Geen voorbeeld wat betreft democratie: Winnie Mandela op 81-jarige leeftijd overleden

Screenshot_7

(Vertaling: E.J. Bron)

De ex-vrouw van de voormalige Zuid-Afrikaanse president Nelson Mandela, Winnie, is op 81-jarige leeftijd gestorven. In Zuid-Afrika geldt zij als een van de meest prominente, maar ook meest omstreden persoonlijkheden van het politieke leven.

Duits - Zuerst

Na de veroordeling van Nelson Mandela tot levenslange gevangenisstraf in het jaar 1964 zat ook Winnie steeds opnieuw in de gevangenis. Ze werd tenslotte verbannen naar het afgelegen Brandfort. Nog voor het einde van het Apartheid-systeem en de machtsovername door het communistische ANC werd ze echter zelfs voor haar vanwege haar radicaliteit een belasting. Ze omringde zich met beruchte lijfwachters, die vermeende verraders in met benzine gedrenkte autobanden stopten en in brand staken (de beruchte “halsbandmoorden” of “Necklacing”).

In 1986 zei Winnie Mandela in een toespraak dat ze het hele land “met onze luciferdoosjes en onze halsbanden” zou willen bevrijden.

In 1991 werd Winnie wegens de moord op een jongen door haar lijfwachters medeschuldig verklaard; ze betaalde een boete, betwistte echter iedere betrokkenheid bij de moord.

In 1993 werd ze presidente van de ANC-vrouwenliga en in 1995 viceminister van Culturele Zaken. Weliswaar had ze nu ook nog heftige kritiek op de nieuwe regering, maar werd zelf echter ook met beschuldigingen van corruptie geconfronteerd. In 1995 werd ze wegen corruptie en machtsmisbruik uit de regering ontslagen.

Na een veroordeling wegens bedrog in het jaar 2003 lukte haar met haar herverkiezing in het parlement nog één keer een politieke comeback. In 2010 beschuldigde zij haar ex-man Nelson ervan dat hij een “slecht akkoord voor de zwarten” zou hebben gesloten, die hij in de steek gelaten zou hebben.

Nu overleed ze aan de gevolgen van een nierkwaal.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Barbarisme, Communisme, Hypocrisie, Links fascisme, Marxisme, Racisme, Rotzakken, Terrorisme, Zuid-Afrika. Bookmark de permalink .

10 reacties op Geen voorbeeld wat betreft democratie: Winnie Mandela op 81-jarige leeftijd overleden

 1. ieznogoedh zegt:

  Open maar even de zoekpagina van google.nl
  Dan zie je meteen vanwaar de wind waait met die firma.

  Like

 2. Trucker zegt:

  ik zal het geweten hebben, de openbare omroep BRT in belgie trekt alle registers open en zegt net niet dat die oorlogszuchtige moordenares (terroriste) een zwarte moeder Theresa was.
  De “heilige” Mandela dixit pratende hoofden en voorlezers in de media.
  Mandela was in het echt een ordinaire boef en bleek zelfs een terroristische communistische moordenaar te zijn die die niks bang was om Blanken te folteren en gewoon vermoorden.
  Dat plaatje kregen we niet te horen toen die terrorist naar de hell ging, nee integendeel je zou bijna gedacht hebben dat het een vredesapostel was geweest in zijn leven.
  Ook een vaak gehoord gekwaak over Mandela is dat hij toch maar voor “dialoog” gekozen had en de gewapende strijd had opgegeven…
  Je zal maar familie hebben die door neger bendes gruwelijk vermoord werden onder de leiding van de “heilige” Mandela.
  Dat vrouwmens… net zo schuldig…
  Persoonlijke noot : Laat de apartheid ASAP terug invoeren en zo de Boeren redden en het land terug op de kaart zetten onder de leiding van blanken.

  Geliked door 1 persoon

  • Roeland zegt:

   @Trucker “Persoonlijke noot : Laat de apartheid ASAP terug invoeren en zo de Boeren redden en het land terug op de kaart zetten onder de leiding van blanken.”

   Moedig om deze waarheid te schrijven, waarde Trucker ! Als dit werkelijkheid zou kunnen worden, zou dit ook in ONS voordeel werken. We zouden dan net als de Joden wederom een thuisland krijgen!
   Lezen jullie mee, hulle in Suid-Afrika? Baje dankie!

   Like

 3. leefbarbaar zegt:

  Overigens is Pia Dijkstra ook een foutlinxe. Ze werkte bij een ANC radiostation en had geen bezwaar tegen brandende autobanden. Tegenwoordig jaagt ze op uw organen bij D666.

  Geliked door 1 persoon

 4. Hendrik M. zegt:

  Wat is dat internet toch een geweldige uitvinding!
  Kunnen we gewoon kennis nemen van wat zich in de wereld afspeelt, zonder afhankelijk te zijn van wat groen-links NPO en MSM ons willen voorschotelen als zijnde de enige waarheid.
  Helaas zijn er nog te weinig mensen die de moeite nemen zelf wat onderzoek te doen.

  Geliked door 2 people

  • Trucker zegt:

   Van ongeveer alles wat de technologie ons gebracht heeft vind ik dit het mooiste, een bibliotheek, bioscoop en informatie bron letterlijk onder de tippen van de vingers.
   Het www onschatbare waarde.

   “…te weinig mensen die de moeite nemen…” schrijf je,niet van wakker liggen zijn de zombies die gaan zich pas realiseren wat er aan het gebeuren is als hun hoofd van hun romp verwijderd wordt.
   Of misschien als één of andere voetbalmatch uitgesteld wordt of hun favoriete tv spelletje niet wordt uitgezonden dat zijn de zeldzame momenten dat die synapsen in die gelei aan het werk gaan, hoewel vrees ervoor…

   Like

 5. Oeps48 zegt:

  Dames en heren.

  Winnie en haar ex zijn niet meer.
  Opgeruimd staat netjes, zijn alle woorden, die ik er aan vuil wil maken.

  Geliked door 1 persoon

  • Daiyu-ninja zegt:

   Dat de zwartmensch zegt dat wij alles van hen hebben gestolen is een flagrante leugen natuurlijk. Dit gebruiken ze als excuus om ons alles afhandig te maken.
   Het probleem met hen is: ze willen alles hebben wat wij hebben maar ze zijn er te lui voor om ervoor te werken en om zelf iets van hun leven te maken.
   Ja, wat doe je dan?, de ander de schuld geven van jouw treurige en lege bestaan.
   Daarbij worden ze ook nog een keer flink opgehitst door hun leiders die de ontwikkelingsgelden in hun eigen zakken steken, wat de bevolking niet mag weten. Dus wat doe je om de aandacht van je zelfverrijking af te leiden, je volk tegen de blanken, die wel werken voor hun spullen en wel iets van hun leven ‘willen’ maken, opzetten.
   Het is niets meer dan een vuile strategie om hun eigen onkunde en aartsluie gedrag af te schuiven op een ander en te verdoezelen. Het is laf volk. Dat is mijn mening.

   Like

 6. Wolf zegt:

  Prachtig nieuws , jammer is dat ze nog zo oud mocht worden. ze zal eeuwig lijden en BRANDEN in de HEL! Verorie wat mis ik toch een boel nieuws wat leuk nieuws is doordat ik overdag slaap en Des Nachts werk.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s