Alexander Pechtold (D66) niet vervolgd voor uitspraak over Russen

Screenshot_4

Openbaar Ministerie: ‘Geen sprake van groepsbelediging’

De uitspraken van D66-leider Alexander Pechtold over Russen zijn niet strafbaar. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM). Er is volgens het OM geen sprake van groepsbelediging.

Post online

Zeven mensen hadden aangifte tegen Pechtold gedaan na zijn uitspraak “Ik moet de eerste Rus nog tegenkomen die zijn fouten zelf rechtzet.” Hij zei dat naar aanleiding van de verklaring van ex-minister van Buitenlandse Zaken Halbe Zijlstra, die erkende dat hij had gelogen.

Volgens het OM is de uitspraak van Pechtold strafrechtelijk gezien niet beledigend. Daarnaast moet de uitspraak volgens justitie ook in de ‘context van het maatschappelijk debat’ gezien worden. Ook is de tekst volgens het OM ‘niet onnodig grievend’.

PVV-leider Geert Wilders en zijn advocaat Geert-Jan Knoops opperden afgelopen weekeinde nog dat de strafzaak over Wilders’ uitlatingen over ‘minder Marokkanen’ uitgesteld moest worden, in verband met de aangiftes tegen Pechtold. Volgens hen vertonen de aangiftes ‘sterke parallellen’. Wilders moet zich vanaf half mei in hoger beroep verantwoorden voor de uitspraken die hij over Marokkanen heeft gedaan.

De politicus liet in maart 2014 zijn aanhangers op tv liet roepen dat ze ‘minder Marokkanen’ wilden. Eind 2016 werd de politicus veroordeeld voor groepsbelediging en het aanzetten tot discriminatie van Marokkanen. Hij kreeg geen straf opgelegd. Zowel Wilders als het OM ging in hoger beroep.

Bron:
http://politiek.tpo.nl
(h/t “Wachteres”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in D66, Hypocrisie, Justitie, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Nederland, nieuw fascisme, Overheid, Rotzakken, verloedering. Bookmark de permalink .

32 reacties op Alexander Pechtold (D66) niet vervolgd voor uitspraak over Russen

 1. Statler & Waldorf zegt:

  Geliked door 4 people

 2. T.Troubadour zegt:

  Klasse justitie wordt met e dag duidelijker,de rechterlijke macht alsmede het O.M.vooringenomen mag nu duidelijk aijn.

  Geliked door 1 persoon

 3. Japio zegt:

  Vind je het gek met dat (D666) nep openbaar ministerie, ze zijn totaal van het padje af. Dit noemen ze geloof ik “klassenjustitie” of zo?

  Geliked door 1 persoon

 4. Voor iedereen die het niet snapt, het zit in de context. Context is een kapstokartikel. Verrekte handig als je bij het OM werkt of rechter bent. Voor alle andere mensen is het de strop om de nek.

  Geliked door 1 persoon

  • theresageissler zegt:

   Inderdaad, al valt het lastig uit te leggen, hoe dat precies in elkaar zit: Het is voor een belangrijk deel een kwestie van instinctief aanvoelen.
   Maar daarom had ik direct al een voorgevoel, dat dit niet zou gaan lukken.

   Like

 5. Nemesis zegt:

  Het zal eens niet. Nu, ik ken geen enkele politieker, rechter of jurist van het OM die hun fouten, hun onbeschofte uitspraken en super domme, beledigende opmerkingen terug nemen en rechtzetten. De leugenachtige meneer Penthouse is wel een van de ergste.
  De enige die werkelijk eerlijk is, is Geert Wilders.

  Geliked door 3 people

 6. koosv8 zegt:

  Ik moet de éérste strafzaak nog tegenkomen, waar de rechter recht spreekt. Zachte heelmeesters een werkstrafje misschien. Ik heb 46jaar in de bouw gewerkt, wat heb ik in Godsnaam misdaan.

  Geliked door 2 people

 7. Cefas zegt:

  Ah, dan gaat Wilders natuurlijk ook vrijuit met zijn minder minder uitspraken. Anders meet het OM met twee maten en is het OM zijn objectiviteit en geloofwaardigheid totaal kwijt.

  Geliked door 3 people

 8. trebor2110 zegt:

  volgens mij zegt pechtkwal helemaal niks verkeerds hij zegt alleen dat hij de eerste Rus nog moet tegenkomen die zijn fout toegeeft (nu weet ik niet hoeveel russen pechtkwal ontmoet heeft maar het kan ) hij zegt niet dat alle russen hun fouten niet toegeven .
  Het is wel een stomme uitspraak maar dat is pechtkwal gewoon

  Like

 9. koddebeier zegt:

  Hadden we ’t met dit soort “rechtspraak” anders verwacht dan ?????

  Like

 10. I.K. Bennurklaarmee zegt:

  Is ie net op Hawaii geweest ofzo?? Goh, hoeveel schokkende beelden kan een mens verdragen. 😦

  Like

 11. Aegolius cs zegt:

  Ik vond de reactie van Wilders als parlementariër, terwijl zijn zaak onder OM rust, niet zo juridisch in te schatten.
  Evenwel heeft hij eruit gekregen op welke wijze het OM denkt inzake het een tegen het ander af te wegen.
  Hopelijk geeft het wat soelaas in de zaak Wilders!

  Like

 12. Guardiacivil zegt:

  Alle kleuren van de regenboog, politiek gekleurd druipt er van af.

  Like

 13. Hovawart zegt:

  Je kunt het domme mensen niet kwalijk nemen als men domme uitspraken doet, ongelukkige mensen doen ongelukkige uitspraken, spijtig als zij spreken namens een groep mensen.
  Dom66 is een keuze, weliswaar een domme keus.

  Like

 14. Qvic zegt:

  Maar sinds wanneer zijn Marokkanen een groep, als het OM over een groepsbelediging heeft. Daar Wilders enkel de vraag stelde van meer of minder. Dus niet zelf de zogenaamde uitspraak heeft gedaan. Hiermee beschuldigd het OM eigenlijk iedereen die vragen durft te stellen, over Marokkanen. Maar als het geen Marokkanen waren, maar Nederlanders of Duitsers of Belgen was er niets aan de hand. Dus het OM speelt hier een politiekspel en dus is niet meer onpartijdig. Het OM is hiermee niet alleen ongeloofwaardig geworden voor het volk, maar zijn ook landverraders geworden van het autochtonen volk.

  Like

 15. Benesha zegt:

  Als dat geen overduidelijke groepsbelediging is.

  Like

 16. Marc zegt:

  Onze zogenaamde rechtstaat zou zich zo niet langer mogen noemen, want met recht heeft het helemaal niets te maken: het gaat er slechts om dat de powers that be ongelimiteerd hun gang kunnen gaan. En als dat een veroordeling van Wilders in moet houden, dan zal dat zo zijn. Dus niet omdat Pechtold is vrijgesproken ook Wilders vrijspreken, maar alleen hen vrijspreken die aan de zijde van het politiek-correcte bestuursapparaat staan.

  Like

 17. Haksteeg Anton zegt:

  Het OM maakt nu wel een zeer zielige (ik wil het niet te grof zeggen)indruk. Tegen Dhr. Wilders staan ze op. Maar alle anderen mogen zeggen wat ze willen speciaal de moslims wat een land .Wat een afgang de islam is geen religie dat is al 1400 jaar duidelijk maar het Nederlandse OM begrijpt dat heus wel maar doet alsof in opdracht van wie? is het OM ineens partijdig?

  Like

 18. kampersrene zegt:

  maar als wij durven zeggen dat de meeste islammers geweldadige verkrrachters.zijn die geen stamp onder hun kl…. waard zijn ..worden wij met wit boetekleed op een huifkar naar de rechter gesleept …..en dat is minder ernstig dan die uitspraak van Pechtold..

  Geliked door 1 persoon

 19. Wolf zegt:

  “groepsbelediging?” Dit is rassenbelediging wat pechdrol doet!!! Volgens de dom66 rechters is marokjes een ras en dus Russen ook. PUNT UIT!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s