Opwelling van “negatief” denken

Screenshot_97

(Door: “bozeoudeman”)

Er worden boeken volgeschreven over wat onze politieke grootheden willen. Grootheden als Macron, als Merkel, en niet te vergeten Obama, die, als ik het goed heb, bijna een volledige bibliotheek over zichzelf en wat hij wil in zijn eentje heeft geschreven. Waar weinig over wordt geschreven of misschien wel helemaal niet, is wat volkeren willen. Wat bijvoorbeeld wil het Nederlandse volk, of bestaat dat volk niet, zoals iemand ooit stelde. Dan is dit natuurlijk op zich een belachelijke vraag.

Vraag aan twintig mensen wat zij willen en waarschijnlijk krijg je twintig verschillende vaak tegenstrijdige antwoorden. Toch denk ik dat één antwoord bij vrijwel iedereen hetzelfde zal klinken: rust in de tent. Vanaf de jaren Lubbers is de maatschappij bijna aan een stuk door aan veranderingen onderhevig geweest. Privatiseren, centreren, monopoliseren en roep nog maar wat van dat soort modewoorden. Vrijwel iedere burger was en is het beu. Wat mede de reden van de opkomst van de LPF was.

Weer had zich toen een veranderaar aangediend, ook dit keer weer uit CDA-kringen, die vond dat het ziektekostensysteem op de schop moest, zoals daarvoor een mannetje had gevonden dat het belastingstelsel omgeturnd moest, en daarvoor onze verzorgingsstaat en daarna moest een OV chipkaart de hopeloos ouderwetse strippenkaart gaan vervangen, en natuurlijk moeten we allen weten op wat voor manier we afscheid van een leven nemen, dat door politici keer op keer onderste boven wordt gekeerd.

Maar toegegeven, dat doen ze niet om de burgers te pesten, nee zeg, hoe kom je daarbij! Het is om de maatschappij bij de les te houden, om de burgers scherp te houden, om de maatschappij te verbeteren en zeker ook niet om de burger hun zakken te rollen. Absoluut waar, wie dat niet gelooft mankeert iets. Want natuurlijk is de OV chipkaart een aanwinst voor met name de vervoersbedrijven. De passagiers kost het enkel. Oh daar klopt dus iets niet.

Zoals vroeger oude strippenkaarten nog mochten worden gebruikt als de kaart weer eens in prijs was verhoogd, zo is het nu nog op de chipkaart staand saldo als sneeuw voor de zon verdwenen als de kaart de soort houdbaarheidsdatum heeft overschreden. Houdbaarheidsdatum? Ja zoiets. Het staat duidelijk op de kaart aangegeven tot wanneer deze te gebruiken is. Maar hoe zie ik wat er nog opstaat als de datum dus verstreken is? Dat kan ik zelf niet. Hoe krijg ik het saldo dat er nog opstaat terug? Want er staat altijd nog een saldo op.

Het is niet mogelijk om in te checken als de automaat constateert dat er ‘te weinig saldo’ op de kaart staat. U kunt natuurlijk over het hekje springen maar dat is weer een ander verhaal. U moet de kaart opwaarderen! Op die manier blijft er altijd geld op die kaart staan. Misschien is het mogelijk om dat via de OV bedrijven te laten overschrijven naar de inmiddels dan weer nieuw aangeschafte kaart, maar dat betekent waarschijnlijk zoveel redtape dat veel mensen het erbij zullen laten. En dat is kassa ring voor OV bedrijven waar zij niets voor hoeven te leveren. Dank u politici. Dus ga ik maar niet meer met het OV, lang leve de auto, dit mede dank zij de milieuredders uit de politiek.

En die milieuredders staan alweer klaar om ons op weer andere terreinen ons leven te verzieken. Hoewel moet worden gezegd dat bedrijven zelf inmiddels fors aan het verbeteren van zaken meedoen. Drie brieven ontving ik waarin mij bijna jubelend in een soort Jip en Janneke taal werd medegedeeld hoe ik in de prijzen was gevallen. Er zou een monteur langskomen om mij een gratis digitale meter met internetverbinding te bezorgen. Dan hoefde ik nooit meer de meterstanden door te geven, dat gebeurde dan volautomatisch.

Mijn bezwaar dat deze meter gehackt kon worden werd weggewuifd. En mijn vraag, waarom ik zo gelukkig moest zijn met deze door mij niet gewenste prijs, eveneens. Wel kreeg ik te horen dat als ik niet snel zou beslissen en dus voor Liander zou zwichten, de gratis vervanging van hun meter, waar ik als klant niet om vraag, maar die zij mij in de maag splitsen, mij dan pakweg € 80,- gaat kosten.

Is dit een vorm van chantage? Wat wordt het vervolg? De warmtepomp! Joepie, verziek die burger zijn rust maar. Raar toch dat zoveel burgers die vervelende politici, waar meestal al dit gedonder vandaan komt, zat worden.  Ach en wee, wat een opwelling van negatief denken weer! Excuus.

Door:
“bozeoudeman”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

24 reacties op Opwelling van “negatief” denken

 1. I.K. Bennurklaarmee zegt:

  “Met een volledige warmtepomp bespaar je volgens Milieu Centraal gemiddeld zo’n €180 per jaar (met lucht als bron) tot €320 (met bodem als bron) ten opzichte van een hr-ketel.”

  En daar word je vervolgens weer voor gestraft want dan krijgen de energieleveranciers en de overheid minder inkomsten en gaan dus de tarieven en de belasting weer omhoog.

  Geliked door 5 people

  • Statler & Waldorf zegt:

   Plus de prijzen van zo’n warmtepomp, € 6000 – € 9000.

   20 jaar afschrijven dat ding.
   Kan iemand mij het voordeel in Euro’s voorrekenen?
   Ik kom er niet uit.

   Geliked door 2 people

 2. Jean zegt:

  Was dat niet die Argentijnse die vertelde dat het Nederlandse Volk niet bestaat?????

  Geliked door 2 people

 3. Tistochwat zegt:

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/1846423/vanaf-2021-geen-klassieke-cv-ketel-meer

  Ja, en denk maar niet dat de burger er financieel voordeel door zal ondervinden. Er zullen dan wel weer een paar ‘heffingen’ worden uitgevonden.
  Wij hebben bij de bouw van onze woning ook even overwogen om een warmtepomp aan te schaffen, maar zo’n ding zou rond de 30.000 euro gaan kosten en dat geld haal je er nooit meer uit.
  Straks verplicht om de hele zaak overhoop te laten halen, want als je huis geen warmtepomp heeft, is het natuurlijk een stuk minder waard.
  Ook op die manier steelt de ‘overheid’ weer geld uit je zak onder het mom van KLIMAAT, KLIMAAT, KLIMAAT!

  Geliked door 1 persoon

  • Statler & Waldorf zegt:

   Binnenkort belasting heffen op de lucht die je inademt.
   Afrekenen per kubieke meter verbruik.

   Like

   • Tistochwat zegt:

    @ Statler & Waldorf 28 maart 2018 om 20:25

    O, maar dat zag ik 10 jaar geleden al aankomen. Ze moeten toch alsmaar nieuwe belastingen blijven verzinnen? Hoe financier je ánders die geïmporteerde mohammedanen? Die betalen de heren heus niet uit hun eigen zak.

    Geliked door 1 persoon

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   In het geval van auto’s die op LPG rijden wisten ze kennelijk zo’n smoes niet te verzinnen, want de schoonste autobrandstof ooit werd gewoon veel duurder. Zonder opgaaf van redenen. Terwijl veel voor hun zo dierbare klimaat gedaan had kunnen worden door LPG goedkoop te houden en het gebruik ervan op die manier te bevorderen. Als LPG een stuk goedkoper was geweest dan diesel, hadden de dieselrijders heus wel voor LPG gekozen.
   Maar de zakken van de overheid vullen was nog net een slag belangrijker dan het klimaat.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Geliked door 3 people

  • Oeps48 zegt:

   @ Tistochwat (28 maart 2018 om 15:54)

   Het argument “KLIMAAT” wordt steeds meer te pas en te onpas gebruikt en misbruikt. Het is inmiddels een doel op zichzelf geworden. Het wordt ver buiten proporties opgeblazen. Het wordt ook telkens weer als oneigenlijk argument voor allerlei politiek aangewend. En dat noem,en ze dan ook nog “politieke correctheid”. En het onnozele klootjesvolk trapt er telkens weer in. Ha, ha, ha, ha !!!

   CO2, zure regen, opwarming van de aarde, enz. enz. enz zijn pure leugens. Het wordt allemaal heel zwaar overdreven. Het zijn natuurlijke processen. Het nuttig effect van al onze bemoeienis is minimaal en verwaarloosbaar. De natuur regelt het allemaal zelf. De natuur is ook vele vele vele malen sterker dan de mens. Een beetje voorzichtig zijn met ons afval is natuurlijk wel meegenomen ter veraangenaming van onze leefomgeving.

   Één dag oorlog veroorzaakt méér schade, dan de hele mensheid in een jaar kan corrigeren. Al die onnodige atoombomproeven en ongelukken met atoomcentrales hebben vele vele vele malen meer en hele langdurige schade veroorzaakt, dan de mensheid ooit kan corrigeren. Maar over dit soort zaken worden nooit woorden vuil gemaakt. Dat is blijkbaar niet politiek correct.

   Politiek is nergens te vies voor.
   Kijk uit uw doppen en laat u niet foppen.
   Niet alles is, wat het lijkt, dat het is.
   Wat niet màg zijn, ìs ook niet.
   Wat moet zijn, wordt door de strot geduwd.
   Zalig zijn zij, die kijken en zien.
   Zalig zijn zij, die luisteren en horen.
   Zalig zijn zij, die weten en begrijpen.
   Zalig zijn de onnozelen van geest,
   Zij worden met een kluitje in het riet gestuurd.
   Wie verdient eraan ???
   Wat zijn de “hogere” belangen ???

   Geliked door 2 people

  • Jade zegt:

   Keuzevrijheid of niet, eerst hebben de
   klootzakken bijna alle bestaande meters
   afgekeurd, opdat ze hun NWO-metertje
   kunnen installeren…

   Klik om toegang te krijgen tot 2011-01_afkeur_kWhmeters.pdf

   Geliked door 3 people

  • Oeps48 zegt:

   @ BertG. (28 maart 2018 om 16:30)

   Dames en Heren.

   Onblangs kreeg ik bericht van het energiedistributiebedrijf ENEXIS, dat ze mijn oude gas en electriciteitsmeter zouden komen vervangen door smartmeters.

   Ik heb dus helemaal geen behoefte aan die dingen. Mijn oude meters voldoen prima. Ik neem op de 1e van elke maand de meterstanden op en voer die in op een spreadsheet in mijn textverwerker. En die berekent dan in no-time wat mijn verbruik is geweest in de afgelopen maand, in de afgelopen 12 maanden en sinds de officiële meteropname. En tevens berekent dat spreadsheet hoeveel meer of minder ik heb verbruikt. Ik weet dus precies wat mijn verbruik is. En dat is vrij constant.

   De argumenten, die werden aangevoerd sloegen kant nog wal. Ik zou beter inzicht hebben in mijn verbruik. En dan zou ik minder gaan verbruiken. Nou, ik heb uitstekend inzicht in mijn verbruik En een smart-meter gaat mijn verbruik echt niet verminderen. Als de tv aan staat en de wasmachine en de koelkast en de vriezer en er branden enkele lampen, dan verbruik ik stroom. En als de cv aan staat en ik ga eten koken, ja dan verbruik ik gas. Zou ik met smart-meters minder gaan verbruiken. Ik geloof er niets van. Als ik minder wil gaan verbruiken moet ik de cv uitzetten, de lampen uit doen, de tv afzetten, de koelkast en de vriezer niet meer gebruiken en niet meer wassen en koken. Maar daar heb ik dus helemaal geen zin in. Dat ga ik dus niet doen. Ik ga niet in het donker zitten kou en honger lijden. Daar voel ik, helemaal niets voor. Dus …..

   Ze hadden ook nog een andere leuke sugestie. Binnenkort zou er smartapparatuur op de markt komen, waarmee ik dan op mijn smart-telefoon kan zien, dat de melk bijna op is. Guttegut wat leuk, maar wat heb ik eraan. Ik kwam niet meer bij van het lachen. Allereerst heb ik geen smart-telefoon. Dus aan dat gadget heb ik helemaal niets. Waarom zou ik op mijn telefoon moeten kunnen zien, dat de melk bijna op is. Dat zie ik heus wel, als ik de koelkast open doe.

   Ze hadden nog een leuke. Dan kan ik op afstand met mijn telefoon de oven aan zetten en dan is mij eten klaar, als ik thuis kom. Ooooh wat handig. Ik ben toevallig gepensioneerd en het grootste deel van de dag thuis. Wanneer zal ik dat gadget dan gebruiken. Oke goed, stel dat ik een keer onderweg ben. Toevallig is er een ongeluk gebeurd en sta ik meer dan een uur in de file. Dan is mijn eten dus verbrand, wanneer ik thuis kom. Als ik ‘s-morgens mijn eten al in de oven moet zetten, voor als ik ‘s-avonds thuiskom. Dan is de kans wel groot, zeker als het wat warmer is, dat het eigenlijk al bedorven is, voordat de oven gaat werken. En je kent America’s best Home videos wel. De hond ruikt het vlees en maakt de oven open. En de kat heeft toevallig jongen en bedenkt dat de oven best wel een lekker warm plekje is. Zie je het voor je ??? Je kunt wel zien, dat de smart-ass, die deze gadgets bedenkt, in het pretpakket van de MAVO niet veel levenservaring heeft meegekregen.

   Omdat alle argumenten als een tang op een varken sloegen, werd mij meteen duidelijk, dat er een dubbele bodem zit in de smart meters. Die zijn er niet voor bedoeld, om voor mij enig nut te hebben. Nee, maar omdat die smartmeters op afstand afleesbaar zijn, kan big-brother lekker meekijken wat ik aan het doen ben. En dat wil ik nu net niet. Dat is een aantasting van mijn privacy. Mijn privacy zou volledig gegarandeerd zijn. Ja, ze geloven ook nog, dat ik dat smoesje geloof. Wat een leuk verhaaltje. Maar wat jammer, dat het smoesje niet deugt. Ik loop al wat jaartjes mee en heb inmiddels genoeg gezien, om een flinke dosis wantrouwen aan de dag te leggen. Ik ben wel gelovig, maar niet goedgelovig. Ik heb inmiddels ook de leeftijd bereikt, om niet meer in sprookjes te geloven.

   Trouwens, de kosten van de energie vallen eigenlijk best nog wel mee. Wat de rekening duur maakt, zijn de bijkomende kosten en belastingen. En zou dat goedkoper worden met een smart-meter ??? Ik denk van nietes. Die meters kosten ook geld en die investering moet ook worden terugverdiend. Dus …..

   Niets in deze wereld is gratis. Als je ergens niet voor hoeft te betalen, wordt er linksom, of rechtsom, of onder de tafel, of anderszins, we geld gevangen. Voor niets gaat alleen de zon op.

   Om een lang verhaal niet onnodig langer te maken, kan ik melden, dat ik de smartmeters geweigerd heb. Dat is me bepaaldelijk niet in dank afgenomen. Ze hebben nog 3 keer een poging ondernomen, om me tot andere gedachten te brengen. Maar ik heb gewoon voet bij stuk gehouden.

   Geliked door 3 people

 4. Thom zegt:

  Nederlanders en Westeuropeanen in het algemeen zijn niet meer of minder dan randidioten, die denken dat links stemmen de oplossing is. In de Visegradlanden heeft de bevolking aanzienlijk minder boter op hun hoofd. Je kunt toch niet stellen, dat de Nederlandse bevolking het niet eens is dat de muezzin uit de moskee klinkt, dat de kopvodden in de supermarkt achter de kassa zitten. Dit wil het merendeel van de Westeuropeanen want anders waren Merkel en Rutte nooit meer herkozen. Dit werelddeel is verloren.
  Ik zag vandaag een onderzoek op internet waarbij het publiek gevraagd werd een paar rekensommen op te lossen. Slechts 3 van de 10 ondervraagden konden uitrekenen hoeveel 7 keer 8 was. De tafels van 10 leert men in de tweede klas van de lagere school dacht ik tot op heden.
  Ik denk dat een heel groot deel van de bevolking amper kan lezen of schrijven.

  Like

 5. Oeps48 zegt:

  Dames en Heren.

  De regenten van Rutte-3 willen ons weer wat door de strot duwen. Ze willen ons binnen 3 jaar van het gas af hebben. Z e hebben het over duurzame oplossingen. Maar feitelijk bedoelen ze iets anders. Het gaar NIET om het milieu. Het gaat om Poetin. Het gaat om enorme winsten uit aardolie en aardgas.

  De aardolie en aardgas belangen in het Midden Oosten zijn gigantisch groot. Het gaat om grote gas- en olieleidingen dwars door Syrië. Zowel Amerika als Rusland hebben hier grote belangen en die staan haaks op elkaar. De Amerikaanse belangen gaan over olie en gas vanuit Quatar via Syrië naar Europa. De Russische belangen gaan over olie en gas vanuit Iran via Syrië naar Europa. Ze gunnen elkaar het licht in de ogen niet. Dus wordt daar in Syrië al jarenlang oorlog over gevoerd over de ruggen van de Syriërs. Rusland wordt door Amerika en de NATO en de EU zwart gemaakt en Poetin is de “bad guy”. Een enorme NATO troepenmacht staat reeds aan de Russische grens, om de dreiging van Rusland af te weren, Is Rusland een bedreiging ???

  Poetin is bereid om ons aardgas te leveren. Maar dat mag niet. De Amerikaanse deep state wil oorlog met Rusland. En daarom zijn ze al jarenlang bezig, om Poetin tegen de haren in te strijken. Alles wordt uit de kast gehaald, om Poetin in een kwaad daglicht te stellen. Van de onderste steen van MH17, die maar niet gevonden wordt, tot aan de recente gifgas moordaanslag in Engeland Daarom mag de optie van Russisch gas geen voet aan de grond krijgen. En daarom worden wij binnen de kortste keren van het gas afgehaald.

  Ze gebruiken het milieu als hapklare brok, om de politiek aan op te hangen, want die is ons zo gemakkelijk door de strot te duwen. Het is gewoon valse argumentatie. Als wij snel van het gas afgehaald worden, hoeft Rusland niet meer te leveren. En het probleem Groningen is dan en passant ook opgelost.

  Als men werkelijk iets aan het milieu zou willen doen, stuurde men wel 2.000.000 exoten terug naar waar ze vandaan kwamen, terug naar allah´s paradijs.
  Weet u hoeveel scheten al die exoten hier elke dag laten vliegen ??? Dat is pas CO2 !!! En hoeveel vervuiling die exoten hier brengen ??? Om maar te zwijgen van alle CO2 en andere troep die de oorlog in Syrië elke dag veroorzaakt.

  http://delangemars.nl/2015/10/09/strijd-syrie-niet-tegen-is-maar-voor-olie-en-gaswinsten/

  https://www.nu.nl/wonen/5197022/brede-coalitie-wil-drie-jaar-af-van-klassieke-cv-ketel.html

  Like

  • Tistochwat zegt:

   @ Oeps48 28 maart 2018 om 21:34

   Over het algemeen kan men zeggen dat het verwarmen van een woning met een elektrische cv-ketel 2,4 duurder is dan het verwarmen met een gasgestookte ketel.

   http://www.inoxcon.nl/faq/ik-wil-mijn-cv-ketel-op-gas-vervangen-voor-een-elektrische-cv-ketel-waar-moet-ik-rekening-mee-houden

   Like

   • Oeps48 zegt:

    @ Tistochwat (29 maart 2018 om 14:44)

    Dames en Heren.

    Als u uw woning electrisch moet gaan verwarmen, hou er dan maar rekening mee, dat de elektriek 3 à 5 keer zo duur uitpakt, dan verwarmen met gas.

    Een warmtepomp installeren kost ook heel erg duur Je bent al gauw zo’n € 30.000 kwijt. Dat verdien je nooit terug.

    Zelf elektriek opwekken met zonnecellen of een windmolentje kost ook heel duur in investering. En je wekt bij lange na niet genoeg electriek op, om je woning te verwarmen. Een investering, dier zichzelf terugverdiend ??? Alle propaganda is veel te positief bedacht. Hou er ook maar rekening mee, dat die techniek, door hoge slijtage, ook nog veel eerder aan vervanging toe is, dan je nu wordt verteld.

    Als we binnen enkele jaren allemaal op elektriek moeten gaan verwarmen, koken en autorijden, dan hebben we een heel groot probleem. Onze energiecentrales zullen niet genoeg elektriek kunnen opwekken, om aan de behoefte te kunnen voldoen, zeker niet als de kolen- en gasgestookte en de kerncentrales ook nog moeten sluiten. Dan ontstaat er een hele grote schaarste en zal de prijs enorm stijgen. Zekers nu de hele energievoorziening is geprivatiseerd. Maak je borst maar vast nat.

    Het nuttig effect van alternatieve bronnen, zoals windmolenparken, zonnepaneelvelden en dergelijke, is maar heel beperkt. Zelfs al planten ze het hele land en de hele Noordzee vol met windmolens, dan hebben we nog niet genoeg opbrengst.

    Alle rekenmodellen zijn veel te positief ingeschat. Wishful thinking !!!

    Geliked door 2 people

 6. Oeps48 zegt:

  Dames en Heren.

  Smart technologie is De toekomst !!! Tenminste dat beweren ze.

  Niet dat smart technologie iets toevoegt aan de kwaliteit van uw leven. Nee, het is gewoon het einde van uw privacy. Big Brother wil precies weten wat u uitvoert, waar u bent, wat u eet, wat u uitvreet, waar u belangstelling in hebt, waar u tegen ageert enz. enz. enz. Het is uitermate beangstigend, als je beseft, wat Big Brother allemaal van je wil weten. Privacy, bye bye !!!

  Big Brother wil alles van u weten. Niet dat u wat te verbergen hebt. Maar het gevaar schuilt erin, dat Big Brother zaken uit z´n verband kan lichten en tegen u kan gebruiken. Ja. dat mag niet. Dat is fraude. Maar probeert u dat maar eens te bewijzen.

  Is Big Brother te vertrouwen ??? De informatie van Big Brother in verkeerde handen is een heel groot gevaar !!!

  Waak voor uw privacy !!!

  http://xandernieuws.punt.nl/content/2018/03/Schrik-want-dit-is-wat-Google-en-Facebook-allemaal-over-u-weten-en-verzamelen

  Like

 7. Oeps48 zegt:

  Dames en Heren.

  Zo veilig is uw privacy. Alle wachtwoorden liggen op straat !!!

  https://www.ad.nl/binnenland/wachtwoorden-3-3-miljoen-nederlanders-vindbaar-met-zoekmachine~aef1faf3/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s