‘Teken-app voor donorreferendum komt snel’

Screenshot_144

Amsterdam (Mol Media) – Sinds de nieuwe donor-wet vrijdag in het Staatsblad verscheen, is op het internet veel enthousiasme gemeten voor een referendum over die wet. “Er komt snel een online teken-applicatie”, zeggen de initiatiefnemers van zo’n referendum.

Op weblog GeenStijl verscheen het eerste bericht over de mogelijkheid tot het houden van een referendum over de wet. De site noemt de donor-wet “een kroonjuweel van een referendum-onderwerp”, omdat het over een ethische kwestie gaat die voor niemand te moeilijk is. “Het gaat over je eigen lichaam”, onderstreept de site, die tevens hoopt op een goed debat en veel nieuwe registraties in het donorregister.

Inleidende verzoeken kunnen per post worden ingediend door het formulier op de site van de Kiesraad in te vullen en uit te printen. Via Twitter en in de comment-sectie van GeenStijl.nl kwamen echter al snel veel vragen binnen over de mogelijkheid tot het digitaal ondertekenen van zo’n verzoek. “Tijdens het Oekraïne-referendum kon je het online invullen en verzenden”, merkt iemand op. “Waarom nu dan niet? Die techniek bestaat toch?” Een telefoontje naar de initiatiefnemers bracht opheldering.

Lees verder>>>
(h/t “BertG.”)
GeenStijl

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

16 reacties op ‘Teken-app voor donorreferendum komt snel’

 1. BertG. zegt:

  Ik heb ‘m al uitgeprint en ingevuld, gaat maandag mee met de post.

  Like

 2. Petra DeBoer zegt:

  Heel mooi en had het gisteren al gelezen bij het roze webblog. Ik doe zeker mee.

  Geliked door 1 persoon

 3. hslot4 zegt:

  Kreeg ook een mailtje van mininsterbruins :
  Minister voor Medische Zorg en Sport
  29 mrt. 2018 15:19
  aan……………………………

  Geachte heer, mevrouw,

  Vorige maand heeft de Eerste Kamer ingestemd met het initiatiefwetsvoorstel van D66 over de invoering van een Actief Donorregistratiesysteem (ADR). Nu de wet is aangenomen, is de volgende stap dat het wetsvoorstel bekrachtigd moet worden. Voordat het voorstel daartoe aan de Koning wordt aangeboden, is het afgelopen vrijdag eerst in de Ministerraad behandeld.

  Na akkoord Ministerraad en bekrachtiging door de Koning zal het wetsvoorstel door de minister voor Medische Zorg en Sport worden getekend. De minister van Justitie en Veiligheid zal daarna volgens de Bekendmakingswet het wetsvoorstel plaatsen in het Staatsblad. Na plaatsing in het Staatsblad wordt op grond van de Wet raadgevend referendum een besluit in de Staatscourant geplaatst waarin staat of het wetsvoorstel in aanmerking komt voor een raadgevend referendum.
  Met vriendelijke groet,
  Bruno Bruins
  Over deze reactie zal niet verder worden gecorrespondeerd.

  Mijn reactie aan Dhr Bruins :

  do 29 mrt. 16:39 (2 dagen geleden)
  aan ministerbruins
  Optieven met je donorwet stelletje facisten .
  Op do 29 mrt. 2018 om 15:19 schreef Minister voor Medische Zorg en Sport :

  Geliked door 2 people

  • Daiyu-ninja zegt:

   hslot4 zegt:
   31 maart 2018 om 17:00

   Optieven met je donorwet stelletje facisten ……………………………………………………………..

   Goed gezegd.

   Like

 4. Oeps48 zegt:

  Dames en Heren.

  Het formulier heb ik al uitgeprint, ingevuld, ondertekend, in een aan de KIESRAAD, Postbus 2700, 6401DE Heerlen geadresseerde envelop gedaan, van een geldige postzegel voorzien en in de brievenbus gedeponeerd.

  En nu maar hopen, dat er niet toevallig iemand bij de kiesraad toevallig een stapel van die formulieren toevallig in de onderste bureaula legt en ze daarna toevallig vergeet terug te vinden, tot het toevallig te laat is. Hè hè, het toeval wil, dat ik toevallig wel eens van die rare invallen en gedachtenkronkels heb. Hoe kom ik daar toch toevallig aan ???

  Like

  • Petra DeBoer zegt:

   @Oeps48, mooi en hartelijk bedankt. Ik wacht even tot het digitaal kan zoals het bij Geenstijl/Geen Peil ook kon met het Oekraïne referendum. Bij de sleepwet was het niet zo maar dat werd door studenten (Hulde!!!) georganiseerd en na de eerste 10.000 verzoeken heb ik meegedaan bij de volgende fase van 300.000 wat wel digitaal kon. Hoe meer democratie hoe beter en die figuren van D’66 mogen allemaal de pot op en Pia Dijkstra met haar vreselijke organenroof als eerste.

   Als je zo her en der leest hoe er met mensen omgesprongen word om die organen te kunnen krijgen draait je maag om. Iemand die hersendood was werd langer aan de beademing e.d. gehouden omdat de artsen geen tijd hadden voor een operatie om de organen eruit te halen. Diep triest voor de nabestaanden. De nabestaanden moesten dus maar even enkele dagen wachten met de uitvaart, wetende dat hun geliefde in wezen al overleden was.

   Ik geef geen organen en wil ze ook niet want bovenstaande ellende wil ik niemand aandoen.

   Geliked door 1 persoon

   • Oeps48 zegt:

    @ Petra DeBoer (31 maart 2018 om 18:02)

    Dames en Heren.

    De propaganda rondom de orgaandonatie draait op volle toeren. Het wordt gebracht alsof het iets “groots” is, een hoogtepunt in onze beschaving. De praktijk is echter heel anders. De donor is NIET dood. Hersendood bestaat niet. De term “HERSENDOOD” is een bedenksel van de orgaandonormaffia.

    Omdat de patiënt “hersendood” is kan de patiënt immers niets voelen. Daarom mag de patiënt niet verdoofd worden. Vaak wordt de stervende patiënt nog lange tijd in leven gehouden en mag blijven lijden, tot men de operatie kan uitvoeren. Artsen, die de operaties uitvoeren verklaren, dat veel patiënten afwerende gebaren maken. Sommige patiënten protesteren zelfs zo heftig, dat ze op de operatietafel moeten worden vastgebonden. Pas zodra het hart wordt uitgenomen, overlijdt de patiënt. Wilt u zo sterven ???

    https://www.wanttoknow.nl/gezondheid/orgaandonatie-wil-je-zonder-verdoving-geopereerd/

    http://www.earth-matters.nl/192/12942/earth-matters-tv/orgaandonor-is-helemaal-niet-dood-als-zijn-organen-eruit-gehaald-worden.html

    http://succesboeken.nl/boeken/9789079872763/Wat-je-over-orgaandonatie-zou-moeten-weten#.Wr-1jNSLTGh

    http://www.niburu.co/index.php?option=com_content&view=article&id=12726:nieuwe-donorwet-schending-mensenrechten&catid=9:binnenland&Itemid=22

    Like

   • Tistochwat zegt:

    @ Petra DeBoer 31 maart 2018 om 18:02

    Het begrip hersendood is in het leven geroepen om wettelijke ruimte te creëren voor orgaandonatie.
    Orgaantransplantatie is algemeen gebruikelijk geworden na de Tweede Wereldoorlog. De organen die werden gebruikt voor transplantatie kwamen uit lichamen van mensen die overleden waren. Het bleek echter niet goed mogelijk om deze organen te gebruiken. De organen van deze mensen gingen na de ademstilstand snel achteruit. De organen dienden vitaal te zijn en tot aan het einde van de uitneemoperatie te worden voorzien van zuurstofrijk bloed. Nadat in 1967 in Zuid Afrika de eerste harttransplantatie van een levend hart met succes was uitgevoerd maakte de transplantatiekunde een enorme groei door. Medici stonden nu voor een enorm dilemma, zij hadden organen nodig uit levende lichamen om succesvol te kunnen transplanteren. Wettelijk was het niet toegestaan om enkelvoudig aangelegde organen te verwijderen bij levende mensen omdat door deze operatie de donoren zonder meer komen te overlijden (het verwijderen van meervoudig aanwezige organen zoals één nier waarbij de donor niet overlijdt valt hier niet onder).

    In 1968 kwam aan de medische faculteit Harvard (USA) een groep van medici, rechters en filosofen bijeen om het probleem op te lossen. De oplossing werd gevonden in de groep patiënten die in diep comateuze toestand in ziekenhuizen en verzorgingstehuizen lagen. Deze Harvard-groep bedacht een manier om de dood te herschrijven. De term hersendood werd ontwikkeld en aan die dood werd een definitie gegeven. De definitie “indien iemand hersendood is, dan is hij dood” werd door hen vastgesteld. Hiermee konden orgaanuitnames bij levende mensen plaatsvinden zonder dat de artsen schuldig werden gevonden aan moord of doodslag. In Nederland is de wetgeving hierop aangepast. De Wet op Orgaandonatie is op 24 mei 1996 ingegaan.

    http://www.annetwood.nl/brief-aan-de-ministerraad

    Er bestaan natuurlijk wel ‘hersendoden’: die maken in het stemhokje de vakjes van Groen Links e.d. rood.

    Geliked door 2 people

   • Petra DeBoer zegt:

    @Oeps48, mensonterend maar uw verhaal was me al bekend. Toch goed dat u het plaatst want lang niet iedereen weet het en dat zou wel moeten. Ik zou zo niet dood willen gaan maar ik wil ook niet dat een ander zo dood gaat om mij een orgaan te kunnen geven.

    Like

   • Petra DeBoer zegt:

    @Tistochwat, hartelijk bedankt voor uw reactie want dat wist ik niet. Het ondersteunt wel weer eens te meer mijn beslissing om geen organen te geven of te willen ontvangen.

    Daarnaast heb ik smakelijke gelachen om uw laatste opmerking over de hersendoden van Groenlinks e.d. 🙂 U sloeg de spijker op de kop.

    Geliked door 1 persoon

 5. paulzwueste zegt:

  Inderdaad.
  Nederland is in groot gevaar.
  Het hele land dreigt verloren te gaan als het in handen van de bevolking zou vallen.
  Gruwelijke beelden zouden het gevolg kunnen zijn.
  Stel je voor.
  ’n Land waarin politici geen macht meer zouden hebben!
  Om bijvoorbeeld Nederland te vernietigen als ze dat zouden willen, en het schijnt dat ze dat inderdaad zouden willen….
  Deze ontwikkeling betekent een regelrechte ramp voor onze politici de rijken, de superrijken en niet te vergeten het koningshuis!
  Nederland moet daarom gewoon weg!
  Het heeft al veel te lang bestaan, en nu zou het volk ook nog een groot gevaar voor de machthebbers kunnen vormen!!!

  En laten we eerlijk zijn wat is ’n Nederlander?
  Niks.
  Geen enkele identiteit!
  ’n Lul.
  Meer niet…!!!
  Klootjesvolk!

  Geliked door 3 people

 6. Elisah zegt:

  Even iets geinigs tussendoor.

  Like

 7. fleckie zegt:

  Was het niet in ALBANIË, ?waar ‘mensenslachthuizen’ operatief waren??(en in INDIA ?? jonge vrouwen, nadat ze waren ‘uitgeslacht’, gewoon langs de weg als oud vuil achtergelaten?? …….DUS ?……moest er een ‘ander gebied’ gevonden worden, om toch in …….’DIVERSEN’te kunnen voorzien??!!

  Like

  • Petra DeBoer zegt:

   Ook in Syrië gebeurde het de afgelopen jaren volop en werd gedaan door de zo geliefde “rebellen” van de NOS en andere msm, maar zijn jihadisten van al Qaida, al Nusra en IS. De organen gingen naar Turkije.

   Like

 8. Wachteres zegt:

  https://www.burgercomite-eu.nl/nieuwsbrief/nieuwsbrief30.html

  Burgercomite EU

  Een referendum over de Donorwet!

  Beste mensen,
  Na het glansrijk gewonnen Oekraïnereferendum en de voor het kabinet onverwachte tegenstem bij het referendum over de Sleepwet, is er nu nog één serieuze kans voor het afdwingen van een referendum, voordat met het allerijl afschaffen van de Wet raadgevend referendum de democratische duisternis definitief invalt.

  De DONORWET is zojuist in het Staatsblad gepubliceerd. De wet is daarmee nog net referendabel en bovendien gaat het hier om een ideaal onderwerp voor een referendum!
  Iedereen krijgt immers vroeg of laat met deze wet te maken, of men dat nu wil of niet.
  Bovendien is de wet met de kleinst mogelijke meerderheid door de beide Kamers van het parlement geloodst.
  Daarnaast botsen hier ook nog eens fundamentele waarden.

  Like

 9. fleckie zegt:

  Wanneer noemt men ‘voltooid leven’ eigenlijk? ( ALS GELDBELUSTEN …dat mogen beslissen?, Voor de D66- ers is ‘voltooid leven’ i.v.b. met uitslachting wel de moeite waard! ZIJ hebben immers voldoende ‘middelen’ gehad! om hun lichamen ‘gezond te voeden, en te houden’, dus…..RENDABEL voor…….’ uitslachting’ !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s