Tot nu toe geen bewijzen: Russisch ministerie van Buitenlandse Zaken legt Londen lijst met vragen over de zaak Skripal voor

Screenshot_169

(Vertaling: E.J. Bron)

In het geharrewar rondom de vergiftiging van de Russische ex-spion Sergej Skripal en zijn dochter Julia begin maart is de Britse regering in de afgelopen weken een unieke campagne tegen Rusland gestart, die intussen tot serieuze spanningen tussen het Westen en Moskou heeft geleid. Terwijl er voor de bewering dat Rusland Skripal en zijn dochter vergiftigd zou hebben nog steeds geen belastende bewijzen bestaan.

Duits - Zuerst

De Russische regering probeert ondertussen om de zaak helder te krijgen en eist van Londen informatie. Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken daarom een lijst met 14 concrete vragen overhandigd, die ook op de website van het ministerie gepubliceerd werden.

Zo wil Moskou weten waarom Russische vertegenwoordigers geen toegang tot de beide Russen krijgen en op welke wijze het “bio-materiaal” van de beide slachtoffers van vergiftiging verzameld en onderzocht werd.

Ook de door de Britse autoriteiten steeds Russisch zenuwgas “Nowitschok”genoemde genoemde substantie, waarmee Skripal en zijn dochter vergiftigd zouden zijn, werpt in de ogen van Moskou vragen op: “Op basis van welke kenmerken werd de zogenaamde ´Russische herkomst´ van de stof, die in Salibury werd gebruikt, vastgesteld? Heeft Groot-Brittannië monsters van de giftige strijdstof die Britse onderzoekers ´Nowitschok´ noemen?”, zijn enkele vragen van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken. Bijzonder explosief is in dit verband de vraag of Londen de stof of analoge middelen mogelijk zelf ontwikkeld zou hebben.

Ook de zogenaamde antistoffen, die al op de plaats van de vergiftiging aanwezig zouden zijn geweest, vindt Moskou raadselachtig. En niet in de laatste plaats vraagt het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken naar de dubieuze rol van Frankrijk in de zaak en op grond waarvan het überhaupt tot een samenwerking met Frankrijk in de zaak gekomen zou zijn. Waarnemers wachten nu met spanning op de Britse antwoorden.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Groot-Brittannië, Rusland. Bookmark de permalink .

11 reacties op Tot nu toe geen bewijzen: Russisch ministerie van Buitenlandse Zaken legt Londen lijst met vragen over de zaak Skripal voor

 1. koddebeier zegt:

  Het gaat net als de onderste steen van de MH17 ramp, die krijgen we ook nooit te zien, de ware daders passen niet in het EU en het Nederlandse regeringsplaatje !!

  Like

 2. paulzwueste zegt:

  Rusland haalt zijn slagen binnen.
  Europa heeft geen poot om op te staan en de machthebbers maken zich elke maal meer ongeloofwaardiger.

  Like

 3. Cathja zegt:

  Engeland is verplicht om de vragen vanuit Moskou te beantwoorden. Doen of willen ze dit niet, dan hebben de Russen het volste recht om hun vraagtekens te zetten bij het onderzoek naar dit schandaal.
  Als de Britten niets te verbergen hebben, dan moeten ze open kaart spelen. Dan alleen kan de waarheid aan het licht komen. Schimmige onderzoeken en aannames helpen niet mee om de zaak helder te krijgen.
  Nu Frankrijk is genoemd met betrekking tot het onderzoek is het van belang om te weten wat zij hiermee te maken hebben, en of zij misschien een duistere rol hebben gespeeld in deze smerige affaire.
  Ik sta nergens meer van te kijken tegenwoordig. Alles is mogelijk.

  Like

 4. Bas zegt:

  Hetzelfde propaganda scenario als toentertijd met IRAK. Beschuldigen, boycotten, daarna binnenvallen zonder kloppen. (Tony Blair).

  Like

 5. I.K. Bennurklaarmee zegt:

  “Ook de zogenaamde antistoffen, die al op de plaats van de vergiftiging aanwezig zouden zijn geweest, vindt Moskou raadselachtig.”

  Da’s idd curieus.

  Like

  • Harry zegt:

   Inderdaad , curieus .

   Zouden er locaties door het hele land zijn , in ieder west-europees land , waar voor allerlei gifstoffen en gassen tegengif opgeslagen ligt ?
   Dat zou ik nou best eens willen weten !
   Heeft ieder ziekenhuis een geheime voorraad antistoffen tegen elk denkbaar gif ?

   Ik weet het niet hoor , maar er doemen weer allerlei parallellen op met de MH17 affaire.
   Er gebeurt iets , ze weten meteen wie de dader is , maar hebben jaren nodig om het bewijs te verzamelen , daarna wordt het zó ingewikkeld om een sluitend verhaal ergens om heen te breien , dat het maar op de lange baan geschoven wordt .
   Je zou haast denken dat ze in hun eigen leugens verstrikt raken omdat het ze te ingewikkeld wordt .
   En veel bewijzen kunnen ze niet prijsgeven omdat dan de werkwijze van de geheime diensten uit zouden lekken . Ja , ja .

   De geloofwaardigheid van het hele verhaal van de MH 17 wordt toch al nadelig beïnvloed doordat de grootste politieke leugenaar ooit, ons hierover op de hoogte moet houden .
   Al drie jaar lang en nóg geen bewijs ?
   Hoe diep ligt die onderste steen wel niet ?
   We hadden in die tijd tot in China kunnen graven .

   Geliked door 1 persoon

 6. Republikein zegt:

  Sporen leiden naar de VS.

  Like

 7. Statler & Waldorf zegt:

  Zeespiegel stijgt, is schuld Russen.
  Was weinig zon vandaag, is schuld Russen.
  Ik moet vanavond nog een was draaien, is schuld Russen.
  Bitcoin daalt, is schuld Russen.
  Vandaag is het Tweede Paasdag, is schuld Russen.
  Ik had laatst griep, is schuld Russen.
  Chinees ruimteschip stort vandaag niet neer op New York, is schuld Russen.
  Hangbuikzwijntjes gedumpt in bos, is schuld Russen.
  Achtbaan Elfteling loopt vast, is schuld Russen.
  Winnie Mandela overleden, is schuld Russen.
  Huurtoeslag recreatiewoning stopgezet, is schuld Russen.
  Robben heeft opdracht voor Bayern, is schuld Russen.  Geliked door 2 people

 8. hans zegt:

  Echt, TWEE van de 678 kernkoppen die Rusland heeft is genoeg om die vuile kanker verraders in Engeland, – zijn ze altijd geweest, boeren-oorlog Zuid-Afrika, Suriname ruil nieuw Amsterdam oftewel stellingnames ten opzichte van keuzes plat te gooien en ook te zeggen WAAROM!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s