Visegrád-landen zetten in op militaire zelfstandigheid: Boedapest en Praag besluiten gezamenlijke vuurwapenproductie

Screenshot_180

(Vertaling: E.J. Bron)

Sinds kort zorgt het Europese Defensie-initiatief PESCO ervoor dat er ook op het gebied van de bewapeningsindustrie krachtig genivelleerd wordt en er in heel Europa slechts een handvol monopoliebedrijven overblijven. Op deze manier zullen talrijke Europese landen de komende tien jaar militaire sleutelindustrieën, zoals de tank- of vliegtuigproductie, kwijtraken.

Duits - Zuerst

Maar niet alle EU-landen willen hier aan meedoen. Nu hebben de Hongaarse en Tsjechische ministers van Defensie, István Simickó en Karla Slechtová, aangekondigd dat Hongarije in het vervolg klein kaliber wapens voor de infanterie zal produceren. Het desbetreffende licentieverdrag werd een dezer dagen in Boedapest ondertekend.

De Hongaarse minister van Defensie István Simickó deelde mee dat Hongarije op basis van een Tsjechische licentie de wapens eerst alleen maar zal monteren, maar vanaf januari 2019 zal dan de volledige productie in Hongarije starten. Dit zou ongeveer 200 nieuwe arbeidsplaatsen creëren. Überhaupt dienen de Hongaarse strijdkrachten een strijdbare, professionele kracht te worden. De productie van kleine wapens in Hongarije zou daarbij “van historische betekenis” zijn en de herleving van de Hongaarse wapenindustrie onderstrepen. In het kader van de Visegrád-samenwerking dienen daarbij competenties gebundeld te worden.

Ook de Tsjechische minister van Defensie Karla Slechtová benadrukte dat Praag alle vormen van samenwerking van de bewapeningsindustrie tussen beide landen zou ondersteunen. Het nu afgesloten verdrag over de productie van 200.000 vuurwapens met een looptijd van tien jaar zou een volume bezitten van € 100 miljoen.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in gezond realisme, Hongarije, Tsjechië, Visegrad-landen. Bookmark de permalink .

9 reacties op Visegrád-landen zetten in op militaire zelfstandigheid: Boedapest en Praag besluiten gezamenlijke vuurwapenproductie

 1. Hendrik zegt:

  visionair!

  Like

 2. paulzwueste zegt:

  De moeite waard om volgend jaar eens ’n bezoek aan Hongarije te maken….

  Geliked door 2 people

 3. fleckie zegt:

  Ze ‘nemen het heft in eigen handen'( …….en laten zich NIET ringeloren door de ONGEKOZENEN in…BRUSSEL!). …….( NU moeten ze nog onder de …DRUK….zien uit te komen! door …UIT…de EU …te…stappen!) …….’EENDRACHT maakt…macht’. ….nietwaar!

  Like

  • Anneke zegt:

   En… zij zullen de strijd gaan overwinnen !!! Wat toch gezegd moet worden, deze landen zijn feitelijk meer christelijk, dan de W-Europese landen. Zij geloven nog in de God van Jacob, al is de god van haat en nijd (allah) eveneens daar vertegenwoordigd. Deze landen hebben nog liefde voor de originele joods-christelijke cultuur.

   Like

 4. Japio zegt:

  Het zijn helden, hadden we hier maar zulke leiders.

  Geliked door 1 persoon

 5. scherpschutter1943 zegt:

  De Tsjechen zijn van oudsher al uitstekende wapencontructeurs. Nu alleen nog de export naar de EU.landen en dan kan het feest beginnen. timmermans eerst

  Like

 6. Anton Haksteeg zegt:

  Helemaal mee eens dat zijn tenminste Leiders met een hoofdletter en geen dorpsidioten wat wij hebben. Uit de EU dat heeft ook geen leiders op z’n best een stelletje clowns die alleen goed zijn in het consumeren van alcohol op onze rekening en het maken van overbodige reizen en het verspillen van onze belastingcenten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s