Amerikaans defensiebudget: Voor het eerst geen geld meer voor Oekraïense nationaalsocialistische groepering

Screenshot_183

(Vertaling: E.J. Bron)

Wat nauwelijks bekend is: nu al meer dan drie jaar krijgt de rabiate Oekraïense nationaalsocialistische beweging “Azov-bataljon” officiële financiële ondersteuning uit Washington. De groepering, die openlijk opvalt door nationaalsocialistische symboliek, deed al spoedig na de door het Westen ondersteunde Maidan-putsch in de Oekraïne in 2014 door brute vervolging van Russische Oekraïners en andere schendingen van de mensenrechten van zich spreken.

Duits - Zuerst

Sinds drie jaar bevatten de ontwerpen van de Amerikaanse begroting, die besloten worden door het Huis van afgevaardigden, dat hulpbetalingen aan de Oekraïne niet voor “wapens, opleiding of andere ondersteuning van het Azov-bataljon”gebruikt mogen worden, maar deze zin werd regelmatig in het verloop van het begrotingsdebat weer doorgestreept – onder druk en het handelen van het Amerikaanse ministerie van Defensie.

Maar in de begroting van dit jaar is de “omstreden” passage voor het eerst in de definitieve versie terechtgekomen.

Daar waren protesten van Amerikaanse afgevaardigden aan vooraf gegaan – vooral, nadat een lid van de militie tegenover de Amerikaanse website “The Daily Beast” erop gepocht had dat Amerikaanse instructeurs de strijders zouden trainen. En inderdaad laten door Azov-strijders verleden jaar op de sociale netwerken geplaatste (en inmiddels weer verwijderde) beelden activisten met granaatwerpers van Amerikaanse makelij zien.

Screenshot_184

Leden van het beruchte nationaalsocialistische “Azov-bataljon”. 

Het “Azov-bataljon” zal zich ook in de toekomst niet het hoofd hoeven breken over ontbrekende financiële middelen. De groepering werd een tijdlang door de Oekraïense oligarch Igor Kolomoyskyj gefinancierd en is sinds enkele jaren stevig in het Oekraïense veiligheidsapparaat geïntegreerd.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Donald Trump, gezond realisme, Krankzinnigheid, nationaalsocialisme, nazisme, nieuw fascisme, Oekraïne, Rotzakken, VS. Bookmark de permalink .

5 reacties op Amerikaans defensiebudget: Voor het eerst geen geld meer voor Oekraïense nationaalsocialistische groepering

 1. Anton Haksteeg zegt:

  Eindelijk dat zgn Azov-bataljon vervuld me met afgrijzen stelletje idioten

  Like

 2. guusvelraeds zegt:

  Op de foto hangen de NATO vlag en de Nationaal Socialistische Swastika gebroederlijk naast elkaar. Daar zullen ze in Brussel niet mee zitten lijkt me zo.

  Geliked door 2 people

 3. Eigen volk eerst zegt:

  Hier ben ik heel blij mee!

  Like

 4. Anneke zegt:

  HART STIKKE GOED….WEG, MET DIE SOCIALISTISCHE 666 DUVELS.

  Like

 5. Jules Vismale zegt:

  Amerika heeft altijd zo tegenstrijdige gevoelens met het nazisme gehad maar vooral in Oekraïne kan ik opnieuw opmaken dat de Russen, Oekraïners en veel niet-Russen helemaal niet weten wat ze willen! Maar dat is blijkbaar al eeuwenlang zo daar ze het namelijk met geen één, tsaar, dictator, staatsman of regering eens zijn laat staan tevreden! Ik vind het al walgelijk genoeg om te zien dat de ene groep Russen stapeldol is op Stalin, de andere groep op Hitler en of er Russische joden zijn die teveel van Trotski houden is me totaal onbekend.
  In het Oude Testament kreeg het onbestuurbare Israël (nadat de joden het Beloofde Land hadden veroverd waarbij honderdduizenden heidense (?) Kanaänieten werden gedood!) de ene keer een groep uitverkoren Richters als leider die steeds kwaadaardige en antisemitische volkeren zoals de Moabieten, Ammonieten, Midjamieten, Arameeërs, Filistijnen, Arabieren, Amalekieten enz. moesten verdrijven en later koningen die er ook een zooitje van maakten!
  Nadat de grote koningen Saul, David en Salomo over geheel Israël hadden geregeerd (en meestal ook niet naar de tevredenheid van de joden) raakte dit land in tweeën gesplitst! vooral de koningen van Israel deden niets anders dan ‘kwaad in de ogen des Here’ door middel van afgoderij (gouden kalveren), een losbandige levensstijl, hoogmoed, moordpartijen, uitbuiterij e.d. en zelfs de koningen ten zuiden in Juda waren bijna overwegend goddeloze mislukkelingen (uitzonderingen daargelaten) die de joden tot wanhoop dreven totdat zij door de Assyriërs en Babyloniërs werden verslagen en gedeporteerd!
  Toch waren het vooral Stalin én Hitler die in de 20ste eeuw door middel van massadeportaties, slavenarbeid, hongersnoden, moordpartijen, uitbuiterij en gebiedsuitbreiding in Rusland meer dan 60 miljoen, Polen, Tsjechen, Russen, Oekraïners, Balten, Kaukasiërs, Wit-Russen, Tartaren, Kozakken, Mongolen, Wolga-Duitsers e.v.a. volkeren aldaar de dood injoegen en daar hoeft geen enkele Rus, Oekraïner of niet-Rus om te staan juichen of in demonstraties de besnorde Georgiër of Oostenrijker over te verheerlijken!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s