Wilders maakt Pechtold inzet ’minder’-proces

Screenshot_138

(Door: Saskia Belleman)

DEN HAAG – Een terloopse opmerking van D66-leider Alexander Pechtold over Russen, heeft mogelijk grote gevolgen voor het proces tegen Geert Wilders.

De Telegraaf

Volgens Wilders en zijn advocaat Geert-Jan Knoops is de opmerking van Pechtold „ik moet de eerste Rus nog tegenkomen die zijn fouten zelf rechtzet” volledig vergelijkbaar met de ’minder Marokkanen-uitspraak’ waarvoor Wilders nu in hoger beroep terechtstaat. Als Pechtold niet wordt vervolgd, is er sprake van schending van het gelijkheidsbeginsel en Wilders’ recht op een eerlijk proces, vindt de raadsman.

Hij heeft het Haagse gerechtshof gevraagd om uitstel van het hoger beroep dat vanaf 17 mei inhoudelijk wordt behandeld. Wilders en zijn advocaat willen dat het hof wacht op de beslissing van het Openbaar Ministerie in Amsterdam over de vervolging van Pechtold.

Ook rechtsgeleerde Theo de Roos noemt de uitlatingen van Wilders en Pechtold vergelijkbaar. ,,Vervang het woord Russen door Marokkanen, en vraag je dan af wat voor commotie je krijgt.”

Bron:
www.telegraaf.nl
(h/t “Japio”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Geert Wilders. Bookmark de permalink .

22 reacties op Wilders maakt Pechtold inzet ’minder’-proces

 1. theresageissler zegt:

  ’t Is weliswaar te hopen, maar ik heb er,eerlijk gezegd, geen vertrouwen in:
  Je kunt met je klompen aanvoelen, dat ze het er op gooien, dat er in het geval van de uitspraak van Wilders sprake is “van het krenken van een “hele bevolkingsgroep, die hier wóónt en wil blijven, en die door Wilders wordt ‘weggezet,’ wat dus niet te bedoeling is.”
  In het geval van die van Pechtold gaat het zeer zeker níet om hele gemeenschappen, die hier willen blijven (en trouwens ook geen staatssecretaris, burgemeester, premier enz., enz. willen worden, anders dan in hun eigen land, maar dat terzijde.) Dús….vul maar in.
  Nee,dit gaat vast niet lukken.

  Geliked door 1 persoon

 2. zou prachtig zijn dat die Alexander OOK berecht gaat worden, maar zie er een zwaar heufd in, want D666 rechters………….en laat Alexander nou ook van die klub zijn…………”Vervang het woord Russen door Marokkanen, en vraag je dan af wat voor commotie je krijgt”……………….is JUIST !!!!!!!

  Geliked door 2 people

 3. leefbarbaar zegt:

  Iemand blij te maken met een dooie mus?
  Er zijn geen PVV-rechters. Daar verandert wat gekwek van meneer Pechtold niets aan.
  Verder is Penthouse Pechtold veeel gelijker dan meneer Wilders.
  Hij mocht knoeien met grond in Leiden, gratis naar de Oekraïne vliegen (en dit vergeten te melden) en een penthouse ontvangen (en dit vergeten te melden) dat heeft allemaal niks meer met recht te maken maar met corruptie en vriendjespolitiek.
  De blinddoek van Justitia is al jaren afgedaan, zij kijkt gewoon de andere kant op als de linxe kerk en haar dienaren berecht moeten worden.

  Geliked door 5 people

 4. A.Ruygrok zegt:

  Imams met haat preken/kreten weet men niet of nauwelijks aan tepakken en een futiliteit van Wilders kluift men tot in het merg uit.., geeft wel aan dat de ANGST voor de islam gemeenschap er eveneens tot in het merg er in zit bij met name het linkse gedachtengoed,zij denken met pappen, knuffelen en nat houden het eigen hoofd te kunnen sparen..,nou dat kan men wel vergeten…, voor elkaar zijn ze al meedogenloos.., laat staan voor ons, ongeacht wie we zijn, voor hun zijn we allemaal christenhonden of we moeten buigen voor allah en dan nog ben je 2e of 3e rangs aanhangsel.., heb maar geen enkele illusie.
  A.Ruygrok, Monster.

  Geliked door 3 people

 5. Thoth zegt:

  Prima. Dit konden ze verwachten van Penthouse. Een keer niet ‘opletten’ en hoezee…

  Geliked door 1 persoon

 6. Wouter Eenhoorn zegt:

  Wat een slimme zet van Wilders. Meer mensen zullen nu meer over de capriolen van
  de leider van D’66 lezen. Worden ze misschien wakker.

  Geliked door 2 people

 7. koddebeier zegt:

  Eerlijk proces ?????????????????????????????? Hier ??? In Nederland ??????? Lat me niet lachen !!

  Geliked door 2 people

 8. Tistochwat zegt:

  Ho ho, dat gaat zomaar niet. Russen mogen uiteraard beledigd worden, maar mohammedanen NIET!
  Voor mohammedanen gelden in elk opzicht andere regeltjes en wetjes.
  Mohammedanen zijn lievvv en vooral zielugh want: ‘de nieuwe Joden’.

  Geliked door 1 persoon

 9. Stef zegt:

  Dat is paradoxaal. We willen met z,n allen graag dat Pechthold veroordeeld wordt omdat het hetzelfde is als wat Geert heeft gezegd.
  Maar dan veroordelen we Geert toch ook gelijktijdig. Of zie ik het verkeerd?

  Geliked door 1 persoon

 10. guusvelraeds zegt:

  Gaat het niet worden.

  Marokkanen moeten vernederd worden zei die kale PvdA’er die nu onze CV ketels uit het raam komt gooien vanwege klimaat of zo iets. De rechter gaf geen krimp.

  Marokkanen zijn etnisch crimineel of hebben een etnisch monopolie hierop zei een andere P.v.d.A’er hoerenloper annex huisarts. Ook hier deed de rechter niets aan.

  Of was het andersom en zei de ene wat de ander zei.

  Maakt allemaal niet uit.

  Bij het proces rondom Geert Wilders werden Marokkanen tot een specifiek ras verklaard en hierbij knipperde de rechter niet eens met de ogen.

  Like

 11. Elisah zegt:

  Bizar!
  http://www.dagelijksestandaard.nl/2018/03/twitter-censureert-foto-van-zaanse-pvv-fractie-weg-hatelijke-afbeelding/
  Twitter heeft een foto van de driekoppige PVV-fractie in Zaanstad, geplaatst door PVV-Kamerlid Martin Bosma, verborgen. Het zou gaan om een ‘hatelijke afbeelding’, aldus het mediabeleid van de organisatie.

  Like

 12. Petra DeBoer zegt:

  Als ik Wilders was dan had ik de medische wetenschap ingeschakeld want er zijn geen verschillende menselijke rassen en dan is er ook geen racisme. Door de ontdekking van DNA is dat de medische wetenschap allang bekend en het moet niet zo moeilijk zijn om een wetenschapper te vinden die dat even glashelder uitlegt bij de rechters. Rechters die zeggen dat Marokkanen een ras is, hangen de vreselijke rassenleer van Hitler aan.

  Like

 13. Wolf zegt:

  Dat wordt nog schaakmat. Dat linkse O.M. met zijn linkse Dom66 rechtertjes komen lelijk 4 diep te vallen in hun eigen gegraven GRAF!! Geweldige zet van Meester Knoops op aanraden van Dhr.Wilders.

  Like

 14. Sonja zegt:

  Dat is maar goed ook die Pechtold is ook een man van niks die alles toe laat dus geert je doet het goed hij wordt steed tegengewerkt

  Like

 15. BertG. zegt:

  Het is zeer de vraag of je in deze wereld iemand als Geert Wilders wel kan missen.
  ‘Proces Wilders en Russen-uitspraak Pechtold: OM laadt schijn van partijdigheid op zich’.
  http://politiek.tpo.nl/column/het-is-zeer-de-vraag-of-je-in-deze-wereld-iemand-als-geert-wilders-wel-kan-missen/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s