Kiezerspotentieel van de AfD bedraagt 20%

Screenshot_140

De beide fractievoorzitters van de AfD in het Duitse parlement: Alexander Gauland en Alice Weidel.

(Door: Michael Steiner – Vertaling: E.J. Bron)

Volgens een door INSA uitgevoerde peiling bedraagt het huidige kiezerspotentieel voor de AfD 20%. Ook dient gestreefd te worden naar regeringsdeelname.

Contra magazine

Het opinieonderzoeksinstituut INSA heeft voor het bestuur van de AfD-fractie in het Duitse parlement een peiling uitgevoerd, waarmee het bestuur het kiezerspotentieel van de eigen partij in heel Duitsland wil bepalen. Het resultaat: op dit moment bezit de partij in heel Duitsland een kiezerspotentieel van 20% van de stemgerechtigden.

Een ander resultaat van de peiling: 65% van de (potentiële) AfD-kiezers wil ook een regeringsdeelname van de partij. De partijvoorzitter Jörg Meuthen zei hierover tegen “Focus”: “Vanzelfsprekend werken we er naartoe om op de middellange termijn regeringsverantwoordelijkheid te nemen.” In feite zou de AfD als een conservatieve volkspartij zijn. Dat zou ook de reden zijn waarom het verzet tegen de partij zou bestaan.

Maar ook in de rechter partijvleugel, die eigenlijk kritisch tegenover een regeringsdeelname staat, zijn hierover duidelijk positieve stemmen te horen. De voorzitter van de AfD in de deelstaat Brandenburg, Andreas Kalbitz, zei tegen “Focus”: “”Iedereen in de AfD is het erover eens dat we een regeringsdeelname moeten nastreven en willen. In de partij wordt alleen maar gediscussieerd over de details.” Dat betekent min of meer: als het tot regeringsdeelname komt, dan bijvoorbeeld niet als junior-partner van de CDU/CSU, maar als sterkere partij, om zodoende ook de koers te kunnen bepalen.

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Michael Steiner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in AfD (Alternative für Deutschland), Duitsland, gezond realisme. Bookmark de permalink .

7 reacties op Kiezerspotentieel van de AfD bedraagt 20%

 1. paulzwueste zegt:

  Ik zie hetzelfde beeld in heel West-Europa.
  Verder dan 20-25 % komen de rechtse partijen anno 2018 niet.
  Oorzaak: Het gaat nog allemaal veel te goed…!
  Zolang de islam niet door de straten marcheert en er dagelijks bomaanslagen zijn zal de brave burger, die 75% van de bevolking uitmaakt, blijven stemmen op de “gevestigde partijen” die voor alle ellende gezorgd hebben.

  Dat dachten wij allemaal.
  Houdt u vast…
  Ook nádat de islam door de straten zal marcheren en de bomaanslagen niet van de lucht zullen zijn, er er in de grote steden niet meer te wonen valt…. zal die goegemeente, u weet nog wel die 75%, nòg altijd op die “gevestigde partijen blijven stemmen…..

  Voorbeeld
  Houdt U de PVDA maar in de gaten.
  Die partij zal bij de volgende verkiezingen het volk waarschuwen voor de islam en beloven dat de immigratie zal stoppen, en dat zij er voor zullen zorgen dat de moskeeën moeten verdwijnen….

  Het volk is zo dom en zo bang om in het zwarte gat van Wilders, Marie le Penn, Strache,
  De Winter en Kurz te springen…

  Geliked door 1 persoon

  • Taljaard zegt:

   @paul
   Inderdaad.
   Binnen de PvdA pleiten sommigen nu al voor een ”nationalistische koers.”
   En zelfs Femke Halalsema schijnt er wel wat voor te voelen.
   Ter linkerzijde zien ze nu in dat ze tientallen jaren lang op het verkeerde paard te hebben gewed. Omdat je van massaal door hen geimporteerde mossels geen braaf socialistisch stemvee kunt maken; hoezeer je ze ook in de watten legt.
   Dat schijnen ze nu e i n d e l i j k eens te hebben ontdekt.

   Bij de VVD willen ze alleen maar rust in de managers-toko, die het EU filiaal B.V, Nederland in hun ogen is. Want hommeles is slecht voor de zaken en je krijgt er bovendien standjes door vanuit het regionale hoofdkantoor van de A.G. Bundesrepublik en president commissaris Mutti Merkel. (”Ja Mutti, nein, Mutti, Drei Sacken voll mit Woll, Mutti. Beeeeh,”)

   Dus krijg je straks een PvdA, die zowaar (althans met de mond) islamkritisch wordt.
   Maar wat er achter zit is de ontdekking dat de zogenaamde ”energietransitie” en de ”vergroening” van de energievoorziening een pracht van een verdienmodel inhoudt voor de bouwsector, de installatiebedrijven, Philips c.s. en de hypotheekbanken. Om dan in samenwerking met een overheid de burgers een poot uit te draaien.
   Miljarden gaan ze eraan verdienen!
   Samsom heeft daar al een mooi lobbygroepje voor gevormd.

   Dat betekent dat de PvdA zich ook eventjes in de media en voor het oog van het domme volk aan een transitie naar een ”nationalistische koers” moet onderwerpen. En zodra ze hun electorale positie daarmee weer hebben hersteld (ze hebben er meer dan 3 jaar voor) kunnen ze na de volgende verkiezingen weer een Paarse coalitie vormen.
   En dan is de buit binnen.
   Follow the money!

   De open inrichting Amsterdam fungeert als proeflab.

   Geliked door 2 people

   • Taljaard zegt:

    drei Saecker voll mit Woll

    Geliked door 1 persoon

   • paulzwueste zegt:

    Uitstekend geschreven Taljaard.
    Zo is het helemaal.
    Mijn volle neef die zelf ook Directeur van Philips-Alexandrië werd, maar direct weer terug moest met de boot omdat enen zekeren Nasser de zooi naastte, zei vlak voor dattie naar Egypte ging nog “pas maar op, als de allochtonen eenmaal hun eigen partijtjes hebben gaat links kapot.”
    Dat die linkse partijen dan 180 o zouden draaien met hun verkiezingsprogramma, was daarna voor mij dus, nogal voor de hand liggend.
    En zo zal het gaan.
    Grappig hè.
    Nu al te weten hoe hun geloofsbrieven voor de nieuwe verkiezingen er straks zullen uit zien.

    Geliked door 1 persoon

   • paulzwueste zegt:

    Trouwens, wist u dat de echtgenoot van die mevrouw die ‘De Partij voor de Dieren’ heeft opgericht, al een bedrijf in de milieusector had toen zei die partij oprichtte en dat helemaal op maat is afgestemd is op datgene wat zij preekt en waarover u schreef, energietransitie etc…..
    De naam van die partij is zo ontzettend misleidend.
    Vandaar ook dat zij nooit in het nieuws komen om simpelweg actie te voeren voor het lot van dieren.
    Bijvoorbeeld halal-slachten, ik noem maar iets….

    Like

 2. guusvelraeds zegt:

  Wat mij betreft mag het naar de 40, 50 procent. Er is veel werk aan de winkel in Duitsland.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s