De vertroebelde toekomst van het West-Europese Jodendom

Screenshot_173

(Door: Dr. Manfred Gerstenfeld – Vertaling: E.J. Bron)

De toekomst van de West-Europese Joden lijkt vertroebeld te zijn. Hoe verder men zich van de Holocaust verwijdert, des te minder verzet bestaat er tegen het opnieuw opkomen van het antisemitisme. Dit aanwakkeren van haat is meer dan duizend jaar integraal bestanddeel geweest van de Europese cultuur. Om misverstanden te voorkomen: dat zou niet met de foutieve uitspraak verward moeten worden dat de meeste Europeanen antisemieten zouden zijn.

Voor veel West-Europese Joden zijn de problemen in hun sociale omgeving door de immigratie van miljoenen moslims uit islamitische landen, waarin de meerderheid van de inwoners extreme vooroordelen over Joden heeft, veel groter geworden. De beschikbare statistieken tonen aan dat zowel het klassieke antisemitisme als anti-Israëlische instellingen bij Europese moslims veel sterker verbreid zijn dan bij de autochtone bevolkingen. Erger nog: alle dodelijke terreuraanslagen van de afgelopen tien jaar tegen Joden in Europa, waarbij de daders geïdentificeerd werden, werden door moslims gepleegd. Bovendien komen veel van de extremistische antisemitische uitlatingen eveneens voor rekening van leden van de islamitische gemeenschappen.

Bovendien vinden er regelmatig campagnes plaats tegen joodse rituelen. Bij de belangrijkste gaat het om de onverdoofde rituele slachting, die voorgeschreven is voor koosjer vlees. Al in het eind van de 19e eeuw was Zwitserland het eerste Europese land dat haar verbood. Voor de Tweede Wereldoorlog was het religieuze slachten zonder verdoving ook in Zweden en Noorwegen, deels door de invloed van de nazi´s, verboden. In de afgelopen jaren werd het in Denemarken en een groot deel van België (Wallonië) verboden. In meerdere landen is sprake van verzet van sterke bewegingen voor dierenbescherming en vaak door anti-islamitische bewegingen tegen deze vorm van slachten. De grote meerderheid van de zonder verdoving geslachte dieren in Europa komt voor rekening van het islamitische halal slachten.

IJsland heeft een bevolking van minder dan 350.000 personen. Het is geen lid van de Europese Unie. Het land heeft een lange antisemitische traditie. Het aantal joodse burgers is altijd minimaal geweest. IJsland werd onlangs het eerste Europese land met een wetsontwerp in het parlement waarmee de mannelijke besnijdenis verboden zou moeten worden. Over dit mogelijke verbod op dit ritueel wordt af en toe ook in andere West-Europese landen gediscussieerd. Religieuze Joden kunnen geïmporteerd koosjer vlees eten als slachten zonder verdoving in hun land verboden is. Maar een veel groter percentage Joden dan zij die koosjer eten, laat zijn zoons besnijden. Een verbod op dit ritueel zou het overleven van de joodse gemeenten veel problematischer maken.

Als je de toekomst van het Europese Jodendom analyseert, dan is een andere belangrijke factor de aard van de joodse verbondenheid. Tegenwoordig behoort daartoe de verbondenheid door deelname aan religie, feestdagen en gebruiken, binding aan de joodse gemeenschap en verbondenheid via belangstelling in de joodse cultuur. Andere soorten van joodse verbondenheid zijn inclusief Israël, gevoeligheid voor antisemitisme evenals Holocaustervaringen en geschiedenis.

Bij het optreden van antisemitische agressie in het openbaar zijn de gevaren niet gelijkmatig over alle Joden verdeeld. Het grootste risico lopen diegenen die als Joden herkenbaar zijn, bijvoorbeeld door hun kleding of uiterlijk. De ernst van het probleem hangt ook af van de stad op de wijk waarin men woont. De op twee na grootste stad van Zweden, Malmö, wordt vaak beschouwd als Europa´s hoofdstad van het antisemitisme. Agressie tegen Joden overtreft in Malmö vele malen die in gemeenten zoals de Borough van Barnet in noordelijk Londen, waar veel Joden wonen. Enkele openbare scholen, waar joodse kinderen les krijgen, kunnen ook riskante milieus zijn, bijvoorbeeld in Duitsland.

Wat betreft agressie zijn de volgende in de rij de synagogen, joodse scholen en andere joodse instellingen. Ook joodse bijeenkomsten, restaurants en winkels werden aangevallen.

De factoren waarmee men bij de discussie over de joodse toekomst in Europa rekening moet houden, zijn heel verschillend. Grote aantallen interreligieuze huwelijken verwateren de joodse verbondenheid. In de decennia na de oorlog werden meerdere joodse gemeenten groter door immigratie, zoals de enorme toestroom van Noord-Afrikaanse Joden naar Frankrijk in de jaren-50 en de jaren-60. Een andere immigratiegolf bestond uit Russische Joden die naar Duitsland kwamen. In West-Europa lijkt niet nog zo´n massa-immigratie op komst te zijn. Er kunnen dan weliswaar veel kleinere bewegingen van Israëli´s zijn die naar enkele Europese steden trekken. Velen van hen nemen niet deel aan de joodse gemeenteactiviteiten.

Tot de factoren die veel mensen ervan weerhouden hun landen van herkomst te verlaten, zelfs als ze dat zouden willen, behoren ontbrekende beroeps- en taalkennis, die in Israël, de VS of Canada nodig zijn. Familiaire omstandigheden vormen eveneens vaak een reden om niet te vertrekken.

In de Europese landen is joodse emigratie niet gelijkmatig verbreid. Vaak is antisemitisme niet de enige motivatiefactor. In absolute cijfers vond de grootste joodse emigratie van de afgelopen jaren uit Frankrijk plaats. Bij de beslissing om het land te verlaten, speelden ook economische problemen een rol. Als in Groot-Brittannië de Labour Party – geteisterd door antisemitisme en de extreemlinkse voorzitter Jeremy Corbyn – aan de macht komt, zou de emigratie van Bitse Joden ook wel eens kunnen toenemen.

We beschikken hierover weliswaar niet over cijfers, maar het is aan te nemen dat het deel van diegenen die vertrekken, het meest actief joods is. De kern van het Europese joodse leven schijnt daarmee sneller te eroderen dan die van de veeleer marginale deelnemers.

Als gevolg van de vele factoren die in het spel zijn, kunnen er nauwelijks exacte voorspellingen worden gedaan. Maar één ding is duidelijk. Onder de vele thema´s die de joodse toekomst in West-Europa bepalen, bevinden zich niet veel positieve.

Bron:
https://heplev.wordpress.com
Door: Dr. Manfred Gerstenfeld

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "omvolking", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", antisemitisme, Barbarisme, cultuurrelativisme, demoniseren, Eurabië, Europa, Immigratie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Israël-vijandigheid, Joden, Jodendom, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, Linkse christenen, linkse gereformeerden, Linkse Kerk, Moslims, nieuw fascisme, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering. Bookmark de permalink .

52 reacties op De vertroebelde toekomst van het West-Europese Jodendom

 1. Hovawart zegt:

  De Duitse nationaalsocialistische ideologie omgeruild voor de ideologie van de Groot-Turkse en Ottomaanse ülkü ocakları, de nieuwe bezetters, wiens ideologie dicteert dat een “vriend” alleen diegene die tot het ‘Turkse ras’ behoort, of hen die een gemeenschappelijke taal, religie of geschiedenis deelt, en alle anderen dus vijanden zijn en gehaat moeten worden, ongeacht wat Dacht ook roept, de boodschap van hun religie is volstrekt duidelijk.
  Één Europees volk, zegt u?….. onmogelijk, lijkt mij, (maar dat terzijde).

  Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Volkomen gelijk Hovaward.
   DENK is zijn toekomst uitermate hecht op drijfzand aan het bouwen.
   En dat alles volgens het islamitisch principe “we zijn zo onschuldig, we doen niks niet geen kwaad maar we hebben hier wel rechten….”
   En die rechten gelden voor iedereen.
   Als je maar islamiet bent.
   Dat zit er vanzelfsprekend achter….
   Maar aan het end moet het er toch om gaan dat je uitsluitend als Turk rechten zou hebben en anders niet.
   Ik schrijf “zou” omdat dit woord uitermate duidelijk de breekbaarheid van hun toekomstige situatie aan geeft.
   Hoe meer macht ze zullen krijgen, hoe duidelijker de aanleiding voor meningsverschillen en pure discriminatie de aanleiding zullen zijn voor agressie tegen eigen geloofsgenoten…

   Like

   • theresageissler zegt:

    ”Maar aan het end moet het er toch om gaan dat je uitsluitend als Turk rechten zou hebben en anders niet. ”

    Júist. /met de nadruk op het woord TURK:
    Met name Kuzu is niet voor niets zo gebeten op Arib: Niet alleen een vróuw, maar óók nog MAROKKAANS.
    “Verschrikkelijk!”(Vinden wij ook -dat laatste althans- maar dan wel om iets andere redenen.)

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Als ze haar marokkaans paspoort nu eens zou inleveren zou ze bij mij helemaal niet meer stuk kunnen want ik vind dat ze haar taak heel goed verricht.
    Véél beter dan die Hollandse trutten die geen enkele autoriteit hadden.

    Like

 2. Klaas zegt:

  Like

 3. Thom zegt:

  Ik weet zo net nog niet of IJsland wel meer anti-Joods was dan andere landen De Joodse slavchtwetten lijken op de islamitische regels om te slachten. IJsland heeft aan wijlen Bobby Fischer de ex-wereldkampioen schaken het IJslands staatsburgerschap verleend.
  Bobby Fischer was een onecht kind van een Joodse moeder en zijn echte vader (Paul Felix Nemenyi) was ook Joods. Hij was uitermate begaafd en zo gek als een deur. Als je een Jood een paspoort geeft die een antisemiet is en daarbij wereldberoemd is en ook IJsland op de kaart heeft gezet, dan blijft toch, dat zij hem staatsburger maakten waar andere landen hun vingers er niet aan wilden branden.

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Bobby_Fischer

  Like

 4. Statler & Waldorf zegt:

  “De grote meerderheid van de zonder verdoving geslachte dieren in Europa komt voor rekening van het islamitische halal slachten.”

  Wat is dat voor selectieve verontwaardiging? Dat doen Joden ook.

  ——————-

  “Maar een veel groter percentage Joden dan zij die koosjer eten, laat zijn zoons besnijden. Een verbod op dit ritueel zou het overleven van de joodse gemeenten veel problematischer maken.”

  Hoppa, en weer meet deze Dr. Manfred met twee maten.

  ——————–

  Europa zou eens moeten regelen dat gelijke monniken gelijke kappen is.

  Moslims geen halal vlees of besnijdenis.
  Joden ook niet.

  Geliked door 3 people

  • Anneke zegt:

   Statler & Waldorf…Vergeet niet dat de Europese grondrechten (ook de Nederlandse) zijn gebaseerd op de Bijbelse wet van Mozes. De joods-christelijke cultuur bestaat al véél langer, dan die barbaarse islamitische. En zal niet weg te gummen zijn, door bezeten (vermomde) NWO-politici.

   Like

   • Statler & Waldorf zegt:

    @Anneke

    Heeft er niks mee te maken.
    Een wet is een wet, ongeacht achtergrond of religie die anders denken.

    Like

  • paulzwueste zegt:

   S&W.
   Héél moedig geschreven, maar we hebben nooit en te nimmer problemen gehad met de Joodse samenleving in ons land.
   Integendeel…, incluis het Joods onverdoofd ritueel slachten.
   Echter sinds de overweldiging van onze cultuur door de vervloekte islam komt dit probleem boven drijven,…
   Wat is er tegen om de Joden wèl het recht op onverdoofd slachten te laten houden, en het de islam te verbieden…?

   Het wordt tijd om de starre bureaucratie, die hier de gevoelloze emotieloze basis vormt voor het Europese recht, dat nog uit de tijden van Napoleon stamt definitief te vernietigen.
   Laat haar plaats maken voor een denkwijze die in beginsel voortkomt uit pure emotie, maar uiteindelijk de praktische oplossing bied voor zelfbehoud van onze cultuur en de.
   natuurlijke bescherming biedt tegen de aanstormende horden van de vervloekte islam…!!!

   Verfrissend om dit te lezen en ook zéér verhelderend te weten dat het besef om te overwinnen er nimmer zal komen…
   Maar de nucleaire wolken zullen vervagen en het rokend neerdalend gruis tot rust komen en alles met een metershoge sneeuwlaag bedekken….
   Jaren nadat de totale vernietiging van onze samenleving heeft plaats gevonden…

   Like

   • theresageissler zegt:

    Tistochwat zegt om 19.55u:

    “Als Joden zich zo graag willen laten ‘besnijden’, lig ik daar niet van wakker. Ze zouden het echter niet bij kinderen moeten doen.”

    Maar dat dóen ze helaas nu eenmaal wèl. Op de achtste dag na de geboorte.
    Volwassen mannen heel soms, als die zich op latere leeftijd tot het Jodendom bekeren, maar dat komt ècht niet zo vaak voor: Bekering tot het Jodendom schijnt aan aardig wat restricties onderhevig te zijn.

    Like

   • theresageissler zegt:

    Sorry Paul: Even verkeerd gemikt.
    Enfin, er staat gelukkig duidelijk boven voor wie het bestemd is.

    Geliked door 1 persoon

   • theresageissler zegt:

    Nog maar even hieronder dan: Hier staat het duidelijk te lezen:
    http://www.joodsleven.nl/Encyclopedie/BritMila/Brit-mila.htm

    Like

   • Statler & Waldorf zegt:

    “Wat is er tegen om de Joden wèl het recht op onverdoofd slachten te laten houden, en het de islam te verbieden…?”

    Dat mag jij mij uitleggen Paul.

    Like

   • Statler & Waldorf zegt:

    En wat is er moedig aan consequent zijn?
    Een gebrek daaraan is de ooraak van veel hedendaagse (maatschappelijke) problemen.

    Like

   • Statler & Waldorf zegt:

    @theresageissler

    Wij zijn het eens, dat moeten wij niet willen haha.

    Alle gekheid op een stokje.
    Al die uitzonderingen gaan nergens over.
    Wil je een maatschappij fatsoenlijk inrichten dan zijn regels en wetten altijd voor iedereen van toepassing.
    Anders is het einde zoek.
    Met Pasen mogen Christenen door het rode licht rijden en moslims tijdens de ramadan ook?
    Ik chargeer uiteraard maar toch.

    Like

  • Tistochwat zegt:

   @ Statler & Waldorf 2 april 2018 om 23:44

   Als Joden zich zo graag willen laten ‘besnijden’, lig ik daar niet van wakker. Ze zouden het echter niet bij kinderen moeten doen.

   Maar dieren onverdoofd afslachten, is een ander verhaal. Dat vind ik sowieso wreed, achterlijk en zinloos.

   Like

   • Statler & Waldorf zegt:

    Joden doen het ook bij kinderen, dus ik keur het ook bij de Joodse bevolking af.
    Is pure verminking en barbaars.
    Nee hoor, ik trek één lijn, ja of nee en dan voor iedereen.

    Geliked door 1 persoon

   • theresageissler zegt:

    Goedzo, S&W: Zijn we het toch voor één keer eens.

    Like

   • Wachteres zegt:

    Tja, @ S & W, je doet het pas pas ‘goed’ wanneer je het met Theresa eens bent.

    Geliked door 2 people

   • paulzwueste zegt:

    Allemaal gezeur.
    Ik kan er geen ander woord voor vinden, maar zeur dan ook niet zo.
    S&W wil weer eens niet begrijpen wat ik bedoel.
    Nou, ik ga het echt geen 2e keer uitleggen aan iemand die het niet wil begrijpen…
    Want hier spreekt de “principiële Nederlander” weer eens.
    Ja, dan houdt hèt helemaal op.
    Heb je geen mening, dan toch wel principes.
    Kan je geen kwaad meer doen in NL.
    Bravo!
    En hierin ondersteun ik Wachteres ook!

    Like

 5. hans zegt:

  O, ja wij stellen niks meer voor!? Onzin, gaat niet alleen over joden, maar over heel het Westen!

  Like

 6. boorzalf zegt:

  Halal en kosjer slachten is NIET meer van deze tijd. LET OP BEELDEN ZIJN VERSCHRIKKELIJK.

  Like

  • Tistochwat zegt:

   @ boorzalf 3 april 2018 om 11:24

   NEE, NEE, NEE! Ik had niet moeten kijken.

   Ik had al eerder dergelijke slachtpartijen gezien (gekeken door mijn vingers, zoals een kind naar iets griezeligs op tv kijkt) maar het blijft afschuwelijk.
   Geen enkele ‘religie’ mag dieren op deze krankzinnige, wrede manier folteren! NOOIT! Er is geen enkele reden om dit goed te praten!!!
   WELKE GOD EIST DIT????!!!!!

   Kijk toch eens ergens aan het eind… dat arme dier doet zijn ogen van ellende dicht…

   Oh, wat verschrikkelijk dat dit allemaal mag!

   Er vindt trouwens op dit moment overal ter wereld onnoemelijk veel dierenleed plaats.
   En niet alleen n.a.v. de smerige praktijken van een ‘religie’.
   Denk bijv. maar aan de ganzenlevermesterijen, de kuikenversnipperaars, de kuikenververs, verwaarloosde honden en katten, doodongelukkige kooivogeltjes…
   😦 😦 😦 😦 😦 😦

   Geliked door 1 persoon

   • I.K. Bennurklaarmee zegt:

    Afschuwelijk hè? Vooral, dat arme dier op het eind slaat doodsangsten uit van heb ik jou daar!

    Like

   • boorzalf zegt:

    Tistochwat, Blijf er toch mee bezig, heb een mail gestuurd naar de eerste kamer. Mijn vader heeft veel dieren geslacht, maar ik kan je verzekeren dat de man, bij het zien van deze beelden zich om draait in zijn graf.

    Like

   • Tistochwat zegt:

    @ boorzalf 4 april 2018 om 19:27

    Blijf er toch mee bezig, heb een mail gestuurd naar de eerste kamer

    Dat is mooi van u, maar ik kan beter niet naar zulke video’s kijken. Ik ben er dagen door van de kaart. Het maakt me letterlijk ziek.

    Like

  • boorzalf zegt:

   Dit filmpje was voor de eerste kamer bedoelt, in 2012. De Eerste Kamer blijft TEGEN het VERBOD op ritueel slachten.

   Like

   • paulzwueste zegt:

    Omdat ze weten dat dan de pleuris onder het vrijdagvolk zal uitbreken…!!!
    En ze zijn te laf om moedig te zijn.
    Oh,oh oh,wat zijn die Nederlanders toch principieel…!!!
    Totdat ze zich realiseren dat ze weleens schade zouden kunnen oplopen als ze hun mening zouden handhaven.
    Daarom staat er ook in het Rijkswapen: “Ik zal handhaven…”
    Wie die “ik” is weet niemand.

    Like

  • boorzalf zegt:

   Tistochwat zegt:
   4 april 2018 om 19:55
   Niemand wil dit bekenbaar maken, eunmask heeft dit filmpje niet geplaatst, begrijpelijk vind ik. Maar de mensen moeten wel weten wat er gebeurt met ritueel slachten. Maar het paradijs in de hemel is voor elke levend wezen, oude testament. Misschien een troost.

   Like

 7. M.A.L. Sion zegt:

  Geen halal vlees, resp. halal produkten? O.K.
  Geen mannelijke besnijdenis? O.K.
  Deze ‘verboden’ zijn in strijd met de religies van Joden en Islamieten! O.K.
  Scheppingsverhaal volkomen ongeloofwaardig? O.K.
  In strijd met Christelijke geloof! O.K.
  Humanistisch atheïsme de oplossing voor leven zonder sprookjes!
  Leven zonder sprookjes is voedingsbodem voor blijvende vrede, vrijheid en geluk.
  Het streven waard maar slechts bereikbaar met grote participatie van vrije denkers.

  Like

 8. Wie staat er eigen stil bij het aanstaande feit dat na homo’s en joden, het gewone volk aan de beurt komt om mishandeld, verkracht, vermoord en weggepest worden. Een lichtpuntje aan de donkere tunnel uw democratisch gekozen regering werkt dan volledig mee aan de omvolking plannen welke door de EU geïnitieerd zijn.

  Geliked door 2 people

  • Thomasson zegt:

   @Adriaan Jansens. U slaat spijkers met koppen. Bijna 100% correct, behalve een klein detail: het gewone volk is al jarenlang aan de buurt om mishandeld, verkracht, vermoord en vooral weggepest. De islamitische enclaves groeien gestaag en steeds meer Nederlanders worden gedwongen weg te vluchten. Er gaat geen dag voorbij zonder autochtone slachtoffers van islamitische (vooral Marokkaans)geweld. De Marokkanen hebben allang aan de Nederlanders de oorlog verklaard. Maar de overheid en media doen er alles aan om nieuws zo veel mogelijk af te schermen of te bagatelliseren. De reden daarvoor is: Er wordt grof geld verdiend aan de islam en de gelieerde stormtroepen: de Mocro- en Turkse maffia. ‘
   WHERE MONEY TALKS, BULLSHIT WALKS. .

   Like

   • Mooi beste Thomasson, je schiet met je redenatie midden in de roos, niets aan toe te voegen, het trieste relaas van dik 6 decennia import van niet westerse gastarbeiders, asielparasieten passeren de revue.

    Like

 9. isanne10 zegt:

  Als het aan mij zou liggen en ik denk ook vele Nederlanders dan was het onverdoofd slachten en besnijdenis gisteren al verleden tijd. Het is dierenleed. Echter, in de toekomst zullen meer en meer zetels gaan naar partijen als Denk, dus een verbod zal er nooit komen, daarvoor is het te laat.
  Sterker nog, uitingen van geloof en dan met name Islam zullen meer en meer gefaciliteerd worden.

  Voor joden in West Europa ziet het er inderdaad niet goed uit. Ik vraag me af wat voor de meesten van hen het punt is waarop ze besluiten om weg te gaan……

  Geliked door 1 persoon

  • Mario Schettini zegt:

   Bizar dat u besnijdenis als dierenleed beschouwd.

   Like

   • isanne10 zegt:

    Goh denkt u nou echt dat iemand deze twee totaal verschillende zaken als dierenleed zou zien?

    Ik heb natuurlijk een fout gemaakt, besnijdenis hoort niet in die zin thuis. Beetje onhandig van mij, hopelijk bij deze rechtgezet.

    Geliked door 1 persoon

  • I.K. Bennurklaarmee zegt:

   Niets onhandig hoor! Duidelijk als wat dat deze twee zaken met het jodendom en de islam te maken hebben. 😉

   Geliked door 1 persoon

 10. Anneke zegt:

  Niet alleen het W-Europese Jodendom is aan het vertroebelen, maar eveneens het christendom is fiks aan het verzwakken. Kerken lopen niet zonder reden leeg !!! Meerdere factoren hebben hier ‘hun’ debet aan bijgedragen !!! Er is (o.a.) de laatste vijftig-jaar te-véél vrijheid ‘om de hoek komen kijken’. Ook in het gemiddelde gezinsleven is de regelgeving / – structuur verzwakt. Kinderen weten vaak niet (meer) wat wel en wat niet kan. “De (‘leren’) teugeltjes zijn verteerd…”.
  De samenleving bevindt zich al zo’n ruim vier decennia in een metamorfose, met voor- en nadelen. De nadelen wegen (helaas) merendeels zwaarder, dan de voordelen. “Thats live…”.

  Like

 11. Thomasson zegt:

  Ik neem aan dat Joden in Nederland leven met een open vizier. Zij weten dat hun leven is in gevaar. Net als voor de Tweede-Wereldoorlog ieder van hen onderwerpt het gevaar aan een soort beschouwing: hoe groot is het gevaar in Nederland anno nu? De religieuzen overwegen naar Israël te emigreren. Velen van hen hebben al Nederland verlaten. De seculiere jonge Joden zien hun toekomst eerder in landen als Canada, de VS of Australië. De meeste van hen zijn hoogopgeleide mensen met beroepen als ingenieurs, artsen, IT deskundigen, programmeurs enz. Dus zij zouden niet wachten totdat Het Uur U zou aanbreken.
  DEEL 2

  Like

  • Anneke zegt:

   @Thomasson…en wat denk jij van de levens van alle anders-/niet gelovigen??? Onderschat de alles- en ieder-hatende islamiet niet !!!

   Like

   • Thomasson zegt:

    @Anneke,
    Wat geldt voor de Joden, geldt nu ook voor bijna iedereen in Nederland. Wij zijn met zijn allen in groot gevaar. Ik was vandaag, toevallig, in het restaurant van de HEMA ergens in het hoge noorden. Er kwam daar een beschonken wat oudere man binnen, die, zonder pardon, de regering schold voor alles van lelijk en rot is. De man sprak gewoon Nederlands en zonder Fries accent. Naar mijn mening stamt hij uit de buurt van Utrecht of Amersfoort. Hij herhaalde telkens de zinnen: “Ze zetten ons in de uitverkoop! ..Ze verraden ons net als de NSB in de oorlog!. Wij hebben hier niets meer te zeggen!. Van al de dronken gebrabbel kon ik begrijpen dat hij het over de vluchtelingen en de islam had. De restaurantbezoekers en de bediening probeerden hem te kalmeren, maar niemand sprak hem tegen. In dit deel van Nederland wonen zeer weinig moslims, dus de islam is hier geen thema; nog niet!. Doch spreekt de houding van de mensen boekdelen. Zij volgen met argus ogen de ontwikkelingen elders in het land. De lege nietszeggende optimisme van Rutte en consorten heeft weinig invloed; of überhaupt.

    Like

 12. Charles Martel zegt:

  “De vertroebelde toekomst van het West-Europese Jodendom”`? Of de vertroebelde toekomst van de westerse beschaving?

  Like

 13. Thomasson zegt:

  DEEL 2
  Maar hoe gevaarlijk is nu Nederland voor de Nederlanders? Ik bedoel voor de doorsnee Nederlander? Vooral degenen die in de Randstad leven? Op 30 maart 2018, werd het huis van Nabil Bakkali, van de Mocro-maffia, bestormd door een peloton van zwaarbewapende Haagse politie. https://www.ad.nl/binnenland/zwaarbewapende-politie-haalt-familie-kroongetuige-mocro-maffia-uit-woning~a8f91ecb/
  Op zich geen bijzonder nieuws, maar wel als dat gebeurt in de chique, dure Frankenslag in de Statenkwartier. Een buurt waar de herenhuizen kosten tussen de 800.000 en € 1.195.000 Euro (volgens Funda is de huurprijs in deze straat 3.950,– per maand).
  https://crime-nieuws.nl/familie-mocro-maffia-kroongetuige-door-zwaarbewapende-politie-uit-woning-gehaald/
  Op deze avond knapte de kleurrijke zeepbel waarin rijke beschermde mensen op standing leven. De realiteit sloeg hard aan. Ze werden geconfronteerd met het idee dat de Mocro Maffia is ook in hen buurt actief en niet uitsluitend in plekken als de Schildersbuurt, Transvaal en gajes-buurten in Amsterdam. Ook hen chique straat kan doorzeefd worden door kogels, als rijke buurman Ali heeft mot met zijn vrienden. De kinderen van ‘rijke Ali’ zouden op dezelfde school zitten als hen kroost. De bovenechelon van Nederland bestaat meestal uit politiek-correcte linksen of liberalen; mits de multiculturele samenleving bevindt zich zo ver mogelijk van hun bed. Nu komen ook deze mensen tot het besef, dat hen rijke buurt wordt geïslamiseerd.
  DEEL 3

  Like

 14. Thomasson zegt:

  DEEL 3
  Het verhaal van de Bakkali familie laat zien hoe de islam zijn tentakels over Nederland spreidt; van de hoogste echelon van landspolitiek tot de hoogste financiële echelons. Hier speelt de broer van Nabil Bakkali, Chalid, de hoofdrol. De Mocro-maffia heeft het voor elkaar gekregen in de Nederlandse tak van het gerenommeerde accountants- en adviesbureau KPMG in te infiltreren. Het is aan te nemen dat ze deze organisatie gebruiken als wasserette voor hen zwart geld. Uit het boek van Mario Pucco ‘De Peetvader’ weten wij dat iedere lid in een maffia-familie heeft weet of is actief in de criminele activiteiten van zijn clan. In het boek staat beschreven dat de jongste zoon van Don Corleone, Michael, was aanvankelijk niet bestemd voor maffioso activiteiten. Hij was student. Maar de omstandigheden hebben hem in laten rollen. Chalid Bakkali is niet voor niets een topman bij KPMG geworden. Hij bekleedde zijn functie niet uit hoofde van zijn briljante capaciteiten en talenten als financieel en juridische wonderkind. Het is net zo zeker als Amen in de Kerk, dat Marokkaanse criminelen horen nu bij belangrijke aandeelhouders van deze AEX genoteerde organisatie. Kennelijk heeft niemand de moeite genomen om de lijst van aandeelhouders te controleren. Iets wat volgens de wet wel moet worden gedaan. Wie weet? Misschien krijgen wij morgen te horen dat de Mocro- of Turkse maffia horen bij de belangrijkste aandeelhouders van ABN AMRO BANK of ING? Zijn keuze voor KPMG is niet vreemd, gezien de reputatie dat deze organisatie heeft met lange twijfelachtige activiteiten opgebouwd https://home.kpmg.com/nl/nl/home/contacts/b/khalid-bakkali.html en https://nl.wikipedia.org/wiki/KPMG
  Let s.v.p. vooral op de lijst van mensen die aan de top van KPMG. Het is erg moeilijk tot de volgende conclusie te komen, maar als men moet Nederland anno nu, met iets vergelijken, dan is het met een persoon die aan kanker met uitzaaiingen lijdt. De ‘count down’ is al begonnen.

  .

  .

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s