagen aan het vertrouwen in de politiek.

De politicologen vrezen juist dat de burger de overheid meer zal gaan wantrouwen nu die hem een machtsmiddel afpakt. Dat dreigt des te meer als de regering een (laatste) referendum over die afschaffing inderdaad dwarsboomt.

Het kabinet staat wel in zijn recht, gaven de vier opgetrommelde staatsrechtgeleerden zuinigjes toe. De wetgever mag een eerdere wet nu eenmaal veranderen. Maar de afschaffing van het referendum zo forceren komt neer op ‘inbreken in je eigen huis’, vindt staatsrechtjurist Geerten Boogaard. Het is niet verboden, maar doe het alleen als het niet anders kan. En die noodzaak heeft het kabinet volgens hem niet aangetoond.

Boogaard vreest daarom voor ‘braakschade’. Burgers moeten kunnen weten waar ze aan toe zijn, en dat is met een kunstgreep als deze in het geding.

Bron:
http://politiek.tpo.nl
(h/t “Wachteres”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in cultuurrelativisme, D66, democratie, dictatuur, Elite, establishment, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, nieuw fascisme, Overheid, politici, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

34 reacties op Experts slopen referendumplan Kajsa Ollongren (D66)

 1. I.K. Bennurklaarmee zegt:

  ‘Kabinet dreigt vertrouwen in de politiek te schaden’

  Dat is al gebeurd hoor, daar hebben we Ollenkreng niet voor nodig!

  Geliked door 7 people

 2. Statler & Waldorf zegt:

  “Niet chic.”

  Alsof Mussolini III zich daar iets van aantrekt.

  Geliked door 4 people

 3. Statler & Waldorf zegt:

  “Een kunstgreep als deze.”

  III hangt aan elkaar van de kunstgrepen.

  Oekraïne referendum geitenpad.

  MH 17 onderste ste.., ik bedoel onderste lade.

  1.4 miljard dividendbelasting pleiten met als resultaat: 40 man hoofdkantoor Unilever GB naar Nederland maar slechts op papier.
  De anderen 7460 werknemers van Unilever blijven in GB, marketing, sales en noem maar op.
  Het is één grote Unilever/Rutte leugen.

  Geliked door 3 people

 4. theresageissler zegt:

  Als je dat soort verwaaring wilt voorkomen, Ollongren, is er waarachtig wel een betere methode: Maak van het RAADGEVEND referendum dan een BINDEND referendum!
  Maar nee, dat is exact het tegendeel van wat je nastreeft, hè, regenteske trut!
  Waren hier de juiste mensen aan de macht, dan had jij allang een schop onder je pottenreet gekregen richting Finland/Zweden whatever….(Wat mij betreft werd het de Noordpool!)

  Geliked door 3 people

  • Daiyu-ninja zegt:

   theresageissler zegt:
   27 maart 2018 om 21:49
   ——————————————————————————————————————–
   Ollongren zei iets in de trant van: dat als een verdrag niet werkt, dat men dat verdrag dan moet verscheuren.
   Nou, dan mag ze wel eens beginnen met het verscheuren van alle verdragen die verband houden ‘vluchtelingen’ en ontwikkelingsgelden.

   Like

 5. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  .
  verstandig wordt er aan de bel getrokken
  7 deskundigen waarschuwen de 1ste Kamer…:
  Die referendum-wet past niet onder de hamer,
  men moet die tante niet zo dwaas en slopend laten knokken !
  .

  Like

 6. Bob Fleumer zegt:

  Ik heb geen woorden meer om mijn afschuw over D666 te uiten.

  Geliked door 1 persoon

 7. scherpschutter1943 zegt:

  De staat is je ergste vijand. Blijkt weer helemaal waar, dus ” vest op prinsen geen vertrouwen”(ps. oudcrhistelijke uitspraak)

  Geliked door 1 persoon

 8. Cathja zegt:

  Ik ga er vanuit dat dit deskundige advies genegeerd zal worden. We kennen onze overheid zo langzamerhand wel, en weten dat wat hen niet goed uitkomt, wordt verworpen. Democratie bestaat in ons land alleen nog maar op papier, maar in de praktijk werkt het niet meer.
  Democratie? Dat was er vroeger…..toch?

  Geliked door 3 people

  • Mario Schettini zegt:

   Beste Cathja,
   Democratie heeft NL nooit gekend. Iedereen die het sprookje van – in principe – een maal per 4 jaar stemmen, gelooft is een idioot. Liberaal is NL ook niet; als men om zich heen kijkt en de verloedering op alle fronten ziet, kan men concluderen dat NL libertijns is en dat is echt iets anders dan liberaal. NL is een bananenmonarchie met uitsluitend en alleen gold diggers in de diverse ‘paleizen’.

   Like

   • Dewevoga zegt:

    Met organen, zonnepanelen, warmtepompen, windmolens en een vredelievende ideologie als het nieuwe goud

    Like

 9. Klaas Dijkstra zegt:

  Zo D666, die is recht op je bakkes!
  Kijk zo praten verstandige mensen teefje Ollongren..!!

  Daar kan die neukhut eigenaar en jijzelf nog is een voortreffelijk voorbeeld aan nemen.

  Terug naar af, u komt dan langs de gevangenis en blijf daar maar even zitten om je elitaire miskleun te overdenken. U ontvangt geen vrijgeleide, sterker nog, er zal nog scherper op uw trieste voorstellen gelet gaan worden!

  Like

 10. Mary zegt:

  Als het om referenda gaat is het vertrouwen al heel lang weg, in 2005 stemde Nederland al tegen de Europese grondwet, vervolgens werd er een verdrag van Lissabon in elkaar geflanst…….zo ongeveer hetzelfde als een grondwetswijziging……met als leuk voordeeltje voor de EU club dat Nederland niet meer het veto over asiel en immigratie behield maar dat daar zogenaamd door de EU “mede” over besloten kon worden, dat heet op de plannen vooruitlopen…….!!!! en vervolgens elke uitslag van een gehouden referendum terzijde werd geschoven, nee erger, nog veel erger, er wordt vooraf al smalend aan het volk medegedeeld dat men zich er toch niets van aantrekt. Daarnaast is Rutte een meester in het niet nakomen van zijn (verkiezing) beloftes gebleken, wie de overheid vertrouwd is geschift!!!!

  Geliked door 3 people

 11. Anton Haksteeg zegt:

  Dat mens moet het land uit gezet worden zie wat er in haar geboorteland plaats vind dat wil ze kennelijk hier ook

  Geliked door 1 persoon

 12. ReaGluurder zegt:

  Ze hebben zichzelf tot de kloten in de nesten gewerkt! Terwijl er van alle kanten gewaarschuwd werd. En nu moet er weer een wet komen om de boel onder controle te houden, voor zo ver dat nog kan. Ya’Allah, wat een stel Oetlullen wel niet kunnen aanrichten in een land!

  Like

 13. Klaas zegt:

  Like

 14. Leo 1 zegt:

  Daarom; Hep scheidt aan de overhijt, zuh hebbuh het ook aan jauw. !!!!!!!!

  Like

 15. Hendrik M. zegt:

  We leven hier in Nederland, een eens fijn land, wat ondanks het Nederlandse nee bij het €U grondwet referendum toch versjaggert is aan de €U, onze soevereiniteit overgedragen door vuige landverraders.
  Brussel wordt slaafs gevolgd door die landverraders partijen, omvolking vindt in hoog tempo plaats.
  Ons lands- en gemeente bestuur bestaat uit Turken, Marokkanen, een Zweeds geval en nog enkele Nederlanders, (waaronder corrupte) die een landsvijandige coalitie sloten.
  Bij de verkiezing waren nog CDA, VVD en SGP tegen het referendum, dus je stemde op de overige partijen…
  Mocht helaas niet baten, partijen die voor de verkiezingen voor het referendum waren bleken scheit aan hun kiezers te hebben, roken pluche en waren plotseling tegen referenda.
  Nog een dingetje waar je niet voor kon kiezen, wat geen enkele partij in haar programma had, de afschaffing van de divident belasting; € 1,500,000,000,- weggegooid..
  In de meeste landen wordt de hier betaalde divident belasting in mindering gebracht op de daar te betalen belastingen; effect dus ongeveer 0 voor bedrijven en hun dividenthouders.
  Tja, Kafka Trollonkreng, een Zweeds geval die de Nedelandse nationaliteit cadeau kreeg na aankoop van een pakje margarine, zelfs jonkvrouw werd na (seksueel) contact met Bea, is heftig tegen het referendum, begrijp dat wel een beetje, stel dat ze in Zweden een referendum zouden houden over bv. de toelating van moslims…
  Tja, we moeten maar hopen dat de Eerste Kamerleden, na dit lesje democratie, het coalitie plan afschieten.

  Geliked door 3 people

 16. exmarineman zegt:

  “Niet chic”, “schade aan de politiek en het vertrouwen er in”…..???? Was dat al niet het geval bij het Oekraïnereferendum, dat duidelijk is afgewezen maar door Rutte II na vele maanden en na zijn bezoek aan de Bilderberg-conferentie werd genegeerd? Nu dit afschaffen er bovenop is op zich al genoeg schade berokkent alleen is de Nederlandse burger weer eens zo slap als een vaatdoek en schudt hooguit eens met zijn hoofd…..Maar acties? Nee hoor, we klagen en mopperen wel op de sociale media, maar het kabinet en vooral Rutte zal dat een worst wezen want dat doet hem geen pijn. Pas wanneer men massaal de straat op gaat, dan zullen pas de ogen open gaan bij Rutte, Penthouse en consorten. Zo niet voeren ze gewoon de agenda van de Bilderbergers, Illuminati, Soros enz uit.

  Geliked door 4 people

 17. leefbarbaar zegt:

  Bij zoveel tegenwind haalt de minister er een advies van de raad van state erbij. “Onafhankelijk”, zogenaamd en dan gaat de meerderheid van de 1e kamer weer om en wordt het referendum gewurgd en begraven.
  Je kunt er op wachten. Het is niet onze regering, daar.

  Geliked door 2 people

  • tinekevanschagen zegt:

   De hele 1ste kamer,bestaat uit lobbyisten die in Brussel lopen te lobbyen.
   Dan als er gestemd moet worden over het een of het ander,komen ze effe naar Den-Haag,
   om hun zogenaamde stem uit te brengen.
   Grote zakkenvullers,en zetelklevers,zonder zich in de materie te verdiepen.
   Maar he….het schuift wel he…..
   Opdoeken die handel.het kost de belastingbetaler klauwen met geld,dat wat voor hun gewoon een nevenbaantje is,maar wat voor de burger desastreus kan uitpakken.

   Like

 18. kampersrene zegt:

  Het zou zoveel beter zijn als die experts Ollongren slopen en heel die D66

  Geliked door 1 persoon

 19. koddebeier zegt:

  ‘Kabinet dreigt vertrouwen in de politiek te schaden’ ????? Welke idioten vertrouwen de politiek/politici dan nog ?????

  Geliked door 1 persoon

 20. Kees zegt:

  Ze komen zichzelf nog wel tegen.

  Like

 21. Hovawart zegt:

  Er is schijnbaar een dringende behoefte voor een Ministerie Van Inlegvelletjes, dit lichtzinnige kabinet heeft zoveel “aanpassingen” nodig om een kabinetsvoorstel door de kamers te loodsen dat de memorie van toelichting een onneembare papierberg met nota van wijziging nodig heeft, als het spreekwoordelijke spreekwoord van de Haagse Hogepriesters ‘als de berg niet tot Mohammed komt, zal Mohammed tot de berg gaan’ …….en begraven worden onder ambtelijk leeswerk.

  Like

 22. boorzalf zegt:

  Israël actueel – 27 maart 2018.

  Wereldoorlog 3: Erdogan van Turkije zelf roept nu op tot een ‘Leger van de Islam’ om Israël van alle zijden aan te vallen. Nog geen maand geleden publiceerde de spreekbuis van de Turkse staat Yeni Şafak een artikel getiteld, “Een oproep tot urgente actie” en op de website van de krant getiteld, “Wat als er een leger van de islam gevormd tegen Israël”. Roept hij nu de 57 lidstaten van de Organisatie voor Islamitische Samenwerking (OIC) op om een gezamenlijk leger te vormen en Israël van alle kanten tegelijk aan te vallen.

  https://www.express.co.uk/news/world/936954/World-War-3-Turkey-Erdogan-army-of-Islam-Israel-war-attack-all-sides-latest-news.
  (En dit soort berichten zie je nergens in de media)

  Like

 23. Joop Sigaar zegt:

  Arrogante Clit-Kluiver !
  En zo lopen er wat , het volk minachtend .

  Like

 24. Aegolius cs zegt:

  Dat Calimero zoveel staatsrechtelijke onrust kan veroorzaken.

  Even de geboorte van D66:

  Like

 25. “Kabinet dreigt vertrouwen in de politiek te schaden”
  euphemisme voor
  “Dit kabinet naait de burger keihard van achteren.”

  Like

 26. Jean zegt:

  De Nederlandse burgers staat nog héél véél ellende te wachten als ze niet héél snel die d666, die moslimclub denk én die groene linkse rotzooi dumpen. Overal buiten flikkeren is de boodschap.

  Like

 27. Jan zegt:

  Ollongren belooft beterschap.
  Zal niet gebeuren want het kreng komt uit het geestelijke verrotte Zweden, waarom zij dan ook in de fascistische D66 zit waar het puur om macht gaat

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s