Tsunami van lawines van geweld tegen politie overspoelt het “veilige” Nederland, dat gave land

Screenshot_99

Elk uur geweldincident tegen politie, 24 uur per dag, 7 dagen per week, 365 dagen per jaar

Elke dag wordt gemiddeld 25 keer fysiek en verbaal geweld gebruikt tegen politiemensen. Dat is omgerekend pakweg één incident per uur, ergens in Nederland. Dat blijkt uit cijfers die de politie heeft vrijgegeven over 2017. Het is de eerste keer dat de gegevens op deze manier openbaar worden gemaakt.

Post online

In totaal werden 9100 incidenten geregistreerd, variërend van schelden, beledigen, bedreigingen slaan, schoppen, met een voertuig inrijden op een agent of poging tot doodslag of poging moord. Omgerekend zijn dat per week 175 incidenten.

Het vaakst blijken mensen zich te keren tegen de politie tijdens een aanhouding (2779 keer), in het uitgaansleven (993), door verwarde personen (523), in het verkeer (507), tijdens het uitdelen van een bekeuring op straat (451) of huiselijk geweld (413). Bij veel andere zaken (2968) is de context niet duidelijk.

Wat betreft het geweld, komt belediging het vaakst voor (3889 keer), gevolgd door wederspannigheid (1545 keer), wat betekent dat verzet wordt geboden met geweld of dreiging daarmee, en verbale bedreiging (1125). Verder gaat het vele honderden keren om mishandeling en 38 keer om zware mishandeling.

Maar het kan ook ernstige vormen aannemen. Zo staat 143 keer poging tot doodslag op de lijst, zelfs 4 keer poging tot moord, poging tot zware mishandeling (161), inrijden met voertuig op een agent (61) en aanranding (8).

Ruud Verkuijlen, die binnen de politie verantwoordelijk is voor de aanpak van dit fenomeen, noemt geweld en agressie tegen dienders onacceptabel. Het wordt ook niet getolereerd, tegen alles wordt opgetreden, zegt hij. “Als samenleving moeten we niet accepteren dat er op deze manier met de politieman en -vrouw wordt omgegaan. Al ons optreden staat ten dienste van de burger, voor een veiligere samenleving. Ondermijning van deze taak, betekent ondermijning van onze samenleving.”

Intern worden agenten altijd aangespoord om aangifte te doen van de gebeurtenis, maar zij beslissen dat uiteindelijk zelf. De politie weet niet hoe vaak dat gebeurt en hoe vaak het Openbaar Ministerie overgaat tot vervolging, aldus een woordvoerster.

Bron:
http://nieuws.tpo.nl
(h/t “Elisah”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", Krankzinnigheid, Nederland. Bookmark de permalink .

18 reacties op Tsunami van lawines van geweld tegen politie overspoelt het “veilige” Nederland, dat gave land

 1. ReaGluurder zegt:

  Kan er niet mee zitten. Vind het wel sneu voor de goedwillende agent. Zoeken ze maar een andere baan. Tuurlijk is er een verband met de Omvolking, cq. VERRIJKING, en de ‘tsunami van geweld’. Zo lang de Landverraders van Het Binnenhof verdommen om dit te benoemen, glijdt dit land per dag verder af. Gezien de verkiezingen, willen de Kaaskoppen ook niet anders. Yolo!

  Geliked door 5 people

 2. Aegolius cs zegt:

  Nederland als één TBS kliniek, alwaar men ook geen raad weet met het aanbod. Gevangenissen gesloten……. wegens gebrek aan aanbod?!

  Hoe was dat in de ‘50er en ‘60er jaren? Geen statistiek beschikbaar, behalve de kennis dat bij ’n onwelgevallige arbeidsprotest de ME keihard ingreep waarna de economische rust herstelde…….
  .
  Thans bestuurlijk als kerkelijk en sociaal cohesie ontmanteld moet de politie (staat) zich handhaven.

  In mijn fabeltjeskrant komt het goed.

  Geliked door 1 persoon

 3. scherpschutter1943 zegt:

  De staat, zowel ambtenaren als politici, hebben minachting voor de politie. Te weinig geld en te weinig bevoegdheden en een onzekere toekomst als je als agent arbeidsongeschikt wordt. Ga je zo de wao in als elke andere uitkeringstrekker. Je moet het maar willen, zo’n klotebaan voor zo’n schijtsalaris. Dat zelfde geldt ook voor militairen, slachtvee naar de slachtbank. Het vaderland verdedigen, welke vaderland? Marokko, Turkije, somalie, ga zo maar door. Niet dus. En dienstplicht Buma van het cda, kom zelf maar om je te laten doodschieten, christelijke engerd.

  Geliked door 4 people

 4. joko zegt:

  Eigen schuld dikke bult! Dat krijg je wanneer je je iedere keer voor lul laat zetten om te allen maar te de-escaleren. Ongewenst gedrag moet je in de kiem smoren en niet uit de klauwen laten lopen. Respect is niet gratis dat moet je afdwingen. Ga eens in de leer bij de Amerikaanse politie daar maak je geen grapjes mee, die dwingen wel respect af.

  Geliked door 6 people

  • scherpschutter1943 zegt:

   joko, de politie doet wat de politiek hen opdraagt. Zo hoort dat in een rechtstaat. Wanneee de politie gaat doen wat ze zelf wil dan is er sprake van een revolte binnen het apparaat. Zal niet gebeuren met onze gezagsgetrouwe agenten. Dat wetende maakt de politiek hier grif misbruik van. Blanke Nederlanders willen steeds minder vaak agebt worden. Geef ze eens ongelijk. We krijgen nu Turkse en Marokkaanse agenten die daar alleen lopen voor eigengewin en hun soortgenoten. Weg rechtstaat

   Geliked door 1 persoon

 5. stef zegt:

  zolang men de ziekte nog geen naam durft geven zal beterschap niet komen.

  Geliked door 3 people

 6. bigljohn zegt:

  Ze hebben de politie gemaakt tot pispaal van de samenleving. Waar is de tijd gebleven dat onverlaten met een grote bek tegen de politie een hengst kregen met de gummie-knuppel ? Zoals het spreekwoord zegt; Zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Respect is een zaak, die moet je verdienen. En dat gaat niet door de politie zijn daadkracht sterk in te perken. In vroeger jaren reden mensen die iets op hun kerfstok hadden een blokje om als ze de politie zagen. Nu moet de politie uitkijken om zelf niet in elkaar te worden geslagen. De politie is ook al bang om naar achterstandswijken gestuurd te worden. Aldaar maakt men ook de rare situatie mee dat de politie er geen gezag heeft, maar moet samenwerken met de Sharia politie in zo’n wijk. Ik vrees de toekomst van het eens zo mooie Nederland !

  Geliked door 2 people

 7. Daan Kranenburg zegt:

  Ach autochtone Nederlanders hou jezelf nou niet voor de gek. We leven niet meer in mooi Nederland. We zijn inmiddels onze autonomie kwijt. Buitenlandse NL paspoorthouders (veelal moslims) zijn door jullie zelf met bloemen verwelkomt en worden we nu door overspoelt. ze zitten in de 2e kamer of zijn burgemeester. Onze volksvertegenwoordigers dienen onze belangen niet. Ons belastinggeld gaat grotendeels naar buitenland en allochtonen. Je zal maar kinderen en kleinkinderen hebben, nou succes ermee, ga zo door als je altijd doet in die stemhokjes.

  Geliked door 3 people

  • laura van der storm zegt:

   Onze volksvertegenwoordigers dienen onze belangen niet, omdat ze dan toe moeten geven dat het schorem meestal van allochtone afkomst is. Zolang ze dat niet toegeven,kunnen ze niets doen. Ik zat naar Pauw te kijken, waar agenten aanwezig waren om de toestanden te bespreken, die ze dagelijks tegenkomen, maar niemand aan die tafel, ook de agenten niet en Pauw zelf dus ook niet, durft het woord allochtoon te laten vallen. Ik heb kinderen eb kleinkinderen en vrees het ergste!

   Geliked door 2 people

 8. Joannes den Hollander zegt:

  We hebben inmiddels al een jaar of vijftig ervaring met anarchistische onblanke subhumanen. Aangezien ze ons de wetten willen stellen is het de hoogste tijd om hun gedrag met gepast geweld te beantwoorden. Gepast geweld wil zeggen, een grote bek tegen de politie wordt direct beantwoord met houten knuppels door een groepje agenten. Per direct het Nederlandse paspoort inleveren en aan een parachute boven Noord Afrika het vliegtuig uitschoppen.
  Fysiek geweld betekent dat de politie gerechtigd is om je met een kopschot af te straffen.
  Een vuistvuurwapen verstrekken aan ambulancepersoneel, brandweer en ambtenaren van de sociale dienst is wat mij betreft geen enkele probleem.
  Collectief ontslag voor allochtone overheidsdienaren is daarbij wel een vereist om efficiënt te kunnen werken.
  En krapuul van eigen bodem, samen met hun ouders gewoon eens een jaartje of vijf in een resocialisatiekamp opsluiten. Normen en waarden worden er dan wel hardhandig ingeslagen.

  Geliked door 6 people

 9. Thomasson zegt:

  De tsunami van aanvallen op politieagenten was te verwachten, aangezien er weinig moeite wordt gedaan om hen in hun gevaarlijke taak te beschermen. Het is leuk dat Ruud Verkuijlen noemt geweld en agressie tegen dienders onacceptabel. Maar wordt er werkelijk alles gedaan om politieagenten te beschermen? Wat gebeurt er als een agent dient een klacht tegen personen of persoon die hem op brute wijze mishandelen? Wat gebeurt er als een Nederlandse politieagent wordt met fysiek geweld bedreigt door leden van de Moccro of Turkse maffia ? Wordt deze agent serieus genomen? Of wordt er direct tegen hem het racist-protocol gebruikt? Is er iemand in de hele smurfenhiërarchie die hem en zijn gezinsleden beschermt? Wat gebeurt er met buitenlanders, met dubbele nationaliteit, die aanvallen plegen op Nederlandse politieagenten op Nederlands grondgebied? Marokkanen, Turken enz. zijn hier te gast. Zij zijn buitenlanders en onderdanen van een ander land. Hetzelfde status hebben ook Antillianen uit Curaçao, Bonaire en Aruba. Nederlanders kunnen zich niet zo maar in deze eilanden vestigen. De Antilliaanse regering en overheid beschouwen hen als buitenlanders. Waarom moet men Antillianen op andere wijze behandelen? Zeker als ze crimineel zijn?

  Geliked door 2 people

 10. koddebeier zegt:

  Voor tokkies en import tuig schiet de geweldsinstructie van de politie te kort en de huidige agenten stralen veelal geen gezag meer uit !

  Geliked door 2 people

  • Onno zegt:

   ….huidige agenten stralen veelal geen gezag meer uit !
   ——————-
   Nee, het lijken wel collaborateurs van een afgedankte koninklijke familie die in 1940 (extreem verraderlijk en schadelijk!!!) ongrondwettelijk de kuierlatten heeft genomen en ijskoud is teruggekeerd als VERHOLEN stadhoudhouder van de USA/GB ‘deep state’, de leugenaars van Dresden en de WMD van Saddam Hoessein enzo.

   Dan verlies je uiteraard alle gezag, maar je voorkomt er wel mee, dat je voor het wettige vuurpeloton eindigt. Wat zou jij kiezen als je een verraderlijke weerzinwekkende schurk zoals Prins Bernhard was?

   Geliked door 1 persoon

 11. Cathja zegt:

  Als ik de houding en reacties van de politie zie bij sommige opstootjes, dan begint mijn bloed wel eens te koken. In plaats van de raddraaiers op hun falie te geven met de gummiknuppel (want waarvoor hebben ze anders zo’n ding?) proberen ze met ‘zachte dwang’ de bende uit elkaar te trekken.
  Is het gek dat met name moslimjongeren geen greintje respect hebben voor onze politie? Maar kijk eens naar de politie in hun landen van herkomst! Die laten niet met zich sollen, en timmeren er op los. Daar laten de raddraaiers het wel uit hun hoofd om de politie te beledigen en/of aan te vallen!

  Geliked door 5 people

 12. soeri zegt:

  tja in Nederland mag alles , een agent voor homo uitschelden in zijn gezicht spugen en als hij wat terug doet is hij de fouterik ! Ik ben 4x in Fortaleza Brazilie geweest , daar kan je zien dat een agent aanzien en respect krijgt, niemand scheld daar tegen een agent. daag je hem uit of doe je raar krijg je gelijk een 20 stokslagen en doe je het nooit meer. Ook als een agent stop zegt stop dan maar en ren niet weg anders schiet hij je neer ! Hier is alles veels te slap en lief en aai over je bol als je belooft het niet meer te doen, zeker met alle barbaarse import die helemaal geen gevoel hebben en zonder problemen een mes in je lichaam steken gaat dat nooit goed komen

  Geliked door 2 people

 13. Anton Haksteeg zegt:

  Het is juist de politie heeft een gummiknuppel en een vuurwapen en mogen wat mij betreft beiden gebruiken maar geen marokkaanse of turkse agenten dat volk heeft geen educatie. Wat Cathja zegt is volkomen juisthet is wederom de import die ons land naar de bliksem helpt.

  Geliked door 1 persoon

 14. Jules Vismale zegt:

  Dat de politie tegenwoordig steeds vaker wordt bedreigd (zelfs niet eens meer door criminelen maar ook door gefrustreerde burgers) hoeft mij niets te verbazen. Zoals professor Smalhout ooit in zijn column rond 2010 in de Telegraaf aangaf met als titel: “Is de politie onze beste vriend?” Helaas is dat zeker nou NIET meer het geval wat we feitelijk aan die afschuwelijke linkse regeringen te danken hebben! Ironisch genoeg werd Smalhout ooit zelf al eens het slachtoffer van onze “geliefde” politie, net als vele burgers die vaak voor 100% anti-crimineel zijn.
  Zo werd ik zelf al eens in Amersfoort en Weert aangehouden op sommige plekken die alleen voor voetgangers zijn al werd dat zeer slecht aangegeven ofschoon die starten daar vrij breed waren zodat je voetgangers niet kon hinderen. Gelukkig kwam ik er toen alleen met een waarschuwing vanaf al ben ik thans banger voor de politie daar ik soms het idee heb dat de SS of de Gestapo zijn teruggekeerd!
  In ieder geval is de politie eveneens mijn beste vriend niét meer zolang zij niet meer op boeven, relschoppers en ander tuig jagen maar fatsoenlijke burgers voor onbenullige en ongevaarlijke overtredingen bekeuren! In tekenfilms jagen politieagenten nog wél op echte schurken en daarin zijn agenten werkelijk helden!

  Like

  • scherpschutter1943 zegt:

   Vroeger waren politieagenten mensen met levenservaring, die jonge dienders aan de hand namen en ze leerden hoe ze met mensen om moesten gaan. Tegenwoordig moet je iedere agent wantrouwen die geschikt wordt bevonden om agent te zijn. De aanstellingseisen zijn niet meer die van vroeger. Wat moet je wel als agent? Eeuwige trouw zweren aan de regering en onvoorwaardelijke gehoorzaamheid en alleen doen wat je wordt opgedragen door de machthebbers. Verder je kop houden en niet klagen. Zeker niet zelf nadenken over rechtvaardigheid en rechtshandhaving. Dat wordt voor je gedaan in den haag. En als er eens wat gebeurt wat het volk beroert dan weet de politiek en natuurlijk de korpsleiding niet hoe snel ze de agent moeten laten vallen in de openbaarheid. Ook justitie laat glimmend van trots weten dat de agent wordt vervolgd. Agent? Niet je moet het maar kunnen maar, je moet het maar willen.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s