Nu ook verzet in Bremen

Screenshot_6

(Door: “Lux patriae” – Vertaling: E.J. Bron)

Nu iedere dinsdag om 17.00 uur anti-Merkel demonstratie voor het raadhuis

Met het oog op de dramatisch in aantal toenemende mes-aanvallen in Duitsland door vreemdelingen, neemt het verzet in heel Duitsland toe. Het is te danken aan enkele uiterst moedige initiatiefnemers in Bremen dat nu ook Bremen de straat opgaat.

Dat wil zeggen, het waren negen dapperen die op het historische marktplein bij elkaar kwamen, maar deze gedenkwaardige ontmoeting heeft een richtinggevend effect dat zich kan laten zien. Er hoeven geen weddenschappen afgesloten worden of er aanstaande dinsdag, de 10e april, meer mensen zullen komen. Die zullen er zijn!

Het protest verliep vreedzaam, de tegenpartij, die ongeveer 150 mensen kon optrommelen, het gebruikelijke: schrille fluitjes, hiphopmuziek, spreekkoren, waarin het woord “fascist” inflatoir voorkomt, gekleurde regenboogvlaggen.

We hebben de afgelopen twee jaar de nodige demonstraties meegemaakt, en overal is het antiprotest merkwaardig gelijkgeschakeld. Het komt over als ingegoten, sjabloonachtig, vervreemd van de realiteit, ideologisch verblind, en gekruid met veel haat. Men maakt aanspraak op de morele categorie “fatsoenlijk” en verbreidt haat-tirades tegen andersdenkenden, met wie men blijkbaar nog nooit heeft gesproken.

De tegenstellingen kunnen niet groter en absurder zijn. Niemand kan meer “afgehaakt” en “tekort gekomen” zijn dan deze merkwaardige, vaak nog zeer jonge mensen, die in principe datgene transporteren wat ik nog uit de jaren-70 ken toen het tegen Franz Josef Strauß, raketten en atoom ging.

De “68´ers” hebben hun werk goed gedaan door de volgende generaties “in te enten”. Mij persoonlijk hebben de deelname aan het verzet van de afgelopen twee jaar de zekerheid gegeven dat de op de toekomst georiënteerde mensen aan de kant van het verzet staan.

En de afgehaakten? Tja, dat zijn die van het “brede bondgenootschap”, met hun gekleurde vlaggen, hun niets zeggende gezwets over diversiteit, alsof het om een mengeling bonbons zou gaan. Met hun dodelijke spagaat van fatsoen en aan zichzelf toegestane haat op het door eigen genade gedefinieerde kwaad. Mijn prognose: het verzet zal toenemen, de tegenstanders zullen verliezen.

Hun ontwaken zal brutaal zijn.

Bron:
http://luxpatriae.de
Door: “Lux patriae”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland, Merkel, Patriottisme, Verzet. Bookmark de permalink .

4 reacties op Nu ook verzet in Bremen

 1. Jules Vismale zegt:

  Cato Bontjes van Beek (1920-1943), een Duitse pottenbakster en lid van de anti-nazistische groep ‘Het Rode Orkest’, kwam ook uit Bremen en zij heeft haar verzet tegen het nazi-regime met de dood bekocht. Ze is op 5 augustus 1943, samen met 15 mede-strijders, onthoofd onder de guillotine in de gevangenis Berlijn-Plötzensee! Hadden ze daar in Bremen nog maar meer Cato’s!

  Like

  • Yvonne zegt:

   Nu heb ik al niet zoveel meer met ons land maar onder de guillotine te eindigen lijkt me niet echt prettig, wel een heldin die Cato

   Like

 2. soeri zegt:

  IK SCHAAM ME VOOR MIJN LAND. Dat ze zo oerdom zijn te geloven in dat half Afrika hier dalijk zit als vluchteling, terwijl ze alleen uit zijn op onze gratis bijstandsuitkering , huis en medische zorg. En de oerbevolking maar steeds meer belasting betalen en doorwerken tot 72jr. voor al de bijstandsuitkeringen en de rest

  Like

 3. BigLJohn zegt:

  Spandoeken tegen messen. Vreedzaam protest ! Stille marsen, kaarsjes, bloemen en knuffels voor het slachtoffer, en ondertussen word er weer iemand neergestoken. Oog om oog, en tand om tand is de enige remedie hiertegen. Een oude wijsheid die nog steeds opgeld zou doen, maar niemand die het zover laat komen. Ze laten zich liever afslachten, en alles gelaten over zich heen komen….

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s