Geheim laboratorium Porton Down: We kunnen geen Russische oorsprong van het Salisbury-zenuwgas bewijzen

Screenshot_181

(Vertaling: E.J. Bron)

Wetenschappers van het geheime Britse laboratorium Porton Down waren niet in staat om te bewijzen dat het “Nowitschok”-zenuwgas, dat kennelijk gebruikt werd om Sergej en Julia Skripal in Salisbury te vergiftigen, uit Rusland afkomstig is.

RT

Wetenschappers op de streng geheime legerbasis Porton Down zijn niet in staat om de monsters met Rusland in verband te brengen, nadat Moskou er wekenlang  op had gestaan niets met de aanval te maken te hebben. De regering van Theresa May heeft het Kremlin herhaaldelijk beschuldigd en sancties tegen Rusland opgelegd, waaronder de uitwijzing van 23 diplomaten.

Gary Aitkenhead, Cheif Executive van het Defense Science and Technology Laboratory (DSTL) in Port Down, zei tegenover “Sky News”:

“We waren in staat het middel als Nowitschok te identificeren en konden vaststellen dat het om een militair zenuwgas gaat. We konden echter niet de exacte bron identificeren, we hebben de wetenschappelijke informatie echter ter beschikking gesteld aan de regering, die daarna een serie andere bronnen heeft gebruikt om de conclusies, waartoe ze gekomen is, samen te vatten.”

De Skripals, ex-dubbelagent Sergej en zijn 33-jarige dochter Julia, werden op 4 maart bewusteloos op een parkbank in Wiltshire aangetroffen.

“Alleen spelers van de staat zijn in staat deze stof te maken”

Downing Street wees onmiddellijk met de vinger naar Rusland en legde een serie zware sancties op, de hardste sinds dertig jaar. Bij talrijke Europese landen werd door Groot-Brittannië aangedrongen om Russische diplomaten uit te zetten en zij kregen het verzoek van het Verenigd Koninkrijk haar tegen Moskou te steunen.

Wetenschappers zeggen nu dat ze niet zeker zouden zijn van zo´n verband.

Aitkenhead voegde er aan toe:

“Het is onze taak om het wetenschappelijk bewijs ervoor te leveren waar het bij dit speciale zenuwgas om gaat. We hebben vastgesteld dat het uit de speciale familie [van de zogeheten Nowitschoks] afkomstig is en dat het gaat om een militaire categorie, maar het is niet onze taak om te zeggen waar het werd geproduceerd.”

Hij zei bovendien dat er geen bekend tegengif voor het zenuwgas “Nowitschock” bestaat, en dat dus de beide Skripals ook geen antigif kregen toegediend. Afsluitend schatte Aitkenhead in dat het alleen met “extreem verfijnde methodes” mogelijk zou zijn om deze substantie te maken, dit zou “iets zijn dat alleen een speler van de staat zou kunnen.”

Bron:
https://deutsch.rt.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in demoniseren, Groot-Brittannië, Rotzakken, Rusland. Bookmark de permalink .

22 reacties op Geheim laboratorium Porton Down: We kunnen geen Russische oorsprong van het Salisbury-zenuwgas bewijzen

 1. Harry zegt:

  De vaagheid en het gebrek aan bewijs is niet anders als bij de inval in Irak .
  Onware berichten van de inlichtingendiensten ondersteunden die beslissing .

  Datzelfde gevoel bekruipt me nu wéér .
  Het laboratorium weet het niet .
  Vervolgens gaat de regering verder shoppen bij allerlei instanties die daar een bijdrage aan zouden kunnen leveren , en zo zoek je hele en halve waarheden bij elkaar tot je een geloofwaardige leugen bij elkaar gesprokkeld hebt .

  Ik heb jaren met Engelsen gewerkt , ze zijn altijd in voor verbeteringen , maar na een regeerperiode zijn ze hun regeringsleiders meestal spoegzat .
  Helaas hebben ze daarom Churchill en Thatcher véél te vroeg weggestuurd .
  Buitengewoon stom .
  Want alles wat daarna kwam was brandhout .

  Geliked door 2 people

  • Frans Brassens zegt:

   David Kelly onderging destijds een dergelijke ‘behandeling’ in de aanloop van de Irakoorlog die ‘men’ coûte que coûte wilde gaan voeren.
   Hij beschuldigde Blair ervan daartoe onjuiste informatie, over Saddam Hoessein en zijn nooit bewezen massavernietingingswapens, te verspreiden.
   Er was ook bij Skripal sprake van dat hij onwelgevallige uitspraken wilde gaan doen die de steeds maar weer escalerende Russofobie zouden tegenwerken, maar daar lees je nu niets meer over.

   Over Kelly, ter herinnering, een van de vele artikelen die zijn ‘zelfmoord’ betwijfelden:

   https://janstevens.wordpress.com/2007/10/25/wie-vermoordde-david-kelly/

   Like

 2. Anton Haksteeg zegt:

  Je hebt gelijk met je mening over Churchill en Thatcher de enige echte staadslieden die Engeland in en na de WW II gehad heeft en Nederland ? Niet de moeite om over te praten. Misschien Drees maar was niet mijn kleur

  Like

  • Statler & Waldorf zegt:

   Klopt, Drees was ook mijn kleur niet maar de man stond wel ergens voor.
   En dan Rutte volgens zijn eigen woorden: ik heb geen visie.
   Tjonge zeg!

   Like

   • Haksteeg Anton zegt:

    Nee Rutte’s kwa*** had beter op de kachel terecht kunnen komen dan was het met een sisser afgelopen.

    Like

  • louis-portugal zegt:

   Ook niet mijn klkeu, maar hij stapte wel uit de Pvda toen d.U. uit Buiutenveldert begon, omdat hij het er niet mee eens was.

   Like

 3. Trucker zegt:

  breed uitgesmeerd op radio1 van de openbare omroep BRT in belgie, maar heel subtiel kwaakten de voorlezers dat het alleen maar gemaakt kan worden in speciaal uitgeruste laboratoria of door mensen die deze materie goed kennen én (dat is het lepe van de media ratten) het is alleen in Rusland te vinden.
  Dus de argeloze luisteraar (lees ZOMBIE en wie wil weten wat ik daar mee bedoel moet maar meer mijn geschrijf gaan lezen) denkt dan : “tiens dat kan alleen de Russen geweest zijn want niemand anders kan deze bestanddelen liggen hebben…”.

  Like

 4. Cathja zegt:

  Als blijkt dat Theresa May onterecht zware sancties aan Rusland heeft opgelegd, waarbij ze ook nog eens EU-lidstaten opgeroepen heeft om solidair met de Britten te zijn, en diplomaten uit te zetten, zal ze dan zo eerlijk zijn en schuld bekennen als blijkt dat ze er volledig naast zat?
  Zal ze dan in het openbaar excuses aan de Russen aanbieden, en ook aan alle landen die domweg achter haar zijn gaan staan?

  Ook Nederland moet zich diep schamen, vanwege het ongeoorloofde gedrag. Je gaat niet zomaar diplomaten uitwijzen als nog lang niet vaststaat dat Rusland achter deze vergiftiging zat!

  Rutte, ga je diep schamen, en de diplomatieke betrekkingen met de Russen proberen te herstellen, als dat nog lukt. De toegebrachte schade is behoorlijk groot.
  En…Rutte…, ooit gehoord dat je zonder bewijs niemand mag veroordelen?

  En stop eens met dat schoothondjesgedrag!

  Like

  • Thom zegt:

   Zo’n laboratorium zal nooit zeggen dat May ongelijk had, want dan staat Groot-Brittannië zo gigantisch voor joker dat het in wezen een bananenrepubliek geworden is. Dat is het al wel, alleen mag dat de buitenwereld niet weten.
   Dus als Rusland het gedaan heeft zouden ze het zeker gezegd hebben. Als ze weten dat Rusland het niet was, dan zullen ze verklaren dat ze niet weten wie het was. De dader zullen ze in dat geval nooit noemen, want dat betekent dat Groot-Brittannië en Europa bestuurd worden door onbenullen.

   In wezen staan May en andere Rusland-beschuldigers nu gigantisch voor lul.

   Like

  • Harry zegt:

   En straks kan Rutte met de pet in z’n hand gaan bedelen bij Putin om gas te leveren , voor een schappelijke prijs .
   Schelden op Rusland , beschuldigen , boycotten , diplomaten wegsturen ………
   Als ik in Putin z’n schoenen stond , zouden ze flink met de knip open moeten om nog gas te krijgen . Twee euro voor een kuub !
   Je moet toch wel héél stom zijn als je die bui niet zag hangen .
   Onnozele halzen !

   Like

   • Cathja zegt:

    @ Harry op 3/4 om 22:07

    Als we straks afhankelijk worden van Russisch gas (en dat is niet onmogelijk), dan zullen de Russen dat niet voor een vriendenprijsje aan ons leveren, na alles wat er is gebeurd.
    Rutte zelf zal een hoge gasprijs niet merken in zijn portemonnee, maar de gewone burger is uiteraard weer de klos.
    Eerst nadenken blijkt moeilijk te zijn voor onze MP.

    Like

 5. Republikein zegt:

  En dus geen Brexit.

  Like

 6. Mary zegt:

  Mooi het zoveelste geval waar hard schreeuwend Rusland wordt beschuldigd zonder enige vorm van bewijs, oh ja in het geval Amerikaanse verkiezingen is nu bewezen dat de drek vanuit het Obama/Hillary kamp kwam en niet uit Rusland, nu de rest nog boven water graag, zou zo maar kunnen zijn dat Rusland bij geen van die “gevallen” betrokken was…….

  Like

 7. Guardiacivil zegt:

  De schreeuwers gaan straks gelijk met de media hard op hun smoelwerk.

  Like

 8. louis-portugal zegt:

  Ik las ergens dat er minstens 20 landen zijn die dat gas hebben.
  Uiteraard weet ik het niet maar het zou wel een mooi voorbeeld van een false flag kunnen zijn.

  Like

 9. Anneke zegt:

  Vermoed en blijf vermoeden, dat dit gifgas uit Engeland zelf afkomstig is. Om maar met de beschuldigende vinger naar Rusland te kunnen blijven wijzen.

  Geliked door 1 persoon

 10. Anna zegt:

  Op deze manier ontstaan nu oorlogen!

  Like

 11. paulzwueste zegt:

  Eindconclusie.
  Ze hebben zich zelf in ’n situatie gemanoeuvreerd die politiek ongelofelijk dom is.
  Ze hadden eerst moeten uitzoeken waar het gas van afkomstig was.
  Daarna hadden ze in ieder geval moeten bekendmaken dat het niet te bewijzen valt dat Rusland de moorden zou hebben uitgevoerd.
  Meer niet.
  Het volk zou dan zelf zijn conclusies getrokken hebben.
  Nu zijn ze nodeloos verwikkeld in een diplomatiek schandaal.
  Dus zullen ze de hele zaak doodzwijgen… en in alle stilte trachten de diplomatieke verhoudingen weer te herstellen.
  Indien mogelijk…?
  May heeft zich in ieder geval enorm geblameerd…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s